Comunismul înseamnă, limuzine de lux plus sărăcie, dictatură și corupție?

Dupa 1991, in spatiul postsovietic a inflorit  marea corupție la nivel înalt a functionarilor de tot felul, presedinti, premieri, ministri, deputati etc.

Urmările acestui gen de corupție fiind traduse in costuri directe sau indirecte care au fost  suportate de toti cetatenii, si care au generat saracirea in masa a populatiei.

Ca sa poata fura fara probleme, elitele comuniste din fostele republici unionale, au promovat in locul singurului partid PCUS, regimuri prezidentiale care au produs saracie, dictatura, autoritarism si coruptie.

Eltin si Putin au aruncat Rusia in stapinirea oligarhilor si nomenclaturii hapsine si corupte, si au dat exemplu si celorlati presedinti din CSI.

Astfel conform revistei Forbes, Rusia ocupa locul trei in lume dupa numarul miliardarilor in dolari, numarul carora a ajuns la 110.

Recent in Ucraina, datorita schimbarii puterii, opinia publica a fost socata de averea fostului presedinte Ianukovici si a camarilei sale.

Averea fabuloasa a familiei Ianukovici a fost apreciata la circa 12 miliarde de euro, iar conturile au fost arestate in Elvetia si Austria.
http://yanukovychleaks.org/

Ianukovici a fugit rusinos de raspundere, si nu oriunde, ci in Rusia, acolo unde i-a luat apararea protectorul sau Putin, despre care se spune in unele rapoarte, ca ar pastori oligarhii si nomenclatura corupta.

Recent au aparut materiale in presa despre calatoriile lui Voronin cu avioane private, si parcul de masini de lux pe care il detine impreuna cu feciorul sau.
http://www.timpul.md/articol/%28foto%29-mainile-lui-voronin–dezvaluire-bomba-in-garajul-pcrm-familia-deine-maini-blindate-limuzine-de-lux-i-maini-de-epoca-56033.html

Iar faptul ca aceste masini de lux apartin familiei Voronin, este probat si de fostul sau consilier Valeriu Renita, care ii multumeste acestuia si familiei pentru „ceea ce primim zilnic noi, comuniștii de rînd, cu dărnicie de la Dvs în porții egale:  minciună, lașitate, necuviinţă și cruzime”.
http://vox.publika.md/politica/maybach-ul-ca-mijloc-de-comunicare-intre-sacii-cu-bani-511642.html

Fiind populist si mare actor, Vladimir Voronin si-a mintit electoratul si a reusit sa se imbogateasca folosind voturile pensionarilor, si a paturilor defavorizate.

Asfel in varianta moldoveneasca, comunismul in viziunea lui Voronin, înseamnă, limuzine de lux pentru lideri plus sărăcie, dictatură și corupție pentru membrii de rind si cetateni.

Acum electoratul are ocazia sa vada fata adevarata a oligarhului Vladimir Voronin, care incearca din nou sa minta alegatorii, folosind ideologia comunista, in incercarea de a reveni la putere dupa alegerile parlamentare.

Din pacate justitia moldoveneasca nu a investigat afacerile familiei Voronin si a anturajului sau, care au tinut captivi timp de opt ani moldovenii in saracie si coruptie generalizata.

Reclame

3 răspunsuri to “Comunismul înseamnă, limuzine de lux plus sărăcie, dictatură și corupție?”

 1. Ion Caldare Says:

  Comunismul inseamna in primul rind un Vonin pe duca!

 2. Gorea Laurentiu Says:

    De-a lungul istoriei, in orice orinduire, coruptia era una si mita era alta. Multe acte de coruptie erau considerate un drept al inaltului functionar. El isi putea numi dupa bunul plac prietenii in posturi avantajoase, ii putea scuti de vama pe unii sau pe altii, putea anula sentinte.

  Dar nu putea lua mita. Coruptia era ceva acceptat de cel ce te tutela, mita era ceva facut de capul tau. Ca urmare, era rau vazuta si, daca incasai foloase personale, fara voie de la stapanire, dadeai socoteala. In China chiar si in ultimele decenii, luarea de mita s-a pedepsit cu moartea. Si nu sunt cazuri putine. In anul 2000, in China au fost executati 10.000 functionari publici, pentru luare de mita.  Britanicii judeca aspru, dar pedesesc mult mai bland. Pentru luare de mita, au doua solutii. Daca recunoaste din prima clipa, vinovatul este pus sa restituie banii. Daca nu recunoaste, il paste inchisoarea. Si intr-un caz, si incealalt insa, condamnatul pierde dreptul de a fi ales sau de a fi numit intr-o functie publica timp de sapte ani. In caz de recidiva, pierde drepturile pentru totdeauna, iar la batranete ramane fara pensie. La noi nu functioneaza legile, sau functioneaza selectiv dupa cum vor ,,conducatorii”.

  În Miercuri, 5 Martie 2014 12:31:10, Roman Mihăeş a scris: WordPress.com romanmihaes posted: „Dupa 1991, in spatiul postsovietic a inflorit  marea corupție la nivel înalt a functionarilor de tot felul,presedinti, premieri, ministri, deputati etc. Urmările acestui gen de corupție fiind traduse in costuri directe sau indirecte care au fost  supor”

 3. Iura Diuca Says:

  Dom.Mihaes mie mise pare ca am cautat sa scapam de dracul si am dat peste taica-so…..

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: