Problema Filat si evitarea alegerilor anticipate

Asteptam azi ca dupa demisia rusinoasa a Guvernului Filat, acest partid sa-si inteleaga greselile, sa renunte la ministrii si functionarii invinuti de acte de coruptie si trafic de influienta.

Insa am ramas dezamagit  de declaratiile lui Iurie Leanca, care a declarat ca tot Vlad Filat ramine candidatul PLDM pentru functia de Prim Ministru.

Din pacate, Vlad Filat nu vrea sa inteleaga, ca nici PD si nici PL nu vor vota pentru el inca odata in calitate de Premier , si ca insistenta si obsesia sa vor duce la alegeri anticipate.

Chiar si analizind discursul sau de ieri din Parlament vedem ca nu intelege unde a gresit, a fost jalnic, iar incercarea de a se justifica a fost lamentabila.

Fostul Premier a declarat ca s-a avansat în lupta cu crima organizată, asta in conditiile cind cinci ministri din Guvern sunt cercetati penal pentru fapte de coruptie iar  grupuri criminale submineaza nu doar securitatea RM, dar și a Uniunii Europene, prin contrabanda cu tigari etc.

Asa cum a observat Constantin Tanase in ziarul Timpul, „cel mai prost discurs a fost cel al lui V. Filat, un text lung, prolix, plin de cifre și procente despre „succesele guvernării.”

Ex premierul nu a dorit sa recunoasca in discursul sau nici esecul in directia asigurarii securitatii energetice a statului (cum ar fi gazoductul Iaşi-Ungheni, interconectările liniilor de energie electrică Iaşi Ungheni-Străşeni şi Suceava Bălţi), caci a renuntat recent sa se intilneasca cu Premierul Romaniei pentru a da curs acestor proiecte.

Trebuie sa recunoastem ca au fost si unele realizari ale acestei guvernari de coalitie AIE-1 si AIE-2, insa viitorul guvern al Aliantei trebuie sa fie alcatuit pe alte baze, fara coruptie, si anume sa nu fie politizat  si sa fie compus din profesionisti.

Este important ca si Presedintele Timofti sa tina cont de evolutia societatii , de pozitiile liderilor partidelor, si sa propuna un candidat la functia de Premier care sa obtina votul majoritatii deputatilor in Parlament.

Vlad Filat  ar trebui sa faca un pas inapoi ca sa se deblocheze relatiile intre PL, PLDM si PD.

Uneori facind un pas inapoi, cistigi in mutarea viitoare, tot ceti doresti, altfel risti sa pierzi totul.

Iar daca PLDM va provoca impreuna cu comunistii alegeri parlamentare anticipate, va avea de pierdut mult in plan electoral.

Va fi partidul care va plati toate greselile gurvernarii si se va prabusi la alegeri.

Reclame

37 răspunsuri to “Problema Filat si evitarea alegerilor anticipate”

 1. memo Says:

  pldm 52%-pcrm25%–pl10%si pd tau cu 1% .apropos ,vai de capul tau

 2. max Says:

  Draga domn nu Filat va provoca alegeri anticipate, ce asa soi de oameni ca duneta,care nu stie ce face si cu cine se leaga

 3. max Says:

  Pentru MOMO nu frate eu nu sunt oracul dar sunt increzuta ca va fi PLDM 60% PCRM40%

 4. observatorul Says:

  Mihaies, incotro?

 5. Alex Says:

  Alegeri anticipate la care PLDM va lua majoritatea.PD si PL la groapa de gunoi.

 6. Constantin Says:

  Mihaesi, opreşte-te! Deja ai prelucrat cei 30 de galbeni!

 7. MEDIC Says:

  Pd 2o%,pcrm 40%,pldm 15%,pl 20%

 8. maciuca Says:

  Mihaes, nu te cunosc, prin anii studentiiei aratai cel putin mai destept si mai previzibil. Stergeti ochii de noroi si spalate cu apa rece. V-a impotmolit total papusarul vostru.

 9. Dumitru Iorgu Says:

  Mihăeș, nu ai inteles nimic și nu încerca să duci pe cineva în eroare. Lumea foarte bine vede cine și ce este.

 10. c-tin Says:

  Oho, ti-ai aprins paie in cap cu puledemistii istea,

 11. ion Says:

  Auzi, PuLeDeMe-60 %? Da o sula nu vreti?

 12. browser Says:

  Filat e imaginea PLDM care datorita smintitilor pe care-i slujesti a devinit victima adorata de alegatori. PD si PL vor strange coada intre vine si-l vor accepta ca prim-ministru, in caz contrar, vor fi alegeri anticipate dupa care nici PD nici PL nu vor mai decide nimic.

 13. Anatol Arhire Says:

  Fratilor!Filat a gresit la13.02.2013,cand sa desolidarizat deAIE2.A avut sansa sa ramana premier,insa orgoliu necontrolat care il caracterizeaza si lipsa de respect fata de partenerii Aliantei in final a gresit.Ori gresala conteaza.Mihaies nu a vorbit cu rautate,dimpotriva a spus ca sansele nu sau epuizat.Haideti sa ne potolim,sa creem AIE3,sa gatuim comunismul si apoi….SUCCESUL

 14. val Says:

  „Din pacate, Vlad Filat nu vrea sa inteleaga, ca nici PD si nici PL nu vor vota pentru el inca odata in calitate de Premier”……….
  hai mai moale, tovarase. PD si PL ar trebui sa inteleaga, ca ei impreuna nu au atatea mandate, cat le are PLDM. Si nu as crede, ca sustinatorii PLDM sunt incantati de acesti doi gandaci, care condusi de mafiotul nr.1 au pierdut simtul realitatii. Ieri ei au fost in extaz, dar astazi ar trebui sa inteleaga, ca extazul a trecut si sa se coboare cu picioarele pe pamant. La moment nu ei ar conditiona, ci PLDM in persoana liderului sau. Pentru ca acesti doi nu constituie o majoritate, ba chiar si impreuna adunati nu trag la cantar, cat trage PLDM de unul singur. Asa ca, viitorul pentru ei nu este atat de luminos. Nu a fost o problema pentru ei a demite guvernul Filat, problema se isca acum – fara Filat ei nu pot numi alt guvern. Nu pot si gata! Vor fi nevoiti sa-l urmeze pe premier, pentru ca nu mai sunt majoritate, ai? Treb sa fii de tot tampit, ca sa tai creanga pe care stai. Ia mai, ei l-au facut pe Filat premier!!! Si tot odata Filat l-a facut pe Marian Ilici presedinte de Parlament si PD gestioneaza toate ministerele-cheie. Nu vom vorbi de faptul, ca Ghimpu si-a vandut functia papusarului, dar vom mentiona ca datorita mandatelor PLDM Ghimpu gestioneaza astazi 5 ministere! cand a mai avut el asa lafa? Ei risca sa piarda tot! Doar ca daca nu vor apela la harbuzul, mai bine zis ridichea. Si acest variant nu e cel mai reusit pentru PD. D. Diakov nu a insusit bine lectia, cand s-a trezit cu partidul sau extraparlamentar. PD si PL vor fi dur tacsati, daca se vor desfasura alegeri anticipate.
  „in conditiile cind cinci ministri din Guvern sunt cercetati penal pentru fapte de coruptie „….da matale chiar crezi de ce scrii?
  Si pana la cazul cu Padurea Domneasca erau necorupti, pentru ca, dupa ce premierul a anuntat ca paraseste aceasta alianta mafiotica sa devina brusc corupti? Sau poate ar fi mai corect sa numim lucrurile pe nume? ca daca s-ar asculta telefoanele si la aia doi imi inchipui cat de multe si interesante vom afla si interceptarile lui Vicol vor parea floare la ureche.

 15. val Says:

  Nu iti vine a crede, amaratule? Pai mergem la anticipate si ai sa vezi cine va inhata sula.

 16. ion Says:

  Mai Val , care 5 ministere gestioneaza PL? Repeti gafa de ieri a Primului bandit? Poate 4, nu?

 17. val Says:

  Si cumva Filat i-a dat pusca in mani lui Zubco? PD si PL nu au gresit, cand au facut alianta in alianta, ce ne demonstreaza foarte clar si acea vanatoare, daca sa analizam capetele de vaza a acestor doua partide,prezente acolo? Si cumva Filat le-a soptit sa ascunda aceasta crima?
  intrebarea e – de ce PLDM treb sa isi asume aceasta crima,doar de dragul acestei aliante in alianta, care si-a pierdut bunul simt si de „binele” de care dispun au inceput sa incurce oamenii cu animalele? Pai anume acea vanatoare a si foct ultima picatura!

 18. val Says:

  Si? Nu le-am numarat, ca nu e atat de important, dar pare ca is cinci! Si chiar daca ar fi patru, ceva se schimba? Laca sa comparam, ce a avut pana la aceasta alianta? Iata dupa alegeri anticipate va simti Ghimpu diferenta. Dupa ce babacul Voronin va veni pe magarul Misa la guvernare.

 19. val Says:

  De acord, dar se merita de dat peste nas. sa nu le para, ca toti sunt prosti imprejur.

 20. val Says:

  uite, ca am scapat cireasa de pe tort……
  Dupa ce babacul Voronin va veni c a l a r e pe magarul Misa la guvernare.

 21. garry Says:

  D-le autor, un sfat sincer, inchide-ti blogul asta si nu te mai fa de ris. Oamenii simli din strada sunt mult mai desteptsi decit ii crezi tu, multi dintre ei sunt chiar mult mai destepti ca tine. Manipularea asta ieftina nu mai merge. Mergi si-ti cauta alta meserie cit inca esti tinar.

 22. val Says:

  Cred ca au un ambre foarte placut, daca sa se staruie omul.

 23. val Says:

  Plahotniuc are o multime de crime la spatele sau, o jertfa recenta de-a dumnealui este Banca de Economii. Schema de falimentare este simpla, toate firmele prietenilor, firmele sale, au fost nevoite sa-si schimbe conturile de la Banca de Economii, la VictoriaBank, care ii apartine dumnealui.
  Iata lista firmelor:
  1. CALEA FERATĂ DIN MOLDOVA Î.S.
  2. TUTUN-CTC S.A.
  3. UZINA DE TRACTOARE TRACOM S.A.
  4. AROMA S.A.
  5. RĂUT S.A.
  6. CET NR.2 DIN CHIȘINĂU S.A.
  7. MOLDPRES Î.S.
  8. IMSP I.C.S.D.O.S. MAMEI ȘI COPILULUI
  9. IMSP SPITALUL CLINIC MUNICIPAL NR.1
  10. IMSP SZAMU CENTRU
  11. RETELELE ELECTRICE DE DISTRIBUTIE NORD S.A.
  12. Î.S. PORTUL FLUVIAL UNGHENI
  13. S.A. CONSTRUCTORUL
  14. S.A. UNPRODLACT
  15. FERTILITATEA-VULCANESTI S.A.
  16. S.R.L. STEFAN-VODA GAZ
  17. CUPCINI-CRISTAL P-U PROD.ZAHARULUI S.A.
  18. FABRICA DE CONSERVE SIN GLODENI S.A.
  19. S.A. CEREALE CIM
  20. AGAT S.A.
  21. CHISINAU-GAZ S.R.L.
  22. MOLDOVAGAZ S.A.
  23. BAS-ELIT-VIN S.R.L.
  24. EDILITATE S.A.
  25. UZINA TURNATORIE ARALIT S.A.
  26. METALFEROS S.A.
  27. COMBINATUL DE PRODUSE CEREALIERE DIN CHISINAU S.A.
  28. S.C. GARA NORD S.A.
  29. ADMIN. DE STAT A TRANS.AUTO SI NAVAL
  30. AGENTIA MUNICIPALA DE IPOTECA DIN CHISINAU
  31. APA-CANAL CHISINAU S.A.
  32. ARMO-BETON S.A.
  33. ELECTROCON S.A.
  34. ENERGOCOM S.A.
  35. EXDRUPO I.M.
  36. FINTEHINFORM I.S.
  37. I.M. “APA CANAL”
  38. I.M. APA SI SALUBRIZARE
  39. I.M. MOLDINTERGAZ SRL
  40. I.M. RETELE TERMICE BALTI
  41. INFOCOM INTREPRINDEREA MUNICIPALA
  42. INTEHAGRO I.S.
  43. I.S. COMBINATUL DE PRODUSE ALIMENTARE DIN BALTI
  44. I.S. COMBINATUL DE VINURI DE CALITATE MILESTII MICI
  45. I.S. COMPANIA AERIANA AIR MOLDOVA
  46. I.S. FISCSERVINFORM
  47. I.S. MOLDTRANSELECTRO
  48. I.S. PORTUL FLUVIAL
  49. I.S. MOLDELECTRICA
  50. MOLDTELECOM S.A.
  51. NODUL HIDROENERGETIC COSTESTI I.S.
  52. RED NORD-VEST S.A.
  53. REGIA TRANSPORT ELECTRIC I.M.
  54. S.R.L. “CAHUL GAZ”

 24. val Says:

  Ghimpu sugerează că Dorin Chirtoacă ar fi un prim-ministru bun.
  …………….catastrofa, nu alta! din asta cauza asa isi rupe curul acest individ, aruncand cu glod catre premier?

 25. val Says:

  http://www.europalibera.org/content/article/24919828.html

 26. Hortenziu Says:

  O analiza superficiala, tendentioasa, neinspirata, absolut eronata. PD sint tradatori deja versati( de profesie), condusi de un mafiot si sustinuti de dementul din PL. In situatia creata, mai bine alegeri anticipate( unde sper PD) sa dispara forever, sau lasa-i sa se pupe pe buze cu ” bolshevicii” si sa faca o coalitie de stinga in paralament, sa- l aleaga pe narcisistul Dondon, si sa conduca ” tara”. Citeshte frate Miorita, caci acolo totul e scris.

 27. MEDIC Says:

  Vorba lui nea PULA ma scuzati LULULU – Nu-i neaparat ca stomacul meu simte o stare perfecta cind va vad si va aud, da daca mai corect mii greata sa ascul si sa privesc. CU TOATE ACESTEA, votand ieri cu PCRM-ul se pare ca LUPULU si PD- rastii au depasit acest sentiment de voma.
  Nui nimic, la electorale se vor transforma CA FORMA SI CACONTINUT intr-un CACAT si GREATA ETERNA…

 28. Voluntarul. Says:

  Ordinul dat de Moscova a fost declaratia lui Putin la intilnirea cu FSB : ,, Trebue de contracarat fortele care impedica tarilor ex sovetice in CSI”.

  In R. Moldova aceasta forta era AIE.

  Tradatorii primind ordinul au demis guvernul ( Voronin si Lupu -crescut de el)

  Filat din stirpa KGBistului Lucinschii de la inceput lupta acoperindu-se de autoritarizm contra AIE si nu va ceda cum ar fi normal intr-o democratie.

  Deci sint sigur ca alegerile anticipate sint inevitabile si Moldova daca nu-l va alege pe Ghimpu si PL ,i-si ea directia Siberiei .

 29. Iurie Says:

  Pacat ca Dvs. turnati ura in Filat, neobservind ca alti cei doi fosti parteneri ai lui – Plahotniuc (nu spun Lupu) si Ghimpu sunt la fel. Eu in principiu nu vad duferenta intre ei trei. Oricare din ei fiind la cirma Guvernului ar proceda la fel in interesul propriu. Cu parere de rau noi inca nu meritam un lider care se gindeasca la tara si nu la buzunarul propriu. Si nu ma convingeti, ca Ghimpu (pe care Dvs. il favorizati) este cinstit ca lacrima. Drumurile nationale furate, storcarea banilor de la soferi, coruptia in primaria municipala demonstreaza acest lucru. Asa suntem noi moldoveni ca alegem la putere oamenii corupti.
  Dar o alianta fara participarea liderilor este rostita de esec. Nu se poate ca cineva sa guverneze dar altul sa conduca din spate. Filat este liderul unui partid care a obtinut cele mai multe mandate. Deci este foarte starniu ca niste partide minoritare cu 28 de mandate impreuna sa dicteze conditiile. Cistigati alegerile si apoi comandati…nu asa?
  De acea conditionarea cu eliminarea lui Filat din procesul decizional din start pune negocerile viitoare intr-un pericol de esec. Mai mult ca atit Filat nu mai este deputat in Parlament si se incearca ca el sa fie definitiv eliminat din spatiul public. Pe cind Lupu si Ghimpu vor sede in Parlament …Daca se doresete un Guvern fara Filat, atuncea si cei alti doi sa depuna mandate ca sa se afle in conditii egale.

 30. Petru Says:

  Fostul Premier a declarat ca s-a avansat în lupta cu crima organizată, asta in conditiile … … grupuri criminale submineaza nu doar securitatea RM, dar și a Uniunii Europene, prin contrabanda cu tigari!
  –––
  Cum nu intelege Europa asta ca toate problemele lor de securitate sunt din cauza contrabandei cu tigari!?
  –––
  Dom’le chiar nimic mai obiectiv un pic? – Numai emotii si chestii personale?

 31. Doar eu Says:

  La anticipate merge si votam CONTRA tuturor ( chiar daca nu va fi )! NU de alta, dar nu vreau da zic iarasi ca am votat un CORUPT!!!

 32. vas Says:

  unica solutie un guver Filat prim-ministru si Lupu cu Ghimpu adjunti, trebuie pusi toti la munca

 33. Cristy Says:

  Propun două scenarii:
  1. resetare absolută (revenire la situația înainte de semnarea Acordului AIE 2)
  2. un alt prim-ministru de la pldm și Filat prim-vice-prim-ministru sa cu introducerea unui punct suplimentar in Acord: Filat intangibil

  Numai sa nu mergem pe mâina rușilor! În acest caz toți trebuie considerați agenții rusiei.

 34. adelina Says:

  Alegerile anticipate vor fi evitate,daca nimeni nu va dicta conditii.Trebuie pus in capul mesei Maria sa alegatorul.De incheiat un nou acord,asa cum a votat poporul.53,44% sa-i revina PLDM, 25,80%- PD, 20,64% – PL. Daca in consiliul aliantei sint 9 persoane,PLDM sa aiba 4.8 persoane,adica5 reprezentati,PD- 2.32, adica- 2 persoane, PL-1.85 persoane, adica-2 reprezentanti.Guvernul 16 ministere,PLDM -8,55 ministere,adica-9 ministri,PD – 4,12 ministere, adica 4 ministri, PL- 3,3 ministere, adica- 3 ministri.Ca sa fie o impartialitate ,la inceput se iau 3 ministere principale si alege primul cine a cistigat,pe urma al doilea,al treilea,apoi se iau 3 ministere mai „slabe” si tot alege primul cine a cistigat si asa mai departe..Asa zic si eu dreptate,dar asa s-a format o alianta in interiorul altei aliante.
  Cu ce drept spune Lupu si Ghimpu,ca fara Filat prim-ministru? Ghimpu atunci cind Filat a spus ca Ciobanu nu merita functia,el a inceput a spune ca n-are nici un drept,ca pardidul l-a propus,atunci, fie bun si el sa asculte ce propune PLDM.
  Trebuie de spus franc cine a distrus alianta.Imi pare foarte rau ca Ghimpu il pune pe acelas cintar pe Filat,care a pus inceputul luptei pentru debarcarea comunistilor de la guvernare in RMoldova, cu un om de afaceri,care s-a ocupat numai cu bussnesul si l-a ajutat si pe Voronin sa-si mareasca averile.Pd a destramat si a ingropat alianta,clar ca cu spriginul lui Ghimpu.Dupa eliberarea din functie a lui Plahotniuc lumea parca respira mai bine, dar pe urma s-a produs razbunarea.Sa ne fereasca Dumnezeu de Plahotniuc si de potlogariile puse la cale de el. Unicul om care ne poate duce in UE este Filat,dati-i pace sa lucreze.Are multe neajunsuri,dar el la moment ete lider,il cunoaste UE,il accepta.
  P.S.Apropo de spusele lui C. Tanase,chiar nu ne intereseaza,ca fara sa le citesti stii ce va scrie.Pacat, am crezut in acest om.Pina la Anul Nou am fost abonata multi ani la Timpul.
  Scrii ca 5 ministri PLDM au dosare,dati CNA lui Filat si Plahotniuc e inchis, dar nu-i acesta acum principalul.

 35. Vivis Says:

  E regretabil ca sunt nevoit sa spun pe sleau ceea ce multi dintre domniile voastre nu suporta a fi spus. Majoritatea comentariilor de aici sunt pur si simplu niste aberatii fara logica, fara coerenta si fara valoare.
  Am ajuns la o convingere care mi se consolideaza tot mai mult; inca tot pe atatea decenii de lupta cu voi insiva , cu propaganda care vi s-a turnat cu palnia in cap, cu franturile de educatie si instructie scolara , dar nu EDUCATIA autentica,vor trebui sa treaca pana cand busola voastra sa functioneze normal. Acele busolei sunt atat de dereglate la ora actuala in R.MOLDOVA, incat nu se mai stie nici unde e nordul, unde e sudul, vestul sau estul. Mi se pare ca alegerile anticipate vor fi singurele elemente care va pot ajuta sa va decantati, ideile, convingerile, modul de actiune , modul de comportament, sa va ajute sa sublimeze launtric in fiecare cateva elemente de baza. Cum vor arata ele, la ce concluzii si decizii se vor lua in fiecare dintre voi nu mai conteaza prea mult. Inceputul nu poate incepe decat cu inceputul. O sa vi se para joc de cuvinte, dar asta e !! Multa apa va mai trece pe Prut pana cand raul imens al celor 200 de ani sa se estompezein constiinta fiecaruia ,apoi in constiinta colectiva. Nu aveti cum evita alegerile anticipate,pentru ca nu aveti cum sa va „evitati” pe voi. Cum va fi dupa aceea, vom vedea atunci.
  Scuze pentru suparari .

 36. remus Says:

  pentru Mihaes ,toata lumea buna stie ca inainte de a fi atins cumirul vostru Plah.nimanui nici chiar Gh.nu avea vise despre compromiterea lui Filat ,auziti cica pe plan international,apoi au urmat niste aruncari de interceptari care au fost strinse si asteptau din 2012 si Gh. a prins nada si a pornit demolarea ,mintea lui nu mai vede sa se opreasca .Acum daca la piata vorbesti de PL risti sa fii improscat cu suruburi .Ai-da Plahotniuc ne-a tras un tun ! vai de capul simplist.

 37. Tudor Says:

  Din pacate ave-ti dreptate si materialul expus nu prezinta nici un interes . Poate numai ca sa iti intelegi mai bine oponentii ( dusmanii)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: