Tandemul antinational Filat/Voronin a declansat teroarea antidemocratica si antieuropeana

Nimeni si nimic nu-i mai poate opri pe Filat si Voronin, in nebunia colaborarii lor, pentru a reimparti sferele de influienta, si a se infrupta din ciolanul puterii.

O serie de functionari europeni au criticat dur legile votate vineri in Parlament, printre care si Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel, a declarat că promulgarea legilor, votate în Parlament de PLDM şi PCRM, ar însemna încălcarea Constituţiei Republicii Moldova.

Cu siguranta ca R.Moldova si cetatenii sunt principali pierdanti a politicilor antieuropene generate de Filat si Voronin, deoarece UE nu va tolera o guvernare anticonstitutionala la Chisinau, si o va penaliza prin toate mijloacele disponibile, inclusiv prin retragerea sprijinului financiar.

Discursul de ieri antieuropean si grobian a lui Voronin nu a mai mirat pe nimeni, ce poti sa pretinzi de la un comunist, general de militie sovietic, care intirzie sa plece la pensie ?

Insa dupa reactiile foarte promte si categorice a mai multor oficiali europeni, care au criticat dur pachetul de legi  votat vinerea trecuta de PLDM si PCRM, ce atenteaza la statul de drept si care incalca grav Constitutia, puteam sa ne asteptam la o reactie euroconforma a liderilor PLDM, si in special a lui Vlad Filat.

Din pacate Iurie Leanca a preferat sa taca, iar Vladimir Filat astazi a aparut in fata presei cu un discurs descalificant,  si astfel si-a semnat definitiv sentinta de moarte politica.

Vladimir Filat a revenit la ceea ce a fost pina la lansarea PLDM in 2007, si anume la starea lui naturala de politician de stinga, oportunist, prorus si eurosceptic.

In loc sa se resemneze, sa recunoasca ca s-a gresit atunci cind s-a votat imprteuna cu PCRM, ca cere si el ca Presedintele Timofti sa nu promulge acele legi anticonstitutionale, Filat a citit un text rusinos scris de altii de pe o foaie, si intr-un mod jalnic a incercat sa justifice pachetul de legi votat impreuna cu comunistii.

Filat si Voronin nu se vor opri, clanurile lor s-au unit pentru a pune justitia sub controlul lor politic, pentru a imparti cascavalul puterii si pentru a-si elimina concurentii politici.

Lui Filat si virfurilor PLDM le este rusine de alianta cu Voronin si PCRM, ei prefera sa actioneze cu ei intr-un parteneriat tenebru, fara acte in regula.

Este evident ca PLDM va plati in fata electoratului democratic pentru acest mariaj politic antinational si antieuropean cu comunistii, tocmai de asta vor face tot ce le sta in puteri sa nu aiba loc alegeri parlamentare anticipate.

Astfel e posibil ca nu vor mai fi declansate alegerile parlamentare anticipate la toamna, asa cum vrea Voronin.

Filat si Lucinschi l-au prins pe Voronin intr-un joc,  in care batrinul bolsevic va fi nevoit sa accepte o guvernare tacita cu PLDM, pe care comunistii o vor sustine politic in Parlament pina la viitoarele alegeri parlamentare la termen.

Rusia a cistigat a cita oara razboiul geopolitic pentru R.M. cu UE, si de fiecare data s-au folosit de cai troieni, infiltrati in cimpul proromanesc si proeuropean.

Dar meciul inca se joaca, nu e totul pierdut, urmeaza replica UE.

Reclame

16 răspunsuri to “Tandemul antinational Filat/Voronin a declansat teroarea antidemocratica si antieuropeana”

 1. Vasile Says:

  Esti penibil, Filat! Leanca ce faci tolerezi prostitutia lui Filat?

 2. Ion Says:

  Da Filat e Iuda asa cum a zis Tanase

 3. Vasile Says:

  Filatov e un tradator vindut Rusiei, se prostituieaza cu Voronin

 4. Cristian Says:

  Pentru o coparatie – http://www.bogdantsirdea.eu/?p=734
  Daca doriti o abordare mult mai argumentata si fara scenarii de sfarsit de lume.

 5. Ghita Vasile Radu Says:

  Nu mai fa „fum” ca mamaliga nu s-aprinde! Daca timp de 4 ani tara a ramas aproape fara cetateni,nu cumva genocid se numeste?

 6. ion Says:

  mai grav este sa avem la conducere un bandit,din mafia rusa,ci nu unul simplu dar unul din conduceria acestea.nu vi se pare domnule mihaies ca cetetenii vor avea de perdut cu un asa personaj ca filat si lucinschi

 7. Ion Says:

  „Da Filat e Iuda asa cum a zis Tanase”. corect sunt de acord

 8. mircea Says:

  Filat e un geniu. El ma iubeste. Eu il iubesc. Si punct.

 9. alex Says:

  Esti penibil, Mihaes

 10. anatol Says:

  As spune esti ridicol mihaies,unde iti era principialitatea cind pd a schimbat codul electoral,a primit in dar cna si procuratura,sa format o majoritate este democratie,dupa alegeri vom vedea care sint optiunile alegatorilor.

 11. ALINA Unionista Says:

  Numai Re-Unirea cu România ne este salvarea !

 12. memo Says:

  dl mihaes vreau se te aud de faimosul tandem lupu -ulinici. dar de ridiche ai uitat?lupu–voronin.asa-= ca pentru pede se poate iar pentru o conjuctura pldm si pcrm nu se poate.si din contra la alegeri pldm va lua peste 50%.pd–un partid ratat de tot cu 2% iar pl va lua intre 6-10%.trebuie de curatit casa de santajistii,condamnatii in UE,de coruptii partidului pd ,care si-au dorit moldova in genunchi prin luarea cna,procuraturii ,curtii constitutionale,a judecatorilor si procurorilor.toata lumea intelege ca pldm e o forta mare care va atrage dupa sine mult electorat.PLDM –forta de neinvins.tot ce ai zvacnit pana acuma nu costa nici o para chioara .printre marii profeti ai vremii pe care te socoti ,stai nu la coada ci sub coada cuiva.succese la tampenii ,tu esti pe primul loc.mai bine cautati de avocatura ,mai lumineaza-te,ca la orice show tv in compania cu alti juristi pari atat de ridicol,neargument,fara logica si nescolit jurist.iar daca te mai pui alaturi de ghimpu pareti un super tandem , care ati tarait 5 ani papucii degeaba la universitate.

 13. Dragos Descalecatorul Says:

  da, urmeaza replica UE.

 14. adelina Says:

  Nu mai vorbi domnule Mihaies!Poate ai uitat ca pina vineri toate organele de drept erau in buzunarul lui PLOHOtniuc.Majoritatea populatiei considera ca s-a facut putin echilibru in societate de pe data de 03-05-2013.Societatea are nevoie de justitie libera .

 15. hmmmmmmm Says:

  Ei ce fel de moldovani sunteti voi gasca de la Iasi ,ati umblat acolo pe coridoare si ati revenit acasa si va mincati ca ciinii turbati D-le Mih eu am fost poate unul din cel mai aprig al miscarii noastre de emancipare europeana ,dar constat ca sustin niste lichele liberale sterile atit in gindire cit si reproducere umana

 16. Luana Unionista Says:

  Atentie Mare la tradatori si provocatori:
  primarul “european” Dorin Chirtoaca
  cu “studii” de surprize la Bucuresti si Paris:
  —————————————————-
  la 16 Septembrie 2012, el a interzis Marsul Re-Unirii noastre cu România pe Piata Mare din Chisinau,
  oferindu-le unionistilor un traseu laturalnic,
  dosit si jalnic de la Piata Academiei la Teatrul Verde.

  Acum la 9 Mai 2013, acelasi Chirtoaca,
  referindu-se bucuros la Suprematia Legii,
  le face cadou ocupantilor moscali toata Marea Piata
  din Chisinau la cheremul Ambasadei Rusesti teroriste
  si ii ingradeste si pazeste
  de populatia majoritara unionista est-moldoveana
  cu sârma ghimpata europeana !
  ———————————————-
  Va imaginati ca drapelul oficial RM, tricolorul nostru
  a fost interzis de ocupantii moscoviti
  pe Piata Mare din Chisinau la 9 mai 2013 ?

  Este deja Chisinaul o suburbie a Tiraspolului KGB-ist
  in frunte cu miliardarul de Israel Ilan Shor,
  care conduce RM filatelista din umbra ?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: