Cazul Jurnal TV, intre isterie si manipulare

Sezonul politic debuteaza cu un conflict intre operatorii de cablu si citeva posturi  de televiziune.

Sunt de acord cu cei care declara ca trebuie sa aparam liberatea de exprimare si  presa libera, insa cei de la Jurnaltv au decis sa speculeze unele decizii ale oparatorilor de cablu si  produc isterie si manipulare.

Cei de la jurnal declara ca sunt liberi si nu fac partizanat politic, insa politica editoriala al acestui post este una clara anti PD si CPE, si favorizeaza Antimafia si PCRM.

Gabriel Calin, un fost angajat al postului jurnaltv, care stie cum stau lucrurile din interior, a descris foarte bine aceste conexiuni politice in articolul sau „Comuniştii avocaţii Jurnal TV. Se confirmă zvonurile că Oleg Voronin finanţează din umbră acest post?”
http://vox.publika.md/politica/comunistii-avocatii-jurnal-tv-se-confirma-zvonurile-ca-oleg-voronin-finanteaza-din-umbra-acest-post-509949.html

In loc sa apeleze la procedurile legale ca sa-si rezolve problemele cu operatorii, cei de la Jurnal,  fara niciun fel de probe au declarat ca vinovat de toate conflictele  lor cu operatorii de cablu, si in general de toate problemele din R.Moldova este Plahotniuc si PD.

Ura animalica fata de Plahotniuc care impreuna cu PD, i-a trimis pe comunisti si pe Voronin in opozitie in 2009, la acest post, depaseste limitele normalului si se poate constata o diagnoza deja de Plahotniucofobie.

Se intrevede in tot acest scandal si incercarea de distrugere a Coalitiei Proeuropene, speculindu-se pe divergentele ce pot aparea intre PD, PLDM si PLR.

Insa comunistii si sculele lor politice mascate in culori proeuropene, nu trebuie sa-si faca iluzii, partidele din CPE nu se vor lasa manipulate si vor continua calea de integrare europeana.

I-au atacat si pe CCA, si pe Pocaznoi, care insa din punctul meu de vedere au venit cu explicatii pertinente in fata societatii.

Astfel CCA printr-un comunicat a atras atentia „ca a recomandat operatorilor de cablu să respecte cu stricteţe listele aprobate de CCA, să ţină cont de interesele publicului în cazul schimbărilor întreprinse şi le aminteşte că, potrivit legislaţiei, au obligaţia de a notifica consiliului intervenţiile făcute la listele din oferta de programe”.
http://cca.md/news/cca-impune-respectarea-listelor-de-canale-aprobate

Au facut bine ca au venit cu pozitii clare si cei din PLDM si PD, astfel ca sa nu se creeze impresia ca partidele de guvernamint sunt implicate cumva in aceste disensiuni legate de agenti economici.

PLDM a declarat ca „astfel de probleme apar şi din cauza reglementării insuficiente a relaţiei dintre televiziuni şi reţelele operatorilor de cablu. În timpul apropiat, PLDM va veni cu iniţiative privind reglementarea pe deplin a acestui domeniu în spiritul dreptului la libera exprimare”.
http://pldm.md/index.php?option=com

Intr-adevar se impun modificari, demult discutate si asteptate la Codul Audiovizualului al R.Moldova, astfel incit sa fie incurajate posturile echidistante, care respecta pluralismul politic si cele care produc preponderent content propriu.

In opinia mea, CCA ar trebui, asa ca si in cazul organizatiilor neguvernamentale, unde exista un mecanism de certificare, sa faca o evaluare a posturilor  de televiziune care sa beneficieze de posibilitatea a de a fi incluse obligatoriu si gratuit  in grila operatorilor de cablu, restul insa sa plateasca asa cum se face in toata lumea.

In concluzie, sezonul politic a debutat cu un conflict legat de relatiile dintre operatorii de cablu si citeva posturi tv, insa aceste probleme trebuie reglementate civilizat, in baza legislatiei si apelind la justitie daca este nevoie.

Iar cei de la Jurnal trebuie sa termine cu isteria, care nu ajuta la nimic.

Reclame

6 răspunsuri to “Cazul Jurnal TV, intre isterie si manipulare”

 1. ROMAN MIHĂEŞ: Cazul Jurnal TV, intre isterie si manipulare | Moldova 24 Says:

  […] Iar cei de la Jurnal trebuie sa termine cu isteria, care nu ajuta la nimic. sursa: Roman Mihăeş […]

 2. Eugen Says:

  Cum toti au uitat despre isteria declansata de JURNALTV si comunisti pentru a zadarnici referendumul privind alegerea Presedintelui de catre popor din 2010.In rezultat el n-a fost validat,tara a pierdut milioane si 2 ani de criza politica.Imi pare rau de manipularile de la JURNALTV care putin se deosebeste de NIT,la fel adesea lipseste pluralismul de opinii.Nu cred ca in SUA o sa vedeti cum un agent economic privat sa ceara de la altul sa fie obligat sa retransmita canalul TV.

 3. =Blocul Unionist=Sfatul Re-Unirii Tarii= Says:

  “După Olimpiada de la Soci din februarie
  va începe ofensiva Rusiei
  împotriva românilor basarabeni”

  de Marius Dorin Lulea

  http://adevarul.ro/moldova/actualitate/dupa-soci-incepe-ofensiva-rusiei-romanilor-basarabeni-1_52d00463c7b855ff565dfec5/index.html

  Relaţia România-Republica Moldova-Rusia este asemănătoare unui joc de şah. Fiecare parte face o mişcare sperând în obţinerea unui blocaj favorabil. Aici nu poate exista remiză, iar în momentul de faţă România se află într-o ofensivă în favoarea românilor basarabeni şi împotriva unei oligarhii politice supuse Moscovei.

  Nu statul Republica Moldova este ţinta Bucureştiului ci soarta celor peste trei milioane de români. Prima ţară atacată de către Rusia, pentru că avea ţinte mult prea occidentale, a fost Georgia. Atacul asupra acestui stat a fost unul fizic, prin intermediul armatei, după care a avut loc îndepărtarea preşedintelui pro-occidental de la putere.
  Azerbaidjan-ul a fost al doilea stat scos de către Rusia de pe traseul european. Este adevărat că nimeni nu înţelegea prin acesta integrarea Europeană ci doar o apropiere de valorile culturale într-o perspectivă foarte îndepătată.
  Următoarea victimă, şi cu adevărat o pierdere pentru Uniunea Europeană, a fost Ucraina. Deşi au fost proteste ample anti-guvernamentale, iată că ele deja şi-au pierdut din intensitate. Macazul a fost schimbat iar noua direcţie a Kiev-ului este Moscova.

  După Ucraina, ţinta atacurilor Rusiei va fi chiar Republica Moldova. Aceasta face un joc în etape în care îşi orientează resursele în mod punctual şi puternic pe o singură ţintă, odată aceasta anihilată trecând la următoarea. Este o strategie bună ce permite economia de energie.

  Pentru a nu compromite investiţia de zeci de miliarde de euro realizată la Soci, pentru organizarea Olimpiadei de Iarnă, Rusia mai aşteaptă câteva luni. După Olimpiadă, prin intermediul clasei politice de la Chişinău, Vladimir Putin va încerca deturnarea Republicii Moldova de pe traseul european.

  Vor fi proteste, vor fi nemulţumuri, dar fără ajutorul României nimic nu se va întâmpla.

  Preşedintele Traian Băsescu a intuit acest lucru(probabil şi pe baza rapoartelor serviciilor de securitate) şi a lansat din timp o ofensivă pe tema unionistă. De ce?

  Pentru a pregăti societatea civilă din România pentru o abordare mai radicală a situaţiei românilor de dincolo de Prut. Un consens politic nu ar fi existat decât printr-o presiune publică, ori aceasta a apărut deja.

  Preşedintele României a trimis un semnal clar, ce sună ca o ameninţare la adresa politicienilor moldoveni şi a agenţilor ruşi de pe teritoriul Republicii Moldova.
  Eu cred că semnalul este trimis clar chiar către Moscova, atenţionând-o pe aceasta că în cazul în care va mai interveni pentru a schimba traseul european atunci România se vede forţată să intervină şi să readucă Republica Moldova pe traseul ei normal prin RE-Unirea cu România.

  Nu este o ameninţare, deoarece nu are ţara noastră forţa de a face ceva, dar cu siguranţă este o atenţionare: dacă nu lăsaţi traseul european apoi noi vom susţine unul unionist, dorit de poporul român de pe cele două maluri ale Prutului.

  Preşedintele ştie că renunţarea la Europa va determina nemulţumirea populaţiei celui de al doilea stat românesc, aşa cum a fost şi în Ucraina. Atunci va fi momentul în care discursul unionist va aduce un maxim de susţinători şi la formarea unei majorităţi.

  Este vorba exact de acea majoritate de care Traian Băsescu a vorbit. Preşedintele ştie prea bine că în acele momente va exista o majoritate unionistă în republica Moldova şi ea va apărea inevitabil.

  Toţi cei care conduc Republica Moldova au o relaţie mai veche sau mai nouă cu structurile de securitate ruse sau cu fostul Imperiu Sovietic.

  Situaţia în care ei chiar vor conduce al doilea stat către Europa nu există, şi asta datorită încrengăturilor economice-politice existente şi subordonate Moscovei. Europenizarea înseamnă pentru ei pierderea puterii şi chiar închisoarea.

  Exemplul Năstase îi sperie pe aceştia de moarte: paradisul lor nu este acela în care statul de drept să funcţioneze. România trebuie să se pregătească, iar după Soci se va vedea că declaraţiile preşedintelui au acoperire:
  România este obligată să ofere o alternativă europeană unionistă în cazul în care cineva va încerca deturnarea traseului. Aici nu e vorba de o agresiune fizică, nu e vorba de separatismul găgăuz care este total neimportant pentru un stat precum România,

  ci de trădarea ce se pregăteşte de clasa politică.

  Anul 2014 este unul cheie în care se va vedea care sunt adevăratele interese ale politicienilor moldoveni şi dacă aceştia vor răspunde majorităţii de 70%
  care doreşte un viitor european comun.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 4. Andrei Says:

  Ti-as sugera Mihaes sa dai tu dovada de pluralism politic. Vad ca ai doar un stapin si anul se incepe cu actiunile sale in lichidarea concurentilor.

 5. =Blocul Unionist=Sfatul Re-Unirii Tarii= Says:

  TEROAREA ROSIE MOSCALO-COMUNISTA:
  Asasinate la Comanda contra Intelectualilor Unionisti:
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––
  – Emil Loteanu /1936-2003/, cineast /otravă în cafea la Moscova, probabil era un fost agent, care cunoştea prea multe despre preşedintii comunişti ai RM, şi devenise nesupus, deci periculos.

  – Grigore Grigoriu – /1941-2003/, actor, prietenul bun a lui Emil Loteanu, de aceea a fost şi el anihilat printr-un «accident» aranjat.

  – Traian Grigoriu – /1972-2004/, fiul lui G. Grigoriu, actor la Piatra-Neamţ, care și el, sărmanul, probabil, ştia câte ceva din culisele politicii ruso-moldovenesti: «accident» mortal, împreună cu prietenul său:

  – Adrian Neacşu – /1972 -2004/, actor,

  – actorul UNIONIST Dumitru Fusu /1938-2014) sufera un ATAC Cerebral in 2004 care-l tintuieste la pat pentru 9 ani.

  Si toate aceste asasinate au loc in acelasi interval de timp: 2003-2004. Coincidente iarasi, veti spune ?

  Nota:
  O OTRAVĂ nedepistabilă se introduce în mâncare sau băutură care provoacă ulterior ATACUL CEREBRAL / = INFARCT / şi nu lasă alte urme !
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ===========================================

 6. puravita Says:

  Da,Romane.Te tineam de un politician cumsecade.Pe semne ca banii te-au convertit.Pare rau.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: