Acțiunile Platformei DA sunt sincronizate cu cele ale opoziției proruse. Va cădea Guvernul pe 6 septembrie?

Aşadar, zarurile au fost aruncate, după ce controversatul afacerist Viorel Ţopa, proaspăt gornist al “revoluţiei moldave”, a sunat deschis din cornul revoltei. Ideea sa de răsturnare a Guvernului învestit legal de Parlament, care, la rândul său, este expresia democratică a voinţei populare, a fost preluată din mers de activiştii Platformei Demnitate şi Adevăr.

Astfel la conferinta de presa de ieri, liderii Platformei au venit cu noi revendicari, de data asta politice, printre care au cerut demisiile Premierului, Presedintelui RM, alegeri parlamentare anticipate si alegerea directa a sefului statului. Aceste revendicari coincid suta la suta cu cele ale opozitiei antieuropene, ale lui Dodon, Petrenko si altii, care la fel cer demisia actualei guvernari proeuropene si alegeri anticipate .

De unde putem lesne deduce că mesajul războinic al lui Viorel Ţopa, si a Platformei DA sunt sincronizate cu cele ale opozitiei proruse iar  aşa-zisul protest paşnic trebuie să ducă, în ultimă instanţă, la debarcarea violentă a actualului Guvern şi desemnarea unui Cabinet provizoriu, sub dictatul strazii.

Trebuie să reamintim, de asemenea, că liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon a anunţat, zilele trecute că va pune la dispoziţie Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru manifestaţia preconizată de Platforma DA.

Astfel, lucrurile sunt clare. Punctul comun de comandă, a dar OFICIAL semnalul mobilizării comune a  unor structuri politice total diferite.
Kremlinul este foarte aproape de preluarea puterii politice la Chisinau.
Nu este exclus ca acţiunile de protest să degenereze în acte de violenţă, iar asta înseamnă că până la organizarea unui Maidan sângeros în capitala Moldovei nu e decât un singur pas.

In aceste conditii nu ne ramine decit sa speram ca structurile de forta si guvernarea vor lua masurile necesare pentru a nu admite porgromuri si varsari de singe.

 Centrul de analiza si consultanta politica Rating

2 răspunsuri to “Acțiunile Platformei DA sunt sincronizate cu cele ale opoziției proruse. Va cădea Guvernul pe 6 septembrie?”

  1. Batog Haralambie Says:

    tu te crezi destept ,,nici o sansa nu ne dai sa iesim din cloaca

  2. Ion Ionel Says:

    Topii striga prindeti hotii…
    CORECT d-le Mihaies.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: