Astăzi în PMAN ideea integrării europene a fost susţinută masiv de cetăţeni

Astazi in Piata Marii Adunari Nationale, circa 100 de mii de oameni au manifestat si au cerut integrare europeana.

Din start doresc sa le spun euroscepticilor, ca nu poti cu forta, sau cu bani, sa aduni atita lume.

Moldovenii sunt europeni, urmasii lui Traian si a Romei, si doresc apropiere de UE.

In R. Moldova exista un nucleu dur proeuropean de circa 1 milion de oameni.

Circa 500 de mii de basarabeni detin si cetatenia Romaniei, astfel sunt si cetateni a UE, si acestia bineinteles sustin integrarea europeana.

Iar altii circa 350 de mii muncesc, invata sau locuiesc in tarile europene, si doresc ca si RM sa se apropie de valorile si beneficiile din UE.

Dupa victoria stingii de la alegerle parlamentare din 1994, fortele politice  proruse si antieuropene au reusit in mod artificial, prin crearea si sustinerea  regiunii separatiste nistrene, prin  manipulari si coruptie politica , sa tina un timp RM departe de UE.

Insa dupa revolta tinerilor din 7 aprilie 2009, si venirea la guvernare a fortelor proeuropene, procesul de integrare europeana graduala s-a declansat si este de neoprit.

Dovada este si mitingul proeuropean de azi, lumea a venit in numar foarte mare sa sustina calea spre libertate si civilizatie.

Am vazut astazi, ca ideea integrarii europene e sustinuta masiv de cetateni, si mai putin ma intereseaza ca vor avea de profitat electoral partidele din CPE.

Da, prin actiunea din PMAN,  PD si PLDM si liderii acestor partide, si- au imbunatatit imaginea si au cistigat  posibil si puncte electorale.

PD si PLDM, plus liberalii reformatori, trebuie sa colaboreze si sa guverneze impreuna si dupa Vilnius,  sa asigure si semnarea acordurilor de asociere si liber schimb cu UE.

Pe de alta parte, opozitia comunista s-a rezumat la comentarii despre miting ale liderilor formatiunii pe retelele de socializare.

Comunistii au refuzat la ideea de integrare europeana, si vor pierde foarte mult din aceasta cauza la viitoarele alegeri.

PCRM este un partid antieuropean, extremist, fara echipa de guvernare si fara program de modernizare, si sunt ghidati doar de dorinta de revansa si razbunare.

CPE le-a dat astazi comunistilor o lectie de democratie si de munca in coalitie.

La finalul mitingului a fost adoptat o Declaratie, care indeamna societatea la solidaritate si colaborare privind procesul de integrare europeana si guvernul sa reziste la presiunile interne si externe.

P.S.
Alternativa la CPE , este Voronin cu PCRM, si cu Sevciuk si Putin in spate.  Kremlinul doreste transnistrizarea RM. Eu asta nu sustin si nu doresc.
Eu sustin europenizarea RM.

Inteleg criticile fata de CPE, si de organizarea mitingului.
Dar fanatismul unora, care se dau mari romani si europeni, pute a coruptie din partea unor forte antinationale legate de Tiraspol si Moskova.
Mai usor baieti, mai lejer, va fi bine.

P.P.S.

Trebuie sa remarcam si munca depusa de organele de mentinere a ordinii publice, politia a fost la nivel si a asigurat securitatea manifestantilor.

Anunțuri

3 răspunsuri to “Astăzi în PMAN ideea integrării europene a fost susţinută masiv de cetăţeni”

  1. Timofei Says:

    Acesta a fost mitingul bastinasilor si nazuintele lor- drumul european. Probabil ca voronistii vor mobiliza srtainii sa ne puna piedici. Sper sa nu le reuseasca.

  2. andii Says:

    Daca vine Transnistria langa noi – integrare putem sa spunem adio la INTRAREA IN UNIUNEA EUROPEANA. Majoritatea oamenilor vor vota pentru rusia si Uniunea Vamala.

  3. Doru Says:

    Mitingul pro UE de la Chisinau a avut un succes bubuitor. Presa europeana este in delir. Comisia Europeana nu-si revine din perplexitate. Bourilor moldavi, mereu detractori ireconciliabili, printre care din pacate va numarati si domniile voastre, imbecilitatea si aroganta tipic pruto-nistreana v-a cam jucat un renghi. Ati cam fost surprinsi cu pantalonii in vine. Unionistii, comunistii, statlistii, rusofonii si asa zisa societate civila de dans si de „manere” elegante, intr-un cuvant toti cei impuscati in aripa au reusit performanta de a se afla pentru prima data in aceeasi tabara. Jenant!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: