Formuzal și PCRM aliați contra Adunării Populare a Găgăuziei

Astazi comunistii au venit cu o declaratie privind situatia din Gagauzia, in care incearca sa induca in eroare opinia publica.

Astfel, comunistii toarna gaz pe focul conflictului din Gagauzia, in loc sa accepte ca fortele politice de acolo sa-si clarifice in mod legitim conflictele aparute in legatura cu demiterea Bascanului si executivului de acolo.

Pe site-ul Adunarii Populare, se contine informatia despre sedinta din 15 noiembrie la care s-a decis demiterea Bascanului, in rezultatul depistarii mai multor incalcari, care se contin in raportul procuraturii .

Procurorul Gagauziei, Ruslan Caraivan, a prezentat in fata deputatilor un raport din care reese ca au avut loc incalcari de catre membrii executivului, in gestionarea ajutoarelor venite din afara, in special ce tine de motorina si griu.

http://www.halktoplushu.com/index.php/glavnaia/novosti/317-ghghghghghghg
http://www.halktoplushu.com/index.php/glavnaia/novosti/12-prosto-stati/319-otvet-prokura-gagauzii-na-pismo-predsedatelya-nsg

In adresarea Presedintelui Adinarii Deputatilor, d-lui Constantinov catre seful trezorieriei, se spune clar ca Formuzal a fost demis la 15.11. 2013, si i se acorda imputerniciri de a semna documente financiare  doamnei Zelenskaia Irina, care exercita functia de interimar.
http://www.gagauzia.md/newsview.php?l=ru&idc=390&id=4687

Formuzal a cerut  votul de încredere pentru activitatea lui și a Executivului, iar deputatii au hotarit sa-l demita, si ar trebui sa se conformeze si sa mearga la referendum in fata cetatenilor.

Unii comentatori incearca sa strice relatiile dintre PLDM si PD, cu referinta la demiterea lui Formuzal, insa asemenea declaratii nu au nimic in comun cu adevarul.

In realitate Formuzal este aparat si sustinut  doar de PCRM, care incearca in acest mod sa-si fortifice poziitiile pierdute in regiune, si face declaratii partizane.

Organul legislativ al Găgăuziei este AdunareaPopulară a Găgăuziei, care are dreptul sa exercite controlul asupa executivului local, si politicienii de la Chisinau nu ar trebui sa faca presiuni asupra deputatilor locali.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: