Jurnal tv, kilerismul media si presa libera

In legatura cu ultimele evenimente legate de cazurile jurnatv, accenttv si rtr, ar trebui sa facem unele concluzii.

Este evident ca legislatia R.Moldova, si in special Codul Audiovizualului trebuie modificate si aduse in corespundere cu standartele europene , astfel inchit in viitor sa nu mai apara interpretari care sa aduca diverse conflicte ale actorilor din sectorul audiovizualului.

Prin lege, radiodifuzorii, in baza articolului 7, al Codului Audiovizualului, sunt obligati sa asigure echilibrul si pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului.

Apare  intrebarea daca Jurnaltv este un post de televiziune kiler, adica angajat in favoarea unei grupari politico-economice sa distruga imaginea unui adversar politic, pe numele Plahotniuc si PD, si daca legislatia RM ne protejeaza de acest fenomen?

Apropo fenomenul de kilerism tv nu este nou.

Prin 2008-2009 postul de televiziune Eurotv aplica aceleasi lovituri murdare impotriva lui Vlad Filat, care era declarat criminal fara sentinta si  invinuit de toate relele din lume, iar efectele au fost inverse, in rezultat PPCD nu a intrat in Parlament, iar PLDM a devenit partid de guvernamint.

Exista activitate jurnalistica care sa corespunda principiilor legale, care prevede asigurarea pluralismului politic  la Jurnal Tv?

Este evident ca Jurnaltv incearca sa-l asasineze moral si politic pe Plahotniuc, si in fiecare zi, la diverse emisiuni acesta este declarat criminal.

O serie de comentatori si blogerii  lovesc murdar in Plahotniuc, il numeasc criminal si oligarh,  cu scopul de a-i crea in societate imaginea negativa de rau absolut, de a-l demoniza, si de a-l izola de PD si de procesul politic.

Zilnicele acuzatii la adresa lui Vlad Plahotniuc sunt povesti neprobate, multe dintre ele de o penibilitate atit de mare, inchit apar intrebari despre sanatatea mintala a celor care le debiteaza.

Jurnal Tv are toate caracteristicile unui NIT-2, iar CCA trebuie sa-si faca la randul lui datoria si sa intervina pentru a opri derapajele acestui post tv, dar nu a facut-o, ceea ce mi se pare foarte ciudat.

Recent CCA a elaborat un proiect de decizie care vine sa reglementeze problemele legate de distribuirea posturilor  de televiziune de catre cablisti, si e bine ca in acest proces sunt invitati sa vina cu propuneri toti cei interesati.

http://www.cca.md/news/proiect-de-decizie-cu-privire-la-includerea-posturilor-obligatorii-pentru-retransmisie-pe

Poate ar fi mai bine ca aceste criterii sa se contina expres in art.29 din Codul audiovizualului, astfel inchit aceste prevederi sa fie clare si sa nu le poata nimeni interpreta, sau sa le conteste in judecata.

De asemenea trebuie de marit amenzile aplicate radiodifuzorilor, la fel ca in UE si Romania, pentru incalcarea legislatiei, astfel ca sa fie descurajati cei care promoveaza PR negru, calomniile si atacurile.

Mingea se afla acum atit in terenul CCA, dar si al Parlamentului, care trebuie sa intervina operativ cu modificari in legislatia  audiovizualului, pentru a opri posturile de televiziune kiler.

Avem nevoie de presa libera in R.Moldova, avem nevoie de ziaristi incomozi, care sa atace coruptia si abuzurile, insa nu avem nevoie de media care deservind anumite grupari politice se rafuieste cu oponentii politici prin metode murdare in care implica intreaga societate.

Reclame

Un răspuns to “Jurnal tv, kilerismul media si presa libera”

  1. Lik Boost Says:

    daca nu ai pi…. si tu, atunci cine?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: