Viitorul european al Moldovei poate fi asigurat doar de catre un Guvern nepolitic, profesionist, format de PL, PLDM si PD

Guvernul Filat a cazut in Parlament, pentru ca gafele Premerului s-au tinut lant in ultimul timp.

La 13 februarie Filat a semnat certificatul de deces al Guvernului, atunci cind a scos PLDM din acordul AIE.

Odata AIE desfiintata, in mod logic si Filat urma sa demisioneze din functia de Premier , dar a incercat sa triseze si sa joace la doua capete, incercind sa foloseasca deputatii comunisti pentru a se mentine in functie.
Logica de tradator si de trisor, nu de om politic responsabil.

Filat a fost prost consiliat si si-a legat destinul politic de Voronin si PCRM, crezind in naivitatea sa, ca batrinul bolsevic fiind dominat de ura impotriva lui Plahotniuc, nu va initia motiune de cenzura.

Insa Voronin este un politician cu experienta, a jucat tare, a stiut sa profite de certurile din cadrul AIE, l-a ademenit pe Filat in cursa, speculind pe ura animalica a acestuia impotriva lui Plahotniuc, si i-a promis sustinere unui Guvern minoritar PLDM in Parlament, ca apoi vazind AIE distrusa, sa dea de pamint cu Filat, initiind motiunea de cenzura.

Voronin fiind lider de stinga, are in spate un electorat antiromanesc si antieuropean, si nu putea sa sustina un guvern proeuropean produs de AIE, condus de “agentul roman Kant”, mai ales dupa ce dosarele ministrilor invinuiti de CNA, BEM si Vicol au distrus imaginea lui Filat si a PLDM.

PD fiind tradati de PLDM, si vazind distrusa Alianta de catre Filat la 13 februarie, au insistat pe varianta zero, care insemna si demisia lui Filat, si mai ales dupa ce dosarele penale impotriva unor ministri au distrus imaginea Guvernului Filat, au dat si ei un vot logic pentru motiunea comunistilor.

Pentru PD si PL, mentinerea in continuare a Guvernului Filat putea sa se transforme in cimitir politic.

Astfel tradatorul Filat a fost pedepsit, Guvernul corupt a fost demis, si in acest moment ne aflam la momentul zero, asa cum a cerut Marian Lupu, ce urmeaza mai departe?

In acest moment conteaza sa fie asigurata o guvernare care sa continue eforturile pentru integrare europeana.

Viitorul european al Moldovei, si semnarea unui Acord de asociere cu UE la Vilnius, poate fi asigurat doar de catre un Guvern reformist, nepolitic, compus din profesionisti, format de PL, PLDM si PD.

Presedintele Timofti nu trebuie sa-l mai propuna pe Filat in calitate de candidat la functia de Premier.

Cele trei partide trebuie sa negocieze rapid un nou acord de alianta, sa vina catre Presedintele Timofti cu o singura candidatura pentru functia de Premier.

Alegerile anticipate ar indeparta pe termen nedeterminat procesul de integrare europeana, si de asta trebuie evitate.

Reclame

23 răspunsuri to “Viitorul european al Moldovei poate fi asigurat doar de catre un Guvern nepolitic, profesionist, format de PL, PLDM si PD”

 1. todor Says:

  domnule mihaies, dati sa fim sinceri nu avem nici un viitor european, viitorul european trebuie sa si-l faca fiicare persoana in parte, asa cum am facut eu dupa alegirile din 2005 primavara cind comunistii au cistigat ear alegirile, meam luat valiza si am venit in italia, si asa seau facut viitorul european sute de mii de moldoveni, si numai asa isi pot face viitor european si restul moldovenilor, prin obtinerea cetataniei romine, prin vize, si alte cai,dupa 2009 am sperat la ceva bun votind PL, dar am fost dezamagiti, ghimpu cum a intrat in parlament sa lasat si de rominizm si de unionizm, apropo cind ii da un jurnalist intrebare despre unionizm parca ii da cu sare in ochi, cred ca ghimpu sta si el cu buba la fund ca nu degeaba il apara pe criminalul plahotniuc, si comunistul lupu, pentru ca in eu ropa nu poti adera cu o aleanta in fruntea carea sta un criminal care a plins si mai plinge lume din urma lui, cred ca trebuie sa vie chirtoaca in fruntea partidului cit mai devreme, ca ultimul timp ghimpu nu seamana a politician, dar e o portavoce a lui plahotniuc.

 2. Osoianu Says:

  ,,…Viitorul european al Moldovei poate fi asigurat doar de catre un Guvern nepolitic, profesionist, format de PL, PLDM si PD…”

  Tu macar intelegi ce scrii, d-le Mihaes?!!

 3. Osoianu Says:

  …N E P O L I T C…

 4. ION Says:

  Orice guvern format din PD,PL si PLDM deja suna a politic…
  Nepolitic tre sa fie format din profisionisti din afara R Modova ,de cetatenii care au experienta si multa cultura in domeniu,care stiu sa cominice si sa se exprime civilizat la TV si cu presa ,care au si studii juridice pentru a negocia diferite tratate,contracte si pentru a atrage investitii internationale in tara.

 5. romanmihaes Says:

  Am in vedere un guvern tehnocrat, format din profesionisti nu din soldati a partidului, cumatri si rude

 6. ION Says:

  Dar pentru a atrage investitii in tara mai intii tre sa se faca reforme in politica ,in justitie ,in partidele politice .Sa nu se admita in parlament persoane incompatibile asa precum este PLOHOTNIUC,pe care PLDM a reusit sa-l scoata de la masa presidimului ,fapt de care a fost demis guvernul Filat
  Si cel mai grozav lucru este ,ca pina si prestijiosul zear. a lui C .Tanase il sustine pe Ghimpu.Dar de ce nu se spun lucrurilor pe nume,ca toate pacatele lui PLOHOTNIUC au fost sustinute de catre PL si PD..De ce a fost sacrificat Filat si nu definitiv sa fi fost sacrificat PLOHOTNIUC,doar el este cel mai mare pericol pentru R Modova in mersul sau spre UE.Credeti ,ca daca Filat ar fi fost implicat in afaceri dubioase ,ambasadele sau jurnalistii acreditati in R Modova nu anuntau statele din U E..?
  Toata mascarada de pe 5 martie a fost regizata pentru a distrage atentia de la evenimentul 23 decembrie 2012 Padurea-Domneasca si de faptul implinit se cunoaste absolut totul si cine e implicat (PD,procuratura generala ,unii judecatori si membrii PL) si ce urmari au avut loc in parlament si la guvern.Filat vinovat de tot si de toate..?

 7. Tatiana Chitoroga Says:

  Esti rau dus cu pluta dl, daca vezi un Guvern apolitic format din acele partide politice.

 8. val Says:

  un Guvern nepolitic, profesionist, format de PL, PLDM si PD??????
  Matale, d Mihaes ai inteles pontul prostiei rostite?
  Da un Parlament nepolitic, profesionist, format de PL, PLDM si PD…..cum va pare?
  ……oare nu se bat cap in cap aceste fraze „nepolitic, profesionist” si
  „format de PL, PLDM si PD”
  Vreau sa atrag atentia. PD a declarat, ca ei au votat nu pentru demiterea intregului guvert, ci pentru doar demiterea premierului Vlad Filat? Stranie pozitie! Pai, de ce nu au initiat ei insasi motiunea de cenzura impotriva premierului, dar nu impotriva intregului guvern? Si atunci vedean noi, votau comunistii asa o motiune, sau o inaintau pe a sa, adica impotriva intregului guvern. Ca, domnule, dupa asa o declaratie demiterea de ieri a guvernului se poate de considerat nula!
  Sau invers……cand ei spun, ca accepta doar alt premier, dar nu si alti ai sai ministri, ap asa o declaratie tot se poate de considerat nula, pentru ca au votat obtiunea demiterii intregului guvern, inclusiv si ministrilor sai. Adica, intr-un cuvant…….vai de capul prostilor! Ei nici nu inteleg, in ce rahat au nimerit de dragul orgoliuluiidolului! Si ca capcana s-a inchis! Le ramane doar……ori ciocul mic, ori sa mearga in bratele comunistilor.
  Intr-adevar e timpul de initiat alegeri anticipate. Domnul Diacov deja a simtit amarul partidului extraparlamentar. Se vede, ca rau a invatat lectia.

 9. jhkjh Says:

  Filat nu mai poate fi Prim Ministru, este figurant pe disarul penal Vicol, si a protejat marea coruptie

 10. Valentin Says:

  El înțelege foarte bine ce zice, dar dacă așa e comanda, n-ai ce-i face.

 11. Leuca Says:

  Oare sa fie poporul acesta atat de inapoiat ca alege asa timpiti la conducere?

 12. anna Says:

  Chiar am fost curioasa sa citesc comentariile lui Mihaies, pentru ca de multe ori a fost destul de obiectiv, acum insa – dezamagire! Poate si dumneata dl. Mihaies esti cumparat de PD, caci altfel nu nteleg cum poti sa-l numesti pe Filat tradator si sa descrii jocuri de culse, iar pe Plahotniuc sa-l scoti din ecuatie! Filat a tradat in acel moment cind l-a acceptat pe banditul de Plahotniuc in fruntea parlamentului! Dar de fapt ei se merita unul pe altul!

 13. anna Says:

  Total deacord cu tine! Banditii la puscarie! Iar in tara sa fie invitati oameni din diaspora, plecati de ceva vreme peste hotare si care au acumulata deja experienta necesara in diferite domenii, apti pentru a aplica reforme in Moldova-dar cel mai important necorupti, necompromisi, cinstiti, cu dorinta de aface ceva pentru tara, pentru popor- nu pentru conturile bancare personale!

 14. Iulian Says:

  BRAVO

  cea mai mare prostie pe care am auzit-o de la un comentator politic…

  …guvern nepolitic, format de PL, PLDM si PD…

  Multumesc, d-le Mihaes m-ati facut sa rid.

 15. c-tin Says:

  Pentru Tina Chitoroaga:Cunosteam pe cineva care avea familia de Ciugureanu dar intre-timp devenise Cegorian sau urecheanu devenise urechean,pai bine primul avea mama rusoaica e de crezut.Dar dumneata cine esti CHITOROGA?

 16. val Says:

  Ap daca prin partajare noua la nivel politic CNA ii revine la PLDM mane va figura si lupu, si Ghimpu in dosare penale inclusiv cu toti ministrii lor, iar Plahotniuc ar fi bun de spanzurat!

 17. Nicolae Says:

  Exact asta voiam sa intreb – din cine era format guvernul demis…

 18. Nicolae Says:

  Art. 101 din Constituție: în cazul demisiei Prim-ministrului demisioneaza întregul aguvern

 19. Doru Bantus Says:

  Din pacate nu dumneavoastra faceti guvernele in Pruto-Nistria. Va fi cum a spus Ion Sturza. Vor fi alegeri anticipate. Ambitia, prostia, aroganta si diletantismul domina clasa politica de pe Bac. Se vor intoarce la guvernare comunistii. Ca de atatea ori. Numai ca de data asta Moldova chiar a cazut de pe harta si trenul salvarii natiei a plecat deja din gara. Domnia si prostia se platesc scump. Doamne, cata inconstienta!

 20. Doru Bantus Says:

  Eu in locul dumneavoastra mi-as cumpara bilet de avion si inca repede. Sau nu aveti unde va duce? Probabil. Vorba lui Nenea Iancu Caragiale: fiecare tara cu „falitii” ei…

 21. val Says:

  Pai, atrage atentia la declaratiile PD. Au votat pentru demisia premierului, nu si pentru demisia intregului guvern. Vendeta moldoveneasca?
  …..si de ce PD nu-si retrage ministrii, care au optat pentru propria demisie?

 22. Edmond Says:

  lingau

 23. Mihai Says:

  E rusine ca avem asa politologi in Tara….ca Mihaesi… tie personal nu tii rusine ???

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: