Alegerile parlamentare anticipate pentru Filat și PLDM înseamnă moarte politică

Scriam recent ca alegerile parlamentare anticipate,  pentru Filat si PLDM inseamna moarte politica.

Sondajul efectuat recent de IMAS ar trebui sa-i trezeasca la realitate pe  Filat si sfetnicii sai.

„Majoritatea moldovenilor cred că ţara merge într-o direcţie greşită, din cauza scandalurilor politice din ultima perioadă, iar încrederea oamenilor în instituţiile statului este serios zdruncinată. O arată un sondaj de opinie, realizat de IMAS, la comanda Publika TV.

84 la sută dintre cei intervievaţi sunt de părere că, în ţara noastră, lucrurile merg într-o direcţie greşită. Doar 11 la sută dintre participanţii la sondaj consideră că Moldova este pe calea cea bună. Şi încrederea în instituţiile statului este serios afectată”.

http://www.publika.md/sondaj-imas-84prc-dintre-moldoveni-cred-ca-tara-merge-intr-o-directie-gresita-din-cauza-scandalurilor-politice_1276231.html

Insa cei care il consiliaza incearca sa-l determine pe Filat sa opteze pentru alegeri parlamentare anticipate.

Am constatat de mai multe ori ca Filat este prost consiliat si manipulat.

In special se pot remarca prin greselile comise, continut simplist, automutilant si neprofesionist, trei actiuni si texte ale Premierului: din iulie 2011, din 13 februarie 2013 si din 5 martie din ziua caderii Guvernului.

Principala greseala a lui Filat si a consilierilor sai a fost ca au crezut ca se pot baza pe PCRM si Voronin impotriva celor din PD si PL.

Voronin s-a folosit de PLDM si Filat, a distrus AIE cu miinile lor, apoi i-a dat jos si pe ei la 5 martie.

Pe site-ul afiliat Premierului in exercitiu, apare recent un material : „Ce se intimpla cu Filat”,
http://tribuna.md/2013/03/17/ce-se-intimpla-cu-vlad-filat, in care autorul sau autorii, fac o analiza a situatiei politice si sugereaza solutia alegerilor parlamentare anticipate.

Cheia articolului se contine in urmatorul fragment: „Astăzi, cînd cea mai mare sperietoare politică sînt alegerile parlamentare anticipate, e suficient ca Vlad Filat să şi le asume (venind şi cu o argumentare pe potrivă) şi să facă tot posibilul pentru declanşarea acestora, că imediat şi-ar pune foştii colegi de alianţă în cea mai proastă situaţie posibilă. Folosind comportamentul departe de legalitate, moralitate şi corectitudine al unor instituţii de stat, care se zice că s-ar afla sub controlul politic al anumitei formaţiuni, Vlad Filat poate face un apel simplu către cetăţeni: „Păstrarea AIE înseamnă conservarea situaţiei care a fost în timpul precedentei guvernări şi care s-a consolidat sub paravanul actualei guvernări. Alegerile anticipate sînt unica soluţie pentru a scăpa de această molimă. În 2009 am făcut un efort şi am scăpat de comunişti, iar acum trebuie să facem încă un efort pentru a scăpa de acei care au preluat şi au consolidat schemele antidemocratice ale comuniştilor”.

Logica consilierilor lui Filat se bazeaza pe un rationament gresit, ca PLDM si Filat sunt agentii schimbarii si curateniei, care reprezinta legalitate, moralitate şi corectitudine.

Iar oponenti sai in special PD si PL, reprezinta molima  „care au preluat şi au consolidat schemele antidemocratice ale comuniştilor”.

In primul rind, Filat si PLDM nu mai reprezinta demult un partid al schimbarii si al sperantei, al tinerelor reformisti proeuropeni, asa cum s-a prezentat in 2009 la alegeri, atunci cind in contrast cu odiosii PCRM si Voronin , au venit la putere.

PLDM a fost parasit de patru lideri care dadeau credibilitate acestui proiect: Tanase, Godea, Nagacevschi si Calin Vieru.

In locul lor au venit mii de profitori si nomenclaturisti de toate culorile, care vor parasi PLDM atunci cind acesta nu va mai fi la guvernare.

In rindul doi, tocmai PLDM este partidul cu cei mai multi ministri si lideri implicati in dosare penale si scandaluri de coruptie, care inevitabil vor produce efecte dezastruoase pentru acest partid in alegeri.

In caz de anticipate, PLDM va aparea in fata electoratului ca partidul marilor corupti, partidul imbogatitilor si profitorilor.

De fapt marea batalie intre liderii politici din Parlament, se da pentru controlul asupra justitiei , si in special pentru functia de Procuror General, deoarece cei care au furat la guvernare nu vor sa raspunda pentru infractiunile comise.

Schema logistica si mediatica a acoperirii furtului generalizat din banii publici este cunoscuta, propaganda filatelista a identificat un vinovat de toate relele din R.Moldova care in viziunea lor este papusarul, ca sa poata ei sa fure in liniste.

Insa dosarele de coruptie instrumentate de CNA si Procuratura ne dezvaluie alta realitate, iar crimele in care sunt invinuiti anumiti functionari publici au oripilat opinia publica interna si internationala.

Un singur lucru este evident, in rezultatul anticipatelor vor cistiga comunistii si stinga antieuropeana.

Nu conteaza ce rezultat va obtine caci dupa alegerile anticipate PLDM nu  are nicio sansa sa fie prezent la guvernare.

Daca asta doreste Filat si consilierii sai atunci totul e clar.

Reclame

12 răspunsuri to “Alegerile parlamentare anticipate pentru Filat și PLDM înseamnă moarte politică”

 1. Ursu Says:

  Filat patroneaza o structura mafiota si corupta. Alrgerile anticipate pentru ei sunt o catastrofa.

 2. Vlad Says:

  Domnule Mahaies, a te desprinde de rutina este un proces de invatare care, din punct de vedere uman si moral, se poate realiza doar prin oxigenarea constiintei. Sunt sigur ca stiti ca Lupu e zero barat in politica, ca e o fatada jenanta a PD, ca Ghimpu e mihaielu-cretinelu cu IQ la nivelul solului, ca lui PolPotniuc, din tot duhul lui cel negru, ii este in cot de ambii si ca Dodon, prin mijlocele lui PoplPotniuc, il va mazili pe Dorin in favoarea lui Candu. Ma mira totusi, ca nu stiti cu ce se mananca o „stanga europeana” si ca aici nu exista nici in uter o stanga oarecare. Exista doar un caz patologic sub gregara ocarmuire a alienatului Dodon. Si inca ceva: zvonurile stupide si jacheria teoretica deportate din oficiu – din centrala mafiotului umflat de vanitatai si dusmanie personala – nu au sorti de izbanda.

 3. sandel Says:

  merita sa fie criticati toti liderii aliantei..au putut sa faca mult mai mult.insa o mare parte din vina o poarta si si cei din teritoriu .iisi fac de cap pina la cel mai mic sefulet. .insa cum vad lucrurile asa numiti analisti alde mihaes ,vasilcau este o mizerie .scriu la comanda ,sau sunt infectati de ura personala .ei cred ca au fost chidaniti de filat ,insa ei in realitate sunt nulitati

 4. Tira Says:

  …iar pentru PD şi PL înseamnă zdohnire inevitabilă.

 5. Valeriu Says:

  Filat e disperat si a dat ordin sa fie atacati blogerii care il critica, li se blocheaza conturile pe net, de catre lucratorii loiali pldm din sis.

 6. c-tin Says:

  Tare as vrea sa cistice la anticipate comunistii si sa-i imblinzeasca pe puledemisti.

 7. iurgen Says:

  Mai taie Mihaies Mai taie.

 8. adelina Says:

  Mai umbla prin sate si vei vedea ca este reversul a cea ce scrii .Vinoveti de alegeri anticipate se fac:Papusaru,Lupu si chiar Ghimpu, care nu a venit niciodata cu solutii,dar spunea numai de asii din mineca si vorbea tot timpul numai cai verzi de pe pereti Filat asa „mafiot,contrabandit” (cum spune ghimpu),dar a ramas ca сel mai competent lider din AIE care a facut сel mai mult pentru a ne apropia de UE.Alegerile anticipate vor avea ,totusi,loc, dar in viitorul parlament nu vor mai fi distrugatorii AIE:LUPU,PLOHO-tniuc si Ghimpu.Au sapat groapa altuia si vor cadea singuri 9in ea.

 9. browser Says:

  Nu. Alegerile anticipate te vor lasa fara lucru, dnule blogger.
  Le astept cu sufletul la gura. Sa scapam de dodoni, ghimpi, zalupi, godi, sarbi si alte rasuri ca tine.

 10. lory Says:

  EI SI PE MATA, TARE TE ZGINDARA TREABA ASTA LA ASHII DIN PANTALONI?!

 11. opinie Says:

  Der Spiegel: Povestea de succes a Moldovei, compromisă. Eşecul Guvernului Filat sunt miniştrii cu diplome false, afaceri ilegale şi credite neperformante

  18.03.2013

  Proiectul “Moldova, povestea de succes a Uniunii Europene” a eşuat. Nereuşitele se datorează politicienilor corupţi din Moldova, miniştrilor cu diplome false, implicaţi în mai multe scandaluri, dar şi afacerilor ilegale cu credite neperformante. Sunt doar câteva dintre concluziile exprimate de publicaţia germană Der Spiegel.

  “Guvernul nu a reușit să scape de corupție și funcționari compromiși, despre care Bruxelles-ulnu a vrut niciodată să audă. Mai mult decât atât, câțiva politicieni de rang înalt au fost implicați în scandaluri: s-a dovedit că ministrul de Interne a prezentat o diplomă falsă, colegul său, ministrul Sănătății, a făcut afaceri cu terenuri, iar în biroul unui funcționar de la Cancelaria de Stat au fost găsite 40 mii de dolari SUA cu o proveniență necunoscută”, scrie publicaţia germană.

  Jurnaliştii de la Der Spiegel menţionează şi faptul căpremierul în exerciţiu este implicat într-un scandal legat de Banca de Economii. “Instituția în care își păstrează banii circa 80 la sută din populația țării a acordat credite neperformante unor firme care au finanțat campania electorală a lui Vlad Filat. Acum observatorii sunt îngrijorați că dacă vor avea loc alegeri anticipate comuniștii ar putea reveni la putere”, se mai spune în articol.

  Publicaţia Der Spiegel notează şi faptul că toate speranţele ca Moldova să ia calea integrării în UE au fost năruite.

 12. Libertatea de expresie din Republica Moldova, controlată de Kremlin | GriArg Says:

  […] meu nu este singurul. Despre aceleași probleme au scris și alții. Spre exemplu, Curaj.Net , Roman Mihăeș, Traian Vasilcău. Nu știu cum se simt alții aflați în aceeași situație, dar eu mă simt […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: