Filat santajeaza aliatii din AIE. De ce PLDM nu a participat la sedinta extraordinara a Parlamentului?

Astazi fractiunea PLDM a socat aliatii comunisti si au declarat ca nu participa la sedinta extraordinara a Parlamentului.

Regulamentul Parlamentului, articolul 11, referitor la revocarea Preşedintelui, a prim-vicepreşedintelui şi a vicepreşedinţilor Parlamentului, nu lasa loc de interpretare.
(1) Preşedintele Parlamentului poate fi revocat înainte de termen la cererea fracţiunii parlamentare care l-a propus sau a 1/3 din numărul deputaţilor aleşi.
(2) Hotărîrea privind revocarea Preşedintelui Parlamentului se adoptă cu votul a 2/3 din numărul deputaţilor aleşi, prin vot secret, în condiţiile art.8 care se aplică în mod corespunzător.
(3) Prim-vicepreşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului pot fi revocaţi înainte de termen, la propunerea Preşedintelui Parlamentului, după consultarea fracţiunilor parlamentare, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Astfel, Presedintele Parlamentului, in mod regulamentar a convocat sedinta extraordinara, si le-a dat posibilitatea celor din PLDM si PCRM sa-si incerce norocul si sa voteze demiterea sa.

Care era diferenta daca sedinta era azi sau peste 3 zile?
Mai degraba putem sa presupunem ca cei din PLDM nu au reusit sa faca anumite intelegeri, cu anumiti deputati.
Votul pentru demitere fiind secret, nu e usor de adunat 67 de mandate pro.

Deputatii comunisti s-au prezentat in Parlament, insa vazind ca nu sunt prezenti deputatii liberal-democrati, au parasit si ei sedinta.

Sa insemne asta ca liberal-democratii nu sunt gata sa-si plateasca datoria fata de PCRM pentru sprijinul din ultimele zile si sa voteze cu ei demiterea lui Lupu?

PLDM oscileaza periculos si a aratat ca nu are caracter nici in relatia cu alianta, nici in relatia cu PCRM.
Filat i-a tradat pe toti, atat pe partenerii de alianta, cat si pe cei din PCRM.

Astazi in legatura cu neprezentarea PLDM in Parlament, Filat a aratat ca foloseste PCRM doar pentru santajarea celor din PDM si PL.

De fapt, Filat vrea sa obtina de la cei din PDM, anumite cedari, inclusiv functia de Procuror General, si daca nu, atunci e gata sa se alieze cu comunistii.

Astazi AIE este iarasi pe marginea prapastiei.

Filat de dragul puterii absolute este gata sa rupa AIE, si sa readuca comunistii antieuropeni la guvernare.

In aceste conditii alegerile parlamentare anticipate par a fi cea mai buna solutie.

Sa decida alegatorii cine are dreptate.

Anunțuri

21 răspunsuri to “Filat santajeaza aliatii din AIE. De ce PLDM nu a participat la sedinta extraordinara a Parlamentului?”

 1. ===FRONTUL BALTIC AL RE-UNIRII=== Says:

  Victor Ponta şi Vlad Filat se întâlnesc la Iaşi pe 24 ianuarie fără „nicio legătură cu Ziua Unirii”

 2. max Says:

  ti-a pregatit „articolul” aceeasi persoana care i l-a pregatit si dlui Lupu?! seamana izbitor de mult, daca nu chiar identic… prea multa curveala in tara asta…

 3. val Says:

  Ce spuneti de alianta in alianta? Daca sa analizam lista participantilor la acea vanatoare – non coment! Aceste doua componente si asa si-au asumat prea multe privilegii, avand in vedere numarul lor demandate, care impreuna nu depasesc numarul de mandate la a treia componenta……….cazul de la vanatoarea domneasca e culmea! daca ar vorbi padurea, mult ne-ar marturisi…………….Si reactia celor doi lideri a acestei aliante neformale in apararea papusarului e proasta, rau de tot! Pai cine distruge alianta? Oare nu e ca in povestea, unde batutul il duce pe cel nebatut? Chiar astept raspuns!

 4. romanmihaes Says:

  Pentru vinatoare a platit cu functia Procurorul General, si vor plati si alti functionari. Ceea ce face PLDm este insa incercarea de a obtine dividente politice maximale, prin santaj politic.

 5. Iulian Says:

  Ca sa fie clar. Am votat PL-ul la alegeri, si nici intr-un caz nu voi vota PCRM, PD sau PLDM. Nu cred ca voi mai vota PL-ul. Si sunt sigur ca daca va trece in parlament, va trece la limita. Va trece doar daca cu anuntarea alegerilor…Ghimpu v-a demisiona din presedinte de partid. Dar nu cred.

  Pentru mine e clar.
  1) AIE3 cu Filat si Plahotniuc este imposibila. Si Lupu nu are nici cel mai mic cuvint de spus in partid, a confirmat-o chiar el, cind a spus ca erau sa se bata Filat cu Plahotniuc. Corect d-le Lupu aveau sa se bata doi lideri (REALI) de partid.
  2) Vor fi puse pe rol si gestionate de urgenta dosarele impotriva membrilor PLDM (ce nu e rau – daca sunt dosare reale).
  3) MAI v-a actiona in forta impotriva membrilor PD si afacerilor acestora (ce tot nu e rau – daca …citeste p.2)

  Daca insa vor fi dosare fabricate si vor incepe retinrei in baza acestora (dar spre asta mergem…si a inceput PD-ul) ma tem ca sa nu ajungem la un razboi direct intre organele de forta. Atunci „noapte buna” viitor european al Moldovei inca pe 10-20-30-… ani.

  In aceste conditii am doua intrebari:
  1) Cite procente va lua PCRM?
  2) Cine v-a bate primul la usa PCRM: Filat sau Plahotniuc?

 6. c-tin Says:

  pentru VAL.Am citit pe undeva ca trebuia sa participe si filat la acea vinatoare,doar ca in ultimul moment s-a retras.ma intreb si te intreb,oare nu a fost pusa la cale acest omor de catre PLDM?

 7. Radu Bradu Says:

  Oare ponta e atat de prost sa se lase manipulat in halul asta de filat?

 8. unu Says:

  Daca e adevarat ce declara Lupu despre incidentul dintre Filea si Plohis, inseamna ca cei doi Vlazi s-au dovedit a fi doi mujici care se injura si isi dau la moaca. Evident ca n-au ce cauta in parlament, nu mai pot reprezenta decat asociatia mardeiashilor si cocalarilor.

 9. Vivis Says:

  Incep sa cred ca PONTA+FILAT fac tandem. Semnalmente obscur mascate , dar sugestive in ultima analiza , exista si intr-o parte si in alta a Prutului.. Exista temeiuri care au sansele sa apara doar peste cateva saptamani la iveala. Cu siguranta sunt asteptate reactiile concrete ale administratiei OBAMA si noile perspective configurative geopolitic.Moskova , oricum le asteapta cu sufletul la gura. Politica USL in Romania ne rezerva fara indoiala multe surprize de reconfigurari regionale.Si unul si altul par a fi niste resorturi cu arc manuite de cineva din afara si care acum sunt puse sa traga de sfori si de timp.Transparenta? in niciun caz. Am banuiala ca acest capitol s-a epuizat sau e pe cale de epuizare definitiva in partea Orientala a UE.

 10. Jurist Says:

  Poți fi simpatizat al PLDM, PL, PD, PCRM
  Dar o chestie e simplu de apreciat. In legile noastre sunt sute de cazuri in care se zice „in termen de”, spre exemplu 30 zile trebuie de prezentat darea de seama. Asta înseamnă ca darea de seama poate fi prezentata in orice zi din aceasta perioada, la o zi, la 5, 10, 20, 21, 22 etc., pîna la 30 de zile. Repet, in legi sunt sute de astfel de cazuri, si se aplica tot timpul anume așa, asta e talmacirea corecta si recunoscuta de practica judiciară din Moldova. Așa ca ceea ce invoca PLDM, că trebuia anume peste 3 zile de convocat ședința Parlamentului, este o minciuna. Deci PLDM minte si încearcă sa-i prosteasca pe cei naivi. Si dacă PLDM recurge la așa ceva si ca manipuleaza cu nirmele legii, înseamnă ca e clară valoarea lor morala.

 11. Anticomunistul Says:

  Tira esti un motihan mi se pare

 12. val Says:

  Si ce propuneti in situatia data, d-le romanmihaes? PLDM sa le tina hangul? Au mai fost probleme gen raider, dar de aceasta data – e finis!
  Toata tara stie, cine sta in spatele acestei faradelegi din padurea domneasca. Interesant, ce au cautat bodigarzii lui Plahotniuc in Falesti pe data de 23.12.12, dupa acest accident? Am mai mentionat…..daca ar putea vorbi padurea! E scump Zubco, asa e?
  De ce cu demiterea lui Plahotniuc treb sa se destrame alianta? Chiar ar fi oare papusarul vaca sacra a acestei aliante?
  Oare cine ne vorbeste despre harbuz? Cumva ar fi Lupu, omul, care a tinut tara in suspans mai mult de o luna, cand negocia oficial cu PCRM o alianta? In Cahul din start, de exemplu, la nivel local, s-a format alianta PD-PCRM. Si ce? Oare harbuji albastri si bine copti nu exzista? Ap in Moldova sunt!!!!!

 13. val Says:

  Ai citit? Ap si eu multe citesc…Stii vorba aia ruseasca: пзд не мешки таскать…..asa si Godea! Cum crezi, Filat, care e la cutite cu papusarul si a cerut si mai inainte demisia lui Zubco ar fi mers in compania acestui individ la vanatoare? Impreuna cu finul lui Sajin, care este directorul unei intreprinderi scandalagioase a papusarului si tot odata cumnatul procurorului general? Din liste rezulta, ca la acea vanatoare au fost prezenti doar reprezentantii acestor doua partide PL si PD, nu-i asa? Cam nu se incadreaza Filat in aceasta companie. Uite Valeriu Guma si insasi papusarul – da! Chiar daca aceste nume nu au aparut in acele liste!

 14. val Says:

  Am avut in vedere – Sorin Paciu, finul lui Sajin (Sajin, care este directorul unei intreprinderi scandalagioase a papusarului si tot odata cumnatul procurorului general)

 15. Ion Says:

  Bradescu, faci deam si politica? 🙂

 16. val Says:

  ,,,,si Lupu s-ar incadra in asociatia babelor de la piata. Simte acest doi metri cu bulbuci (imi pare rau, dar am ajuns sa-i dau crezare lui mos Voronin), ca se clatina tronul de sub fund, deaceia si face isterie.

 17. val Says:

  Ti se pare. Fa-ti cruce.

 18. val Says:

  PLDM se straduie sa mentina aceasta alianta idioata, pentru ca prin neprezentarea la aceasta sedinta i-a dat fora PD-ului, sa-si revizuiasca principiile si valorile. In caz contrar ar fi fost nevoie de a-l demite pe acest Lupu, care singur si-a bagat capul in lant, dorind sa fie Pavlic Morozov, astupand cu propriul corp ambazura papusarului. Daca aceasta alianta se va destrama, ap cel mai de vina va fi insasi Lupu. Pentru ca nu a stiut sa-l convinga pe papusar sa-si dee binevol demisia, in contextul de a pastra aceasta alianta gen Frankestein.

 19. Anatolie Pihut Says:

  Si ce-i cu alianta asta? Se invinuesc reciproc ca o destrama. Destrama-se odata!!! Jos mafia! Vrem alegeri anticipate!
  Sunt ferm convins ca electoratul activ ii pare rau de votul sau din 2010. Comunistii tot asa vor lua 40-35 mandate, dar cei din AIE nu sant sigur ca vor accede – poate Filat cu vreo 10 taburetci. PD si PL vor pati ca Rosca. Nimeni nu-i mai crede!

  Electoratul va avea de ales intre mafie si antimafie!

 20. escobar Says:

  !00% de acord.

 21. escobar Says:

  Eu,de exemplu,vad clar ca AIE e santajata de PD,de conducerea controversata acestui partid si mai ales prin portavoce a sa Lupu! Se mai adaoga si lasia lui Ghimpu,care in cel mai obraznic mod isi tradeaza alegatorii facind jocul lui Plahotniuc…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: