Aliatii Filat si Voronin arunca R.Moldova in alegeri parlamentare anticipate

Este evident ca dupa esecul de astazi din Parlament, si anume faptul ca PLDM si PCRM nu au reusit sa-l demita pe Marian Lupu din functia de Spiker, unica solutie a acestor aliati de nevoie este sa provoace alegeri parlamentare anticipate.

Filat nu mai poate guverna impreuna cu PD si PL, a declansat un razboi total impotriva acestora, si a liderilor sai, si e greu de crezut ca AIE mai poate fi salvata.

Pozitia de Presedinte al Parlamentului, in conditiile cind RM este o republica parlamentara, este una strategica.
Sa amintesc aici macar de faptul ca Spikerul va propune si candidatura viitorului candidat la functia de Procuror General.

Fara indoiala ca Filat si Voronin isi doresc sa puna o marioneta care sa raspunda la comenzi politice in functia de Procuror General, iar Lupu nu le va permite sa-si indeplineasca visul.
Astfel, fara a detine functia de Spiker, cei doi aliati, Filat si Voronin nu-si pot oficializa relatia , si nu pot constitui in prezent o alianta de guvernare.

In plus, Filat mai are un motiv sa declanseze anticipate, in fractiunea PLDM sunt circa 10 deputati care nu sunt de acord nici intr-un caz cu o alianta cu PCRM, oficial sau tacita, fiind de opinii proromanesti si anticomuniste.

Apropo Filat stia ca vreo 5 deputati PLDM nu vor vota demisia Presedintelui Parlamentului, fiind votul secret, si a decis sa nu riste, a ordonat ca partidul sa nu se prezinte astazi in Parlament.

In aceste conditii pentru Filat alegerile parlamentare anticipate vor fi ocazie buna sa curete listele de „nationalisti” si anticomunisti, astfel ca dupa alegeri sa fie posibila o alianta fara probleme intre PLDM si PCRM.

La rindul lor comunistii sunt disperati si flaminzi, ei doresc distrugerea AIE cu orice pret, si revenirea la guvernare in orice forma, si sunt de acord la orice conditii ale lui Filat.

Unii declara ca distrugerea AIE, si alianta PLDM +PCRM a fost convenita la intilnirea dintre Filat si Putin.

Este evident ca regimul de la Kremlin este direct interesat sa cada AIE, si sa fie stopat cursul de integrare europeana a R.Moldova.

In concluzie, Filat este primul interesat in declansarea alegerilor parlamentare anticipate.

Reclame

6 răspunsuri to “Aliatii Filat si Voronin arunca R.Moldova in alegeri parlamentare anticipate”

 1. mircea.ro Says:

  nu poate face alegeri anticipate acum pentru că PLDM se poate prezenta în faţa electoratului cu promisiuni neonorate.Trebuie să aştepte sfârşitul anului,după care orice e posibil.

 2. opinie Says:

  Dm Mihaesi eu va spuneam din 2009 ca PLDM Filat este asa proeuropean ca cum Voronin PCRM-Lucinschii-Snegur

 3. Anticomunistul Says:

  Bravo domnule Mihaies

 4. Zorge Says:

  Tira ai dreptate perfecta. Mihaesi si-a găsit „hozeainul”.

 5. ===FRONTUL BALTIC AL RE-UNIRII=== Says:

  NUMAI RE-UNIREA CU PATRIA MAMA ROMANIA NE MAI POATE RE-ADUCE LA NORMALITATEA EUROPEANA SI PE CALEA DEMOCRATIEI !

 6. iurgen Says:

  Roman eu te credeam mai destept si cu viziuni mai largi in domeniul politic, dar m-am dezamagit, sau tu dansezi cintecul altora . Mai trage-ti o palma si intreaba-te ce faci. De data aceasta Filat are spatele acoperit de vointa electoratului in problema demiterii ticalosului de Plohotniuc. Chiar si daca el o sa voteze cu Opozitia Parlamentara , privind demiterea lui Plohotniuc sin functia pe care o detine, atunci nu numai ca o sa-si pastreze ponderea politica, dar o sa-si capete mai multa incredere decit a avut in rindurile electoratului. Daca Filat face acest lucru si impreuna cu careva fractiuni sau grup de deputati il demit pe Plohotniuc, adunci la alegerile oricare ar fi ele ,fie anticipate sau ordinare , eu nu mai votez PL ci PLDM.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: