PCRM si PLDM, au declansat o isterie la nivel national si negociaza o guvernare comuna.

Cazul nefericit de la vinatoare din padurea domneasca a aprins spiritele in societate.

Mi-am expus opinia despre vinatoare, care a stirnit un adevarat razboi politic,  la citeva emisiuni tv si radio.
Am declarat si eu ca exista si aspecte de moralitate dar au existat si deficiente  legate de  informarea opiniei publice atit din partea Procuraturii cit si a Ministerului de Interne.

Conform legii politiei, anume MAI este responsabil de inregistrarea infractiunilor si de evidenta statistica a acestora.
Insa informatia despre statistica infractiunilor care s-au produs pe 23 decembrie, a aparut pe site-ul MAI , doar la 7 ianuarie 2013, la o zi dupa conferinta de presa a lui Mocanu, ceea ce poate fi interpretat ca o sincronizare de actiuni a anumitor politicieni, pentru a folosi cazul in scopuri politice.

Este importanta in acest moment, in primul rind partea juridica care trebuie sa fie executata conform legii, sa avem o ancheta ampla si obiectiva cu transmiterea cauzei in instanta judiciara.
Este oportuna si  decizia AIE de a constitui o Comisie parlamentara, care in opinia mea trebuie formata dupa ce dosarul penal va fi transmis in instanta , astfel Comisia va avea la dispozitie materiale care sa-i permita sa faca concluzii pertinente.

O sesiune extraordinara a Parlamentului nu are sens, deoarece s-ar transforma intr-un spectacol politic cu acuzatii fara probe si ar servi doar in interesul comunistilor.

In continuare as dori sa examinez partea politica, si intentia de a obtine anumite dividente politice din partea actorilor politici interesati.

Este evident ca PCRM si mai ales PLDM, prin Premierul Filat au declansat o isterie la nivel national, cu implicarea tuturor dispozitivelor media din dotare, pentru a lovi in Procurorul General si in PDM.
Propagandistii verzi si rosii, lovesc foarte puternic in imaginea AIE, si in special in PD si PL,  demonizindu-i si pregatind astfel opinia publica pentru o noua alianta politica de guvernare.

In lipsa unor sentinte judecatoresti, care sa stabileasca vinovatia cuiva, in lipsa unei concluzii a Comisiei parlamentare, care nici macar inca nu a fost creata, Filat, Tkaciuk si alti comunisti, insista pe ideea ca Procurorul General ar trebui sa demisioneze, doar pentru simplul fapt ca fost la o vinatoare.

Asistam de fapt la un joc politic comun al PCRM si PLDM, care pe motiv ca nu-l pot controla politic pe Zubco, incearca sa-l demita, prima tentativa fiind in luna octombrie 2011.
Atunci nu au reusit, acuma  folosesc cazul nefericit de la vinatoare pentru a mai incerca odata.

Prevederile legale actuale permit doar Presedintelui Parlamentului sa vina cu initiativa de a demite Procurorul General, iar Marian Lupu a declarat ca ar putea veni cu o asemenea initiativa doar in cazul cind se va demonstra vina lui Zubco.
In acest context Premierul Filat a si anuntat ca se va merge la modificarea legii Procuraturii, pentru a facilita demisia Procurorului General.

Pentru a fi votat un asemenea proiect PLDM va avea nevoie de sustinerea deputatilor comunisti si aici apare intrebarea – cit de departe este pregatit sa mearga Filat ca sa-l demita pe Zubco?

Este gata sa mearga pina in pinzele albe si sa distruga AIE?

Sunt informatii, ca echipele de negociatori a PLDM si PCRM elaboreaza un scenariu de distrugere a AIE si de guvernare comuna.
Filat se teme de alegeri anticipate, deoarece rezultatele ar fi in avantajul fortelor de stinga si PDM, existind riscul formarii dupa scrutin al unei aliante de centru-stinga.
S-a vazut ca si in Romania, si in Ucraina la alegerile parlamentare au cistigat fortele de stinga si centru-stinga, pe fondul crizei economice.

Filat le propune comunistilor ca pina la alegerile parlamentare la termen, sa sustina politic un guvern de tehnocrati sub conducerea Premierului Filat, fara ministri din partea PLDM si PCRM.

Filat stie ca UE nu va sustine un guvern comun in care se vor regasi si comunistii antieuropeni.
In schimb le ofera postul de Procuror General, pentru o figura convenita de comun acord, si alte functii, in special in organele de control.
Comunistii insista pe o guvernare comuna, cu partajare egala a functiilor si responsabilitatilor.

Vom vedea in zilele urmatoare daca s-a copt harbuzul si pina unde se va ajunge .

Reclame

37 răspunsuri to “PCRM si PLDM, au declansat o isterie la nivel national si negociaza o guvernare comuna.”

 1. Vitalii Says:

  si daca asa ceva harbuz nu va fi faceti pariu pe o 1000 de euro?

 2. Isidor Sirbu Says:

  Bun articol. Era clar de mult ca Filat e in stare de multe pentru bani si putere. E gata sa faca alianta chiar si cu calaii tinerilor din PMAN care, vezi Doamne, sunt mai umani decat acei care au avut nenorocul sa participe la o vanatoare soldata cu un grav accident.

 3. trilius Says:

  Filat vorbeste cu Tkaciuk aproape in fiecare zi la telefon, si isi coordoneaza actiunile

 4. Who cares Says:

  Iarasi analiza in vint despre o alianta inexistenta… se vede foarte clar care sunt vinovatii din intimplarea tragica, si din ce grupari fac parte, am impresia ca sunteti fix ca ‘publika’ , fugiti de la subiect..

 5. Leuca Says:

  >> Este oportuna si decizia AIE de a constitui o Comisie parlamentara

  Ne da-ti si un exemplu de vre-o „comisie parlamentara” care a facut lumina la vre-un caz important?

 6. browser Says:

  Ce ai patit mai Mihai? Ai luat credit?

 7. Iulian Says:

  >> Mi-am expus opinia despre vinatoare, care a stirnit un adevarat razboi politic, la citeva emisiuni tv si radio.

  La acele emisiuni cei verzi si rosii au fost isterici

  Pai daca Lupu si Co seamana doar harbuji in toata tara…ce poate un om simplu sa culeaga???????????

 8. Vasili Roska Says:

  bun articol, alianata asta e una tacita, care a existat din 2010, aducetiva aminte chir si un gest foarte straniu, la celebrarea a 5 ani pldm, a fost doar Voronin , cei din AIE nu au fost. Adica Lupu si Ghimpu.

 9. Iulian Says:

  Si eu am ramas uimit de ultimile aparitii ale autorului.

 10. Iulian Says:

  Catre autor am o intrebare.

  Din declaratia lui Lupu (cel care e Presedintele Parlamentului) reese: baieti haideti voi inchideti ochii la om-uciderea noastra iar noi la contrabanda voastra. Sau mai larg – Noi (PD) avem voie sa impuscam unde vrem si cind vrem, iar voi (PLDM) sa vaceti contrabanda.

  Sunteti de acord cu asa un tirg?

 11. ion Says:

  mai romane, cum spunea alex cozer pe timpuri: esti nu prea tanar, dar nici casa nu ai…eu sper ca prin prestatia ta din ultima vreme vei avea si casa, si masa, poate si sotie…de prin pd evident…
  bafta

 12. ==Veta== Says:

  Numai Re-Unirea cu patria-mama România ne mai este Salvarea !

 13. Iulian Says:

  Daca alex cozer a ajuns sa fie citat…Moldova chiar a ajuns de risul puricilor

 14. nelu Says:

  deci Ion, ii sugerezi lui Mihaies ca era mai bine daca prihvatiza vre-un IPTEH precum Filat cu 60 000$ sau sa se opcue cu contrabanda la vama, iar astazi avea sa aiba nu numai casa si femeie, dar si pe tine in calitate de hamal

 15. ion Says:

  Cit de influentati sunteti cei, care il ponegriti pe prim-ministru. Despre o eventuala coacere a harbuzului se maninca la c…t demult, dar ati observat voi ceva? Dimpotriva, este singura formatiune care se straduie sa intreprinda ceva in tara, cu toate ca valetii de la PL si mai ales PDM permanent pun bete in roate. Cit priveste cazul din padurea domneasca, chiar este o crima, iar cei prezenti la vinatoare sunt criminali-unii ca au omorit, iar altii ca au tainuit ca niste lasi.

 16. migipi Says:

  Stimate Roman, desi recunosc ca am votat PL, vreau sa imi exprim dezacordul total cu dumneavoastra…….aduceti niste aberatii cu totul penibile ultima vreme si nu puneti va rog in aceeasi oala PL cu Pd fiindca creati mereu legatura Ghimpu-Plahotniuc…..nimeni nu a a invinuit PL……..si despre care ”caz nefericit de la vanatoare” merge vorba?incercati sa manipulati stiind foarte bine ca: in aceasta perioada vanatul e interzis!ca in padurea doamneasca vanatul e interzis! ca cu asemenea gloante e interzis vanatul!……… pe cine aparati? pe criminali? pe braconieri? bineinteles ca filat sau voronin doresc devidende din aceasta infractiune dar noua deja ne este in cot de cine cauta devidende, principalul e ca vinovatii sa fie pedepsiti si demisi! persoane de un asemenea rang inalt trebuie sa dea un exemplu poporului sa propage inteligenta , intelepciunea si intelectualitatea……. dar ei se fac pe ei de ras si pe noi ca popor al acestei tari si mai ales in fata europenilor…….deci ei nu au nici o scuza si trebuie demisi in primul rand toti ca unul, chiar si conselierul PL si apoi condamnati!!! si terminati-o cu articole aberante!

 17. Iulian Says:

  Atunci lasati doar acelea care va lauda si basta.
  Sa-mi modificati mesajul meu schimbint in totalitate continutul, este neacceptabil.
  Am copiat toate mesajele si le voi transmite catre toate canalele media sa stie cum se comporta unii analisti.
  Daca nu va place opinia mea sunt gata sa ma convingeti ca nu am dreptate, dar cu argumente.

  Repet, sa-mi modificati mesajul meu schimbind in totalitate continutul este o RUSINE.

  Chiar nu m-am asteptat.

 18. Alex Says:

  eu cred ca totul va fi ok 🙂

 19. constantin Says:

  Hai că s-a „developat” și PL. A fost ultima dată cand am votata acest partid. Acum e clar de ce a plecat Petrencu… RUSINE!

 20. ion Says:

  Roman, vad ca s-au întâmplat lucruri foarte grave cu tine…Păcat.

 21. opinie Says:

  Dm Mihaes numai acuma ati inteles ca PLDM + PCRM.

  Filat este asa proeuropean cum Voronin,Lucinschii,Snegur-:))

 22. opinie Says:

  Rezoluția Parlamentului European referitoare la situația din Republica Moldova.
  May 10, 2009.
  Parlamentul European cere pedepsirea celor care se fac vinovați de maltratarea persoanelor reținute după evenimentele din 7 aprilie.

 23. opinie Says:

  exact

 24. Petru Nistreanu Says:

  Mihaes, se vede ca ari minica nu pricepi sau o faci de-a prostul. Cum asa, de ce sa demicioneze Zubca, pentru ca a tainuit ce s-a intimplat la 23 decemrie, dar sursele de informatie spun ca tot ei , demnitari de la procuratuta, au mai fost la mari vinatoei de mistreti pe data de 15 decembrie in padurea Stinca Neagra, unde au fost ranite o multime de animale tinere care mai apoi au pierit prin ripi si tufisuri. Avem de afacere cu o grupare criminala care savureaza placerea prin nimicirea faunei si voi niste lingai ii aparati, rusine sa va fie. Numai dezolvarea parlamentului si alegeri anticipate vor solutiona problema

 25. Cineva Says:

  Pierdeti mult, aparind PD. Nu aveti afaceri, ce va leaga de ei? Doar ca Va platesc? Ce viitor aveti? O sa plecati cu ei in ….., doar ca ei o sa plece cu bai, da D-ta cu copeici. Ginditi-Va la viitor! Poti pune temelie pe ceva adevarat, dar ei sunt falsi, ca orice minciune e falsa. Va irositi.

 26. escobar Says:

  Daca merge vorba ca coalitia PLDM-PCRM sa-l bage pe Plahotniuc la rece- atunci eu-s cu 2 miini pentru,macar ca ma consider liberal… Fuck Ghimpu,fuck Plahotniuc! Cine e adecvat va intelege aceasta coalitie!…

 27. ioninho Says:

  Mai bine Filat cu ce face el decit ceilalti ca au facut din RM un parc de distractii salbatice pentru propriul lor „hoit”. Daca e sa il bage pe Al Capone la puscarie de ce nu

 28. Soliman (ne)magnificul Says:

  Foarte la obiect observatiile,d-lui Mihaes . Atat cele juridice , cat si cele civice , scrise sau nescrise(cutumiare), dar marcate de apelul la moralitate. Azi , a devenit si mai limpede pentru mine ca Filat si PLDM pregateste ceva cu totul dubios in AIE>. Sustine ca vanatoarea cu pricina ar fost …ilegala. O fi fost, n-o fi fost( dl Mihaes e in masura sa clarifice exact problema conform legislatiei MD!) se vede de la o posta incercarea de deturnare de sens a „crimei prin neglijenta” comisa prin participarea unor inalti reprezentanti ai autoritatii de stat si tainuita nepermis si toatal tuturor codurilor penale stiute de mine. Mobilul problemei nu e daca vanatoarea a vut loc legal sau nu, mobilul este tainuirea crimei de catre oameni sus pusi!! Statul de drept nu poate fi pus la indoiala nicio clipa prin niciun artificiu de logica.Intentia lui Filat este de a face intentionat din Ioan LUPU(PL) un paratrasnet al afacerii. Daca ar fi fost in …”tara” si Ghimpu, cu siguranta ar fi incercat un subterfugiu asemanator. Spusele lui sunt foarte dubioase si ascund ceva cu siguranta.

 29. Soliman (ne)magnificul Says:

  PT, dl. ION
  Stimate domn, il incriminezi si-i reprosezi d-lui Mihaes lucruri fara sens. Nu e nici locul , nici cazul,date fiind evenimentele vanatoresti stiute, sa insinuezi vreo culpa. Mihaes a discutat si a dezbatut chiar detasat o situatie care e departe cu totul de orice limita a legalitatii . Acuzele care le-a formula Filat spre seara lui Ion LUPU , (Moldsilva)imi starnesc dubii serioase asupra intentiilor sale. Oricum le-am privi sunt f. inabile si asta e putin spus. E totusi prim-ministru , NU??

 30. cetatean Says:

  Pacat asa o perspectiva aveati 😀
  Dar va voi spune un BANC despre perspectiva.
  Intr-un colhoz discutau 3 vaci, si una spunea celorlalte 2:
  LA Colhozul din satul vecin voi sa vedeti ce PERSPECTIVA, hranesc vacile de 3 ori pe zi, le mulg de 2 ori, au clopot la git fiecare, le spala, ii RAI. Ce facem mergem de aici ca ne maninca mustele, si vai de capul de mincarea asta, mai ca murim de foame degraba. Se inteleg ele si a 2 zi se indreapta spre Colhozul din satul vecin! Iesind pe poarta Colhozului, dau ochii cu BoBIC, care era legat de o fringhie, rodea sarmanu un os de o saptamina si il mincau mustele.
  Ele ii spun, BOBIC hai cu noi, la colhozu din satul vecin asa o PERSPECTIVA, vom trai ca in rai
  Da Bobic le zice. Ei cei cu voi, eu aici asa o PERSPECTIVA am, nu merg eu nicaieri!!
  Vacile uimite il intreaba ce-i cu tine ce fel de PERSPECTIVA in infundatura asta?
  BOBIC: Am auzit o discutie dintre seful de Colhoz si Inginer, ca daca urmatoarele saptamini tot asa prost ne va merge atunci Tot Colhozul VA SUGE P*LA lui BOBIC

  Eu sper ca ati inteles alegoria 😀

 31. Vlad Says:

  PLDM faca alianta macar si cu dracu,principalul ca Plahotniuc sa nu devina stapanul tuturor.

 32. Vlad Says:

  Ma tem ca va fi nu Bobic,ci Vovic:(:(

 33. Cineva Says:

  Omule, ori nu ai ratiune ori nu ai morala! Cum poti sa afirmi, ca Zubco trebuie sa plece, pentru ca doar a fost la vinatoare?! Nu doar! Chef a procurorilor si a judecatorilor impreuna! Vinatoare ilegala in rezervatie! Nu te mai citesc!

 34. Cineva Says:

  Mai adauga tainuirea si musamalizarea cazului! Deschide ochii!

 35. Alexandru Says:

  Cele scrise de dumneavoastră sunt nesimtit de părtinitoare. Rușine….Nu va interesează deloc soarta acestei tari.

 36. attilla Says:

  Romane, esti dus rau..Unde sint principiile?Valorile?Facea Voronin ce facea,dar e comunist-adica din start e rau.Dar democratii de azi?Esti vindut rau-va este in c.. de tara si popor…

 37. Anatolie Says:

  Mai Hamaiesh, ce vei manca cand Plohish va incasa vreo 35 de ani „s konfiskatsiei”?
  …si o sa te uite legat…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: