Domnilor Timofti si Filat, uzurparea puterii de stat e infractiune grava

Odata cu adoptarea Hotaririi CC din 22 aprilie, circul politic trebuie sa se termine.

Curtea a stabilit clar, ca Filat Vladimir nu mai poate fi nici Premier interimar, nici candidat la functia de Premier.

Aici ar trebui sa se termine discutiile, si Presedintele Timofti sa-si exercite imputernicirile constitutionale.

Insa din pacate Filat incearca sa se aghate de putere, si isi impinge colegii de partid la actiuni care pot sa degenereze in incalcarea grava a legislatiei si a ordini publice.

„Partidul Liberal Democrat din Moldova a luat act cu îngrijorare de decizia de ieri a Curţii Constituţionale, care este una strict politică şi creează un precedent periculos pentru funcţionarea statului de drept în Republica Moldova.

Această decizie interpretează tendenţios norma de drept şi poate avea un impact negativ pe termen lung asupra dezvoltării democratice a Republicii Moldova”.

http://www.pldm.md/index.php?option=com_content&view=article&id=6225:declaraia-partidului-liberal-democrat-din-moldova&catid=1:catservpresa&Itemid=62

Citind declaratia PLDM, ma intreb daca conducerea acestuia a inteles ca Hotaririle Curtii Constitutionale trebuie respectate si executate.

As dori aici sa reamintesc celor din PLDM, prevederile din Constitutia R.Moldova:
Articolul 140.
Hotărîrile Curţii Constituţionale
(1) Legile şi alte acte normative sau unele părţi ale acestora devin nule din momentul adoptării hotărîrii corespunzătoare a Curţii Constituţionale.
(2) Hotărîrile Curţii Constituţionale sînt definitive şi nu pot fi atacate.

Nerespectarea deciziei CC inseamna UZURPAREA PUTERII IN STAT si se pedepseste conform Codului Penal, articolul 339.
Uzurparea puterii de stat:

(1) Acţiunile săvîrşite în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituţiei Republicii Moldova
se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 de ani.
(2) Aceleaşi acţiuni care au provocat:
a) schimbarea prin violenţă a orînduirii constituţionale a Republicii Moldova;
b) decesul unei persoane;
c) alte urmări grave
se pedepsesc cu închisoare de la 12 la 20 de ani.

Asteptam actiuni ferme de respectare a Hotaririi CC de la Presedintele Timofti.

In cazul cind nu se respecta  Hotarirea din 22 aprilie, aceasta poate servi motiv pentru vot de neincredere pentru Timofti in Parlament, dacă acesta va insista si in continuare pe candidatura lui Filat.

Si daca nu va fi respectata legislatia, e timpul ca sa se autosesizeze, sau sa fie sesizata si Procuratura Generala, sa-i atraga la raspundere pe cei care comit infractiuni.

Complotul impotriva Constitutiei trebuie curmat din fasa, ca sa nu devenim cu totii ostaticii unui personaj politic cu apucaturi dictatoriale.

Reclame

5 răspunsuri to “Domnilor Timofti si Filat, uzurparea puterii de stat e infractiune grava”

 1. Nea Nelu Says:

  iaka si tu, te-ai suparat ca si Sandu Tanase ca nu te-a facut filea shaf

 2. Grosu Says:

  Din cele petrecute în zilele trecute poate fi uşor dedus un complot anticonstituţional, pus la cale cu migală, dar cusut cu aţă albă. Cred însă că va fi deţesut păienjenişul, or strategia 2026 şi „ridicarea sărăciei”, adică stâlpii polticii lui Ghimpu nu au nimic cu interesul naţional. Departe de acelaşi interes este şi ca o persoană să substituie justiţia din RM, chiar dacă are bani pentru a cumpăra orice decizie judecătorească, inclusiv una luată de CC.
  Pe de altă parte, de ce atâta grabă – azi şi acum, ba chiar şi imediat să alerge PD cu PLDM să facă alianţa cu Ghimpu? Cine mai are nevoie de el? După ce s-a autodecopertat cred că nici câinii sfârtecaţi de hingherii lui Chirtoacă nu mai au nevoie de el. Circul are locul său, iar clownii trebuie să stea în arenă, exclusiv. Nu, nu va fi trist fără de circul din Parlament, pentru că pe toţi deja i-a bătut la buzunar, iar eu personal nu mai am de gând să „sponsorizez” persoane absolut iresponsabile, care doar promit să mergem fără vize slugi în UE, fără proiecte de dezvoltare economică, de punere a justiţiei în slujba tuturor cetăţenilor, dar numai a celor cu fundul pe sacii cu bani. Cine vrea să meargă cu demagogii – cale bătută, veţi reveni întotdeauna la acelaşi punct de pornire cum aţi făcut-o 20 de ani.

 3. Vasile Butucea Says:

  Ghimpu se da un mare biruitor,dar nu-si pune intrebarea cine are nevoie de un om care sta in buzunarul lui Plahotniuc.Chiar de se face alianta, sper, fara tradatorul de Ghimpu,care,chipurile stia din timp,ca candidatura lui Filat nu va trece. Te bucuri prea devreme,Rosca.Nu te da „Marele patriot al neamului”,ca nu ai nimic cu patriotii.Esti un om plin de venin si aduci in societate numai stres,haos,totalitarism,care nu au nimic cu democratia.Pleaca de pe arena politica nu stopa mersul RM spre UE,ca se va face si fara ghimpi.

 4. Sofica Unionista Says:

  Nu zburati prun Ceruri:
  acest Iurie Leanka bulgaroiul
  este un anti-român mascat si un anti-unionist vehement,
  ca ci ceilalti filatelisti timoftisti irecuperabili
  tradatori moscali moscoviti ai neamului nostru martir !
  ––––––––––––––––––––––-
  NUMAI RE-UNIREA CU PATRIA-MAMA ROMâNIA
  NE ESTE SALVAREA !

 5. Vasilache Ghenadie Says:

  Nu te lasa intimidat de „jurnaliugii” verzi la raţiune şi logică. Ei nici nu sunt plătiţi măcar – murdăresc oponenţii de dragul sugerii (pardon, – slujirii). Mulţi moldoveni, cum au fost din neam în neam, aşa şi au rămas iobagi proşti şi linguşitori, şi tot aşa muri vor. Să le fie ţărîna uşoară şi lor, şi celor idolizaţi. Căci îmi amintesc cum milioane de tîmpiţi la cap (de data aceasta, sovietici, la general) ejaculau lacrimi de durere imediat ce au aflat despre pierderea „tovarăşului” Stalin. Pentru a-l blama, peste cîţiva ani, şi a-l declara dictator. Istoria se repetă şi se va repeta de multe ori, deoarece oamenii singuri îşi făuresc istoria. Dragă Moldova, ai guvernanţi pe care îi meriţi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: