Filat si Voronin trebuie opriti, sa nu le permitem sa transforme R.Moldova in Bantustan european

Alianta monstruoasa dintre clanurile Filat si Voronin, a speriat societatea moldoveneasca dar si pe oficialii UE.

Caz fara precedent in istoria R.Moldova, in aceasi zi in care PLDM si PCRM au adoptat o serie de legi care distrug statul de drept si incalca flagrant Constitutia, a venit o reactie rapida din partea Şefei diplomaţiei europene, Catherine Ashton, şi Comisarului pentru Extindere, Stefan Fule.

‘Adoptarea mai multor legi în Parlamentul de la Chişinău, cu votul comun al PLDM şi PCRM, provoacă îngrijorare în Uniunea Europeană. Şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, şi comisarul pentru Extindere, Stefan Fule, spun că legile adoptate azi de Parlament ridică probleme serioase în funcţionarea democraţiei în Moldova. Astfel, instituţiile statului ar putea fi folosite în interesul câtorva persoane, adaugă oficialii UE.

„Aceste legi, care se referă la subiecte fundamentale privind democraţia din Republica Moldova, au fost adoptate în mare grabă, fără consultarea societăţii civile şi fără să se ţină cont de standardele europene în privinţa reformei constituţionale. În acest sens, împărtăşim preocupările exprimate de preşedintele Comisiei de la Veneţia în declaraţia emisă azi. Suntem îngrijoraţi în privinţa procesului decizonal în Republica Moldova, reflectat, de asemenea, în alte modificări legislative recente, fiind folosite instituţiile statului în interesele de grup”, se spune în declaraţia semnată de cei doi oficiali europeni.

http://www.publika.md/uniunea-europeana–ingrijorata-de-legile-adoptate-de-catre-pldm-si-pcrm–ashton-si-fule–declaratie-comuna_1382471.html

Iar primul a reactionat Presedintele Comisiei de la Venetia, Gianni Bucuicchio, care a declarat : „Parlamentul poate revoca din funcție judecători ai Curții cu votul a 3/5 din numărul deputaților, dacă aceștia își pierd votul de încredere al Legislativului. O astfel de prevedere este în clară contradicție cu standardele europene privind justiția constituțională și este o violare clară a art. 137 din Constituția R. Moldova. O Curte Constituțională are sarcina de a controla munca Parlamentului. Prevederea privind necesitatea încrederii din partea Parlamentului este în evidentă contradicție cu scopul Curții Constituționale”, spune Gianni Buquicchio.

http://unimedia.info/stiri/presedintele-comisiei-de-la-venetia-deputatii-din-pldm-si-pcrm-violeaza-art–137-60335.html

Expertii care deservesc PLDM nu se asteptau ca va veni o reactie atit de promta si de dura din partea oficialilor europeni.

Ei au crezut ca europenii vor saluta o alianta intre verzi si rosii, si ca vor incuraja orice guvernare care sa depaseasca criza politica.

Filat si Leanca au gresit cind au acceptat trocul rusinos propus de PCRM, si au ingropat PLDM sub ruinele legilor votate impreuna cu comunistii.

Faptul ca Filat se va razbuna si va actiona impreuna cu comunistii se stia demult, iar decizia CC a fost un pretext.

Dar de ce nu s-a opus Iurie Leanca, care e considerat un tehnocrat proeuropean?

Alianta intre PLDM si PCRM, prezinta un pericol pentru democratia moldoveneasca, si pentru cursul proeuropean.

Este evident ca UE va suspenda toate proiectele care le desfasoara in R.Moldova, toate investitiile si donatiile, pina cind nu se va clarifica ce se va intimpla in continuare si cu ce se va termina aceast atac impotriva statului de drept si a democratiei.

Nici UE , nici alti parteneri ai R.Moldova nu vor investi intr-un Guvern provizoriu cu un Premier interimar.

Filat si Voronin nu se vor opri, ei s-au legat unul de altul si vor continua sa actioneze in comun cel putin pina la viitoarele alegeri parlamentare, la termen sau anticipate, sub coordonarea unor experti afiliati Kremlinului.

Scopul lor este indepartarea R.Moldova de UE, eliminarea concurentilor politici si distrugerea potentialului electoral a PD si PL, dar si altor partide concurente, si netezirea drumului spre o victorie electorala a celor doua partide.

In acest scop vor fi folosite Procuratura Generala, CNA , MAI, SIS si alte institutii de forta, unde vor fi instalate personaje obidiente si subordonate lui Filat si Voronin, care vor fabrica dosare penale impotriva oponentilor politici ai acestora.

PCRM este si va fi principalul beneficiar al acestei alainte cu PLDM, deoarece conform sondajelor poate spera la o victorie , similara celei din 2001, pe fondul prabusirii AIE, si a partidelor care au guvernat in cadrul acesteia.

PLDM insa e victima clara a acestei aliante cu comunistii, e folosit pe post de tradator , de sinucigas politic, care are scopul de a asigura o victorie clara a PCRM si a stingii antieuropene in alegeri.

Scenaristii care stau in spatele acestei aliante intre PCRM si PLDM, urmaresc scopul readucerii masive a stingii prorusesti si antieuropene la guvernare, iar PLDM e sacrificat in acest joc, si va fi aruncat dupa alegeri la cosul de gunoi.

Vin timpuri foarte grele pentru cei care se vor opune lui Filat si Voronin si masinariei infernale si totalitare de reprimare care o contruiesc cei doi agenti a lui Putin si a Kremlinului.

Filat si Voronin trebuie opriti, sa nu le permitem sa transforme R.Moldova in Bantustan european, in al doilea Belarus, sau a doua Transnistrie.

Anunțuri

23 răspunsuri to “Filat si Voronin trebuie opriti, sa nu le permitem sa transforme R.Moldova in Bantustan european”

 1. Ursu Says:

  Filat acuma e internat la Spitalul de psihitrie cu diagnoza dragoste nebuna pentru Voronin si schizofrenie comunistoida

 2. Valeriu Says:

  Da vin zile grele pentru filat si pldm, caci nu va trece pragul electoral

 3. val Says:

  Nu mai ziceci, d-le Mihaes. Ce, v-a apucat jalea? Las ca vor fi opriti la timpul lor Filat si Voronin. Acum la ordinea zilei este, ca acesti doi sa-l opreasca pe Plahotniuk, ca deja o zbt o tara intreaga acest cornorat!

 4. memo Says:

  deacord,trebuie de mers pana la capat.vad ca mihaes mai nu-i canta osane lui ulinici.forta pldm.tara va sustine.pe mihaes nu-l am auzit de stat in stat sa spuie sau de stat captive.el ca si ghimpu si pavlicenco aiuresc prin declaratii.sa-mi spuna cineva ,ce a spus dl mihaes si s-a adeverit.nimic.sus pldm ,dl filat mergeti pana la capat.nu poti sa aspiri la valorilile europene si ue cand totul e coruptie ,90%de tv sunt la cheremul lui ulinici,la care mihaes e mare”vedeta”,cand 100% din judecatori sunt corupti,,cand plaha e prim-ministru din umbra a moldovei.jos pd-ul partidul coruptilor ,condamnatilor in ue,a mafiotiulor.jos leprele si slugile de bloggerasi a lui plaha.de asta trebuie sa te ingrijorezi dl mihaes.mai intai facem curatenie acasa si Europa ne va primi in brate imediat.

 5. andi Says:

  Uniunea Europeana poate usor sa opreasca acest lucru prin recunoasterea Transnistriei ca tara independenta. Ar muri comunisti de suparare.

 6. tudor Says:

  Filat este un tradator. o mizerie morala

 7. Gigi Says:

  filat e comunist si kgb-st

 8. crin Says:

  Filat e kgb-st, a devenit suaga la voronin

 9. Agrepina Says:

  Dle Mihaies tre sa te implici in politica. tu si tanase cu chirtoaca puteti salva democratia

 10. c-tin Says:

  Bai,Mihaes ai o droaie de pidaraji pe capul tau,astea bre il ling in cur pe filat de l-au facut alb.Fii pe pace le vine rindul si lor.

 11. val Says:

  Filat a se citi Plahotniuc (modificat de Mihaes)
  Mihaes nu sterge si nu modifica comentariile, ca nu-ti face cinste.

 12. val Says:

  Filat a se citi Plahotniuc (modificat de Mihaes)
  Mihaes nu sterge si nu modifica comentariile, ca nu-ti face cinste.

 13. val Says:

  Filat a se citi Plahotniuc (modificat de Mihaes)
  Mihaes nu sterge si nu modifica comentariile, ca nu-ti face cinste.

 14. val Says:

  Filat a se citi Plahotniuc (modificat de Mihaes)
  Mihaes nu sterge si nu modifica comentariile, ca nu-ti face cinste.

 15. val Says:

  Buna gluma, Agrepina………sau il ei la mishto pe Mihaes?

 16. val Says:

  d. Mihaes, luati exemplu de la stapanii dvs. de a modifica totul, ca sa va fie pe plac. Asa o face si PD-ul (pe unde ei trec, iarba nu creste), ne demonstrati scolirea dvs.? Ia mai lasati jalea la o parte, jalea sa inceput atunci, cand PD a votat impreuna cu comunistii impotriva propriului guvern inclusiv si impotriva propriilor ministri.
  Uite atunci trebuia sa bociti………….

 17. bagiu Says:

  Domnule Filat si PLDM !
  Va aducem la cunostiinta ca nu mai sunteti titularii voturilor alegatorilor , pentru ca acestia v-au votat formatiunea politica democrat-liberala pentru vectorul european, ori dumneavoasta nu mai faceti asta de o vreme .
  Asadar va obligam sa returnati imediat voturile , pentru ca ele sunt ale cetatenilor pentru vointa si viata cetatenilor , nu sunt in proprietatea dumneavoasta sau in parohia partidului pe care il conduceti .
  Astfel, odata voturile returnate, cetatenii vor putea sa dea votul lor unora care fac ceea ce spun si care sunt mai demni de incredere decat voi .
  Va multumim pentru intelegere si dupa cum vedeti Romania si Europa sunt la locul lor, F.Rusa e tot acolo la locul ei in nordul Ucrainei , doar voi nu mai sunteti pe locul vostru castigat in alegeri !
  Debarcarea e necesara pentru ca au ramas locuri disponibile pentru candidati europeni acolo unde pentru voi nu mai merge din motivele voastre personale , nu din motivele cetatenilor doritori de integrare europeana adevarata si rapida.

 18. Sandu Panda Says:

  Ce e BATUNstanul nu ştiu, dar ce e PLAHuistanul ştie toată ţara. miHUEŞii din Batunstan luptă cu ghimpulacii şi fileacii, – toţi sînteţi de-o baie…Nişte pecingini pe trupul ţării

 19. MONTREAL Says:

  Dar de ce nu s-a opus Iurie Leanca, care e considerat un tehnocrat proeuropean? – ====================================================Stii Roman, niciodata nu am crezut ca Leanca este un tehnocrat European, mai bine spus el este un tehnocrat p-u propriul interes sau p-u interesul stapinului sau… Nu-l cunosc direct, dar noi tinem minte multe lucruri sumbre din GLORIOSUL SAU TRECUT … asa ca nu ma mira pe mine, ceea ce face … el tace si face, p-u ca nu are *******”co@ie”********. Uitate la el , toata copilaria lui a fost un copil bolnavicios , caruia mamicuta ii dadea compot cu lingurita la gurita, el tot timpul a fost „maminchii sinocec (copilul mamei)”. El nu are caracter, de cind a aparut in presa este tot timpul imbracat de parca eu METROSEXUAL, cred ca isi face pedichiura, manichira , etc – la fel ca o muiere (Sa ma ierte partea frumoasa a socitatii, ca nu am dorit sa va jignesc) . Da-da , eu personal nu vad in acesta persoana – un barbat. El tot timpul il vad ca pe o FEMEIE , moale, slaba, fara caracter, care mereu se supune stapinului – mai pe scurt o nevertebrata, o persoana care nu are caracter.
  PS: M-am retinut din rasputeri sa nu utilizez cuvinte urite la adresa ac. femei pe numele – Iurie Leanca.
  PPS: Am scris Leanca – nu Plahotniuc- asta p-u lingaii lui ProstoFilea… ))))))

 20. MONTREAL Says:

  Mai repetati maaaaaaaaaiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!*****************************************************************************Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!Unu-Doi, Unu- Doi … ProstoFilea la Gunoi !!!!
  PS: am scris ProstoFilea si nu am dorit sa scriu Plahotniuc ))))))))

 21. Sandu Panda Says:

  Mihaieş, ian ce scrie un gazăt:Conducerea Partidului Liberal imobile de lux într-un cartier de elită în suburbia Bucureștiului. Despre aceasta scrie agenția Omega, care a intrat în posesia actelor potrivit cărora imobilele de lux aparțin liberalior Mihai Ghimpu, Anatol Șalaru, Corina Fusu și Dorin Chirtoacă.

  Potrivit documentelor, imobilele de lux ar fi fost procurate cu concursul oligarhului moldovean Vladimir Plahotniuc, iar prețul vilelor depășește 300 de mii de euro per obiect. Vilele sunt situate în suburbia Bucureștilor (Pipera), parcul rezidențial SunFlower.

  La fel, agenției i-au fost prezentate acte despre agentul economic, prin care au fost trecute afacerile imobiliare.

  Niciun obiectiv imobil nu figurează în declarațiile pe venituri ale demnitarilor sus-numiți…..Mihăieş, de ce nu ceri şi sungur v-o vilişoară ca a lora?

 22. Natali Buliga Says:

  Acum inteleg semnificatia „Aducem Basarabia acasa” Imobilele de lux sunt pregatite : Unionisti,treceti Prutul! Va ordona Plohotniuc! Iata si UNIREA .

 23. adelina Says:

  PLDM a adus oleaca de echilibru in RMoldova,ca PLOHOtniuc incurcase cu totul Tara cu persoana sa..A pus in buzunar intreaga tara si trebuia de oprit la timp si de gasit ac si de cojocul lui.Nu sint de acord cu toate legile votate vineri,03-04-2013,dar putina dreptate va fi si in Tara aceasta. Mihaies ori e miop,ori se preface si nu vede unde ne duce Tara acest PLOHOtniuc,care poate cumpara orice.DAr sper ca populatia tarii a inteles ca toate relele se trag de la Papusar,de cind s-a bagat in politica si crede ca cu bani poate cumpara intreaga tara.Poate procura vile,dar nu la toata populatia,dar numai la unii oameni de buzunar in care am crezut foarte mult si acum ii fac jocul Papusarului.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: