Iohannis si partidele facebook și diasporă

Astăzi, Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, rezultatele finale provizorii ale alegerilor prezidențiale.

Astfel, Klaus Iohannis a cîstigat cu un scor de 54,43%, în timp ce Victor Ponta a obținut 45,56 dintre voturi.

Experții din Romania, declară că Iohannis a cîstigat alegerile prezidentiale, în special datorită mediului online, care a jucat un rol foarte activ în această campanie, pentru prima data în Romania.

Victor Ponta deși a avut o prestație mai bună decît adversarul sau în dezbateri, a fost doborît de scandalul votului din diasporă , care a creat un val de nemulțumire, și l-a adus pe Iohannis  în fotoliul de Președinte al Romaniei.

„Ati scris istorie! Pentru prima data, online-ul a facut diferenta”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook, în noaptea în care a aflat că a fost ales Președintele țării.

Deputatul PSD Sebastian Ghiță, patronul Romania TV, a spus ironic ca nu a crezut ca „Partidul Facebook” și „Partidul Diaspora” vor putea să întoarcă rezultatul votului la alegerile prezidențiale.

Iohannis a cîstigat dezbaterea în online, strategii de campanie a lui Klaus Iohannis au folosit social media, pentru că adversarii dețineau controlul asupra  mediei tradiționale, tv, ziare, etc.

Astfel, social media va schimba modul în care se face politica, atît în Romania, cît și în R.Moldova.

Urmează o coabitare, Iohannis – Ponta, care va rămîne Premier pînă la alegerile parlamentare din 2016, care vor fi decisive.

Iohanis a cistigat detasat în R.Moldova cu 78,59%.

Pentru R.Moldova, alegerea lui Iohannis, ar trebui sa însemne continuarea politicilor începute de Traian Basescu și continuate de Victor Ponta, de a fi principalul avocat spre integrarea europeană.

Un răspuns to “Iohannis si partidele facebook și diasporă”

  1. Vasile Butucea Says:

    Aveți dreptate. Iohanis a cîștigat,în pofida mass-media, televiziunilor,care îl susțineau pe Ponta,fiindcă dreptatea este întotdeauna de partea poporului,cum a subliniat și Ponta.La fel se va întîmpla și la noi în RM. Cu toate că Plahotniuc are televiziunile, mass-media în buzunar,alegerile vor fi cîștigate de PLDM!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: