Demisia Guvernului Filat e conditia necesara pentru un nou inceput al AIE

Luni, in cadrul unei conferinte de presa, am declarat ca LADC va monitoriza activitatea Comisiei parlamentare pentru elucidarea situatiei la BEM si in sistemul financiar-bancar.

Apar tot mai multe informatii despre abuzurile savirsite la BEM.
Astfel, Marian Lupu a declarat la Pro TV ca la Banca de Economii au fost furati circa 120 milioane de dolari SUA.

“Furturile de peste 100 de milioane de dolari, de la Banca de Economii, nu puteau să aibă loc fără acceptul superiorilor fostului preşedinte al BEM, Grigori Gacikevici.
Opinia a fost exprimată de preşedintele PD, Marian Lupu, în cadrul emisiunii “În Profunzime”, de la ProTV. Democratul a precizat că dacă se va demonstra vinovăţia şefilor lui Gacikevici, aceştia trebuie să înfunde puşcăria”.

http://www.publika.md/lupu–gacikevici-nu-putea-sa-fure-de-la-bem-120-de-milioane-de-dolari–fara-incuviintarea-sefilor_1276671.html

In acelasi timp, am cerut demisia Guvernului Filat, si consider ca aceasta trebuie sa aiba loc cit mai repede.

Guvernele AIE-1 si AIE-2 au fost construite pe principii clientelare si de partizanat politic, insusi Filat a acuzat gravele disfunctii din cadrul Guvernului cind a retars PLDM din Acordul AIE.

Iar CNA si Chetraru au descoperit si grave abateri de la lege si infractiuni savirsite de unii ministri si functionari publici.
Sondajul IMAS a aratat ca imaginea guvernarii e foarte proasta, si nu exista nicio sansa de remediere.

Am mai declarat, ideea integrarii europene nu trebuie sa devina paravan pentru banda de functionari publici hapsini si corupti.

Nu trebuie sa ne agatam de persoane, Demisia Guvernului Filat nu trebuie privita ca o tragedie.
Oricum Vlad Filat va ramine Presedintele PLDM, si va avea posibilitatea sa participe la actul de guvernare.

Partidele membre AIE, trebuie sa genereze un Guvern nou, de profesionisti, tehnocrati, fara culoare politica de partid, care sa indeplineasca toate cerintele, pentru ca R.Moldova sa semneze Acordul de Asociere cu UE, in toamna la Vilnius.

Astazi a fost data publicitatii si declaratia PCRM, care opteaza pentru alegeri parlamentare anticipate in luna iunie.
Comunistii vor sa profite de gravele probleme cu care se confrunta cetatenii si tara, si de criza din cadrul AIE.

Voronin, in prezent s-a trezit in rolul de arbitru intre PD si PLDM, si de comportamentul sau, in linii mari va depinde in ce directie ne vom indrepta in viitorul cel mai apropiat.

Solutia cea mai proasta pentru comunisti ar fi sa acorde sprijin parlamentar unui Guvern minoritar, condus de Filat, caci ar legifera in acest fel toate problemele generate de acest Guvern , si ar duce la pierderi electorale considerabile pentru PCRM.

In aceste conditii, singura solutie corecta pentru PLDM ar fi sa accepte demisia lui Vlad Filat, si sa negocieze de la zero cu PD si PL un nou Guvern, cladit pe principiile trasparentei si profesionismului.

Mingea e in terenul lui Filat, el are de ales, sau da demisia de buna voie si atunci are deschisa alianta cu PD si PL, sau va fi demis prin motiune de cenzura si atunci PD va fi nevoit sa accepte unele conditii ale PCRM.

Speranta mea, este ca ratiunea va domina, si liderii PLDM vor alege sa accepte conditile lui Marian Lupu si sa negocieze un nou Acord de guvernare.

Mai mult ca orice, astazi avem nevoie de stabilitate politica, iar Demisia Guvernului Filat, si numirea rapida a unui nou Guvern generat de PL, PLDM si PD ar fi de preferat unor alegeri parlamentare anticipate.

AIE are nevoie de un nou inceput, de o restartare.

Reclame

7 răspunsuri to “Demisia Guvernului Filat e conditia necesara pentru un nou inceput al AIE”

 1. Sofica Says:

  Inceputul nostru este continuarea anului 1918 si re-venirea la normalitatea europeana: Re-Unirea cu Patria-mama România !

 2. val Says:

  Lupu nu se ține de posturi. Respectiv, propune demisia concomitentă a sa și a premierului Filat. Asta chiar îi bună. Ce-i drept, Filat trebuie să demisioneze primul. Ce va urma pe urmă, se știe. Lupu se va ține cu dinții de post, acoperindu-se cu cele 2/3 necesare pentru demisia spicherului. Amintim, că «cel care nu se ține de posturi», 3 ani a șantajat o țară întreagă, cramponîndu-se cu dinții de funcția de președinte, în situația în care nici AIE, nici opoziția, și nici poporul, nu și-l doreau președinte. Și el acum să vorbească despre faptul că nu se ține de funcții? Apoi, la demisia sa, Lupu menține funcția de deputat, iar Filat este exclus din sistemul politic, rămînînd fără orice poziții politice, și fără imunitatea, de care se bucură Lupu. O spun din considerentul, că spicherul UTAG, oligarhul PD cu reputatție dubioasă D.Constantinov, a și declarat deja că-l va acționa în judecată pe premier. Deci, demisia lui Filat înseamnă de fapt arestarea acestuia. În consecință, prin demisia lui Filat, se urmărește probabil, numirea lui Plahotniuc în funcția de premier, și transformarea definitivă a republcii în stat mafiot. Iată de ce, demisia lui Filat este indezirabilă, și chiar periculoasă.

  Concluzii:

  Cererea de demisie a lui Filat nu este altceva decît răzbunarea lui Plahotniuc pentru faptul, că premierul i-a deconspirat schemele, l-a lipsit de procuror personal și de funcția de prim vice-spicher.
  Demisia guvernului fie va arunca țara în alegeri anticipate, deoarece PLDM nu va susține un alt guvern, fie va duce la formarea unei noi majorități, cu participarea unei părți a fracțiuinii PCRM. Premier în această situație va deveni Plahotniuc, care va transforma definitiv Moldova în stat mafiot.
  Căderea guvernului ar compromite definitiv relațiile RM cu UE, ar lipsi țara de creditare externă, ceea ce ar duce la neplăți salariale, deficit bugetar și aprofundarea crizei economice, ținînd cont că țara e în recesiune.
  Demisia lui Filat ar fi un act de lașitate politică, și lipsă de responsabilitate față de cetățeni. Ar fi o cedare în fața MAFIEI.
  (B. Tirdea)

 3. valy Says:

  filat afara

 4. browser Says:

  Ori esti bolnav ori pacatos rau de tot.
  Bea ceva aghiazma, domnule. Cat nu e tarziu. 🙂

 5. Titirez Says:

  Doamna Sofica,
  Sa stii ca ma bucur/bucuri!! Am obsevat de mai multa vreme ca femeile basarabence sunt mai pro-unioniste decat barbatii !! E un semn foarte bun . Doamne ajuta!!

 6. Mesing Ionel Says:

  lucrezi pentru papusar dn analist

 7. otilia Says:

  uUNIRE SI TOTUL SE VA REZOLVA SI REVENI LA NORMAL, DAR MENTALITATEA NU NE LASA!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: