Guvernul Filat inundat de dosare penale

Sirul dosarelor penale in care sunt implicati ministri in guvernul Filat incepe din luna ianuarie cind CNA a anuntat ca numele Ministrului Sanatatii figureaza intr-un dosar penal referitor la spatii din cadrul Spitalului Republican care au fost gajate.

Astazi au mai aparut doua stiri in care figureaza doi ministri, cel al finantelor Veaceslav Negruta, si cel al culturii, Boris Focsa.

„După ce ieri procurorii au anunţaţ că numele ministrului Sănătăţii figurează în două dosare penale, astăzi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au iniţiat o anchetă în care, din nou, figurează numele lui Andrei Usatîi.

“În adresa Centrului Naţional Anticorupţie a venit informaţia că ar fi fost gajate anumite spaţii din cadrul Spitalului Clinic Republican. Noi am verificat şi s-a confirmat, dar este vorba despre o ipotecă, instituită de ministrul Sănătăţii asupra unor spaţii de la etajul întâi. Au fost luatecredite de peste 10 milioane de euro şi 97 de mii de lei. Termenul de scadenţă expiră în 2017. Creditul a fost luat pentru executatrea unor drepturi contractuale dintr-un parteneriat public-privat”, a declarat şeful Direcţiei Urmărire Penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu”.

http://www.publika.md/o-noua-ancheta-initiata-de-ofiterii-anticoruptie–in-care-figureaza-numele-ministrului-andrei-usatii_1217391.html

„Încă un membru al Cabinetului de miniştri este cercetat penal. Este vorba despre ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa. Acestaeste bănuit de procurori că ar fi încălcat legea în cadrul dosarului Sandulachi. Procurorul anticorupţie Ruslan Popov a confirmat pentru Publika TV că Negruţa are statut de bănuit. La sfârşitul lui ianuarie,Negruţa a fost chemat pentru a i se aduce învinuirea, dar acesta nu s-a prezentat în faţa procurorilor”.

http://www.publika.md/veaceslav-negruta–cercetat-penal–ministrul-finantelor–suspectat-de-incalcarea-legii_1254841.html

„Procuratura anunţă că încă un ministru din Guvernul Filat este cercetat penal. Este vorba despre ministrul Culturii, Boris Focşa. Informaţia a fost cofirmată şi de şeful Direcţiei urmărie penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu”.

http://www.publika.md/inca-un-ministru-din-guvernul-filat–cercetat-penal_1255781.html

In concluzie, e bine ca procuratura se ocupa  cu investigarea abuzurilor savirsite de membrii Guvernului.
Asteptam sa vedem daca aceste dosare vor fi transmise in instanta judiciara pentru a fi pronuntate si sentinte, de condamnare, sau achitare.

Dar e clar ca e putred ceva in Guvernul AIE, daca exista atitia ministri banuiti de fapte de abuzuri sau coruptie.

P.S.

Internetul vuieste de stiri conform carora miine la ora 13, Premierul Filat va opera remanieri in Guvern, prin excluderea ministrilor PD si PL, si isi va asuma guvernarea cu sustinerea politica a PCRM.

Alte surse declara ca Premierul Filat isi va prezenta miine demisia si astfel va provoca alegeri parlamentare anticipate.
Nu a ramas mult si vom afla decizia Premierului.
Voi reveni cu comentarii.

Reclame

3 răspunsuri to “Guvernul Filat inundat de dosare penale”

  1. Anton Says:

    Filat va demisiona in interesele Rusiei…… Tradator ca întotdeauna.

  2. vasilica talalau Says:

    Dute si te pisa!

  3. Ion Says:

    Mihaies esti as de scirbos ..dar viziunea ta politica lasa de dorit …lingauuuuuuu al Plohotniuc

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: