Ianukovici a pierdut. Ucraina democratică și europeană a cîstigat

Dupa citeva luni de confruntari violente, in care au murit peste o suta de oameni, iat altii citeva sute au fost grav raniti, situatia din Ucraina se stabilizeaza.

Ianukovici a pierdut si a cedat sub presiunea demonstrantilor de pe maidanurile din toata tara, ucrainenii au murit pentru libertate si pentru o Ucraina democratica si europeana.

Astazi preşedintele Victor Ianukovici şi liderii opoziţiei au semnat un acord care prevede revenirea la Constituţia din 2004 si organizarea de alegeri prezidenţiale anticipate, nu mai târziu de decembrie, anul acesta.

E de mentionat ca acordul a fost semnat in calitate de mediatori de catre miniştrii de externe a Poloniei si Germaniei, dar a refuzat sa semneze si Lukin reprezentantul Presedintelui Rusiei.

Evident ca Rusia e marele pierdant, pentru ca l-a sustinut pe Ianukovici si l-a indemnat sa aplice forta in masa si sa instaureze un regim dictatorial si antieuropean.

In regim de urgenta, astazi  Rada a reusit cu votul a 386 deputati sa adopte o lege de revenire la Constitutia din 2004, care prevede un regim parlamentar-prezidential, asemanator cu cel care functioneaza astazi in R.Moldova.

Victoria poporului ucrainean, este si victoria noastra, caci Rusia nu a reusit sa impuna in Ucraina un regim dictatorial, ca si in Belarus.

Astfel , incercarile de a schimba vectorul de integrare europeana nu va reusi nici in R.Moldova.

Evenimentele din Ucraina au aratat ca  regimul parlamentar, este de preferat unui regim prezidential, care permite instaurarea dictaturii.

In acest context trebuie sa apreciem si sa sustinem perfectionarea Constitutiei R.Moldova, si dezvoltarea parlamentarismului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: