Filat se răzbună pe Ghimpu și dă șah PD

Astăzi, la propunerea  premierului desemnat, Iurie Leancă,viceprim-ministrul Mihai Moldovanu şi ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru, au fost demişi.
Nu mai mira ca Președintele Nicolae Timofti a semnat decretele de demitere.

În acest mod Nicolae Timofti i-a mulțumit lui Mihai Ghimpu si PL, pentru faptul ca l-au înaintat si l-au votat  la functia de Președinte al tarii.

Astfel, războiul dintre Filat si Ghimpu a intrat intro noua faza, mai intii au fost plecati cei 7 deputati reformatori, apoi PL este exclus din Guvern.

În mod sigur, vor urma și alte măsuri de persecutare a PL-lui , posibil ca vor urma actiuni îndreptate impotriva ultimei redute a PL, a lui Dorin Chirtoaca si a Primariei Chisinau.

Dar prin aceasta actiune in forta a PLDM, se urmareste si punerea în sah a PDM-lui, prin reducerea cîmpului de manevra a acestuia privind negocierea componenței noului Guvern.

Celor din PD li s-a aratat pisica neagră, și li s-a sugerat ce se va intimpla cu miniștrii și functionarii lor, daca nu vor accepta condițiile lui Filat si a PLDM.

Astfel, putem sa concluzionam că Filat  si PLDM vor incerca totuși sa formeze un Guvern in frunte cu Leanca, dar numai în situatia în care cei din PDM vor accepta toate conditiile lor, și le vor ceda toate pirghiile și mecanismele de care aceștia au nevoie.

În caz ca nu vor reuși, Filat si PLDM vor prăvali impreuna cu cei din PCRM doua ori consecutiv componentele guvernamentale propuse și vor declansa alegeri parlamentare anticipate.

Insa daca cei din PLDM vor face presiuni mari asupra PDM, si le vor pune condiții inacceptabile, se poate intimpla ca acestia sa prefere alegerile parlamentare anticipate.

Este evident ca alegerile anticipate convind doar PCRM, si ele ar trebui evitate, inclusiv ar fi bine ca la Vilnius R.Moldova sa vina cu un Guvern proeuropean.

Insa R.Moldova are nevoie de un Guvern functional, profesionist, curațat de miniștri si funcționari corupti.

Crearea unui Guvern politic si corupt, va deveni un mormint politic comun pentru cei care îl vor forma.

Astazi Filat l-a umilit pe Ghimpu si PL, și i-a scos de la guvernare, însă mîine s-ar putea intimpla ca aceștia să cîstige.

PL are acuma sansa ca pina la viitoarele alegeri parlamentare sa se curete si să se fortifice în opoziție, daca va sti sa-si înoiasca liderul și echipa.

R.Moldova are nevoie de un partid puternic de dreapta, proromanesc si proeuropean.

Reclame

6 răspunsuri to “Filat se răzbună pe Ghimpu și dă șah PD”

 1. nuzzu Says:

  Pl cu Ghimpu va fi exact ca Ppcd cu Roska!

 2. Grigore Turcan Says:

  PLDM a votat cu PCRM ca si PPCD. Vor disparea ca PPCD.

 3. Moldova Te Invita Says:

  bine punctat! – „În acest mod Nicolae Timofti i-a mulțumit lui Mihai Ghimpu si PL, pentru faptul ca l-au înaintat si l-au votat la functia de Președinte al tarii.”

 4. Vitaly Casian Says:

  PL-ul nu poate fi in postura ppcd-lui fiind ca i-a luat-o inainte PLDM-ul cu Iuda.Cronolojic ar fi:Iuda,Rosca,Filat.

 5. Bantus Doru Says:

  Declaratie facuta de catre „justitiarul” de serviciu, Sergiu Mocanu:
  “Nimic nu mai poate salva această AIE de la o catastrofă iminentă.”

  De fapt nimic nu mai poate salva această formatiune statala ilegitima, acest stat ratat care sta sa cada de pe harta, acest no men’s land dintre doua lumi ireconciliabile, de la o catastrofă iminentă.

  George Friedman, directorul Institutului Stratfor, institutul care face politica americana indiferent de administratie:
  “Republica Moldova este un exemplu notoriu de stat ratat pentru ca este unicul stat din lume care are propriul popor situat pe teritoriul altui stat.”

  Valentin Naumescu – Facultatea de Studii Europene, Cluj – Napoca:
  “Republica Moldova era la data declararii independentei sale un stat nelegitim deoarece la acea data nici macar unul singur dintre cetatenii sai nu era nascut pe teritoriul autoproclamatei Republici Moldovenesti. Totalitatea cetatenilor sai erau nascuti fie in Romania, fie in URSS.”

 6. Trompa Trompetist Says:

  Daca Ghimpu va avea curajul in urmatorul timp sa-i cedeze locul de prersedinte P.L. lui Chirtoaca – va castiga decisiv in alegeri.

  Iar „reformatorii” vor fi ingropati definitiv.
  Li se va spune – Iata, ati optat ptru Chirtoaca in fruntea partidului, el este, iunsa unde sunteti voi..?

  Prin intrarea lui Chirtoaca la conducerea partidului (Ghimpu va fi presedinte de onoare, dar cu pargii reale de a conduce – asa cum e Diacov in PDM etc.) –
  lucrurile pe dreapta se vor aseza si P.L. ar putea inghiti si PLDM..!

  Iar daca P.L. va mai expune optiunea proeuropeana ca una imediata, adica prin Re-Unirea Basarabiei cu Romania,

  atunci P.L. va lua si mana politicienilor unionisti, care vor trebui sa adere la P.L., partid „cu sanse”, decat sa mai tina ideea la o anumita margine politica…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: