Scrisoare deschisa: Presedintelui R.Moldova – Nicolae Timofti, Presedintelui Parlamentului – Marian Lupu, Primului Ministru – Vladimir Filat

Scrisoare deschisa:
Presedintelui R.Moldova, domnului Nicolai Timofti,
Presedintelui Parlamentului, domnului Marian Lupu,
Primului ministru, Vladimir Filat.

Liga pentru apararea consumatorilor (LADC),
va solicita interventia ferma pentru a opri incalcarile legii semnalate atit in presa, cit si de catre Curtea de Conturi si BNM, referitoare la eventualele sustrageri ale mijloacelor financiare din patrimoniul „Băncii de Economii” S.A. luind în considerare si faptul că în pachetul de acţiuni al băncii cota majoritară de 56,13% este deţinută de stat.

Conform concluziilor Hotăririi Curţii de Conturi privind rezultatele auditului gestionării patrimoniului dat/luat în locaţiune de către “Bancă de Economii” S.A. pe perioada anilor 2008-2011 nr. 5 din 14.02.2012, si rapoartelor executate de Departamentul Politică Monetară şi Pieţe de Capital al Fondului Monetar Internaţional (ianuarie 2013), se atestă  incalcari şi o gestionare frauduloasă a patrimoniului, inclusiv a cotei părţi din acţiunile ce aparţin statului.

Consideram ca este necesara constituirea unei Comisii de anchetă parlamentara pentru examinarea modului de administrare a SA „Banca de Economii” S.A.

Inactiunea BEM, Procuraturii Generale si a altor institutii abilitate ale statului poate duce la falimentarea BEM si la pierderi imense pentru depunatori.

Apelam catre domniile voastre sa interveniti in sprijinul restabilirii legalitatii si apararii drepturilor consumatorilor deponenti a BEM.

Cu respect, Roman Mihaes
Presedintele LADC

consumator@gmail.com

Anunțuri

6 răspunsuri to “Scrisoare deschisa: Presedintelui R.Moldova – Nicolae Timofti, Presedintelui Parlamentului – Marian Lupu, Primului Ministru – Vladimir Filat”

 1. radu Says:

  Din titlu si adresare este clar cine esti, Mihaes.

 2. Ion Lazar Says:

  Cat de mult nu se vor stradui unii pliticieni,analisti,comentatori s.a. sa-si camufleze adevaratele intentii,totuna ei de acu sant descifrati foarte usor de majoritatea cetatenilor. Ar fi bine sa nu mai risipeasca resursele aiurea si sa le indrepte inspre ceva de folos .

 3. Rusine nationala si europeana. In caz de faliment bancar fiecarui deponent i se returneaza doar sase mii de lei « Roman Mihăeş Says:

  […] « Scrisoare deschisa: Presedintelui R.Moldova – Nicolae Timofti, Presedintelui Parlamentului &#8… […]

 4. Vivis Says:

  Mai, mai ! dar in MD se pare ca e putred rau marul !!
  Un faliment bancar e o treaba foarte urata si greu de descalcit. O fi ceva gen Sorin Ovidiu Vantu in Ro ?

 5. Sherban Says:

  Salvam Banca de Economii cu: veniturile unei zile din afacerile lui Plohish, …sau – a doua zile din cele ale lui Fileat, …sau – a trei zile din cele ale lui Vorish, …sau – a 10 zile din cele ale lui Ghimper,… sau – a 20 de zile din cele ale lui Roshker, … sau – o luna din cele ale lui Reidmer, … sau – a doua luni din cele ale lui Tkaciuker, …sau – un an din cele ale lui Lupper…
  ……. Dar mult mai repede – dintr-un minut din afacerile lui Basesker … si mai putzin de O SEKUNDA din cele ale lui Putiner…
  Ghici, ce vor alege maldavenii?

 6. Saptamina decisiva pentru BEM « Roman Mihăeş Says:

  […] https://romanmihaes.wordpress.com/2013/02/08/scrisoare-deschisa-presedintelui-r-moldova-domnului-nico… […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: