Stimati deputati in Parlament, va solicit in numele tuturor deponentilor sa va intruniti de urgenta intr-o sedinta extraordinara a Parlamentului si sa investigati situatia grava de la BEM

Am promis ca Liga apararii consumatorilor va monitoriza situatia de la BEM, caci exista pericolul ca zeci de mii de depunatori sa-si piarda banii.

Anterior am luat atitudine, https://romanmihaes.wordpress.com/2013/01/31/banca-de-economii-este-falimentata-in-mod-intentionat/.

Am fost primul care am propus „si in cazul BEM sa fie constituita o Comisie speciala a Parlamentului care sa investigheze situatia critica creata si fraudele”.

Intre timp demersul LADC a fost auzit de PL, http://vox.publika.md/media/politica/hotarare-constituirea-comisiei-de-ancheta-pentru-banca-de-economii-410231.html.

PL propune constituirea unei Comisii de anchetă pentru examinarea modului de administrare a pachetului de acţiuni al statului deţinut la „Banca de Economii” S.A. referitor la preluarea în locaţiune a bunurilor şi de acordarea a creditelor.

Ma asteptam ca si PCRM, care a luat atitudine prin Voronin, Gurau si altii la subiect, sa ceara si ei convocarea unei sedinte extraordinare a Parlamentului pe cazul BEM, dar se vede ca comunistii sunt interesati mai tare de extragerea foloaselor din Comisia speciala privind padurea domneasca (unde spera sa-i foloseasca pe cei din PLDM contra celor din PL si PD), decit de interesele deponentilor.

Intre timp, BNM atrage atentia ca situatia e grava si ca pentru redresarea BEM e nevoie de circa 500-700 milioane de lei, http://www.publika.md/dragutanu–pentru-a-salva-banca-de-economii-este-nevoie-de-500–700-milioane-de-lei_1248231.html.

„Potrivit guvernatorului BNM, soluţia în cazul Băncii de Economii ar fi majorarea capitalului instituţiei, cu 500 – 700 milioane de lei. Statul trebuie să vină cu 56% din această sumă, ceea ce înseamnă minimum 260-270 milioane de lei, iar restul banilor trebuie să îi dea acţionarii minoritari, a explicat Drăguțanu”.

Banca de Economii este în prag de faliment, deponenti au inceput in panica sa-si retraga depunerile, si este evident ca bani  nu vor ajunge pentru toti.

 Stimati deputati in Parlamentul R.M., va solicit in numele tuturor deponentilor sa va intruniti de urgenta intr-o sedinta extraordinara a Parlamentului, sa examinati situatia creata  si sa constituiti o Comisie speciala a Parlamentului care sa investigheze situatia grava de la BEM.

Reclame

4 răspunsuri to “Stimati deputati in Parlament, va solicit in numele tuturor deponentilor sa va intruniti de urgenta intr-o sedinta extraordinara a Parlamentului si sa investigati situatia grava de la BEM”

 1. Ion Says:

  Da ce nu-i clar aici? Legea societății de acțiuni spune ca președintele băncii poate fi ORICIND eliberat de adunarea actionarilor. Ministerul finantelor (a lui Filat) au controlul Adunării actionarilor din 2009, cu cele 56%. Deci din 2009 Filat putea sa-l schimbe pe Gacicevici, dar n-a făcut-o!

  Funcția de președinte al BEM cu salariu de milioane si cu acces la resurse de sute de milioane era foarte reînviat si dorita, dar dacă filatov nu l-a alungat pe Gacicevici si n-a pus omul sau din 2009 pîna in 2012, înseamnă ca era o înțelegere dintre ei, înseamnă ca tot ce s-a facut in 3 ani s-a făcut cu permisiunea si acordul lui primului dintre (ne)oameni.

  Consiliul băncii era majoritar din reprezentanții ministerului finantelor, economiei. De câțiva ani conducatorul consilului e consilierul ministrului finantelor a lui Filat. Dar consiliul n-a făcut nimic ca sa oprească furtul de la banca BEM.

  Legea spune ca dacă statul e acționar, apoi reprezentantul Ministerulului finantelor intra in comisia de cenzori, iar comisia face controale interne si verifica ca sa nu fie eliegalitati si furturi in banca. Dar comisia de cenzori de la BEM cu cenzori de la ministerul finantelor lui Filat n-a făcut controale cum trebuia.

  Probabil comisia de cenzori spala pe mâini consiliul si președintele băncii. Altfel cum de explicat ca n-a făcut nimic ca sa oprească ilegalitatile.

  Una din doua. S-au acolo e o cirdasie si aranjament de furt in echipa. Sau sunt incomoetenti si importenti de a conduce. In orice caz trebuie sa plece de la conducere si sa răspundă sau pentru ilegalitatile sau pentru incompetenta

 2. vasilica talalau Says:

  Filat si Bodiu au furat banca de economii

 3. Dorin Says:

  Daca pensiile oamenilor vor fi puse in pericol,sa-si ia ramas bun de la putere si Filat, si Lupu, si Ghimpu

 4. Codin Says:

  Numai Re-Unirea cu Patria-mama România europeana
  si pe calea democratiei ne mai poate salva !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: