Nu uita ca esti cetatean roman. Duminica mergi si voteaza

Duminica vor avea loc  alegeri pentru Parlamentul Romaniei.
Conform unor estimari, circa  trei sute mii de cetateni moldoveni au redobindit cetatenia Romaniei.

Indiferent de optiunile politice ale alegatorilor, conteaza sa fie o prezenta cit mai mare a cetatenilor romani cu domiciliul in R. Moldova.

Purtătorul de cuvind al Ambasadei României la Chişinău, George Scarlat, m-a rugat sa informez cetatenii romani despre lista sectiilor de votare, in total 19, ceea ce mi se pare suficient.

Alegerile pentru Parlamentul României

09 decembrie 2012 (07.00 – 21.00)

Secţia de votare (se alege din listă)

1. Chişinău 1 – Secţia Consulară, str. Grigore Ureche nr. 2

2. Chişinău 2 – Secţia Consulară, str. Grigore Ureche nr. 2
3. Chişinău 3 – Liceul „Gheorghe Asachi”, str. Bucureşti 64 (Puşkin)
4. Chişinău 4 – Liceul „Gaudeamus”, str. Petru Zadnipru nr. 14/4, sectorul Ciocana

5. Ialoveni – Casa Raională de Cultură, str. Alexandru cel Bun nr. 89
6. Orhei – Şcoala de Muzică, str. Chişinăului nr. 9
7. Nisporeni – Şcoala Muzicală, str. Ion Vodă nr. 8
8. Căuşeni – Casa Limbii Române, str. Mihai Eminescu nr. 29
9. Hânceşti, Primăria Hânceşti, str. Mihalcea Hâncu nr. 132
10. Călăraşi, Primăria Călăraşi, str. Mihai Eminescu nr. 19
11.  Bălţi – Consulatul General, str. Sf. Nicolae nr. 51
12. Ungheni –  Biroul Consular Ungheni, str. Mihai Eminescu nr. 35
13. Soroca – Palatul Culturii, str. Independenţei nr. 74
14. Cahul – Consulatul General, str. B.P. Hasdeu nr. 11
15.  Cimişlia – Casa de Cultură, str. Ion Popuşoi nr. 2

16. Cantemir, sediul Casei de Cultură, str. Ştefan Vodă nr.1

17. Teleneşti, sediul Consiliului Raional Telenesti, str. 31 August nr. 9

18. Drochia, sediul Consiliului Raional Drochia

19. Ştefan Vodă, sediul Liceului teoretic Ştevan Vodă, str. Libertăţii

 

Cetăţenii români pot vota în Republica Moldova cu următoarele documente:

 1. Cu paşaport românesc cu domiciliul în Republica Moldova;
 2. Cu paşaport românesc cu domiciliul în România, însoţit de buletinul de identitate moldovenesc şi anexa care atestă domiciliul în R. Moldova.
 3. Cu paşaportul românesc cu domiciliul în România, însoţit de permisul de şedere în Republica Moldova.

 

Atenţie! Nu pot vota în R. Moldova cetăţenii români, posesor ai paşapoartelor în care este trecută menţiunea “cu domiciliul în România”, aflaţi în tranzit în R. Moldova (afaceri, turism, vizită etc.). Nu se poate vota cu cartea de identitate românească.

 

Se votează pe două Buletine de vot:

– Buletinul de vot – “Circumscripţia electorală nr. 43, Colegiul nr. 1” – în care sunt înscrişi candidaţii pentru Senat şi  bletinul de vot pentru Colegiul nr. 2 – în care sunt înscrişi candidaţii pentru Camera Deputaţilor.

 

Recomandări:

 

Pregătiţi din timp documentele de identitate: paşaportul românesc şi, unde este cazul, buletinul de identitate moldovenesc şi permisul de şedere în Republica Moldva. Verificaţi ca documentele să fie în temen de valabilitate în ziua alegerilor.

Vă invităm să vă exercitaţi dreptul de vot şi să veniţi la vot din timp la secţiile de votare, de preferat în orele de lumină, pentru a evita aglomeraţia din ultimile ore ale procesului de votare.

Pentru orice alte neclarităţi:

Telefonaţi la:  022.855.003 (call-center) unde cetăţenii români pot afla informaţii privind alegerile. Programul de funcţionare a acestui call center este între orele 08.30 – 16.00 în toate zilele lucrătoare. În ziua alegerilor, 09.12.2012, programul va fi prelungit pe toată durata procesului electoral.

Consultaţi site-urile: alegeri2012@ambasadaromaniei.md ; http://www.mae.ro/alegeri-parlamentare-2012

Reclame

9 răspunsuri to “Nu uita ca esti cetatean roman. Duminica mergi si voteaza”

 1. Jenny Says:

  Nene Mihaes, da dl Alexeev e cu Cubreacov sau fara? Adica, sa stiu, daca il votez, il votez la pachet cu Cubreacov sau fara? Sau poate sa nu-l votez? Mata ce zici?

 2. SIMINA Says:

  NUMAI RE-UNIREA CU ROMANIA NE ESTE SALVAREA !

 3. Soliman (ne)magnificul Says:

  Cat se vede de clar cum trag comunistii din „Moldova” la comunistii din Romania intr-o viitoare ROMANIA COMUNISTA!! Auzi doamna JENY?! Citesti? Atunci sa-ti mai spun : patronajul va fi, fireste, tot de la KREMLIN> Iar frontiera „Romaniei Comuniste” pe Carpatii Orientali, Asta vrei/vreti , asta veti avea !! TRANSIVANIA INSA NU VA MAI FI IN ROMANIA !! Daca voi aveti dreptul sa alegeti, si eu/noi ardelenii si banatenii avem acest drept:fara comunism !! Asa ca du-te si voteaza-ti pe Alexeev!!Pasli!!!

 4. Jenny Says:

  Mie imi pute doar kubreakov, deocamdata!

 5. mircea.ro Says:

  eu nu înţeleg legătura dintre cetăţeanul basarabean care şi-a redobândit,la cerere,cetăţenia română,cu domiciliul stabil în RM !!!! şi statul român,cu întreaga lui politică fiscală,economică,socială şi naţională,respectiv cu cetăţenii români plătitori de impozite,taxe sau beneficiari ai politicii guvernamentale.Cum poate un cetăţean român,trăitor pe alte meleaguri să înţeleagă realităţile de zi cu zi ale românilor băştinaşi,sau este corect ca altcineva să ne hotărască soarta viitoare?.Este doar o nedumerire,am convingerea că cetăţenia română trebuie dovedită şi nu doar aclamată.

 6. Damian Hincu Says:

  Mircea,
  Dupa caderea URSS, frontiera Romaniei trebuia sa revina la Nistru,pentru ca Tratatul de la Paris din oct.1920 recunostea drept legala unirea Basarabiei cu Romania ,iar marile puteri fondatoare a Ligii Natiunilor (Marea Britanie,Franta,Italia,Japonia) au dat garantii ca vor proteja acest act de drept international. Dupa WW2 ,frontiera Romaniei din feb. 1947 a fost impusa de Stalin si Molotov pe Prut , recunoscuta dupa santajul rusesc de celelate delegatii straine la Paris!
  Din punct de vedere juridic ,tinand cont de principiile Cartei Atlanticului( actul fondator al ONU) din 1941 ale anglo-americanilor, unde se enunta ca frontierele tarilor europene nu vor fi schimbate de beligeranti ,frontiera Romaniei a ramas de jure pe Nistru (ocupatia straina a Basarabiei si Bucovinei de Nord continua), iar basarabenii si bucovinenii-cetateni romani! Nu e vina romanilor basarabeni si bucovineni bastinasi ca au devenit minoritari pe pamantul romanesc datorita genocidului romanesc prin colonizarii masive de rusi si ucrainieni si a epurarii masive prin foamete ,deportari sau masacre(Fantana Alba etc.) , ca tragedia comunisto-rusa din Coreea de Nord ! Dar elita politica romaneasca(educata de rusi) nu poate fi comparata cu elita politica finlandeza occidentalizata, pentru ca finlandezii nu au renuntat niciodata la Carelia istorica! Finlandezii n-au cedat fara lupte Carelia sovieticilor , dar n-au murit drept „carne de tun ” cu sutele de mii pentru Hitler la Stalingrad ,pe Don sau Caucaz ca romanii, pentru ca au avut noroc de un Mannerheim si de o elita politica curajoasa,dar nu de un rege afemeiat si manipulat de agenta lui Stalin -Elena Volkova/ Lupeasca si las -Carol 2-lea , de un tradator rusilor -Mihai si de un general Antonescu -supus total si fidel al lui Hitler care a fost usor prins in capcana ruseasca antisemita la Odesa si a dus la moarte armata romana dupa Nistru din iulie 1941! Iar Finlanda n-a fost ocupata si jefuita 45 de ani de trupele sovietice si comunistii rusi,ca Romania, chiar daca au pierdut temporar Carelia la URSS!Cum e privita Finlanda (cu 5 mln. locuitori)de occidentali si cum e privita Romania ( cu peste 20 mln locuitori),chiar daca nivelul de viata economic si cultural din perioada interbelica din ambele tari era similar! Romania Interbelica Europeana a fost asasinata odata cu Nicolae Iorga, care tinea mult la Basarabia si Bucovina! Iorga,Pelivan sau Maniu meritau sa conduca Romania din 1927 ,abolind prin referendum monarhia si instaurand o republica libera dupa modelul francez! Iar in iunie 1940 armata romana rezista la Nistru , pentru ca-n ajutor venea armata turca(dupa memoriile lui Gh.Tatarescu) , iar Romania actuala ar fi avut nivelul de viata similar cu al Italiei sau al Finlandei! De aceea doar armata ,biserica si patriotii autentici romani sunt speranta Basarabiei si Bucovina de a reveni la normalitate !

 7. Ieseanul Says:

  domnilor;va rugam sa mergeti la vot si votati cum credeti de cuvinta : Haideti Fratilor la vot….. Sa le-o tragem peste bot,sa nu parem de ocara…Fricosi,tradatori de tara.Sa Iesim La vot la vot acusi; Sa nu dam tara la rusi..caci vin cei din Usl-e,Flaminzi ca lacustele…Scrisa de Stefan-vlad-minune.

 8. Ieseanul Says:

  De regula, eu ma consider (simpatizant P.N.L) momentan recunosc ca trebuie sa-mi reconsider parerile vizavi de P.N.L.si Liderii acestora…..

 9. galiuk77 Says:

  ce legatura au cetatenii romani, nu basarabeni, stabiliti peste hotare si care voteaza? ce legatura au,spre exemplu, oameni de afaceri care nu au cetatenie romana si nu au drept de vot, dar care platesc impozite statului roman?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: