IMAS – 84 % sunt de părere că lucrurile merg într-o direcţie greşită!!! Guvernul plin de ministri si functionari invinuiti sau banuiti de coruptie si abuzuri, trebuie sa demisioneze de urgenta.

Rezultatele sondajului de opinie realizat de IMAS la comanda Publikatv, sunt dezastruoase pentru actualul Guvern.

In cadrul emisiunii Fabrica, Doru Petruti a declarat ca: ” reuzultatele arată o situaţie mai grea, mai crâncenă decât perioada când Moldova nu avea preşedinte. Parlamentul, Guvernul, Justiţia sunt pe ultimele locuri în topul încrederii”.

„Majoritatea moldovenilor cred că ţara merge într-o direcţie greşită, din cauza scandalurilor politice din ultima perioadă, iar încrederea oamenilor în instituţiile statului este serios zdruncinată. O arată un sondaj de opinie, realizat de IMAS, la comanda Publika TV.

84 la sută dintre cei intervievaţi sunt de părere că, în ţara noastră, lucrurile merg într-o direcţie greşită. Doar 11 la sută dintre participanţii la sondaj consideră că Moldova este pe calea cea bună. Şi încrederea în instituţiile statului este serios afectată”.

http://www.publika.md/sondaj-imas–84prc–dintre-moldoveni-cred-ca-tara-merge-intr-o-directie-gresita–din-cauza-scandalurilor-politice_1276231.html

Referitor la scandalul generat de difuzarea inregistrarilor audio in care figureaza Seful Fiscului,Vicol, Premierul Filat, si alti demnitari din PLDM, perceptia majoritatii intervievatilor este ca s-a produs trafic de influienta, ca demnitarii ar trebui atrasi la raspundere penala si sa demisioneze din functii.

„Convorbirile telefonice purtate între înalţi demnitari de stat nu sunt altceva decât trafic de influenţă. Aşa consideră jumătate dintre participanţii la sondajul IMAS, realizat la comanda Publika TV. Totodată, cei mai mulţi dintre intervievaţi sunt de părere că demnitarii trebuie să fie demişi din funcţii atunci când devin subiectul unei anchete penale”.

http://www.publika.md/sondaj-imas–peste-50prc–dintre-respondenti-au-auzit-despre-interceptarile-telefonice–este-vorba-de-trafic-de-influenta_1276941.html

Unele concluzii,

imaginea guvernarii este catastrofala in ochii majoritatii cetatenilor.
Guvernul plin de ministri si functionari invinuiti sau banuiti de coruptie si abuzuri, trebuie sa demisioneze de urgenta.

Trebuie salvata ideea integrarii europene, pentru asta componentele actuale AIE ar putea oferi sprijin politic unui Guvern de tehnocrati, in frunte cu un Premier credibil in UE, care sa conduca R.Moldova spre semnarea unui acord de Asociere la Vilnius.

Rezultatele sondajului, ne arata ca in caz de alegeri anticipate, partidele Aliantei se vor prabusi, si e posibila revenirea in forta a stingii antieuropene.

Pentru a evita anticipatele e nevoie de maturitate politica si responsabilitate din partea liderilor PL, PD si PLDM.

Vlad Filat trebuie sa faca un pas inapoi, sa inteleaga ca a gestionat un Guvern politic, de tranzitie, si ca el a jucat un rol pozitiv la timpul sau, cind trebuia demontat regimul autoritar a lui Voronin.

Din pacate pentru Filat, el nu a inteles ca ideea proeuropeana, nu admite coruptia si „bespredelul” nomenclaturii.

Niciodata in istoria recenta a R.Moldova, incepind din 1991 incoace, nomenclatura nu a furat mai mult, decit sub guvernarea AIe-1 si AIE-2.

Ministrii, sefii de agentii, si alti sefuleti, fura in mod deschis, fara nici un fel de frica banii din buget, traiesc in case de milioane de euro, isi cumpara masini de lux, si isi afiseaza in mod deschis dispretul pentru lege si cetatenii simpli.

Violul poporului si a tarii de catre nomenclatura criminala nu mai poate continua.
Ideea integrarii europene, nu trebuie sa devina paravan pentru banda de functionari publici hapsini si corupti.

Demisia Guvernului e conditia minimala si necesara pentru un nou inceput.

 

 

Anunțuri

2 răspunsuri to “IMAS – 84 % sunt de părere că lucrurile merg într-o direcţie greşită!!! Guvernul plin de ministri si functionari invinuiti sau banuiti de coruptie si abuzuri, trebuie sa demisioneze de urgenta.”

  1. Ursu Says:

    Зачёт. Лизнул.

  2. Borea Says:

    cum n-ai da, tot Lupu-i конченный

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: