Băsescu, Ponta, unirea dintre R.Moldova și Romania și modelul austrogerman

Recent , Președintele României, Traian Băsescu, a declarat că următorul proiect de țară pentru România este întregirea țării prin Unirea cu R.Moldova.

Basescu a invocat modelel german de reunificare dintre RFG și RDG.

Dar modelul german cunoaste și existanta celor doua state germane, Austria si Germania, care sunt ambele membre UE și traiesc în pace si intelegere.

Fostul Premier, Vlad Filat, a declarat în replica, ca declaratiile lui Traian Basescu, referitoare la unirea României cu Moldova îi ajută pe ruşi, dar şi pe comuniştii din ţara noastră.

La scurt timp au venit si replici dure din partea unor deputati comunisti la acest subiect, dar si comentarii în presa internationala, in special cea rusa.

Comunistii moldoveni folosesc romanofobia și sperietoarea unirii R.M. cu Romania, ca principal instrument politic de manipulare, ca sa adune cît mai multe voturi in campaniile electorale, iar declaratia lui Basescu le convine, și o vor folosi la maximum în viitoarea electorala parlamentara.

In conditiile cind UE și SUA, susțin integrarea europeana și independenta RM, declaratiile lui Traian Basescu pot fi interpretate nu ca o vointa a Romaniei, ci ca o doleanța a sa personală.

Este evident ca Traian Basescu își pregatește terenul pentru o viitoare cariera politică, dupa finalizarea mandatului de Presedinte al Romaniei.

In acest sens, atit Premierul Victor Ponta, cit si Ministrul de Externe al Romaniei, au criticat declaratiile lui Băsescu.

Astfel, Victor Ponta a declarat că prin aceste declarații Președintele “da apa la moara tocmai Partidului Comunistilor din Moldova”.

Atit in Romania , cit si in RM exista tentatia de a folosi ideea unirii în scopuri politice și electorale.

Unii intreaba, de ce să așteptăm să intrăm în UE , daca e mai simplu să lichidam RM și să ne unim cu Romania.

Insă realitatea din R.Moldova nu este favorabila unirii, aceasta idee este sustinuta de un numar mic de cetateni, o arata toate sondajele, dar si rezultatele de la alegeri, partidele unioniste nu acced in legislativ.

Astazi în Parlamentul RM nu exista niciun partid unionist, care să susțina unirea politica și juridica dintre RM și Romania.

Avem si o regiune separatista transnistreana, unde romanofobia este ideologie oficială, minoritati nationale ostile unirii, un partid comunist puternic romanob, dar și o majoritate vorbitoare de romana, statalistă, care se identifica drept moldoveni, purtatori a ideii stataliste moldovenești.

Ideea statalitatii moldovenesti e sustinuta de marea majoritate a etnicilor romani/moldoveni din R.Moldova, și nu numai din cauza propagandei sovietice și ruse, ci și din alte motive, inclusiv experienta istorica recentă.

Cunosc multi romani moldoveni din R.Moldova care au obtinut cetatenia romana, și care se opun unirii politice a R.M. cu Romania, acestia sunt in special votantii PLDM, ei se declara sustinatori a existentei a doua state romanesti, fiecare cu specificul sau, pe modelul statelor germane, Austria și Germania.

Romanii basarabeni care doresc unirea cu Romania, voteaza de regula PL, iar romanii basarabeni statalisti, care sunt pentru RM al doilea stat romanesc, voteaza de regula PLDM.

Sa nu uitam ca recent Miscarea de eliberare nationala, dominata de romanii moldoveni, a obtinut prin lupte desprinderea RSSM de URSS, s-a format o anumita mentalitate statalista, și o nomenclatura nationala, culturala și politica, formata în proportie de 90% din romani moldoveni, care se teme sa-și piarda privilegiile în caz de unire.

Solutia realista astazi a problemei basarabene, este integrarea graduala a RM în UE, ceea ce echivaleaza cu desprinderea de trecutul totalitar sovietic, și adoptatea valorilor civilizatiei europene.

Primul pas a fost facut la Vilnius, prin parafarea Acordurilor de asociere și liber schimb între UE si RM , si trebuie mentinuta unitatea Coalitiei Proeuropene pentru a obtine și semnarea acestor documente strategice, pina la alegerile parlamentare din anul viitor.

Prin unirea R. Moldova cu UE, fara nici un fel de hotare va avea loc și reunirea tuturor romanilor în Europa Unita.

Iar Romania este si trebuie sa ramina principalul avocat al R.M. în drumul spre integrarea europeană.

 

Reclame

15 răspunsuri to “Băsescu, Ponta, unirea dintre R.Moldova și Romania și modelul austrogerman”

 1. vasile Says:

  Separarea Austriei s-a produs cumva printr-un rapt al unei terte puteri asupra teritoriului german? A fost siluita vointa oamenilor, s-au inregistrat masacre si deportari? Cate sute de ani de ev mediu au definit Austria ca entitate separata de natiunea germana? Sa va fie rusine obrazului ca in ajunul sfintei zile de 1 Decembrie indrazniti sa scuipati in sufletul poporului roman si, implicit, pe idealul sacru al Unirii!

 2. gabi Says:

  Cum puteti face comparatie intre Germania/Austria si Romania/R.Moldova?Este cumva Austria un stat slab,in pericol ?pentru ca R.Moldova este!-in pericol de desnationalizare ,in pericol de pierdere a vectorului vestic si deci de revenire in sfera de influenta a Rusiei!”independenta”este doar un vis efemer!ce indepedenta cu teritoriu ocupat?ce independenta cu o alta limba in Parlament?ce independenta cind tu ca bastinas esti obligat sa inveti limba altui stat ca sa poti urmari un program de televiziune finantat de statul tau?R.Moldova NU se poate compara cu Austria!pentru R.Moldova este vital sa se intoarca la radacini, ori, nu va mai exista decit cu numele…maldavani!?pseudomoldoveni rusofoni care vorbesc de un Stefan cel Mare a carui limba nu o mai cunosc,despre o Miorita a carui sens nu-l pricep!In aceste conditii Romania trebuie sa ceara (precum Grecia Macedoniei)schimbarea numelui tarii in Fosta republica sovietica a Moldovei -FRSM!

 3. Andrei Says:

  Si de cand asta il ladati pe Filat si Ponta??? sau cine plateste acela comanda si tema?

 4. bg1952 Says:

  Unirea nu se face,din pacate pentru ca cei care posteaza gandesc cu inima.Iata cum stau faptele:
  Populatia R.Moldova este compusa din apr 40% alogeni si 60% romani moldoveni.Alogenii,covarsitor sunt antieuropeni.
  Din total populatie,apr 51% sunt europemisti,deci nici macar toti romanii nu sunt europenisti.
  Dintre acestia apr 25 % sunt unionist,apr 26% sunt statalisti
  Din declaratiile recente,de dupa Vilnius ale majoritatii politicienilor moldoveni reiese ca nici acestia nu doresc unirea.(de fapt unionistii au cam 6% in parlament).Este normal ca nu doresc sa-si piarda privilegiile.
  Din cate cunoastem,pentru unire e nevoie de doi parteneri.
  Acesta este tristul adevar,ne place sau nu.

 5. leonid Says:

  Trist…
  Unirea nu se schmba nici pe Filat, nici pe ceilalti!Unirea romaneasca este sfanta!

 6. = Dochița Unionista dela Chilia = Says:

  România Mare:
  1 Decembrie 1918 – Ziua Unirii tuturor provinciilor românesti: Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, inceputa la Chisinau la 27 Martie 1918 !
  O Comemorare la 95 de ani !
  —————————————–
  Chisinau, Duminica – 1 Decembrie 2013:

  – 9.00 – Depunere de coroane
  la Monumentul lui Stefan cel Mare.
  Permanent, pe parcurusl zilei se va sta de garda lânga tricolorul amplasat in apropiere !

  – 10.00 – Maraton Unionist ! Se va porni de la Monumentul Cântaretilor martiri asasinati
  Doina si Ion Aldea-Teodorovici, de la intrarea
  din Parcul ‘Valea Morilor”, /in fața Universitatii /.

  – 11.00 – Inaugurarea unui Cinematograf religios Unionist in aer liber. Biserica “Sfânta Teodora de la Sihla” / str. Puskin/Bucuresti /

  – 14.00 – Manifestatia ” Sa-In-Cercuim-Guvernul”,
  Un Lanț Uman Unionist,
  /ca si acel Baltic din 1989 -Tallinn -Riga-Vilnius/.
  Pornirea din Scuarul liceului “Gh.Asachi”, str. Puskin.

  – 16.00 – Spectacol de Suflet Românesc
  la Teatrul “Ginta Latina”.

  – 19.00 – Spactacol cu muzica, de Lumini pe Cer si o Hora a Re-Unirii in Piata Mare. Lansare a 95 de lampioane concomitent la Chisinau si Alba-Iulia
  N.B.
  Un Panou cu o imagine autentica de la Alba-Iulia din 1918, va va astepta pe tot parcursul zilei, in Scuarul Europei,
  la intrarea in Gradina Publica, dinspre Cinema “Patria”.
  Va puteti alatura si fotografia,
  la caldura unui cântec patriotic românesc !

  ——————————————
  Alte ACTIUNI UNIONISTE:
  ––––––––––––––——————————-
  1.
  Un Cadou de Zile Mari:
  Declaratia Presedintelui Traian Basescu din aceasta saptamâna: Re-Unirea cu Rep. Molodva va deveni o prioritate a Guvernului de la Bucuresti.
  Un al treilea Proiect National dupa intrarea in UE si aderarea la NATO !

  Bravul Presedinte a sosit la Chisinau imediat dupa vizita la Reuniunea Europeana de la Vilnius luându-l si pe primarul Dorin Chisrtoaca in acelasi avion. Apoi, iarasi Bravul Presedinte i-a luat la brat pe Nicolae Timofte un alt Presedinte de provincie româneasca si pe Dorin Chrtoaca si au plecat toti trei la Bucuresti si Alba-Iulia la manifestarile Marii Uniri si viitoare Re-Uniri ! Vivat !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  2.
  HORA RE-UNIRII LA CHISINAU:

  – Duminica, 1 decembrie 2013, orele 14
  cu pornire din scuarul liceului “Gh.Asachi”.

  Evenimentul principal va consta
  în cea mai mare Horă a Re-Unirii realizată vreodată
  pe pământ românesc.
  Românii moldoveni, majoritari în al doilea stat românesc, se vor strânge în jurul cladirii Guvernului
  pentru a dansa o imensă Horă a RE-Unirii.
  Să fim mândri de identitatea noastră românească,
  de apartenența la marea familie europeană !

  Invitați-vă toți prietenii să „În-Cerc-Unim Guvernul” !
  /”Actiunea-2012/
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  3.
  De Duminica, 24 Decembrie
  a inceput un pelerinaj pe jos intre Chisinau si Alba-Iulia a unui grup de circa 30 de tineri unionisti
  care vor sosi pe 1 Decembrie in inima Transilvaniei pentru a comemora Aniversarea a 95 de ani de la Faurirea Marii Românii din 1918. Pe drum se vor opri pe la manastiri si diverse localitati pentru a propaga IDEEA RE-UNIRII nostre cu Patria-Mama România Mare Europeana !
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  4.
  Duminica, 1 Decembrie:
  SA ARBORAM TRICOLORUL ROMANESC peste tot !
  ———————————————-
  Platforma Civică “ACȚIUNEA-2012″
  îi invită pe toți Unioniștii ca pe 1 Decembrie
  să arboreze tricolorul.

  RE-Unirea tuturor românilor nu poate fi făcută decât
  sub reperele albastru-galben-roșu iar pentru asta,
  indiferent unde v-ați afla,
  – înălțați în fața curții,
  – la geam
  – sau în stradă un tricolor
  pentru a vă arăta mândria că sunteți români
  și nu ați renunțat
  la idealul străbunilor: RE-Unirea!

  Grigore Vieru:
  un poet martir asasinat:
  – “Trei culori” –
  Străine pofte ne-au răpit
  Când via dulce, când ogorul,
  Dar nimeni nu a izbutit
  Din piept să smulgă Tricolorul.

  Fusese vremea mult prea cruntă,
  Și-atât ne-a ars de dânsul dorul,
  Că azi ne strângem și la nuntă
  Și la botez cu Tricolorul.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  5.
  Transport Unionist București – Chișinău.
  Sa mergem la Chisinau un weekend
  pentru a sărbători acolo ziua de 1 Decembrie:

  Pornim vineri seară, ne întoarcem duminică noaptea.
  Preț: 90 de lei RO dus-întors,
  rezervări la Radu Popescu – telefon 0722585679.
  Locuri limitate.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  6.
  Un mesaj Unionist de la -Flen Lensburi-:

  Si Porumbelul “Costica” se pregateste sa zboare
  din România la Chisinau pentru a “In-Cerc-Uni Guvernul” !
  Poarta Tricolorul cu mândrie la gâtisor
  si va zbura la foarte joasa altitudine
  pentru a-i indemna pe toti românii pe care-i va intâlni
  sa-i urmeze exemplul:
  sa poarte tricolorul cu mândrie si sa ceara RE-Unirea !
  El este fericit ca, spre deosebire de noi, oamenii,
  poate zbura liber oriunde doreste ;
  nu are nevoie de pasaport ,
  nu are cheltuieli ocazionate cu aceasta calatorie
  deoarece poate face popas pentru odihna unde va dori , va bea apa din Prut si va mânca roadele pamântului
  Patriei-Mama – Romania Mare .
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ====================================

 7. tzutz Says:

  Domnule Romania se afla in Europa de est. Austria are istorie milenare, ca imperiu, si destul de separata de cea a pruso-germaniei. Si ei vorbesc dialecte destul de indepartate, in comparatie cu diferenta dintre „accentele” graiului nostru.

  Daca majoritatea romanii basarabeni (romanofoni) chiar nu vor dori nici macar dupa inca, haide, 20 de ani de independenta, sa se uneasca cu tara lor, inseamna ca sangele rus este prea puternic la voi in vene si nici nu meritati asa ceva… Doar, a fi roman este lucru asa de josnic pentru fi…

 8. Titirez Says:

  Nene Mihaes,
  Gandesti cu totul mediocru, E o constatare care te caracterizeaza . In primul rand, argumetele care le arunci in joc sunt f comune si superficiale. Unele reprosuri ti s-au si formulat deja. Cele mai mari defectiuni de argumentare , NU. De pilida: stii cate razboaie au fost intre Prusia si Austria in decursul a 2 secole? Stii cate secole la rand a tras inapoi ” natiunea germana” din cauza faramitarii lor in state si statulete? Stii cu ce s-a sodat totul? inclusiv cu destramarea marelui Imperiu austro- ungar?Ai fost vreodata in Austria ca sa-i „gusti”la fata locului „nostalgiile”? Si cate si cate alte lucruri nu se pot aduce in discutia pragmatic abordata a Unirii sau a NE- Unirii celor …2 state romanesti cum s-a creeat deja o moda de a discuta. in fine , lucrurile astea daca e sa le discutam intre cele doua…”natii”chestia devine ridicola si absolut insolubil exploziva .N-aveti decat sa ganditi in acest fel > Ba chiar si sa actionati si sa faptuiti. „Noi romanii , cestilalti” insa nu vom face macel fratesc intre Stefan cel Mare si… Mircea cel Batran. Voi probabul chiar si parcticati , pare-se o gandire feudala romanofoba. deja. Ce sa disputam in fond? LIMBA ROMANA? CULTURA ROMANA? (Istoria vad ca se …poate disputa!) Nu sunt ale voastre si nu le veti putea dobandi …juridic niciodata,pt ca nu va apartin ca geneza sui generis, iar asta spune totul !! In fine, nici nu maiare rost sa lungim povestea argumentelor pt ca riscam sa ne acoperim de ridicol. PUR SI SIMPLU>
  Altceva e de spus insa neaparat. ( totul porneste de la gaselnita „stiintifica ” de-a dreptul hilara a punerii in paranteze a „romanei „prin….constitutie a unui agramat al stiintei dl MARIAN LUPU!!) daca in acesti termeni puteti discutiia si dezbaterea cu argumente , e bsolut da rasul curcilor. .Stii la ce va duce ?l La …” a matii”, „ba , a ma-tii” etc > Romania nu v-a discuta, d-le Mihaes la modul asta. cu toate stradaniile unora de asi dovedi si in acelasi fel …independntismul!! Reductionosmul primitiv , iata ca va avea camp larg de manifestare si disputa. Si aci , rectia va fi una f sanatoasa. „GATA< AM INTELES"< VOI CU ALE VOASTRE< NOI U LE NOASTRE" punct!! sI DE LA CAPAT!!
  Asta vrei/vreti asta se va intampla. La capatul varsarii Nistrului in Marea Neagra ,tot Maica Rusie, de care va deziceti abitir nevoie mare , va va astepta sufocandu-va cu dragostea ei…nearmurita. Vrei/vreti asa ceva? Foarte bine.. De ce sa mai pierdem timpul?? Schimbati-va numele "tarisoarei"(asa nu poate ramane !) si Adios , muchachos. Poduri, conexiuni de gaz, de electrica. etc etc etc astea-s povesti de adormit patriotic copiii "moldavi" , in cazul dorit de matale si ai amicilor,pe durata vacanteor de vara .Ba si de de aruncat miliarde de euro din romania pe ferestra care spre malul opus al NISTRULUI.
  In fine, n-are rost d-le Mihaes sa va umpleti de ridicolul primitivismului vizionar steril si sa va si imbatati cu apa rece …de izvor. Generatia voatra… filatista. ati studiat , totusi la IASI, un oras universitar cu pretentii . In CASA POGOR, dupa cate stiu eu bine, s-au perindat zeci si zeci de ani tineri din toate provinciile romanesti,d-le Mihaes. Si s-au perindat cei care au cladit majestuos o tara si o cultura :TITU MAIORESCU,IOAN SLAVICI,IL CARAGIALE,ION CREANGA… Asta ca sa amintesc doar pe cei vechi si sa-l"exclud" pe cel care nu poate fi exclus din ROMANIA oricum te-ai opinti. EMINESCU,cel nascut la Ipotesti , scolit la Cernauti, cu bacalaureat la BLAJ , debutat la ORADEA(revista "Familia"!) si sacralizat la BUCURESTI . OK! OK?-intreb , asa intr-o doara, ca sa nu zic intr-o dunga:acum ce-o sa se intample , o sa vina…marea si falnica generatie filatista sa scrie o cacodopera in limba "maldavneasca" pentru o Romanie ciunga. (sau o RSS Moldoveneasca reformata si reformulata??)

 9. JV Says:

  De obicei tind să respect articolele dvs Dl. Mihaeș. Și cred că este o parte de adevăr în ce spuneți. E adevărat că s-a creat, parțial, aceasta conștința de-a fi moldoveni, din mai multe motive, unele și legate de propagandă, și alte legate de istoriă. Mulți moldovenii încă simt că România i-a tradat în 1940, și greu va fi să se steargă această minciune parțială, fiindcă România era atacată de 3 fronturi și un an mai târziu s-a aliat cu dracul doar să recupereze Basarabia, adica în 1941. România a și ajutat în Holocaust (parțial și voit din pur antisemitism, parțial din voință de a le face pe plac nemților). E adevărat că o parte a moldovenilor s-a saturat să hotărască altcineva în locul lor. Dar cei mai interesați moldovenii în pastrarea aceasta independență falsă, existentă doar pe hârtie, e elita politică a Moldovei, aia o duce fenomenal, aia trăiește superb, și aia a și gustat puterea, și gustul de-a fi primiți ca și miniștri în strainatate și toate privilegiile puterii. Oamenii de rând nu au vazut nimic din această independență practic. Nici măcar statutul limbii române e clar, filmele tot în rusă sunt, limba rusă, foarte folositoare și frumoasă, dar un instrument de control și influență din partea Rusiei de prim ordin, tot e obligatorie, rușii, aroganți, nu vor să vorbească româna, și doar când română va fi în Moldova ce e rusa în Rusia, doar atunci se vor trezi la realitatea că ei nu mai sunt stăpânii privilegiați, cum nu trebuie să fie niciodată, nicăieri o minoritate.

  Deocamdată unirea mi se pare imposibilă, dar mai posibilă decât acum doar câțiva ani desigur. Că Basescu nu e virtutea întruchipată o știm cu toți, că are și el corupție o știe toata lume, că Unirea este o causă în care el crede mai mult din gură să-și promoveze cariera politică, se știe, că nu era momentul pentru așa comentar, cu Transnistria ocupată, la fel. Dar e și adevărat, că el a tras cel mai tare de UE să se apropie de Moldova, e adevărat că, probabil nu din umanism ci din calcule politice, a ușurat acordarea cetațenia română moldovenilor. E adevărat că există o intelectualitate sincer moldovenistă și statalistă, dar nu cum o înțeleg comuniștii care esențial nu fac decât să mintă de fiecare dată când deschid gura.

  Nu se pot compara Austria și Germania cu România și Basarabia. Basarabia a fost întotdeauna parte a unui stat, nici Chișinau nu era capitală, ci Iași, Austria a fost centrul unui imperiu masiv timp de secole, ce se vede în puterea și influența Austriei chiar fiind o țară mică. Basarabia azi nu are o clasă politică încă dezvoltată, și nici o capitală puternică, tocmai pentru că întotdeaună a fost o provincie a altceva, și mai ales a unui imperiu rusesc uriaș, pentru care ea era un teritoriu minuscul, strategic da, dar mic, nerus, și pentru care populație a simțit un total dispreț. Moldova trăiește deja de 24 de ani de la proclamarea independenței, sub cizma Rusiei, și sub masivul jaf, minciune și incompentență ale elitei sale politice. Fie aceasta se trezește imediat, Moldova intră în UE, în NATO, se clarifică pentru totdeaună identitatea și statutul limbii și se crează o adevărată economie, un stat de drept aplicat și funcțional, fie Moldova o să piară arsă in focul lent al depopulării și al inviabilității că stat. A fi statalist are prețul sau, nu știu dacă moldoveniștii sunt constienți de ăsta. Din Rusia întotdeaună vor sufla vânturi de distrugere deghizate de ajutor fals, de simpatie prefacută. Moldova trebuie să știe unde e dușmanul, abil la minciune și la camuflaj, dar dușmanul până la urmă, și unde e fratele, cu defectele lui, dar frate adevărat care întotdeauna cere cuvântul la Parlamentul European în apararea Moldovei, cum pot vedea destul de des, fiindcă acolo lucrez.

  Unirea? da, bineînțeles, statalitatea? doar dacă e viabilă, și chiar dupa Vilnius, ea încă nu este.

 10. gross Says:

  Sunteti cu totul in afara, lipsiti de istorie, rea voinatai, ratiune, etc. !

  – Ma moldovene, iti plac Rusii?
  – Da!
  – Da romanii?
  – Nuuu!!!
  – De ce?
  – Pentru ca l-au batut pe tata cu rigla la scoala in ’37.
  – Si unde e acum tatal tau?
  – L-au impuscat rusii in ’48

  Rușii v-au deznaționalizat, v-au lipsit de neam, de istorie, de limbă, de obiceie, v-au boțit creierii cu tancurile. Trăiți într-o țară separatistă, care are în interiorul ei țări separatiste, iar aceste teritorii în general, aparțin altor state.
  V-au indus complexe pe seama faptului că sunteți români. Plus la asta, de la atâta asuprire si rautate ați mai căpătat și sindromul Stockholm.
  Comuniștii vă scuipă, va desnationalizeaza, iar voi vă ștergeți și ziceți că plouă.
  Ei vă violează creierii și bagă sculele până la glande, iar voi ziceți că asta e dragoste.

  De ce sunteti urechisti!? Treziți-vă odată la realitate, puneți mâna pe un manual, citiți o carte, și săpați un pic mai adânc în ceea ce ține de identitatea voastră!.
  Vai, voua!!!!

 11. = Dochița Unionista dela Chilia = Says:

  O PRELUARE:
  –––––––––
  Cine sunt de fapt cei cu reacții Anti-Unioniste
  la vârful politicii de la Chișinău ?

  http://voceaunirii.org/2013/12/01/cine-sunt-de-fapt-cei-cu-reactii-antiunioniste-la-varful-politicii-de-la-chisinau/comment-page-1/#comment-120

  Desi politicienii de la Chisinau sunt cu direcția spre UE, acestia sunt totusi aceiasi care pana mai ieri umblau oficial cu ordinele primite de la Moscova in buzunar, iar acum sunt marii adepti ai integrarii europene ai unui stat numit Moldova a carei existenta cat mai indelungata convine Moscovei, nu insa si Unirea cu Romania.
  1.
  Premierul Iurie Leancă: „Republica Moldova nu este pregătită să se unească cu România”
  ––––––––––––––––
  Dl.Iurie Leancă a lucrat în MAE al R.S.S.Moldovenești încă din anul 1986. Lăsăm la o parte faptul că mama Premierului Leancă este de etnie bulgară, dar nu putem trece cu vederea faptul că în anul de grație 1989, actualul Premier al R. Moldova lucra în calitate de „diplomat sovietic” la Ambasada U.R.S.S. de la București. În această calitate de „diplomat sovietic”, Domnul Iurie Leancă a despus și un „jurământ specific”, prin care se obliga să informeze Moscova cu toate aspectele operative cu care venea în contact în activitatea sa de „diplomat sovietic”.

  Acest „jurământ specific”, nu a fost în nici un fel anulat pentru foștii cetățeni ai R.S.S.Moldovenești după 1991, ceea ce ne-ar duce cu gândul că este și azi în vigoare. Adică fostul „diplomat sovietic” Iurie Leancă ce deține azi funcții de decizie politica în R.Moldova, este evident că nu va marșa la acest proiect politic al „Reîntregirii Naționale”, subiect care este inacceptabil pentru vechii și actualii „stăpâni” de la Moscova.
  2.
  Extras din UN DOCUMENT CLASIFICAT ȘI SCURGERILE DE INFORMAȚII PE AXA : BUCUREȘTI-MOSCOVA-KIEV
  –––––––––––––––––-
  Vladimir-Vlad-Filat-soldat-graniceri-KGB

  Vlad Filat, fost Premier al R.Moldova, președintele Partidului Liberal Democrat

  Fostul prim-ministru al RM susține că Republica Moldova nu ia în calcul posibilitatea eventualei uniri a celor două țări.

  Biografia oficială a premierului Vladimir Filat ne anunță că dumnealui și-a satisfăcut, în anii 1987-1989, serviciul militar în termen. Aceeași informație este preluată de enciclopedia electronică Wikipedia. În nici una dintre biografiile primului ministru nu apare precizarea în ce trupe anume, adică în care gen de armă și-a satisfăcut premierul R.Moldova serviciul militar.

  Ei bine, o fotografie mai veche, obținută pe surse, postată recent pe rețeaua de socializare pe internet Facebook și preluată de ziarul nostru, ni-l înfățișează pe Vladimir Filat soldat în Armata Sovietică. Această fotografie spune mult și multe de la sine.

  Întâi, văzând acronimul rusesc „ПВ” („PV”) de pe epoleți, înțelegem că genul de armă în care a servit domnul Filat patria sovietică a fost unul mai aparte. „PV” înseamnă „Pogranicinâie voiska”, adică „Trupele de grăniceri”. Este vorba, evident, despre Unitățile speciale ale Trupelor de grăniceri ale Comitetului Securității Statului (KGB) ale URSS, ca să redăm denumirea completă a genului de trupe în care premierul nostru a servit Uniunea Sovietică.

  Faptul că a făcut parte, doi ani de zile, din trupele speciale ale KGB este ascuns cu multă grijă de premier și de biografii săi bine plătiți. Nimeni nu cunoaște exact pe care anume segment al frontierei sovietice, în care anume unitate și la care anume pichet de grăniceri s-a aflat în perioada respectivă bravul nostru soldat.

  Există însă voci care susțin că prima jumătate de an de serviciu în trupele KGB Vladimir Filat a petrecut-o în Crimeea, la Sevastopol, în ceea ce se numea pe timpuri „Simferopolski otread”, după care actualul nostru premier a fost repartizat în altă unitate. Uniforma sa din 1989 ne spune clar că nu este vorba de trupele maritime, ci de cele de infanterie ale KGB (în rusă – „suhoputnâie pogranvoiska KGB”).

  În al doilea rând, Vladimir Filat nu numai că a slujit în trupele KGB, dar a și fost un grănicer sovietic de valoare, remarcat de conducerea militară. Imediat după postarea fotografiei cu pricina pe internet, lumea s-a apucat să deslușească ce insigne și distincții sovietice strălucesc în pieptul bombat al falnicului grănicer KGB. Dat fiind că fotografia este alb-negru, la o rezoluție proastă, de acum 21 de ani, această sarcină este mai complicată, dar nu imposibilă. De aceea, am încercat să clarificăm și noi care au fost distincțiile grănicerului KGB, Filat, căci pentru care merite i-au fost acordate este, deocamdată, mai greu de aflat sau de precizat.

  Așadar, să le luăm pe rând. Distincția de sus, în formă de medalie, este cea mai importantă dintre toate cele 5 decorații militare sovietice ale grănicerului nostru. Este vorba despre o distincție a KGB, și anume, distincția „Otlicinik pogranvoisk” (Eminent al trupelor de grăniceri). Această distincție, având gradele I și II, a fost instituită la 8 aprilie 1969 de către Iuri Vladimirovici Andropov, prin Ordinul nr. 53 al KGB de pe lângă Sovietul de Miniștri al URSS. Regulamentul distincției și descrierea acesteia au fost semnate de către general-colonelul Pavel Ivanovici Zârianov, șeful trupelor de grăniceri ale KGB. Având dimensiunile de 4 x 5 centimetri, distincția pectorală „Otlicinik pogranvoisk” (Eminent al trupelor de grăniceri) reprezenta o stea cu cinci colțuri (pentagramă) pe fundalul unui nimb de raze. În centrul pentagramei este situat un scut cu imaginea profilului unui grănicer sovietic. Facem o paranteză aici pentru a arăta că scutul reprezintă o constantă în heraldica organelor NKVD, KGB, iar, mai nou, și a Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS). De ambele laturi ale scutului apare inscripționarea „Otlicinik pogranvoisk” (Eminent al trupelor de grăniceri), redată cu litere aurii. În spatele figurii grănicerului, în partea superioară a nimbului de raze este reprezentată imaginea unei borne de frontieră cu stema URSS. În partea inferioară a nimbului de raze este situat un scut mic pe care este redat gradul distincției. În conformitate cu punctul 2 al

  Regulamentului distincției, aceasta se acorda soldaților, matrozilor, sergenților și subofițerilor din trupele de grăniceri ale KGB „pentru serviciu militar exemplar în apărarea frontierelor de stat ale URSS, pentru abilități în reținerea infractorilor la frontiera sovietică și pentru manifestarea în aceste cazuri a curajului, perseverenței, rezistenței, a rezultatelor excelente în pregătirea politică și militară și pentru disciplină militară exemplară”. Distincția este suspendată de o bandă verde, culoarea trupelor KGB, de altfel ca și culoarea epoleților și petlițelor purtate de militarii din aceste trupe. Și aici nu facem nici un fel de aluzie la faptul că premierul Filat a insistat ca partidul său să-și ia drept culoare distinctivă culoarea verde. Este, desigur, vorba de o simplă coincidență, nimic mai mult. Trebuie să mai precizăm că distincția „Otlicinik pogranvoisk” (Eminent al trupelor de grăniceri) de gradul I se acorda personal de către șeful trupelor de grăniceri ale KGB.

  Extras din Vladimir (Vlad) Filat, premierul Moldovei, recrut fruntas in trupele KGB.

  Ce spunea Vlad Filat înainte de mitingul PRO UNIONIST din 16 septembrie 2012 de la Chișinău:
  –––––––––––––––––––-
  „Rog cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la participarea la Marșul Unirii din 16 septembrie și să nu se lase să fie folosiți de inamicii procesului de integrare europeană a țării”, a declarat Vlad Filat la sedinta Guvernului de la Chisinau, înainte de vizita pe care trebuie să o întreprindă la Moscova.

  Extras din Moscova scoate greul agenturii sale de la Chisinau impotriva “Marsului Unirii”.
  Astazi este randul lui Vlad Filat !

  3.
  Dumitru Diacov – Președintele de onoare al Partidului Democrat din R.Moldova
  ––––––––––––––––––-
  Dumitru Diacov:
  Declarațiile lui Băsescu sunt egoiste și dau apă la moară comuniștilor.

  Dumitru Diacov,fost agent al KGB in Romania,diplomat la ambasada URSS din București, implicat activ si documentat in acest sens, in evenimentele din decembrie 1989 de la Bucuresti, actual agent de influenta al Moscovei, subordonat SVR-ului rus (serviciul de informatii externe rus), președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov nu este altceva decat un agent rus acoperit ca politician in capitala celui de-al doilea stat romanesc.

  Cunostinte vechi de la Bucuresti ale lui Diacov, care doresc sa-si pastreze anonimatul, ii reamintesc acestuia de momentul petrecut la sediul televiziunii romane in decembrie 1989, atunci cand “corespondentul de presa” Diacov a fost oprit cu teava unui pistol mitraliera in burta la intrarea din strada Pangratti a cladirii televiziunii. Era insotit de mai multi “corespondenti” si voiau sa “transmita” din interiorul cladirii “momentele fierbinti ale Revolutiei”. Ceva mai devreme fusesera vazuti in preajma cladirii Consulatului rus de unde se tragea asupra in Televiziunii pe timpul noptii…Cunostintele de la Bucuresti ii transmit “tovarasului” Diacov ca chiar daca par uitate, unele fapte nu se iarta mai ales atunci cand ele sunt aduse in actualitate.
  “Ii reamintim “tovarasului” Diacov ca urmare a tirurilor nocturne din cladirea Consulatului rus, tineri romani au murit fiind loviti de gloante” a tinut sa declare una din cunostintele lui Diacov de la Bucuresti.

  Ca si Vlad Flat, de cate ori la Chisinau urmeaza sa aibe loc manifestatii sau actiuni PRO UNIONISTE iese la rampa cerand interzicerea lor si chiar mai mult – „dreptul constitutional la libera exprimare ar trebui suprimat” (Dumitru Diacov septembrie 2012)

  Extras din MOSCOVA SCOATE GREUL AGENTURII SALE DE LA CHIȘINĂU ÎMPOTRIVA “MARȘULUI UNIRII”
  ––––––––––––––––––-
  4.
  Marian Lupu – Unificarea României cu Republica Moldova: Niciodată!
  ––––––––––––––––––––
  Marian Lupu a fost membru in PCRM-ul condus de Vladimir Voronin, pana in anul 2009. La mitingul din 3 noiembrie 2013 de la Chisinau, la care au participat circa 100 de mii de romani-basarabeni, intr-o mare demonstratie populara pentru integrarea R. moldova in Uniunea Europeana, Marian Lupu a fost singurul lider politic care si-a tinut discrsul in limba rusa. In acest fel o parte din romanii-basarabeni prezenti la manifestatie au fost descurajati si se intrebau retoric : „ bine, intram in Europa dar liderii nostrii tot ruseste ne vorbesc? In Europa se vorbeste ruseste?”.

  …din pacate acestia sun doar o mica parte din „garnitura” celor care „vor avea grija” sa nu se intample materializarea Proiectului de Țară – REÎNTREGIREA NAȚIONALĂ
  –––––––––––-
  Redactia R.B.N.Press
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ====================================

 12. = Dochița Unionista dela Chilia = Says:

  TIMPUL.MD PARTICIPĂ LA MAREA RE-UNIRE DIGITALĂ
  –––––––––––––––––––––––––
  Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, ROM demonstrează că pe internet nu există graniţe şi îi cheamă pe toţi românii la Marea Unire Digitală: toţi deţinătorii de bloguri sau site-uri din Republica Moldova sunt invitaţi să se unească cu România, pe acelaşi teritoriu virtual, schimbându-şi domeniul din .md în .ro.

  “1 Decembrie este ziua românilor de pretutindeni şi prin nouă campanie “Marea Unire Digitală” ROM îşi propunde de dată această să creeze o Românie fără graniţe, într-un spaţiu virtual, accesibil oricui. ROM îndeamnă la o unire simbolică făcută de români, în 2013 că şi în 1918. În felul acesta, creăm o punte între istorie şi prezent şi dăm o valoare umană, contemporană unui gest istoric”, a declarat Gabriela Munteanu, Marketing Manager Kandia Dulce.

  “ROM a încercat prin campaniile sale să recupereze semnificaţia reală a Zilei Naţionale a României din faţă asaltului cârnaţilor cu fasole şi discursurilor patriotarde. Şi, pentru că ironia istoriei face că de 1 Decembrie românii să sărbătorească Marea Unire din două state diferite, ne-am gândit că singură reparaţie posibilă va fi să o re-creăm în spaţiul virtual. Pe internet nu există graniţe şi românii se exprimă la fel, indiferent de faptul că sunt din România sau din Republica Moldova”, a declarat Adrian Botan,
  Creative Partner McCann Bucureşti.

  Pentru a facilita Marea Unire Digitală, unul dintre partenerii campaniei – compania HostAge – oferă o reducere de peste 50% la achiziţionarea domeniului .ro tuturor moldovenilor care vor să participe la Marea Unire Digitală.

  Sebastian Olar, Copywriter McCann Bucureşti şi unul dintre creativii din spatele Campaniei adaugă: “Când un eveniment istoric devine zi naţională, sărbătoarea în sine tinde să eclipseze semnificaţia iniţială, cea istorică. Altfel spus, paradă militară şi evenimentele conexe tind să eclipseze Declaraţia de la Albă Iulia. Refăcând virtual Marea Unire, ne propunem să promovăm însemnătatea reală a zilei de 1 Decembrie”.

  De asemenea, pentru detalii despre campanie si pentru a vedea pasii pe care detinatorii de site-uri si bloguri trebuie sa-i urmeze pentru schimbarea domeniului, accesati:

  RomAutentic.ro/MareaUnire

  ZIARUL TIMPUL a decis să participe la MAREA UNIRE DIGITALĂ. Pe 1 decembrie, TIMPUL.MD a devenit TIMPULMD.RO

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ====================================

 13. romanmihaes Says:

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-16108815-felicitari-succes-mai-departe-republica-moldova-adio-romania-mare.htm
  http://ionelnicusava.blogspot.com/2013/11/usor-cu-unirea-pe-scari.html
  Doua articole interesante la tema Unirii RM cu Romania.

 14. Titirez Says:

  NU mai raspanditi idei false si diversioniste rusesti despre ULTIMATUMUL DAT ROMANIEI IN 1940!! Acest ultimatum s-a dat tripartit [+dictatul de la Viena + cel al Bulgariei] au fost date esalonat pe parcursul a trei luni ,DAR IN ACEALASI AN!! S-a urmarit stergerea definitiva a Romaniei de pe harta politica a lumii. S-a reusit? NU, de trei ori NU !!
  Romani, nu cantonati trecutul Romaniei la 100 de ani !! Nu de aceea si-au dat viata milioane si milioane de romani secole de-a randul.
  A proiectat cineva viitorul Romaniei si al romanilor la un secol? CINE?
  Raspundeti !!
  Raspundeti-va in adancul vostru , in fata copiilor si nepotilor vostri inainte de a casca gura prosteste!!

 15. = Dochița Unionista dela Chilia = Says:

  RE-UNIREA MUZICALAla Cahul:
  ———————————————––
  Cu ocazia Zilei Naţionale a României,
  Teatrul de Operetă şi Musical “Ion Dacian” din Bucuresti
  va susţine un concert la Cahul.

  Gala de Operetă “Viaţa e frumoasă” va avea loc Luni, 2 decembrie 2013,
  la Palatul de Cultură din Cahul, începând cu ora 15:30
  şi va include romanţe din repertoriul românesc şi internaţional,
  arii şi duete din operete celebre.

  Consulatul General al României la Cahul
  anunţă că intrarea este liberă pentru toţi iubitorii de muzică.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ====================================

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: