Filat si PLDM au ucis AIE. Putin ne asteapta in URSS!

Premierul Filat a anuntat astazi ca PLDM paraseste AIE si denunta acordul de constituire a acesteia.
Se repeta din pacate situatia din 1999, atunci cind Lucinschi a distrus ADR.
Astazi urmasul sau a distrus AIE.

Am mai scris de citeva ori ca distrugerea AIE a fost decisa la intilnirea dintre Filat si Putin de la Soci din anul trecut.

Distrugerea AIE este o victorie geopolitica a Rusiei, care va incerca sa atraga R.M. in proiectele sale de refacere a unui nou URSS.

Motivele invocate de Premier sunt speculative, politicianiste, nu se bazeaza pe probe, si sunt dictate de ura impotriva lui Plahotniuc si a PL si PD.

Declaratiile lui Filat ca le propune celor din PL si PD sa renegocieze un nou acord de guvernare, sunt facute de ochii lumii, pentru ca sa creeze iluzia ca PLDM nu doreste o guvernare cu comunistii.

In realitate astazi PLDM si PCRM au declansat actiunile comune, si au adoptat patru proiecte de legi in Comisia Juridica.

Este evident ca plecarea PLDM din AIE e o fază intermediară spre o guvernare impreuna cu PCRM.

Filat si PLDM se tem de alegeri anticipate, deoarece rezultatele guvernarii sunt slabe, ministrii PLDM sunt implicati in dosare penale,  nu au cu ce sa se prezinte in fata electoratului, si vor accepta orice conditii ale comunistilor numai sa ramina la guvernare.

Daca se aliaza cu comunistii Filat isi pune cruce pe cariera politica si va distruge PLDM.

Cel mai rau este ca sunt puse in pericol semnarea Acordului de Asociere a R.M. cu UE si Acordului de liber schimb.

AIE a murit, Voronin si comunistii jubileaza.

Putin ne asteapta in noul URSS.

E trist domnilor-tovarasi.

17 răspunsuri to “Filat si PLDM au ucis AIE. Putin ne asteapta in URSS!”

 1. opinie Says:

  Nimic nou sub soare.

  Despre PLDM-Filat a fost totul clar inca din 2009

 2. opinie Says:

  Vladimir Filatov-Vlad Filat va fi ridicat in grad de oficier FSB-KGB de catre Vladimir Putin pentru misiunea secreta de a distruge AIE

 3. hai sictir Says:

  mda, desigur, filat a ucis AIE si doar plahotniuc saracul lupta sa o mentina pentru ca tare bine ii mai mergea sub paravanul acestu
  AIE

 4. opinie Says:

  tot asa Iurie Rosca lupta cu mafia ca Filat si a distrus ADR

 5. opinie Says:

  EUobserver: Spălare de bani prin Banca de Economii

  Despre aceasta scrie EUobserver, care precizează că urmărirea penală a fost inițiată după ce, în iunie 2012, o firmă de investiții din Marea Britanie, „Hermitage Capital”, a depus o plângere la Procuratura Republicii Moldova.

  Potrivit sursei, documentele obținute Hermitage Capital indică faptul că o grupare criminală din Rusia, Grupul Kliuev.

  EUobserver comentează că acest caz va afecta relațiile UE-Rusia și SUA-Rusia. Potrivit Hermitage, grupului Kliuev a deturnat sute de milioane de euro de la autoritățile fiscale ruse și a conspirat cu înalți oficiali ruși să-l ucidă pe Serghei Magnițki, avocatul companiei Hermitage.

  SUA a impus interdicții oficialilor ruși implicați în acest caz, provocând o indignare la Moscova.

 6. hai sictir Says:

  sa vedem ce va fi, oricum AIE-ul si-a demonstrat incapacitatea de a promova reformele, nu zic ca este bine ce se intampla dar mai bine asa decat sa stam cu totii sa ne uitam cum politicienii isi bat joc de popor (cazul recend de l a vanatoare) acum vor iesi la iveala mai multe lucruri despre adevaratele afaceri din culisele AIE-ului.

 7. sergiu Says:

  toti leaderii AIE sunt de-o teapa, dar Plahotniuc pune capac la toate. asa ca, Dl Mihaes nu-l mai aparati pe acest individ, ca nu merita – a facut prea multe rele acestei tari. intr-un fel il inteleg pe Filat – eu as proceda la fel in locul lui

 8. opinie Says:

  De aici a fost clar totul despe guvernul AIE

  Rezoluția Parlamentului European referitoare la situația din Republica Moldova

  May 10, 2009
  Parlamentul European cere pedepsirea celor care se fac vinovați de maltratarea persoanelor reținute după evenimentele din 7 aprilie.

 9. opinie Says:

  De aici a fost clar totul despe guvernul AIE

  Rezoluția Parlamentului European referitoare la situația din Republica Moldova

  May 10, 2009
  Parlamentul European cere pedepsirea celor care se fac vinovați de maltratarea persoanelor reținute după evenimentele din 7 aprilie.

 10. opinie Says:

 11. opinie Says:

  din 2009 pina in prezent nu este indeplinita aceasta rezolutie a parlamentului European de catre guvernarea de la Chisinau

 12. opinie Says:

  ei laso mai moale-:))

  da despre EUobserver: Spălare de bani prin Banca de Economii

  BEM este controlata de Filat.

 13. Vasea Says:

  Pai filat isi doreshte sa guverneze de unul singur – lui ii incurca alianta ca sa-si faca omul mendrele. varianat ideala pt filat – e sa ramana el prim ministru si sa controleze toate ministerele, iar ceilalti sa voteze toate porcariile pe care el le propune. Filat isi imagineaza ca este imparatul Moldovei si cand maria-sa vorbeshte – toti tre sa-l asculte! Dle Mihaiesh – daca aveti ieshiri la TV – propuneti ideea ca sa fie reformatata Alanta – fara Filat ca prim Ministru, fara Plohotniuc ca VicePrim Speaker. Sa propune tot ei dar alti oameni, daca zic ca au partide. Dealtfel se pare ca ei si sunt partidele si doar la cariera proprie sa gindesc!

 14. vasile Says:

  da voi sinteti timpiti acolo toti si politicienii si anal-listii mii mila de oamenii care au mAi ramas in tara aia

 15. ROMAN MIHĂIEŞ: Putin ne aşteaptă în noul URSS | Ion Petrescu Says:

  […] Read more […]

 16. val Says:

  …….pt filat – e sa ramana el prim ministru si sa controleze toate ministerele…. tu te auzi pe tine, amaritule?
  Dar cum treb sa fie – Filat sa-si asume responsabilitatea guvernarii, dar Ghimpu sa faca declaratie – alea sunt ministerele mele!… si sa delegheze ministri incompetenti? Acasa la ma-sa e ale lui tot! Adica, l-a eliberat pe Ion Lupu de la MOLDSILVA, il pune in loc pe Cobanu, care nu e in tema si consilierul lui il pune inapoi pe Lupu! Iata, ca taaare l-a mai pedepsit! Asa e bine? Cine sa raspunda pentru porcariile acestea? Cine ar dori sa aiba o echipa, ministrii careia se supun nu premierului, dar liderilor sai de partid?

 17. sergiu Says:

  BEM e controlata – de acord, dar mai sunt si regulamente ale BNM care nu pot fi incalcate cu una sau cu 2 (mult timp am lucrat in sistem si stiu) – astfel de tranzactii se executa de catre Banca la ordinul clientului si trebuie sa se incadreze in limitele legalitatii – pentru ca sa fie executate, astfel ca toate aceste „povesti” despre faptul ca BEM „a transferat banii in Elvetia, Cipru, etc.” sunt niste prostii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: