Incercarea Kremlinului de a cistiga partida moldoveneasca printrun blitzkrieg militar, se va termina prin pierderea controlului asupra regiunii transnistrene si lichidarea rmn

Un moment important pentru toata discutia despre interventiile posibile militare ale lui Putin in Ucraina si R.Moldova.
Recent, Putin a cerut trupe pacificatoare sub egida ONU in Donbas.
Expertii rusi nationalisti critica aceasta cerinta, ei cer de la Pitun continuarea ofensivei militare in Ucraina.
Militaristi sovini alde Strelkov/Ghirkin il acuza deschis pe Putin de tradare a Donbasului si chiar a Krimeii.
Asta inseamna ca Rusia se opreste la ceea ce se numeste conservarea situatiei in Donbas,  si pina la alegerile prezidentiale din Rusia se inchid toate operatiunile militare.
Asta mai inseamna salvarea Ucrainei , moartea ideii de Novorusia pina la Prut si salvarea si a R.Moldova.
Putin are niste limite, nu uitati ca Rusia impreuna cu Coreea de Nord si Iran este sub presiunea sanctiunilor americane si internationale.
Iar Rusia deja a pierdut in trei ani de sanctiuni circa 500 miliarde de euro si va pierde si mai mult. Expertii spun ca intretinerea LNR/DNR si a Krimeii, plus transnistria, in total circa 5 milioane de locuitori care primesc diverse subventii, salarii, pensii, servicii medicale etc de la Rusia costa circa 20 miliarde de euro anual.
O eventuala interventie in RM, ar conduce la inasprirea sanctiunilor internationale pentru regimului lui Putin.
Ofensiva militara a trupelor separatiste transnstrene , ar antrena conform expertilor militari rusi , in mod inevitabil Ucraina si Romania in conflict.
Ucraina abia asteapta ca separatistii sa faca aceasta greseala sa atace cu arme RM, ca la solicitarea guvernarii de la Chisinau sa intervina si sa-i loveasca in spate si sa intre cu trupele in Tiraspol.
In mod sigur Romania va ajuta militar RM in caz de agresiune armata ruseasca, asa cum a facuto si in 1992, atunci a livrat doar armament, astazi ar putea intra si cu trupe regulate.
La sigur locuitorii regiunii transnistrene vor intimpina trupele ucrainene cu flori.
Iarasi conform estimarilor expertilor militari rusi, armata separatista si contingentul militar rus au asigurate motorina, benzina, produse alimentatre, provizii etc pe maximum 10 zile, inevitabil va urma o blocada economica a regiunii, nu va intra nimic si nu va iesi nimic din transnistria si in lipsa de alimente, medicamente, petrol etc va urma un colaps economic si umanitar.
Incercarea Kremlinului de a cistiga partida moldoveneasca printrun blitzkrieg militar, se va termina prin pierderea controlului asupra regiunii transnistrene si lichidarea rmn.
Iar la sanctiunile ucrainene pe care le are Rusia, se vor adauga pachetul de sanctiuni moldovenesti.
Cele mai dure sanctiuni impotriva Rusiei inca nu au fost instituite pe modelul Coreii de Nord si a Iranului.
Daca Rusia continua cu ofensive militare, poate fi instituit un pachet mortal de sanctiuni, si anume interdictia de a vinde gaze, petrol si metale pretioase, plus interdictia la orice contacte comerciale cu Rusia , in afara de cele umanitare, ceea ce va omori economia ruseasca in citeva luni.
Plus, interventia in Ucraina frateasca trezeste tot mai multe nemultumiti in rindurile elitei rusesti, in primul rind in elita militara.
Putin se teme, a dat afara zeci de generali, a creat si o Garda Populara care sa-l protejeze de o eventuala lovitura de palat sau revolutie.
Asa ca Putin are nevoie de al patrulea mandat pentru sine sau pentru vreo marioneta de a sa si are nevoie de un ragaz.
Putin nu va arunca Rusia in aer pentru Dodon.
Cu atit mai putin are nevoie Krasnoselski de Dodon.
Separatistii transnistreni nu vor reunificare cu RM, sa le vina un Dodon sau oricine ar fi presedinte la Chisinau sa le lichideze pasalicul rusesc.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: