Dodon și arma referendumurilor

Referendumurile din Gagauzia, unde socialiștii și comuniștii impreuna au promovat Uniunea Vamala si separatismul , a scos in evidenta faptul ca stinga radicala moldoveneasca  prezinta pericol pentru integritatea  teritoriala a R.Moldova.

Rusia si uneltele sale din RM, incearca sa foloseasca arma referendumurilor, pentru a forta guvernarea sa renunte la politica de integrare europeana.

Din pacate pentru Dodon si PSRM, ei s-au plasat mai la stinga decit PCRM, si promoveaza inclusiv si ideea federalizarii R.Moldova, ceea ce nici Voronin nu-si permite.

Dupa plecarea lui Dodon in 2011 din PCRM, exista o speranta ca el va porni la fel ca Marian Lupu pe calea constructiei unui partid modern de stinga.

Marian Lupu a reusit, a riscat si a preluat impreuna cu echipa sa Partidul Democrat care atunci in 2009 era extraparlamentar, l-a adus in Parlament, si participa la o guvernare proeuropeana, care modernizeaza din temelii R.Moldova.

Dodon insa, contrar asteptarilor, pozeaza in cel mai mare sustinator la Uniunii Vamale, si cel mai mare adversar al integrarii europene.

Dupa ce a votat pentru Presedintele proeuropean Timofti, Dodon a inteles ca a ramas fara electorat si s-a apucat de organizat referendumuri si actiuni prorusesti.

Iar astazi Dodon a anuntat ca socialistii au demarat procesul de inregistrare a cererilor în consiliile raionale şi municipale, cu solicitarea de a organiza referendumuri locale consultative pe problema aderării la Uniunea Vamală in   Bălţi , Rîşcani , Chişinău, Orhei, Basarabeasca si Ungheni.

Dodon  si altii care stau in spatele lui, stiu foarte bine ca autoritatile locale nu au dreptul sa organizeze referendumuri pe subiecte de politica externa, dar insisita stiind foarte bine ca aceste actiuni sunt ilegale.

Apropo deja a venit o reactie negativa din partea primarului din Balti, Vasile Panciuk, care a declarat ca : „autorităţile de la Bălţi nu vor organiza nici un fel de referendum, pentru că nu este treaba noastră!”

Conform sondajelor din luna noiembrie 2013, Partidul Socialistilor condus de Dodon, apare cu circa 1% si nu are nicio sansa sa treaca pragul electoral de tocmai 6%.

Electoratul de stinga, prorusesc, nu o sa-l ierte niciodata pe Dodon pentru faptul ca a votat pentru un Presedinte proeuropean cum este Nicolae Timofti.

Prorusul Dodon, va pati la fel ca proromanul Iurie Rosca, care a votat pentru comunistul Voronin, insa a pierdut electoratul si nu a mai intrat in Parlament.

R.Moldova  este in pragul semnarii acordurilor istorice de asociere si liber schimb cu UE.

Un eventual referendum de aderare la UE, pe intreg teritoriul R.Moldova, s-ar putea produce doar dupa semnarea Acordului de Asociere cu UE, dupa citiva ani de reforme, atunci cind va incepe perioada de preaderare si va fi acceptata cererea de aderare din partea RM de catre Uniunea Europeana.

De ce Dodon, comunistii si alte forte proruse nu asteapta alegerile parlamentare din toamna, doar votind poporul va decide ce politica externa urmeaza a fi implementata, proeuropeana sau proruseasca?

Kremlinul si marionetele sale lupta impotriva semnarii Acordului de asociere intre RM si UE, si pregatesc tot felul de provocari, inclusiv referendumuri ilegale.

In aceste conditii, organele de stat trebuie sa intervina si sa stopeze aceste actiuni nelegitime, care pot sa degenereze in razboi civil.

Anunțuri

Un răspuns to “Dodon și arma referendumurilor”

 1. Ionutas Catalin (@corabia) Says:

  Va citez cu exactitate:

  ” Dupa plecarea lui Dodon in 2011 din PCRM, exista o speranta ca el va porni la fel ca Marian Lupu pe calea constructiei unui partid modern de stinga.”

  Iata erori substantiale ale politicii moldave eurostataliste care pot duce de rapa toate eforturile facute si de catre basarabeni – BASARABIA – si de catre Romania in procesul in curs de derulare accelerata spe integrare in UE.
  1) Igor Dodon a spus de la bun inceput , de cand a ajuns prin uzurpare la sefia PSDM, ca este pro rus,pro CSI, pro federalizarea cu Transnistria, pro Uniunea euroasiatica. Parasirea PCRM a fost din partea acestui venal oportunist prin votul dat lui TIMOFTE un act f bine calculat ,aplaudat la scena deschisa si considerat salvator de o buna parte din AIE. Parca ati fost cu totii anesteziati sau in stare de transa, asa ati reactionat!!Opinie publica, partidele intregi, elite intelectuale !! Sub privirile ingaduitoare ale tuturor,oportunistul salbatec numit DODON a fost lasat sa se desfasoare sburdalnic!!AMINITI-VA bine despre tot ce s-a intamplat si nu puteti sa ma combateti!! PLDM-ul dintre toate partidele e cel mai condamnabil pentru aceasta situatie. Slabiciunile sale bolnave de statalitate moldo-europeana, contrapusa Romaniei(Bucurestiului) si… de a fi primus inter pares in r.moldova au toate sansele de a se dovedi catastrofale pentru viitor, chiar pentru viitorul proxim!! Nu in PL s-a lovit cand a fost indexat in opozitie prin recurs la de-clovnerizarea politicii moldo-ruse. Clovnerizata a fos ea de la inceputuri, daca e sa vorbim pe bune !! Nu in Basescu au lovit atacurile la baioneta ale agentului kgb-ist Leanca si ale trepadusului FILAT, cum crede multa lume buna, ci exact in Romania , tara multora dintre basarabenii cu cetatenie romaneasca atat de ravnita si recuzata zgomotos la un moment dat!! Dar si TARA care sta ca un PIETROI in drumul glorios al RSS MOLDOVENEASCA din totdeuna, spre progres si propasire intru disparitie totala si ireversibila. a romanilor. Iar sprijinul din partea presei moldave a fost si el unul masiv in instaurarea unor astfel de perceptii eronate dar colcaind de …viitorul statalist luminos la nivelul opiniei publice. Nu in risipirea ceturilor, nu i limpezimea orizonturilor. INTM alePLATOR nici pana astazi TVR1 nu functioneaza in …RSS MOLDOVA ????
  2)Revenind la citatul dat , iata ,sunt din ce in ce mai posibile alte primejdii si mai mari , si mai agresive decat ale PCRM :conjunctiile politice dintre PD si DODON, Adica dintre cuplul (sa-mi permit? homosexual!) DIACOV- LUPU si DODON!! Atunci sa te tii, draga r.moldova si sa te iei cu mainile de cap ca sa te duci unde vezi cu ochii. Care dintre partidele „moldave” e cel mai bine reprezentat in Gagauzia? Nu PD-ul lui LUPU, cel cu limba romana intre …paranteze? Nu acest partid face cartile in Gagauz YERI pana intr-atat incat bascanul s-a opus din rasputeri in guvernul din care face parte ,interzicerii copieriilor la BAC ? Ce procent din populatia scolara a Gagauziei stiu si vorbesc in mod curent limba…:”moldoveneasca”? Nu acest PD atrage electorat cat mai mult posibil de la PCR? Ce promisiuni face? Ce platforme sunt elucidate cu aceste inscrieri masive in PD? Stie cineva? Intereseaza pe cineva? NU!!! Intereseaza doar mentinerea status qou -lui instaurat post VILNIUS, de autolinistire si autosuficienta diplomatie „pragmatica „invatata in aulele universitare comuniste ale MOSCOVEI!!

  Sa mai continui , domnule Mihaes? Sa insir toate PREMONITIILE DE RAU AUGUR, post Jocurile Olimpice de iarna de la SOCI? O fac cu inima stransa , dar nu mi le pot reprima

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: