Pionii lui Putin – Filat si Voronin pregatesc distrugerea AIE.

Ultimele evenimente legate de cazul nefericit din padurea domneasca, sunt folosite de catre jucatorii politici interni dar si de unele forte din exterior pentru a distruge AIE.

Din pacate PLDM si Filat sunt folositi pe post de spargator al AIE .
Este evident ca Rusia este direct interesata in distrugerea AIE.
Kremlinul si Nariskin care a venit la Chisinau, pentru a distruge AIE, au fost umiliti in decembrie 2010, cind PD in loc sa faca alianta cu PCRM, a semnat Acordul AIE-2.
De aici si ura animalica impotriva lui Lupu si Plahotniuc a lui Voronin, si a servilor sai Tkaciuk, Mocanu, Topii si altii.

In 2010 Filat era  caracterizat de Voronin ca bandit si contrabandist, cu care nici nu a dorit sa vorbeasca.

Atunci eu si cu altii am organizat manifestatii in sprijinul AIE-2, in care i-am indemnat pe liderii PD sa nu se alieze cu Voronin si PCRM, si nu-mi pare rau deloc .

Astazi sunt dezamagit de faptul ca PLDM se lasa folosit de forte antieuropene si distruge metodic AIE.

In prezent Filat si Voronin au agenda comuna politica, au si aceeasi dusmani, se spune ca au avut citeva intilniri la Tiganca dar si peste hotare, si cu medierea unor experti afiliati serviciilor secrete ruse pun la cale o noua guvernare.

Pentru a-si atinge scopul mai au nevoie de un singur element , sa-l dea jos pe Marian Lupu din functia de Presedinte al Parlamentului, dar nu le ajung voturi.

PLDM+PCRM au impreuna 65 de mandate, fiind necesare 67 pentru demisia Spikerului si mai cauta voturi la grupurile Dodon si Misin.

In ultimele zle Filat s-a intilnit cu gurupuri de combatanti si lideri a organizatiilor de veterani MAI si SIS, si printre altele, acolo au rasunat chemari la manifestatii de strada cu cerinta de a demisiona Plahotniuc si Lupu.

Nu este exclus ca Voronin si Filat vor incerca sa organizeze ample manifestatii anti AIE si anti PD, cu scopul de a obtine alianta PCRM+PLDM, care sa schimbe vectorul de dezvoltare din cel de integrare europeana, in ce de integrare eurasiatica.

Ii indemn pe combatantii de la Nistru sa nu se lase atrasi in jocurile geopolitice ale Rusiei, si in distrugerea AIE.

Criza politica din cadrul AIE poate sa conduca la doua scenarii.

1. Relansarea AIE prin  atingerea unui compromis.

Pentru a fi relansata AIE este nevoie ca toate componentele sale sa cedeze cite ceva.

PDM a cedat deja, atunci cind a decis sa-i retraga sprijinul Procurorului General Zubco, si prin Marian Lupu a declarat ca e de acord cu depolitizarea functiei de Procuror General, punind conditia depolitizarii MAI, SIS etc.

Mingea e in terenul PLDM, care insista obsesiv  pe demisia lui Vlad Plahotniuc, care e acuzat fara probe de toate relele din tara.
Filat a uitat, ca anume Plahotniuc a fost cel care a contribuit decisiv la debarcarea PCRM de la guvernare.

Pldm trebuie sa decida , sau continua guvernarea impreuna cu PD si PL,  in cadrul AIE, sau Filat prezinta demisia.

PD si PL au si ele de ales, in cazul cinf Filat si PLDM nu merg la compromis, pot sa-si retraga ministrii din Guvern, si sa retraga sprijinul politic pentru Guvern in Parlament.
Filat nu ar mai avea alta solutie decit sa demisioneze sau sa ceara sprijin politic de la comunisti.

In primul scenariu se formeaza un nou Guvern cu alt Prim Ministru  in cadrul AIE.
Probabil ca asta ar fi solutia cea mai buna.

Al doilea scenariu prevede desfiintarea AIE, cu toate consecintele, inclusiv pericolul de alegeri parlamentare anticipate.
In rezultatul anticipatelor, fara indoiala ca PCRM va reveni la guvernare intr-o formula sau alta, cu toate pericolele posibile.

Desfiintarea AIE, ar fi cea mai mare greseala politica a lui Filat, care inevitabil va duce la moartea politica a acestui personaj, care s-a ridicat in functia de Prim Ministru in rezultatul evenimentelor din 7 aprilie 2009, si a beneficiat si de plecarea lui Marian Lupu si Vlad Plahotniuc din PCRM spre PD.

Astazi AIE, si procesul de integrare europeana sunt in pericol.
Pentru a fi semnat Acordul de Aociere cu UE e nevoie de pastrat AIE.

Mai au ratiune Filat si PLDM?

P.S.

http://union.md/exclusiv-voronin-incurajat-de-moscova-sa-l-foloseasca-pe-filat-pana-la-capat-pentru-a-sparge-aie/

Este evident ca vizita lui Voronin are legatura cu criza politica si incercarea Kremlinului de a distuge AIE.
De ce se lasa folosit PLDM in acest joc?

Reclame

28 răspunsuri to “Pionii lui Putin – Filat si Voronin pregatesc distrugerea AIE.”

 1. val Says:

  d. romanmihaes, vad ca sunteti taaaare informat. Poate ne spuneti, cu cine din partidele din Moldova s-a infratit partidul lui Putin Edinnaia Rossia? Nu cumva cu partidul Democrat din Moldova?
  Nu doriti sa comentati?

 2. Anton Says:

  Filat e vindut lui Putin, care il santajeaza cu contrabanda din transnistria, su cu conturile din elvetia.
  NU te fa de ris. Sau nai inctoro?
  Cine se lauda cu reaşiile sale cu Moscva? Lupu sau Filat.

 3. Anton Says:

  Ia exemplu de la Morari si Gherasim. Caci ele tin la oaioarea lor de cetateni ai acestei tari.

 4. Jurist Says:

  Vad ca Derbedeii pro-filatov de pe unimedia au trecut aici.
  Uite mai, dacă Plahotniuc a obținut Hotelul Codru cit era aferist (fie chiar si murdar la maina) el e mare bandit. Dar dacă filatov a obținut IPTEH cind era șef pe privatizare, apoi el e curat ca lacrima si erou național. Logica de imbecili si idioti utili. Dle Mihaies ignorati idioti utili si bloggerii-experți plătiți prin proiecte dirijate de filatov si cancelaria statala. Apropo, azi filatov s-a întîlnit cu „societatea civilă”, in sens cu încă câțiva insi si tipese plătite din proiecte care chipurile se lupta pentru drepturile omului. Precis ca îndemul lui filatov a fost același – ca „societatea civilă” sa-l susțină in lupta cu obsesial ui filatov pre nume papusarul

 5. tabarnak Says:

  Cu cat mai tare dati in Domnul Mihaies, cu atat diurna D-sale va fi mai consistenta

 6. val Says:

  Am apucat aici niste comentarii nu prea pline de pafos si de lauda in adresa dvs., dar adevarate si binemeritate. De ce lea-ti inlaturat? Sa inteleg, ca nu doriti sa tineti cont de parerile cetatenilor, care va dau de inteles, ca nu faceti bine ceia ce faceti?
  Pana mai ieri, d. Plahotniuc se limita si se multumea doar de paza lupilor. Cumva e necesitatea de a intari fortificatiile dansului, din moment ce va implicati?

 7. val Says:

  Plahotniuc ar fi chiar vaca sacra a aliantei si se merita ca noi, cetatenii acestei tari sa sustinem cu totii guleaiul lui Plahotniuc, pentru a obtine o tara prospera? Asa e bine?

 8. val Says:

  Nu mai zi……..

 9. anton Says:

  Observ ca Osul e mai presus decit Crima. Lingeţi mai departe.Urit. Urit de tot cind aparati crima. Tu esti Jurist. Tu eti montat.

 10. Leibman Says:

  După eşecul politic şi economic din RM, Sturza s-a dus şi a muls în Ţara-mumă. De unde va suge actualul PM când va fi şi el ex?

  P.S. Cum, dle, judecă comentatorii pro-filat? – dacă ei sunt plătiţi, atunci şi ceilalţi, oponenţii, sunt plătiţi. Această judecată am sesizat-o şi la lichelele comuniste în 2009. Aceia, apropo, erau plătiţi din bugetul de stat. Dle Mihăieş, cine şi din ce resurse plăteşte actualele lichele? Faceţi o analiză a ip-urilor, ce instituţie le oploşeşte? Or, trebuie să ai timp ca să scrii atâtea, precum şi mintea să-ţi fie odihnită. Un om bine intenţionat, patriot, în cazul dat (şi nu numai) este interesat în soluţionarea constructivă, ci nu în crearea unor conflicte permanente prin aroganţă, ignoranţă, batjocură, învinuiri airea, provocări şi dezinformare – armele de lucru ale propagandiştilor peledemişti.
  N.B. Nu sunt plătit şi nu am fost plătit niciodată de vreun partid politic, politician sau oligarh. Dimpotrivă i-am ajutat pe amenişti şi peledemişti în probleme tehnice în 2009, fără a lua vreun ban.

 11. anton Says:

  Cine se lauda cu Moscova: Lupu sau Filat? Cu cine n-a vrut sa se intilnească Nariskin la Chisisnau: cu Lupu sau cu Filat? Pion FIlat! Mihaesi pionul şlui Plohatinic. Cine apuca intotdeauna prajina?

 12. anton Says:

  Pe maine, copii frumoşi, vîniuţi ai plebei proletare.
  Dar… Mihaies, nu sterge comentariile. Las sa aleaga lumea, sa vada cine are depttae: Lleibman sau Anton.

 13. val Says:

  Nuuuuuuu, tu nu esti platit, cum se poate? De ce dar ii invinuesti pe ceilalti? …….sau esti curva cu prajina?

 14. Tot eu Says:

  Dacă ştergeţi comentariile,înseamnă că sunteţi conştient că spuneţi minciuni.

 15. Petru Cravet Says:

  E rau de prapadit.
  Mi-i tanga de ce e in mintea lui si a celora, care il papagaliceste. S-au plodit, drag’doamne, politologi si analisti politici in tara asta, ca n-ai unde arunca o piatra. Eu l-asi sfatui, totusi, Roma sa se analizeze dintr-o parte> ce spune, pe cine atinge si cine netezeste. Nu cumva vanatoarea de la Falesti a fost pusa la cale cu impricinatii lui filat si sprijinul din FSB. Foaie verde loboda, jalauim-asi si n-am cui. Da de ce, dle, nu spui nimic (contraproductiv) despre Plahotniuc? Cu Filat totul este clar si s-ar putea sa caute ajutor pentru debarcarea „capilor mafioti” din fruntea tarii, dar cu Plahotniuc cum ramane. Mihaies, draga, hai sugereaza un gand macar, doar este analist politic, ba nu, esti director de opinii, care „sufera” pentru demnitatea acestei tari.

 16. viagra Says:

  S-a dovedit că lista marionetelor lui Plahotniuc, publicată săptămâna trecută, nu este nici pe departe completă.Pe 23 ianuarie, reprezentanții câtorva ONG-uri au organizat o conferință de presă, în cadrul căreia au fost pronunțate numele și a altor păpuși, care ocupă funcții în procuratură, în sistemul judecătoresc și chiar la președinție.Public acun lista redactată a trupei teatrului de păpuși al lui Plahiș:1. Vasile Sturza – consilierul președintelui Nicolae Timofti;2. Iurie Garaba – președintele Consiliului Superior al Procurorilor;3. Eugen Rusu și Igor Serbinov – colaboratori ai Procuraturii Generale;4. Nicolae Chitoroagă – șef de direcție în Procuratura Generală5. Ion Diacov – procurorul Chișinăului;6. Vitalie Bordea – șef de departament în cadrul Ministerului Justiției;7. Oleg Gârbu – procuror din cadrul Procuraturii Generale;8. Ruslan Botnaru – procuror din cadrul Centrului Anticorupție;9. Rodion Bordian – colaborator al Procuraturii Buiucani;10. Grigore Gângu – colaborator al Procuraturii Chișinău.Pe restul în menționez în șir, pentru că nu sunt atât de importanți și apar în ca mulțime: A. Petrenco; C. Tănase (Timpul), R. Mihăieș, O. Volos, T. Vasilcău; V. Catan, C. Gandrabur, V. Balacci.

 17. c-tin Says:

  Pentru cei ce sunt profilat.Daca v-au placut timpurile lui lucinschii,va felicit.il aveti din nou in pldm.

 18. val Says:

  Nu sunt limitati nici cei, la care le-au placut si timpurile comuniste. Il au pe Lupu, il au pe Plahotniuc – sluga clanului Voronin, care a hotarat sa-i dee un picior in fund stapanului si sa-i ia locul.

 19. anton Says:

  Bravo, Mihaieş
  Arati mai bine azi. Te-ai rotungit la faţă. Ce va dat Plahorniuc la cina?

 20. Leibman Says:

  Nu am pascut vacile impreuna cu tine. Si nici tie nu m-am adresat. Asa ca, ia-ti prajina si calea!

 21. Perju Says:

  Bravo Mihaeş pentru curaj de a lupta cu MANIPULATORUL FILAT
  REGRETABIL Filat = Roşca 2
  Filat şi toţi proFilaţii atacă mîrşav colegii din AIE, dar e în bună relaţiei cu Dodon, Formuzal, Şevciuc.
  Pe Unimedia forumiştii proFilaţii atacă brutal şi PL, Chimpu.
  Vedeţi şi aici proFilaţii ce mudar atacă!?
  Mai treziţi-Vă oameni buni, din cauza MANIPULĂRII votăm pe ce-i ce au „prihvatizat” însărăcind populaţia

 22. mocanu Says:

  filatov o distrus tara si o adus saraciaMOLDOVA FARA FILATOV

 23. val Says:

  Leibman…….corect, eu nu am pascut vacile impreuna cu tine. Le pasti numai tu! Si le invarti cozile…………
  In privinta adresarii – ap nu intra in reteaua de socializare. Stai acasa si vorbeste cu oglinda, dar!

 24. val Says:

  Sa stii….. nici nu pretind sa-ti fac companie la pascutul vacilor. Acest job nu e pentru mine. Nu te agita, nimeni nu pretinde la profesia ta!

 25. MD Says:

  mà mocane de unde ai cazut?Filat te-a sàràcit?Tu singur cu mintea ta scurta ai saracit,bogat nici nu ai fost.

 26. robin hud Says:

  demult si eu ma uit cum el, acest Mihaes arunca cu pietre numai intr-o directzie,obiectivitate zero.chiar si azi imi puneam intrebarea aceasta si cand dau pe la jurnal.tv vad un articol despre marionetele lui plahotniuk si in lista mentzionata este si el, acest mare varsator de macaroane pe urechile noastre.jalnic.

 27. ЗОСИМ Says:

  МОЛОДЕЦ ФИЛЯ, ЧЕРЕЗ ТЕБЯ НЕ ВИДАТЬ МОЛДОВАНАМ ЕУРОПУ.ТЫ НАШ ПАРЕНЬ !!!

 28. Leibman Says:

  Băiete, în Reţea eu sunt de pe când alde matale visau să aibă computer şi idee nu aveau de intenet. Dar uite că reţele de socializare le-am evitat, pentru că sunt „socializat” în măsura care mă satisface, pe forumuri de specialitate şi de creaţie. Deci, am cunoştinţă de netichetă şi cu ce se mănâncă, iar motive de a-mi etala frustrările pe net nu am. Apropo de oglindă şi social networks – este unul şi acelaşi lucru. Iar WordPress este o platfomă de blogging, ci nu SN.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: