Despre problemele din PL cu Mihai Ghimpu la Moldova in direct

Puteti privi emisunea „Moldova in direct” la care am participat impreuna cu Presedintele PL, Mihai Ghimpu.

http://trm.md/ro/moldova-in-direct/moldova-in-direct-din-15-aprilie-2013/

http://trm.md/ro/politic/ghimpu-trei-din-sapte-deputati-nu-au-dreptul-sa-revina-in-pl/

Dintre cei şapte deputaţi, trei nu mai au dreptul de a reveni în Partidul Liberal (PL): Ion Hadârcă, Ana Guţu şi Oleg Bodrug. Ceilalţi pot reveni dacă recunosc că au greşit. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele PL, Mihai Ghimpu, în ediţia din această seară a emisiunii „Moldova în Direct”, la Moldova 1.
Mihai Ghimpu, a declarat că îl va înainta în funcția de preşedinte al fracţiunii în Parlament pe vicepreşedintele PL, deputatul Valeriu Munteanu, și va face parte din Biroul permanent al Legislativului. Celor șapte nu mai pot să le ridic mandatul, dar am promis că nu vor mai fi deputați. Eu am fost ales pe patru ani în funcția de președinte al PL și anu au avut argumente de ce nu sunt bun în această funcție. Peste un an se va decide voi fi eu sau Chirtoacă sau Munteanu sau altcineva la această funcție.”, a mai spus liderul liberal.

Potrivit lui Ghimpu foștii colegi de partid au făcut o lovitură pe la spate, iar decizia au luat-o după o întrevedere cu Vlad Filat. ”Nu am avut divergențe pană acum, decât după ce am avut o poziție dură față de Vlad Filat pentru corupție și trafic de influență, pentru că a pus la îndoială viitorul european al țării, a denunțat acordul AIE. Pentru ei, motivul nu a fost reforma PL, problema este că ei vor să voteze Guvernul Filat ca să nu-și piardă funcțiile”, a opinat sursa citată.

În cadrul emisiunii, analistul Roman Mihăieş a declarat că trezește un semn de întrebare de ce această dorință de reformare a partidului vine atunci când Vlad Filat ”pețește” voturile deputaților. ”Problema e în ce context s-au adoptat declarația prin care se dorește reforma partidului și care este scopul. Ei trebuiau cel puțin să discute cu Dorin Chirtoacă despre aceasta. Se pare că a fost în pretext. Prin declarațiile sale făcute de cei șapte deputați se încearcă un atac raider asupra partidului PL”, a mai spus Mihăieş.

Analistul a explicat că din punct de vedere juridic fracțiunea PL din Parlament poate rămâne cu cinci deputați. Consiliul Republican al PL poate decide excluderea din rândurile partidului a celor șapte deputați liberali, pe care îi poate anunța printr-un extras al actului că nu mai sunt membri ai PL.

Reclame

9 răspunsuri to “Despre problemele din PL cu Mihai Ghimpu la Moldova in direct”

 1. Despre context Says:

  Contextul e simplu ca bonjour mamman, dle Mihăieş. A încercat mai multă lume să vorbească cu Ghimpu în vederea votării premierului, pentru să datele interne, procesate recent, sunt nemiloase şi prognozează revenirea în forţă a comuniştilor în cazul anticipatelor. Astfel, a fost E. Tomac la Ghimpu şi acesta din urmă l-a trimis n.a.h.u.i, l-a dat afară din birou pe Cr. David, iar capacul l-a pus când i-a trîntit-o la telefon lui Băsescu că nu are el, Băsescu, treabă în Moldova, apoi l-a trimis şi pe acesta în mă-sa. Acum spuneţi, în ce fază a „genialităţii” se află marele guru al democraţiei din dinastia Ghimpu de la Coloniţa? Cine face jocurile FSB-ului şi Rusiei? Altul decât deghizatul în mare luptător şi român timp de 24 de ani nu poate fi.
  P.S. Pentru confirmarea veridicităţii e destul să telefonaţi cel puţin la 2 persoane, indicate mai sus.

 2. Elldor.Info » Mihai Ghimpu afirmă că Vlad Filat le-a promis funcţii deputaţilor PL răsculaţi. Versiunea unui plan „anti-Chirtoacă” Says:

  […] cadrul emisiunii, analistul Roman Mihăeş s-a întrebat de ce această dorință de reformare a partidului vine atunci când Vlad Filat […]

 3. Acelasi context Says:

  Ultima tentativă o face europarlamentarul Monica Macovei, fostă ministru al justiţiei:
  „În negocierile care au loc, partidele şi persoanele implicate trebuie sa gasească solutia care sa mentina Republica Moldova pe drumul european, punand interesul national deasupra oricaror interese de partid sau personale. Exact cum spunea Lyndon Johnson, fost presedinte american: Politica este arta posibilului”.

  Subliniez, partidele şi PERSOANELE. Întrebare – Ghimpu e scos deja din cărţi?
  Probabil, şi demult. La insistenţa lui Ghimpu faţă de europeni cu întrebarea „da’ când a şâ şii unirea cu UE”, i s-a răspuns într-o doară că peste 15 ani. La care Ghimpu a făcut strategia PL-ului, la consiliu: în 2014 PL cedează puterea comuniştilor ca aceştia din nou să se compromită, iar după 3 cicluri electorale, în 2026, PL revine cu Dorin pe cal alb la guvernare cu peste 50 la sută din sufragii!
  Altfel decât marasm aceasta nu poate fi.
  Asta e, din păcate.

 4. constantin Says:

  Hadirca e manipulat de Lucinski si Stati. Hadirka banuit de a fi fost agent KGB, conduce grupul deputatilor rebeli pe care il ofera lui Filat spre manipulare.

 5. Oana Says:

  agentura KGB in actiune: Ivan Hadârca si C filatelista lucinskista !
  –––––––––––––––
  Numai Re-Unirea cu România ne mai poate salva !

 6. Felicia Unionista Says:

  Cazul disidentului unionist asasinat Gheorghe David
  /1943-2007/ trimis la inchisoarea de nebuni de doua ori,
  in 1987 si in 2005.
  Cititi mai multe in articolul lui Traian Vasilcau:

  „TIMOFTI, UN CRIMINAL SOVIETIC KGB-IST???
  sau PE CINE AȚI ALES VOI PREȘEDINTE AL R. MOLDOVA???(penultim material)
  ––––––––––––-
  http://traianvasilcau.wordpress.com/2013/04/16/timofti-un-criminal-sovietic-kgb-ist-sau-pe-cine-ati-ales-voi-presedinte-al-r-moldovapenultim-material/#comment-10627

 7. vali Says:

  Presedinte PL- ION HADARCA

 8. adelina Says:

  Mihaies,nu face demagogie!!!Noi de ieri pina astazi am vazut ce nebunii face Ghimpu: si cu presedintele si cu Marinuta.Da,este patriot, dar nu orice patriot poate fi si lider.Sfatuiti-l, ce-i mai apropiati,ca nu merita sa fie presedinte de partid,ca aici trebuie sa ai diplomatie, inteligenta,sa stii a dialoga,a coopera,a colabora.Toate ecestea ii lipsesc cu desavirsire,domnului Ghimpu.

 9. Al-dru Says:

  reforma partidului L e posibila …Ghimpu presedinte de onoare, Chirtoaca presedinte, ce trebue Plahotniuc sa-l invete,nu vrea sa aiba incredere in colegii de partit

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: