Guvernul Filat trebuie demis pentru a stopa coruptia si a salva integrarea europeana

Dupa depunerea motiunii de cenzura de catre deputatii comunisti, toata lumea face calcule matematice, si incearca sa ghiceasca cite voturi se vor da pentru demisia Guvernului Filat.

Presa afiliata, incearca sa faca speculatii, ca grupul Diacov din PD, este vindut lui Filat si ca nu va vota motiunea.
Se spune ca Filat i-a propus lui Diacov postul de Presedinte al Palamentului, daca el si deputatii din fractiunea PD, pe care ii controleaza, voteaza contra motiunii de cenzura.

Ce interes ar avea Dumitru Diacov personal sa-l sustina pe Filat, cel care in 2007 a parasit PD-ul cu scandal, i-a infipt cutitul in spate parintelui sau politic, a spart partidul in cioburi, furind membri, structuri locale , consilieri, astfel ca PD la 5 aprilie 2009 nici nu a reusit sa treaca in Parlament?

Se stie ca in spatele lui Filat si a PLDM stau Lucinschi Petru si Kiril, care de fapt conduc partidul, cu care Diacov a fost si este in relatii ostile.
Filat este doar un administrator talentat al familiei Lucinschi, care a reusit sa construiasca un proiect politic de succes, speculind in 2007-2009 pe necesitatea unei forte noi, de tineri reformisti.

Unde sunt tinerii reformisti, Godea, Tanase, Nagacevschi si altii?

Un calcul matematic simplu, ne arata ca in favoarea motiunii ar putea vota , pcrm – 34 de mandate, PD -15 mandate, grupul Dodon-4 mandate, 2 deputati din grupul Misin, Godea si Sirbu, in total 57 de voturi pentru demisia Guvernului Filat.
Iar daca se va proceda la vot secret, s-ar putea ca pro demisie sa voteze si unii deputati din PL si chiar PLDM.

Din pacate dosarele de coruptie in care sunt implicati unii ministri si functionari publici, ne demonstreaza ca sub paravanul integrarii europene s-a furat ca in codru, mult mai urit decit in regimul Voronin.

Guvernele AIE-1, si AIE-2, au actionat pe principiul:” Noi va dam integrare europeana iar voi ne dati voie sa furam”.

Asa nu mai merge, nici integrare europeana nu avem, iar furtul si abuzurile guvernantilor trebuie oprite.

Intr-o tara normala, un guvern plin de ministri invinuiti de acte de abuz si coruptie, demult ar fi plecat in demisie sub presiunea opiniei publice.

La noi insa, o armata intreaga de trompete mediatice, incearca sa acopere coruptia si traficul de influienta si sa salveze un Guvern care se afla in moarte clinica.

Unii comentatori filatelisti au inceput sa plinga si sa debiteze ca doar cu Premierul Filat ne integram in UE.
De parca avem vreo sansa de integrare in acest an, sau in viitorul apropiat.

Ei declara ca Filat este un fel de atlet al UE, fara de care nu e posibila nici macar semnarea Acordului de asociere cu UE in toamna la Vilnius.

Nu ne furati viitorul, exclama ei, batindu-si in acest mod joc cu astfel de titluri de Filat.
Cei care il servesc vor sa-l maguleasca cu astfel de titluri, stiind ca de fapt ele produc efect invers, de repulsie la cei care citesc asemenea texte propagandistice.

Demisia Guvernului nu inseamna nici pe departe pericolul alegerilor parlamentare anticipate.
Daca Guvernul Filat cade, se poate forma alt Guvern, din componentele AIE-2, PD, PLDM si PL.

Celor care il servesc pe Filat, le este rusine sa recunoasca o chestie evidenta, in joc este doar destinul personal al politicianului Filat, care nu doreste in mod onorabil sa paraseasca functia de Premier, si nicidecum soarta tarii sau a integrarii europene.

Nu putem accepta revenirea comunistilor antieuropeni la guvernare, dar nu mai putem sa toleram nici coruptia totala a actualilor guvernanti.

Demisia Guvernului Filat trebuie sa devina o oportunitate pentru un nou inceput, pentru un Guvern de profesionisti, transparent si reformist.

P.S.

“Uitaţi-vă ce avem în 2013. Viteazul care cândva ne povestea despre integrare europeană astăzi s-a transformat într-un balaur mai fioros decât era PCRM-ul în 2009″, a declarat liderul organizaţiei “Împreună pentru viitor”, Andrei Batereanu.

http://www.publika.md/protest-in-capitala-mai-multi-tineri-au-acuzat-politicienii-ca-distrug-visul-european-al-moldovei_1285301.html

Tinerii care au riscat la 7 aprilie, cu viata si sanatatea cer si ei demisia Guvernului.

Pentru ce a murit Boboc, pentru ce s-a varsat singe? Ca o banda de nomenclaturisti corupti sa terfeleasca ideea libertatii si a integrarii europene?

Reclame

8 răspunsuri to “Guvernul Filat trebuie demis pentru a stopa coruptia si a salva integrarea europeana”

 1. Iancu Says:

  Numai Re-Unirea cu România europeana si pe calea democratiei ne mai este Scaparea !

 2. IVU Says:

  un mesaj pentru jurnalista Alina Radu
  de la „Ziarul de Garda”

  http://www.zdg.md/
  –––––––––––––––
  Citesc cu interes Ziarul Dvs. si Va multumesc pentru munca depusa in vederea promovarii unei Reforme Totale in RM. ! Se are in vedere integrarea europeana prin unica posibilitate: Re-Unirea cu România europeana si pe calea democratiei !

  Ati notat acum vreo luna, ca ziarul Dvs. a fost tinta unui atac cibernetic care a periclitat activitatea colaboratorilor. Saptamâna trecuta si siturile guvernamentale din România au fost atacate cibernetic de „cineva”- Marele URS moscal de la Rasarit !
  Si Estonia a fost atacata cibernetic acum câtiva ani: actualmente in aceasta tara baltica activeaza un centru NATO contra teroristilor cibernetici, in marea lor majoritate teroristi din Rusia.
  –––––––––––––––
  Am scris de mai multe ori comentarii unioniste la unele articole din „Ziarul de Garda”.
  Din pacate, deja de vreo 2 saptamâni,
  mesajele mele nu va mai parvin:
  atacul moscovit continua prin cenzurarea comentariilor unioniste si blocarea mesajelor mele!
  Anumite comentarii unioniste sunt blocate
  si pe „Voxpublika md” si pe „Adevarul md”.
  –––––––––––––––––-
  Oricum, Re-Unirea noastra cu România
  se va infaptui in curând ! Speranta si Izbânda !

  IVU Unionistul

 3. liosa Says:

  Filat trebuie sa demisoneze, ca sa salvam tara de coruptie.

 4. liosa Says:

  dacă vrei demisia Guvernului, zi-i stăpânului tău să-și demite clounii din Guvern… vom avea doar de câștigat!

 5. andrei Says:

  e ușor a aduce exemple despre dosare penale când cei care cos dosare cu ață albă sunt în același buzunar cu autorul blogului de mai sus

 6. Vova Says:

  Mihaes a fost in piata Marii adunari nationale pe 7 aprilie 2009 si are voie sa vorbeasca despre demisia celor pe care piata ia adus la putere.

 7. Roxana Iordache Says:

  Dragilor, habar n-aveţi în ce vreţi să vă băgaţi! UE nu e „integrare europeană”. UE nu e altceva decât o nouă URSS. Avea dreptate Bukovski când ne-a prevenit. Şi nu l-am crezut.

  UE, aşa cum a degenerat, nu e decât moartea naţiunilor, reprimarea popoarelor, pumnul în gura dezvoltării şi a vieţii.

  Ştiu că nu ne credeţi şi e păcat că ţineţi să vă convingeţi pe propria piele.

  Când vă veţi trezi din „visul european” veţi fi în plin coşmar.

  Sigur că vreţi să scăpaţi de sub tutela Moscovei, dar de ce vreţi să intraţi sub altă tutelă? Mai ales că s-ar putea să fie aceeaşi. Noul Ribbentrop-Molotov. Al patrulea Reich în pact cu Putin. Oricum, economic, Rusia şi Germania au cordon ombilical.

  De România v-aţi îndepărtat direct proporţional cu susţinerea lui Băsescu, detestat de 90% din români. Pentru o iluzie cu care v-a fraierit un impostor, l-aţi votat şi aţi riscat să transferaţi asupra voastră ostilitatea imensei majorităţăţi a românilor faţă de Băsescu.

  Asta e realitatea, frăţiorilor. Şi v-o spune sora voastră care a susţinut reîntregirea încă din 1990 – eram dintre cei care manifestau în faţa Ambasadei URSS chiar şi la minus 20 de grade. Am scandat din rărunchi: Basarabia, pământ românesc! şi Bucureşti-Chişinău, să ne-ajute Dumnezeu!

  V-am susţinut „revoluţia”, dar din păcate a fost confiscată şi deturnată.

 8. mircea.ro Says:

  de ce nu se aşteaptă demisia guvernului Filat la sfârşitul anului,de ce trebuie musai acum?Eu nu-l văd pe Filat intrând într-o nouă coaliţie pro-vest dacă este demis.UE este un model de civilizaţie şi cultură,la care aspiră mulţi.Nu se poate judeca corect occidentul prin prisma valorilor neocomuniste de sorginte bolşevică.Prin urmare,RM are o oportunitate,i s-au deschis nişte uşi,iar politicienii şi oamenii politici actuali în loc să speculeze momentul îşi consumă energiile aşa cum doreşte Moscova.Păcat!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: