De ce Ioniţă trage cu „bomba” în Leancă şi PLDM?

Am asistat astazi la un spectacol jalnic din partea deputatului Ionita, cu lacrimi si acuzatii grave la adresa fostilor colegi din PLDM.

Astfel in cadrul briefingului de presă , Veaceslav Ioniță a anunțat ca prin asumarea raspunderii Guvernului, de fapt se ascunde  o schema frauduloasă de escrocherie a bugetului de stat cu sute de milioane de lei.

Ionita a si expediat  în adresa șefului statului și Președintelui Parlamentului o scrisoare, prin care i-a informat pe inaltii demnitari, ca „Guvernul prin asumarea raspunderii va inviora firmele fantome si in scurt timp vor deposeda de sume enorme bugetul de stat”.

Apropo, am citit adresarea lui Ionita, si am vazut doar speculatii,  nu am vazut argumentarea clara a unor eventuale pagube.

Purtatorul de cuvint al Premierului, Liliana Vitu, a declarat ca proiectele adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului au fost elaborate în strânsă colaborare cu instituţiile financiare internaţionale, calificind declaratiile lui Ionita ca fiind „o furtună într-un pahar cu apă”.

In cadrul brifingului de totalizare a sesiunii parlamentare  seful fractiunii PLDM in Parlament, Valeriu Strelet a venit cu o replica si a calificat drept „deplasate, mincinoase și aberante” acuzațiile lui Ioniță.

Strelet a facut aluzie si la o ‘dragoste platonică”, sugerind astfel o posibila legatura intre Veaceslav Ionita si contoversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Nu stim ce il leaga pe Ionita de Platon, dar lovitura aplicata colegilor de fractiune din PLDM este una grava, mai ales in preajma campaniei electorale.

Nu vreau sa apar in postura de avocat al PLDM-lui care are destule pacate, insa in acest caz cu asumarea raspunderii Guvernului, Ionita mai degraba actioneaza din motive de razbunare, decit in interesul public.

Pacat  ca Veaceslav Ionita, care si-a facut un nume in sectorul asociativ , a ajuns subiect de scandal, cu acuzati grave si nefondate, care pot ajuta opozitia antieuropeana la viitoarele alegeri parlamentare.

P.S.

Referitor la decoratii.

Unii care de cinci ani au atacat AIE/CPE,  care nu au nimic comun, si nu au facut nimic pentru apropierea RM de UE, dar care au facut tot posibilul ca R.Moldova sa rateze Asocierea la UE, astazi se erijeaza in mari moralisti.

Ia mai priviti-va in oglinda stimati fosti ziaristi de curte si consilieri a lui Voronin, care ati servit cu rivna interesele Kremlinului si a comunistilor.

Credeti ca lumea e proasta si nu stie cine sunteti, si de unde veniti?

 

Reclame

Un răspuns to “De ce Ioniţă trage cu „bomba” în Leancă şi PLDM?”

  1. Bantus Doru Says:

    O informatie extrem de importanta!!! Ucraina, Moldova, Georgia, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru si Serbia, in calitate de parteneri strategici ai SUA au fost invitati pentru prima data la Summit-ul NATO din Marea Britanie.
    Pentru cei care nu stiu ii informez ca toate statele membre ale NATO au incheiat un parteneriat strategic cu SUA, inclusiv Romania. Faptul ca in Congresul American s-a votat ca Ucraina, Moldova, Georgia, Azerbaidjan ( mare surpriza! ), Bosnia si Hertegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru si Serbia sa devina parteneri strategici ai SUA, asta inseamna ca aceste state au intrat deja in antecamera NATO si in foarte scurt timp vor deveni membre NATO. Cred ca este cea mai proasta veste pe care au primit-o rusii vreodata. Din experienta Romaniei va spun ca perioada cand Rusia ameninta Moldova si o supunea la tot felul de embargouri s-a cam incheiat. Abia de aici in colo Republica Moldova va putea sa-si aleaga traseul politic asa cum si-l doreste fara sa-i mai fie frica de Rusia. Umbrela Americana si in curand umbrela NATO, prin celebrul sau punct 5 al Tratatului Atlanticului de Nord va proteja toate statele enumerate mai sus. Surpriza este ca Japonia a incheiat si ea un parteneriat strategic cu SUA si a solicitat o colaborare apropiata cu NATO. In situatia data Problematica UE, fara sa-si piarda importanta ai, trece pe planul doi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: