Bomba aliantei PPDA+PSRM: Andrei Năstase, calul troian al Kremlinului?

Gluma pare să se îngroașe în alianța dintre PPDA, condus de Andrei Năstase și PAS-ul Maiei Sandu.
Prestația lamentabilă a lui Năstase în actuala campanie electorală, dar și scorul mic în sondajele de opinie, a umplut cupa răbdării.
Colegii de partid ai acesteia încep deja să-și manifeste deja nemulțumirea că lidera PAS s-a lăsat șantajată de Platforma DA și a cedat lupta pentru reduta Capitalei.

Insă, acesta nu este singurul motiv de îngrijorare în interiorul Partidului Acțiune și Solidaritate. Unii membri a  formațiunii anticipează o eventuală cârdășie a Partidului Platforma DA cu Partidul Socialiștilor, după alegerile parlamentare din toamna acestui an.
Îngrijorarea  este justificată, dacă ținem cont de profilul liderului PPDA, Andrei Năstase.
Se știe foarte bine că Năstase a intrat în politică cu sprijinul financiar si mediatic al oligarhului Victor Țopa.
Au fost investite sume enorme de bani în imaginea lui  Năstase si PPDA, pe care îi folosesc drept vârf de lance în războiul contra liderului PDM, Vlad Plahotniuc.
Pe Topi, Filat si alti condamnati penali ii intereseaza sa se razbune cu orice pret si sa-si rezolve problemele cu dosarele.
Din acest motiv, este clar că pentru eventuala fracțiune a PPDA în viitorul Parlament va conta nu păstrarea cursului european al țării, ci continuarea războiului pe viață și pe moarte cu Partidul Democrat și Vlad Plahotniuc.
Pentru a-și atinge scopul Năstase si Topii vor fi dispusi să faca alianta cu  socialiștii lui Dodon, al căror scop suprem este denunțarea tuturor acordurilor Moldovei cu Uniunea Europeană.
Mai ales ca Dodon a spus de nenumarate ori ca dupa alegeri PSRM va face o Alianta pentru Moldova, insa doar cu partidele stataliste.
Iar PPDA este un partid statalist, care nu admite Unirea R.Moldova cu Romania.

Orice s-ar spune despre Maia Sandu, cu greu ne imaginam ca  va putea sa faca alianta cu PSRM. Ar fi o sinucidere politica clara si imediata.
In spatele PAS stau stucturi occidentale de consultanta, care mai degraba nu vor admite o alianta deschisa cu PSRM.
Liderul PAS, Maia Sandu, până acum, a tolerat derapajele lui Andrei Năstase, în speranța că va avea un cuvânt greu de spus în procesul de formare a unei alianțe înaintea alegerilor parlamentare.
Însă modul jenant în care Andrei Năstase s-a autoproclamat drept candidat comun al PPDA și PAS la funcția de primar de Chișinău si prestatia lamentabila, speram ca au spulberat  iluziile Maiei Sandu.

Daca nu doreste sa aduca la guvernare socialistii lui Dodon, este absolut clar că aceasta nu se mai poate regăsi lângă Andrei Năstase si PPDA, deoarece ultimul nu este nici de dreapta și nici pro-european.
Din contra, Nastase a demonstrat că e în stare să se alieze cu cele mai odioase personaje, cu adânci rădăcini la Moscova.

R.Moldova nu are nevoie de alianta postelectorala PPDA+PSRM, ar fi o catastrofa de proportii.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: