Ratificarea plasează R.Moldova sub protecţia UE

Ratificarea in Parlament , cu voturile a 59 de deputati, a Acordurilor de Asociere si liber schimb a RM cu UE, inseamna in primul rind despartirea de spatiul  postsovietic, dominat de conflicte si razboaie,  si  plasarea noastra sub protectia UE, si a occidentului.

Putem sa apreciem ca R.Moldova in politica sa externa, proeuropeana, continua  linia geopolitica lasata mostenire de Stefan cel Mare, care a aparat Europa de invaziile din Est, fiind  supranumit  „Atlet al lui Christos”.

Deputatii din AIE-1, AIE-2, si CPE au respectat votul cetatenilor din 29 iulie 2009, si 28 noiembrie 2010, atunci cind au fost mandatati sa adopte o politica de integrare europeana.

Ratificarea va aduce si salvarea RM si a cetatenilor sai, de confruntari armate si razboi civil, similar celui din Ucraina.

Acordul de asociere cu UE, ne va aduce pace, democratie, apoi si bunastare.

UE si tarile sale membre, au instrumentele necesare diplomatice, politice , dar si economice si militare, ca sa intervina in favoarea RM, in discutiile cu Federatia Rusa.

Ne asteapta insa alegeri parlamentare, un adevarat razboi politic, la 30 noiembrie.

Anuntati moblizarea generala!

Reclame

3 răspunsuri to “Ratificarea plasează R.Moldova sub protecţia UE”

 1. Bantus Doru Says:

  Din pacate, eu cred ca Moldova s-a trezit cam tarziu, iar daca evenimentele din Ucraina nu s-ar fi produs, Acordul de Asociere n-ar fi fost semnat poate niciodata. Ori acest Acord de Asocere nu este decat un pas timid pe calea integrarii europene. Eu mai cred ca festivismul de la Chisinau dedicat acestui aveniment este un putin cam hiperbolizat pentru ca UE de astazi nu mai este UE din 2004 sau 2007 ( anul aderarii Romaniei la UE ). Alegerile Europarlamentare din 2014 au dezvaluit o Europa sfasiata de contradictii. Pentru prima data in istorie popularii, socialistii si liberalii au trebuit sa se alieze pentru a incropi o majoritate fragila. Tari precum Franta au ajuns sa fireprezentate in Parlamentul de Bruxelles de partide precum Frontul National, o miscare fascista grosiera. Iar populatia Moldovei nu este sufucient de motivata pentru a face pasul decisiv iar liderii sai nu au determinarea necesara pentru a duce tara pe drumul drept si a iesi astfel din marasmul postsovietic. In plus marota asta cu neutralitatea statului moldovean de frica moscovei si ocolirea vinovata a alierii Republicii Moldova la NATO poate avea afecte de-a dreptul fatale pentru viitorul apropiat, efecte care pot compromite definitiv drumul european al Moldovei.

 2. Napocel Says:

  În realitate nu e nici o protecție eficientă; pe același stand comentariul de mai sus, al domnului Bantus este excelent.

 3. Bantus Doru Says:

  Si cam cum ar arata Romania cu o provincie controlata de catre rusi prin Biserica Ortodoxa Rusa?
  Si cam cum ar arata UE avand in componenta sa trei state ( Ucraina, Moldova, Gruzia ) dominate de catre rusi prin Biserica Ortodoxa Rusa? Eu cred ca voi basarabenii credeti ca cei de la conducerea UE sunt facuti cu lingura de pantof.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: