Guvernul AIE II poate să îngroape visul european al Republicii Moldova

Analistul politic Roman Mihăieş a cerut luni, în cadrul unei conferințe de presă, demisia neîntârziată a guvernului şi formarea unui nou executiv, pe criterii de profesionism, care să asigure apropierea Republicii Moldova de UE şi semnarea, sau parafarea Acordului de asociere la Vilnius.

”Acest guvern nu mai poate activa. Din păcate, guvernul AIE II poate să îngroape visul european al Republicii Moldova”, a declarat Mihăieş într-o conferinţă de presă, menţionând că actualul executiv este unul politic, fiind nevoie de miniştri aleşi după criteriul profesionalismului şi transparenţei.

Potrivit lui, demisia guvernului ar urma să fie prezentată imediat, chiar la prima şedinţă a parlamentului.

El a menţionat că această măsură este necesară ca urmare a situaţiei create la Banca de Economii, dar şi a ultimelor scandaluri legate de corupţie şi spălare de bani

”Care va fi următorul guvern, în ce configuraţie politică, vor decide deputaţii, dar trebuie să ţină cont că cetăţenii au votat la 28 noiembrie 2010 masiv pentru integrare europeană şi ne-am dori ca în continuare să avem un guvern care să fie constituit pe principiile transaprenţei şi profesionismului, având drept scop un program de integrare europeană, astfel ca la Vilnius să fie posibilă semnarea sau parafarea Acordului de asociere”, a declarat Roman Mihăieş.

În acelaşi context, el a cerut şi demisia managementului Băncii de Economii, implicată insluiv în spălări de bani de zeci şi sute de milioane de euro.

Totodată, Roman Mihăieş, care este şi preşedintele Ligii pentru Apărarea Drepturilor Consumatorului, a anunţat că aceasta va monitoriza activitatea comisiei parlamentare de anchetă privind Banca de Economii şi că a asigurat o linie fierbinte la care cetăţenii pot apela pentru a primi consultaţii juridice gratuite dacă au probleme cu anumite bănci.

http://politicom.moldova.org/news/mihie-guvernul-aie-ii-poate-s-ngroape-visul-european-al-republicii-moldova-235494-rom.html

http://www.publika.md/guvernul-filat-trebuie-sa-isi-prezinte-demisia-la-urmatoarea-sedinta-a-parlamentului_1275671.html

http://www.info-prim.md/(video de la conferinta de presa).

Anunțuri

7 răspunsuri to “Guvernul AIE II poate să îngroape visul european al Republicii Moldova”

 1. Ghita Vasile Radu Says:

  Du-te omule si viseaza mai departe,cine-ti sta in cale sa visezi?

 2. mircea.ro Says:

  şi dacă îşi dă demisia domnule Mihăeş,garantaţi d-voastră că se păstrează actuala orientare a RM?lăsaţi-l să guverneze şi-n minoritate fiind,iar pe de altă parte nu cred că PL sau PD vor alegeri anticipate,demers în defavoarea lor pentru că singurul potenţial câştigător ar fi PCRM.V-aş ruga domnule,contabilizaţi succesele sau eşecurile din toamnă,acum n-are rost!

 3. Vasile Dinca Says:

  Domnule Mihaes, eu inteleg ca si Filat a facut destule greseli dar ceea ce cereti D-vs. acum (demisia) mie mi se pare ca este un cec in alb oferit comunistilor si celor care vor sa puna mana pe tara si pe toata economia ei. Sunteti asa de suparat pe Filat incat sa nu tineti cont de suferinta unui intreg popor ?

 4. Vivis Says:

  Domnu Dinca,
  asa ar fi trebuit sa fie, sa nu se poata acorda nicidecum un cec in alb comunistilor. Dar NU ESTE
  .Fireste ca e regretabil, foarte regretabil.
  Va este frica de alegeri anticipate? In mod normal si firesc nu ar trebui sa va fie frica de asa ceva!! Cu o singura conditie: ca atat PLDM-ul , cat si PL-ul sa aiba castig de cauza in voturi si inca intr-un procent de minimum 51 la suta . Poate exista aceasta siguranta?
  P O A T E E X I S T A !
  ( Nu mai merg mai in adanc cu niciun fel de interpretari si cauze, si greseli…)
  POATE EXISTA !! Depinde de vointa populara majoritara, chiar supramajoritara exprimata prin vot. Nu vad cum se vor putea evita alegerile anticipate. e prea tarziu pentru asa ceva.
  DAR O PARTICIPARE MAJORITARA LA VOT SI UN VOT MASIV DAT UE SI (iata piatra de incercare… ultima !) ROMANIEI POATE REALIZA minunea minunilor!!:
  Se poate conta pe votul celor 250.ooo de basarabeni cu cetatenie romana? Se poate conta pe votul tineretului? cat si in ce procent ? Ce alte categorii sociale pot pune umarul la realizarea a peste 800.000 de voturi pro UE ? In ce masura exista posibilitatea si hotararea de a contracara orice provocare filorusa in manipularea oamenilor si a votului?
  Daca la aceste intrebari se poate raspunde favorabil si hotarat, atunci nu sunt motive sa fie incercat cineva de frica de alegerile anticipate!

 5. Sofica Says:

  Si iarasi atentie mare:
  –––––––––––––-
  teroristii rusofoni locali si cei din Transnistria
  au spart apartamentul jurnalistei Stela Popa de la Ciocana si au scotocit prin documentele ei,
  furând anumite documente !

  Ofensiva criminala a ocupantilot teroristi
  contra Unionistilor patrioti continua !
  ––––––––––––––––-
  De ce doarme mereu Presedintele Nicolae Timofti
  si Consiliul lui de Securitate Nationala
  si nu-si apara cetatenii?

  www jurnal md

 6. Vasile Dinca Says:

  Nu, nu e vorba de frica (in sine) de alegeri anticipate.
  Vedeti, normale si firesti ar trebui sa fie multe in Moldova. Din pacate, din cauza multor manipulari si lucruri facute pe ascuns prea multe nu sunt asa cum ar trebui sa fie. In plus, in situatia aceasta de criza prelungita care (si ea) a cauzat multa saracie (nu doar hotiile) in general in alegeri castiga cei care manipuleaza mai mult nu cei care joaca (mai) cinstit.
  Si inca un lucru. Cat credeti se mai poate conta acum pe o alianta PL si PLDM, avand in vedere ultimele evenimente ?
  De peste 20 de ani (din pacate) vointa populara majoritara nu (prea) exista in R.M. Sunt prea mari invidiile intre cei care (cu un intelect mai dezvoltat) ar putea face ceva mai bun decat multi politicieni. Si prea mare lacomia celor care pentru un blid de linte (mai buna) isi vand opiniile si libertatea de gandire pe la televiziuni si pe diverse site-uri, celor care au acumulat destui bani ca sa le cumpere.
  Nu (ne) mai ramane decat increderea in Dumnezeu. Ca in oameni putem avea incredere doar in masura in care, acestia, se mai tem (cu adevarat) de Dumnezeu.

 7. chir Says:

  Dl R. Mihăieș este un clovn al stăpânului, dacă ar fi fost altfel, voca pentru stabilitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: