Revoluția comunistă a eșuat, drumul spre Vilnius este liber

Mitingul de astazi a comunistilor, s-a dorit un fel de replica a celui organizat de partidele de la Guvernare la trei noiembrie, pentru sustinerea cursului proeuropean.

Insa daca la trei noiembrie, pentru integrarea in UE au manifestat peste una suta mii de oameni, astazi in PMAN au fost maximum cinci mii de participanti.

Demonstrantii purtau numai steaguri cu secera si ciocan, rusesti si bicolore, si nici un tricolor, ceea ce plaseaza acest partid printre cele extremiste care nu respecta simbolica de stat.

Liderii PCRM au sperat sa vina multa lume, ca sa puna presiune pe Premierul Leanca sa demisioneze, si astfel sa deschida drumul spre alegeri parlamentare anticipate.

Esecul marsului spre Chisinau a fost determinat de citiva factori, printre care este si faptul ca ideea integrarii europene nu are alternativa, si chiar o buna parte a simpatizantilor PCRM o sustin.

Dupa plecarea tehnocratilor din partid, Voronin si PCRM sunt conduse de gruparea anarhista si romanofoba, de extreama stinga, in frunte cu Mark Tkaciuk.

Revenirea unui PCRM in formula actuala, extremista si revansarda la putere, ar putea sa se soldeze cu consecinte grave, persecutii si arestari pe motive politice, renuntarea la integrarea europeana, trasnistrizarea R.Moldova etc.

Iata de ce, puterea trebuie sa fie data poporului prin modificarea Codului Electoral, si introducerea votului uninominal.

Alde Tkaciuk si Muntean se ascund pe listele de partid, in spatele lui Voronin, care este singura locomotiva electorala a PCRM, si in prezent are cel mai inalt reiting din liderii politici moldoveni.

Intr-o tara, in care peste 70 % din populatie traiesc sub limita saraciei, partidele populiste si comuniste, inca multi ani vor domina scena politica, cistigind alegerile, se de asta profita Voronin si PCRM.

A venit timpul de-i trimis pe alde Tkaciuk si Muntean in circumscriptii uninominale, sa lupte pentru mandatul de deputat.

La sfirsitul manifestatiei, Voronin in dezacord cu esecul mitingului, a interpretat “Deni Pobedi” si a indemnat lumea sa plece acasa.

Concluzia zilei este una importanta, comunistii , cea mai mare forta antieuropeana, de opozitie, nu are potentialul de produce o cadere a Guvernului, prin mitinguri si revolutii .

Astfel drumul spre parafarea Acordurilor de Asociere si liber schimb la Vilnius este deschis.

 

 

Reclame

10 răspunsuri to “Revoluția comunistă a eșuat, drumul spre Vilnius este liber”

 1. = Dochița Unionista dela Chilia = Says:

  România Mare:
  1 Decembrie 1918 – Ziua Unirii tuturor provinciilor românesti: Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, inceputa la Chisinau la 27 Martie 1918 !
  O Comemorare la 95 de ani !
  ——————————————

  ACTIUNI UNIONISTE:
  ––––––––––––––——————————-
  1.
  Joi, 28 noiembrie 2013, începând cu orele 14.00,
  la teatrul Național “Vasile Alecsandri” din Bălți,
  va avea loc un DIALOG UNIONIST de excepție
  între doi mari români:
  eseistul si regizorul bucurestean unionist Dan Puric
  și scriitorul unionist Nicolae Dabija de la saptamânalul
  “Literatura si Arta” din Chisinau.

  Conferința se va realiza sub genericul
  de “Suflet românesc” și este organizată
  cu ocazia Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 1918
  și a Zilei românilor de pretutindeni.

  Un eveniment realizat
  de către Institutul Cultural Român
  în parteneriat cu “Acțiunea 2012″.

  Intrarea liberă, e de dorit sa sositi cu drapele tricolore.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  2.
  HORA RE-UNIRII LA CHISINAU:

  – Duminica, 1 decembrie 2013, orele 14
  cu pornire din scuarul liceului “Gh.Asachi”.

  Evenimentul principal va consta
  în cea mai mare Horă a Re-Unirii realizată vreodată
  pe pământ românesc.
  Românii moldoveni, majoritari în al doilea stat românesc, se vor strânge în jurul cladirii Guvernului
  pentru a dansa o imensă Horă a RE-Unirii.
  Să fim mândri de identitatea noastră românească,
  de apartenența la marea familie europeană !

  Invitați-vă toți prietenii să „În-Cerc-Unim Guvernul” !
  /”Actiunea-2012/

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  =============================================

 2. JV Says:

  Domnul Mihaeș, drumul spre parafarea acordurilor de asociere și liber comerț nu e impiedicat realist de comuniștii, ci de o tradare din partea celor din AIE. La fel cum lui Geogiu Dej nu i-a convenit destalinizarea României, la fel nu le convine celor din AIE o europenizare reală și cuprinzatoare, s-ar fi spus cu furaciuniile din care trăiesc că niște impăratori. Sau deja am uitat ce urma să facă Filat în Mai, când Voronin deja, arogant, spunea că nu ne mai pasă de ce spune Bruxellul? Deja am vazut ce s-a întâmplat cu Ucraina, și ce ”mareața tradiție” e în Moldova cu tradarea interesului național în ultima clipă. Parafarea a facut-o și Ucraina, și ieri renunțarea totală, pe care Ucraina o va plati scump ani de zile până să vină o nouă generație, sau poate peste unu sau două mandate, nu mai mult. Până să nu văd semnarea și aplicarea acestor acorduri cu o supraveghere extrem de dură din Bruxelles nu am să cred că chiar merge Moldova spre UE.

 3. Grecu Valeriu Says:

  O sa vedem ce vei scrie dupa revenirea PCRM la putere, cind nenea Plahotnic va sta la duba

 4. Grecu Valeriu Says:

  O sa vedem ce vei scrie dupa revenirea PCRM la putere, cind nenea Plahotnic va sta la duba atunci vei spune ca nu 5000 da 500000 au fost in piata, de parca ai fost cu numaratul.

 5. Sergey Says:

  Poti sa minti o parte de societate un timp scurt, dar nu poti sai minti pe toata lumea permanent. Pentru oameni orbi si surzi mai merge articolul vostru, mai puteti inca sa-i mintiti, dar prefacerea visurilor voastre intr-o realitate inexostenta e un drum drept spre schizofrenie.

 6. Grigore Vulpe Says:

  Adevarat! De peste 15 ani,sau si mai bine,pe când eram presedintele org teritoriale a PRD Vulcanesti,si pâna acum si nu voi înceta vre-o data sa sustin:ca – numai VOTUL NOMINAL – al oricui din orice partid,fara nici o deosebire,alesi pe circumscriptii cu obligaztia de-a prezenta câte un raport din 6 în 6 luni,despre îndeplinirea planului si programului electoral,în fata alegatorilor circumscriptie,care vor avea dreptul de rechemare a deputatului în caz de deviere.
  Am vorbit si scris, atunci si acum,peste tot: la radio si pe bloguri.Toti sunt surzi si vorbesc aiurit.De pe pereti.Nici „Vocea basarabiei” prin gura dlui Gherasim,nu face exceptie.
  Atunci v-om vedea câti comunisti sau oligarhi vor veni în parlament.
  Cu respect ptru dta dom Mihaes.

  Grig VULPE,Bruxelles

 7. Grigore Vulpe Says:

  cu rectificarilede rigoare …” org teritotiala a PFD”…

 8. = Dochița Unionista dela Chilia = Says:

  Acţiunea „Drumul RE-Unirii”:
  Chişinău – Alba Iulia, la o Aniversare de 95 de ani
  / 1918 – 2013 /
  –––––––––––––––––––
  În perioada 24 noiembrie – 1 decembrie 2013,
  are loc acţiunea „Drumul RE-Unirii”.
  Un grup de 30 de persoane din localităţile Edineţ, Briceni, Râşcani,Soroca, Tiraspol, Căuşeni, Cahul, Leova, Ialoveni, Chişinău a pornit de la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău (duminică, 24 noiembrie 2013, ora 10.00) spre Alba-Iulia, acolo unde acum 95 de ani se făcea Marea Unire a românilor.

  Drumul e preconizat a fi parcurs timp de o săptămână, grupul urmând a merge pe jos prin localităţile ce vor ieşi în cale şi unde se va întâlni cu autorităţile locale, cu comunităţile laice şi religioase. Popasurile de noapte se vor face la mai multe mănăstiri din Ţara-Mamă, puse cu generozitate la dispoziţie de Mitropolia Moldovei şi a Bucovinei, Episcopia Covasnei şi Harghitei, Mitropolia Clujului şi Primăria Municipiului Alba-Iulia.

  Tincuţa Suniţa,
  una dintre organizatoarele acţiunii a declarat:
  „Mi-am dorit acest lucru de mai mult timp şi iată în acest an visul meu se realizează. Sper să fie o bună experienţă pentru celelalte aniversări şi mai cu seamă pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire,
  când am putea să fim o singură ţară,
  lucru care depinde de fiecare dintre noi”.

  Acţiunea „Drumul RE-Unirii”
  este susţinută de Asociaţia „Tighina”,
  membră a Platformei Civice “Acţiunea-2012″,
  Forul Democrat al Românilor din Moldova,
  Partidul Liberal Reformator.

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

 9. Titirez Says:

  Mult prea iubite domnule Mihaes,
  Ce nu ti-a convenit in abordarea parerii mele postate aici, incat mi-ai monitorizat-o (adica ai cenzurat-o)? Prin comparatie cu altele cocotate pe blogul matale , eu sunt convins ca facea fata si [oastarea mea…
  Candva erai un convins adversar al prietenului dumitale si colegului de facultate ieseana – Vlad Filat. rasfoieste-ti arhiva blogului si vezi cand ai gresit. Atunci sau…

 10. ,,Ieseanul" Says:

  Draga titirezule;consider ca in acest moment,nu-si are rostul sa lansezi..critici la adresa autorului acestui Blog….este momentul cind lumea sta,cu sufletul la gura.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: