Filat cu Voronin, cu comunistii si cu BEM. Iar Moldova cu saracie si coruptie

Asa cum am anuntat anterior, LADC a lansat recent o linie fierbinte, la care au inceput sa se adreseze cetatenii cu diverse intrebari privind drepturile lor de consumatori in raport cu institutiile financiar-bancare.

Am inceput sa studiem legislatia care reglementeaa acest domeniu, am depistat deja unele deficiente, si in timpul apropiat vom reveni si cu unele propuneri catre Parlament.

In acelasi timp astazi a aparut pe unele surse de internet, scrisoarea Guvernatorului BNM, domnul Dorin Dragutanu,

http://gandrabur.net/2013/02/doc-scrisoarea-lui-dragutanu-semnata/.

Citez din scrisoare:

La situaţia din 31.12.2012 capitalul de gradul I al Băncii de Economii a înregistrat valoarea de 129.7 mil, lei (limita minimă este de 200 mil. lei). Coeficientul suficientei capitalului ponderat la risc la 31.12.2012 a constituit 5.92 la suta (limita minimă – 16 la sută). Volumul creditelor neperformante constituie 1.380 mil. lei sau 55.3 la sută din total portofoliu de credite. Pentru anul 2012 banca a raportat o pierdere netă de 314 mil. lei”.

Pentru a restabili încrederea în Banca de Economii şi evitarea lichidării băncii la 31 martie 2013 este necesar de luat urgent decizii concrete de capitalizare a băncii în termeni restrânşiSuportul prompt şi fără echivoc din partea Statului este unica soluţie de salvare a Băncii de Economii. Astfel, se impune de luat în termeni restrânşi decizia la nivel de Guvern şi Parlament de majorare a capitalului social al Băncii de Economii prin emisiunea de acţiuni noi în sumă de 500 – 700 mil. lei. în dependenţă de evoluţia portofoliului de credite în primul trimestru a.c.. precum şi volumul de recuperări de pe seama realizării bunurilor expuse la vânzare”.

Astfel din scrisoarea Guvernatorului BNM, desprindem ca de fapt situatia la BEM este grava, s-au acordat credite neperformante de „1 miliard 380 mil. lei sau 55.3 la sută din total portofoliu de credite. Pentru anul 2012 banca a raportat o pierdere netă de 314 mil. lei.”

De asemenea Guvernatorul BNM, atrage atentia ca pentru evitarea lichidării băncii la 31 martie 2013 , e nevoie de decizii de capitalizare si de majorare a capitalului social al Băncii de Economii prin emisiunea de acţiuni noi în sumă de 500 – 700 mil. lei.

De unde se vor lua acesti bani? Pai e clar ca din buzunarele noastre, adica din bugetul de stat.

Si in presa din Rusia a aparut un articol despre situatia de la BEM.

Столкнувшись с проблемами, Banca de Economii решил продать залог по кредитам. Однако объявленный банком 29 января аукцион по продаже активов более чем на 1 млрд леев был отменен из-за отсутствия покупателей. Тем временем вкладчики банка пришли за своими средствами: 4 и 5 февраля вкладчики забрали более 60 млн леев, 6 февраля — 40 млн леев. На этой неделе глава Нацбанка г-н Дрэгуцану уже не столько беспокоился за баланс банка, сколько пытался успокоить вкладчиков, утверждая, что банк стабилен.

Парламент и правительство Молдавии должны в ближайшее время утвердить транш в поддержку банка на сумму 400 млн леев, однако эти средства еще необходимо найти. На помощь может прийти МВФ, однако там обеспокоены тем, что помимо финансовых проблем банка есть вопросы к его репутации. Юристы Hermitage Capital направили в Национальный антикоррупционный центр Молдавии информацию о счетах в молдавском банке Banca de Economii, через которые, по их утверждению, прошли похищенные из российского бюджета 53 млн долл.

http://www.rbcdaily.ru/world/562949985722784

Astazi Parlamentul a respins propunerea fractiunii PL, de a constitui o Comisie de ancheta privind situatia de la BEM.
Este evident ca exista interesul celor de la PLDM si PCRM de a tainui adevarul despre administrarea BEM.

Filat si Voronin, oamenii carora au gestionat BEM, au ce ascunde.
Asta de fapt si i-a unit , frica de raspundere, nu mai conteaza UE sau Acordul de Asociere, au distrus AIE si s-au lansat intr-o alianta neformala.

Dar Filat si Voronin, nu indraznesc sa recunoasca public ca au format o alianta de guvernare, caci le este rusine de electoratul care i-a votat.

Lozinca PLDM, Moldova fara Voronin, s-a transformat in Filat cu Voronin si cu comunistii.

Restul sunt speculatii si justificari ale sclavilor platiti de acestia sa le justifice actiunile antinationale si antieuropene.

 

Anunțuri

4 răspunsuri to “Filat cu Voronin, cu comunistii si cu BEM. Iar Moldova cu saracie si coruptie”

 1. ion Says:

  de asta-s asa de rai D

 2. sergiu Says:

  ma alatur 🙂

 3. sergiu Says:

  amin 🙂

 4. Ion Says:

  http://adevarul.ro/international/europa/problema-republicii-moldova-1_511e0599344a782118418714/index.html

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: