Dodon, Petrenco şi Platforma DA sună în unison goarna războlului. Care este FIRUL ROSU care leagă aceste trei structuri

Aşadar, zarurile au fost aruncate, iar apele s-au limpezit! Președintele Partidului „Casa Noastră-Moldova”, fostul deputat Grigore Petrenco, lider de tristă faimă al al grupării extremiste Antifa, a anunțat că va participa, pe 6 septembrie, la acţiunea de protest organizată de Platforma „DA”.

„Pe 6 septembrie va avea loc un protest mare organizat de Platforma DA. Din acest motiv, în continuarea protestelor care au avut loc în luna iulie şi august am adoptat o decizie să ieşim într-un marş pe 6 septembrie de la Academia de Ştiinţe până în PMAN pentru a susţine acest protest”, a declarat  Grigore Petrenco. Acelaşi lucru a spus că îl va face şi liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, care a început deja să-şi mobilizeze ortacii.

Câteva concluzii se impun, în preajma acţiunii din 6 septembrie.
Manifestaţia va reuni, de-a valma, trei structuri politice total diferite. Platforma DA, declarata proeuropeana, este dirijata de Topii aflati in Germania, si foloseste  oamenii nemulţumiţi de acţiunile actualei guvernări. In conducerea Platformei se regasesc “revoluţionarii de profesie”, aflaţi pe baricade încă de la sfârşitul anilor 90, unii dintre ei au colaborat si cu regimul comunist a lui Voronin, dar si câţiva exponenţi ai unor structuri neguvernamentale, aflaţi în căutare disperată de resurse financiare şi simpatii publice .

La polul opus se află Partidul Socialiştilor, condus de Igor Dodon.  Această structură politică, care optează pentru intrarea Moldovei pe oprbita Rusiei, este într-o cursă pentru voturile alegatorilor prorusi, avind ordin de la Kremlin de a prelua puterea cu orice pret. Dodon a si anuntat ca scopul PSRM esxte declansarea alegerilor parlamentare anticipate, si pentru a-si atinge scopul este gata sa se alieze inclusiv si cu unioniştii proromani.

Şi, în sfârşit – Grigore Petrenco şi gaşca sa prorusesca si antieuropeana. Este o brigadă de aventurieri si extremisti iar sensul existenţei lor politice este o luptă surdă, cu Partidul Democrat în general şi unul din liderii săi, Vlad Plahotniuc, în particular. Acest război atinge uneori cote absurde, cum ar fi de exemplu acel “orăşel al libertăţii” din faţa casei fruntaşului democrat.

În fine, forţele politice sus-numite vor participa duminică, 6 septembrie, la o acţiune comună. Ce putem deduce, după enunţurile făcute de Platfdorma da, Dodon şi Petrenco?

 1. Mobilizarea comună a trei structuri politice total diferite confirmă supoziţiile că acestea au un punct de comandă comun. Este evident ca Kremlinul este interesat de abandonarea cursului proeuropean si este principalul beneficiar al acestor actiuni.
 1. La rândul său, Partidul Socialiştilor, condus de Igor Dodon, primeşte comenzi direct de la Moscova. Ţinând cont de interesul nesimulat al Kremlinului faţă de viaţa politică de la Chişinău, e de presupus că serviciile secrete ruseşti încearcă să preia controlul, prin mobilizarea totală a ortacilor lui Dodon, asupra acţiunilor de protest, organizate de Platfoma DA.
 1. Declaraţiile lui Dodon şi Petrenco de participare la acţiunile de protest ale Platformei DA demonstrează că manevra Kremlinului a reuşit cu brio, iar Topii si ceilalti conducatori a Platformei DA au acceptat preluarea protestelor de catre structurile rusesti.
 1. Ţinând cont de profilul agresiv al simpatizanţilor lui Dodon şi Petrenco, e de aşteptat ca acţiunile de protest să degenereze în acte de violenţă. Asta înseamnă că informaţiile privind organizarea de către Moscova a unui Maidan sângeros în capitala Moldovei prind contur. Destabilizarea situaţiei din ţară şi deturnarea, în acest fel, a cursului său european, este un prilej minunat al Kremlinului de a pescui în ape tulburi şi de a scoate la rampă personaje care să se plieze perfect pe ambiţiile sale geopolitice. În plin conflict militar cu Ucraina, şi în război al nervilor cu UE şi SUA, o victorie a Rusiei în Moldova va fi ca o gură de aer pentru Vladimir Putin.
 2. Ce va face PLDM? Va sustine sau nu protestele? Sunt unele semne ca Filat este indemnat sa ajute  protestatarii pentru a obtine anumite dividente politice. Filat este momit cu un scenariu de guvernare minoritara PLDM pina la alegerile anticipate. Adica excluderea de la guvernare a PL si PD prin decizia comuna a lui Timofti si Strelet sub presiunea strazii. Apoi Ministrul nou al Justitiei suspenda activitatea PL si PD, pe diverse motive, in acest mod ele sunt impiedicate sa participe la alegerile anticipate. Insa implicarea in orice forma a lui Filat si a PLDM, va redeschide razboiul politic cu PD si PL, ca si in 2013, cu urmari grave.

  In concluzie,
  Kremlinul va incerca sa declanseze la Chisinau un maidan singeros, asemanator celui de la Kiev.
  Doar unitatea partidelor din AIE-3, poate opri dezastrul.Centrul de analiza si consultanta politica Rating

Anunțuri

2 răspunsuri to “Dodon, Petrenco şi Platforma DA sună în unison goarna războlului. Care este FIRUL ROSU care leagă aceste trei structuri”

 1. Ion Strainu Says:

  Dacă 99,9% din populație vrea capurile lui Plaho+ Fimat+Ghimpu+Leanca+Șhor – tot cu Kremlinul țin ? Lipsa totală de logică, educație și spirit de bărbat 1 Ești o … parașută !

 2. Batog Haralambie Says:

  ai devenit manipulator rau de tot,adica noi suntem captivii unui excroc,dar iata cind 2 topi poate ca si dau careva bani dupa tine noi toti gresim si mergem pe mina lor.Votul poporului va deveni gen orheian

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: