Filat a aruncat tara in criza, mai poate fi Premier?

Vlad Filat: ” Mă preocupă sistemul criminal construit de unii, pentru că acest sistem a stat ca o lipitoare pe spatele cetăţenilor mulţi ani, înainte de 2009 şi acum se doreşte păstrarea lui. De asemenea, mă preocupă fenomenele pe care le promovează cu vehemenţă unii şi anume: corupţia politică, inclusiv cumpărarea alegătorilor şi a aleşilor locali, controlul instituţiilor, justiţiei, mass-media, gestionarea frauduloasă a întreprinderilor de stat, atacurile raider, muşamalizarea crimelor, operarea dosarelor la comandă, promovarea monopolurilor etc”.

http://www.filat.md/blog/?p=4656

In contextul negocierilor pentru formarea unui nou guvern, am citat din discursul istoric a lui Filat din 13 februarie, care invoca sistemul criminal pe care il gestiona, si din cauza caruia a cazut Guvernul Filat-2 la 5 martie prin motiune de cenzura.

Conflictele in AIE-1 si apoi in AIE-2 le-a creat Filat, in incercarea lui de a controla totul in mod dictatorial, iar cine nu a fost de acord a fost numit papusar, criminal, corupt etc.

Apare o intrebare logica si legitima, mai are dreptul Filat sa conduca un Guvern dupa ce a fost demis de Parlament pentru motive de coruptie si trafic de influienta?

Astazi apare un interviu cu Filat, in care dinsul la intrebarea pe ce voturi se bazeaza la investirea Guvernului in Parlament, declara ca: ” Pe voturile tuturor parlamentarilor, chiar daca sînt conștient că cei de la PCRM, de exemplu, nu-și vor da votul pentru noul guvern. Avem însă suficienți deputați care își doresc evitarea alegerilor anticipate și menținerea RM pe calea europeană.

http://www.moldpres.md/News.aspx?NewsCod=3856

De ce Filat nu propune PD-lui si PL-lui un nou document politic modernizat de Alianta de guvernare?

Sa insemne asta ca Filat isi doreste un Guvern votat de catre deputati rupti din diferite partide, convinsi de el pe anumite criterii?

Criza politica de proportii a fost generata de Filat, intelege acesta ca in politica nu poti sa mergi la infinit prin tradari si prin murdarirea partenerilor de alianta?

Reclame

8 răspunsuri to “Filat a aruncat tara in criza, mai poate fi Premier?”

 1. Tatiana Chitoroga Says:

  Spre regretul nostru va fi desemnat, deoarece,a primit avizul presedinteuli a lui Plohotnic, si a altora ca dansii. este pregatin bine si sigur ca deja are ce-l 51 de voturi. Cine a crezut ca Filat se va schimba peste noapte a gresit amarnic PD-ul a demostsrat ca poate la fel fi manipulat, ca de facto capul nu e Lupul ci Plohotniuc.

 2. Cristian Says:

  Din pacate, dnul Mihaies este platit, oficial sau neoficial( nu conteaza atat de mult) de catre oligarhul Plahotniuc. Priviti cum s-a schimbat vectorul sau de critica dupa un anumit moment. Cei care au spirit de analiza, observa acest lucruri.
  Chiar daca acest comentariu nu va fi afisat, acest mesaj pentru Roman Mihaies, reprezinta un exemplu al faptului ca lucrurile pe care le faceti nu sunt deloc subtile, si este clar pentru cine munciti activ!

 3. ion Says:

  conntrabandisti se inchina mafiei wai mihaes buhaest deamu seful tau plahotniuc o sati plateasca mai bine pentru ca deja a luat sub control si contrabanda cica filat contrabandistu o distrus alianta dar alianta se subintelege regele mafiei plahotniuc cica ne integram in eurapa potlogarilor ce sinteti.

 4. ion Says:

  IN cur cu nunta….nu in UE …….v-or mai fura ce a mai ramas si se v-or duce ,care in Cipru,care in Elvetia.Noapte buna !

 5. Sudesius Says:

  Platit pe dracu, mai Cristian !! Nu e adevarat. Fabuleaza mintea ta prea infierbantata de idealurile foarte obscure ale lui Vlad Filat !!Vezi peste tot numai cumparati si corupti . Si o faci nu cu dreptate , ci SELECTIV. Mai bine du-te si citeste repede decizia Curtii Constitutionale care face knokaut si pe Filat si pe TIMOFTI!! Si o face chiar pe buna dreptate !!

 6. victor Says:

  Ma bucur ca Curtea constitutionala a dat dovada de maturitate profesinala.Dreptatea are loc intr-un satat de drept.A aparut speranta.Ma mindresc ca mai sunt oameni in Tara MOLDOVE-i.
  Posibil si anticipate ,nedorite, dar la moment este cinstit.

 7. Cristian Says:

  Eu am dubii seriose, ca tu ai inteles mesajul meu. Dar nu conteaza ideile mele atat de mult, atat timp cat dumneata ai argumente serioase. Dar sa analizam ce ai scris: ai injurat, ai dat aprecieri, nici un argument. Atunci cand mai citeste presa, dar ai si spirit de observatie, te invit sa discutam serios si nu doar pe acest subiect. Eu raman la ideile pe care le-am anuntat si am spus de ce.

 8. Cristian Says:

  Care este speranta, pentru dumneata? Sau in ce consta ea, raportata la viitorul apropiat al Republicii Moldova?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: