Duetul Putin/Medvedev propune ca R.Moldova sa se transforme in al doilea Belarus. Ce facem domnule Filat, acceptam?

Vizita Premierului Filat  in Rusia, a adus anumite clarificari importante in ce priveste intentiile adevarate ale Kremlinului fata de R.Moldova.
Concluzia principala este ca Rusia doreste schimbarea vectorului de integrare europeana in cel de integrare eurasiatica.
Astfel, Moscova a cerut Republicii Moldova sa denunte protocolul ce prevede aderarea la pachetului energetic al UE, in schimbul unui pret mai mici la gazele rusesti.
Acest lucru a fost declarat franc de catre Premierul Medvedev si Ministrul energeticii.
Conflictul dintre Gazprom si UE a luat amploare, si Rusia dorind sa-si protejeze monopolistul, incearca sa foloseasca R.Moldova pe post de spargator, astfel ca tara noastra sa fie prima care denunta pachetul energetic cu UE, facind o bresa si dind exemplu si altor tari.

Tot Premierul Medvedev a declarat ca ar fi bine ca R.M. sa se integreze in Uniunea Vamala, astfel se explica si toata vinzoleala partidelor de stinga de la noi pe acest subiect.
Apoi au fost si declaratiile lui Putin despre 1812, si interesul acestuia fata de investitiile in RM.

De fapt pachetul propus de duetul Putin/Medvedev ar insemna ca R.M sa renunte la cursul de integrare europeana, sa cedeze intreprinderile sale importante investitorilor rusi, si sa devina al doilea Belarus.
Adica un satelit fidel, cu un regim autoritar, care sa cedeze in toate subiectele , inclusiv cele economice, in schimb sa beneficieze de un pret mai mic la gaze.

In contextul reglementarii conflictului transnistrean, avem declaratia lui Medvedev ca Rusia sustine integritatea teritoriala a R.M. , cu mentiunea ca conform unor surse, Putin i-a propus lui Filat sa fie constituita confederatia R.M./Transnistria, cu pastrarea bazei militare ruse pe termen indelungat.

Rusia nu-si poate permite sa procedeze ca si in cazul Abhaziei si Osetiei de Sud,  si sa recunoasca independenta RMN, deoarece s-a fript atunci in 2008 in relatiile cu Occidentul, si in afara de Nicaragua, nu mai sunt tari care au recunoscut independenta acestora.
Independenta Abhaziei si a Osetiei de Sud nu a fost recunoscuta nici macar de satelitii fideli a Rusiei din CSI, Belarus si Kazahstan.

Intelegind riscurile, inclusiv a blocarii relatiilor cu UE si NATO, Rusia va incerca sa alipeasca RMN la R.M., astfel ca sa o transnistrizeze, si s-o opreasca din drumul proeuropean.
Rusiei i-ar conveni ca R.M. sa devina un stat aflat sub protectoratul sau, care sa fie folosit impotriva Ucrainei si Romaniei, la hotarul UE si NATO.

Iar pentru a indeplini acest scenariu, trebuie sa aiba la Chisinau o guvernare proruseasca loiala, si evident AIE  ii sta in cale si trebuie debarcata de la putere.

Unica solutie de a grabi caderea AIE sunt alegerile parlamentare anticipate.
In cazul declansarii acestora, Rusia poate folosi arma electorala transnistreana, si anume cele circa 300 mii de voturi ale cetatenilor moldoveni din regiune, care ar putea sa aduca la putere o alianta de partide prorusesti in frunte cu PCRM.

Premierul Filat a fost umilit in Rusia, a venit acasa cu propunerea de a transforma R.Moldova in Absurdistan sau Bastardostan, si are de ales, sau cedeaza la santaj, sau merge ferm inainte pe drumul proeuropean.

In cazul in care cedeaza, ar trebui sa inteleaga ca va fi folosit si aruncat la cosul de gunoi al istoriei.

http://voceabasarabiei.net/index.php?option=com_content&task=view&id=23819&Itemid=1910

Reclame

13 răspunsuri to “Duetul Putin/Medvedev propune ca R.Moldova sa se transforme in al doilea Belarus. Ce facem domnule Filat, acceptam?”

 1. Ginger&Swaga Says:

  fără nicio dubie: duetul MedvePut cîntă bine, dar ideea cu copierea neautorizată a Belarusiei e una irealizabilă – lui Filat nu-i ajung două săptămîni de experiență.
  Iată Vlad Voronin (!) cu ”Antropolgul” – o fac într-o noapte.
  Dar mare e dumnezeul lor, cresc ”cadre” destoinice. Mă refer la BT, care a ciugulit aceeași iarbă de pe Bîc, ca și Igorioc.

 2. Trubadur Says:

  Pe rusi sa nu-i crezi nici cand or fi morti toti. Ei niciodata nu ne-au vrut binele in toata istoria noastra foarte dureroasa. Acum de buna voie sa intram iar in ocol bandei de la Kremlin?

  Problem nu este in ei, problema e in noi, ca nu avem curaj sa spunem raspicat: „Nu! si AMIN!” Pana aici agunge atata experienta ruseasca…

  Chiar sunt hipnotzati toti? Oameni buni, avem toata sansa sa scapam de sub ocupatia lor, spre asta SA MERGEM!

 3. FRONTUL RE-UNIRII Says:

  Moscova scoate greul agenturii sale de la Chisinau
  impotriva “Marsului Unirii”.

  Astazi este rândul lui Vlad Filat !

  10 septembrie 2012

  http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/politic/6806-moscova-scoate-greul-agenturii-sale-de-la-chisinau-impotriva-marsului-unirii-astazi-este-randul-lui-vlad-filat-.html
  –––––––––––––––––––-
  Asa cum “Romanian Global News” anunta anterior, frica Moscovei ca pe 16 septembrie vor fi in strada 10.000 de basarabeni care vor cere pasnic reunirea R. Moldovei cu Romania va face sa iasa la iveala parti importante ale agenturii rusesti de la Chisinau, parti pana acum bine acoperite in Parlament si Guvern , dar nu numai.

  Politicieni care umbla cu “integrarea europeana” in gura si cu ordinele primite de la Moscova in buzunar au inceput sa-si faca datoria incercand blocarea unei actiuni pasnice care nu este altceva decat un firesc mod de libera exprimare a convingerilor fata de viitorul comun al celor doua state romanesti. Ei pot fi 10 sau 10.000, dreptul lor de a-si exprima liber si pasnic convingerile este consfiintit de legile lumii libere, club la care politicienii din R. Moldova sustin ca sunt membri.

  Dupa declaratiile agentului SVR-ului Dumitru Diacov, vazand determinarea crescanda a miilor de oameni care vor sa-si explime liber si pasnic convingerea ca impreuna cele doua state romanesti vor fi mai puternice si ca pe 16 septembrie ar putea fi in strada 10.000 de unionisti, Moscova disperata isi expune pana si agentii cei mai bine acoperiti.

  Astazi chiar inainte de a se prezenta in fata stapanilor de la Moscova este randul lui Vlad Filat sa faca dovada apartenentei sale la reteaua ruseasca.

  „Rog cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la participarea la Marșul Unirii din 16 septembrie și să nu se lase să fie folosiți de inamicii procesului de integrare europeană a țării”,

  a declarat Vlad Filat la sedinta Guvernului de la Chisinau, înainte de vizita pe care trebuie să o întreprindă la Moscova.

  Evident Filat, asemeneni lui Diacov incearca sa manipuleze ordinar crezand ca basarabenii sunt prosti.
  Pai unionistii tocmai asta vor. Integrare europeana imediata prin reunirea cu Romania si nu promisiuni in vant care urmaresc tocmai indepartarea si dezamagirea basarabenilor fata de procesul greoi si fara un termn precis al mult clamatei integrari europene. Evident expertii rusi au studiat psihosociologie si stiu bine ca nu mai este decat o problema de timp pana la aparitia asa numitului “efect bumerang” fata de ideea de integrare europeana.

  Si Filat stie asta. Dar jocul sau dublu, cunoscut dealtfel de cei interesati, ii convine de minune tanarului prim-ministru si personalitatii duble a acestuia.
  Insa nu oricine se lasa pacalit. Si partea opusa Moscovei are experti.

  Si noul Lucasenko de la Chisinau continua:

  „Se cere condamnarea politică a tuturor celor care contestă și subminează statul. Acțiuni de acest gen, la fel ca și cea planificată pentru 16 septembrie, este împotriva independenței Republicii Moldova. Toți fac jocul inamicilor integrării RM în UE”

  In mod evident daca se auzea acest tip de discurs in Belarus nu ar fi fost o surpriza, dar sa auzi asemnea discurs despre un mars pasnic la un prim ministru care acum cateva zile vorbea despre democratia din R. Moldova cu Cancelarul Angela Merkel este, pentru cineva care nu cunoaste personajul, o mare surpriza dar si o mare dezamagire.

  Evident utilizarea unor institutii de forta de catre Filat impotriva unionistilor va fi semnalul

  ca omul politic Filat si-a terminat reprezentatia, in scena intrand agentul rus Filat.

  Iar daca institutiile il asculta inseamna ca cele doua decenii de la independenta fata de URSS

  nu a insemnat decat timp pierdut.

  Un lucru este clar. Disperarea Moscovei este mare si este posibil sa mai avem surprize.

  Chiar unele mari.

 4. Afara dihorii de la Kremlin cu tot cu gazele lor. « Cerul Albastru Says:

  […] https://romanmihaes.wordpress.com/2012/09/13/duetul-putinmedvedev-propune-ca-r-moldova-sa-se-transfor… […]

 5. Siberiacul Says:

  Suntem conduşi mai mult de 20 ani de aceiaş oameni a Moscovei. Doar nu puteai fi membru al biroului pc a rssm fără consimţămîntul, indicaţia Moscovei. Am fost conduşi de Snegur, Lucinschii, Voronin, acuma de „elevii” lui P. Lucinschii – Filat cu Diacov şi „elevii” lui Voronin – Lupu, Plahatniuc. Ghimpu e „chidanit” ca simplu deputat. Noi, cetăţenii, suntem vinoveţi de situaţia în care ne aflăm, pentru că noi îi tot votăm în timpul alegerilor.
  Forţile proruse au bani, au posturi de televiziuni. Forţile anticomuniste, proromâne, proeuropene trebuie să fie unite în informarea maselor prin localităţi de la casă la casă

 6. marian Says:

  …o prestatie sinistra , penibila si groteasca din partea unui premier preocupat mai mult de propriul PR decit de demnitatea propriei tari . o clovnerie hidoasa si nimic mai mult . vorbim de premierul AIE sau de premierul PCRM + PSD + PSRM …?

 7. FRONTUL RE-UNIRII Says:

  SOS ! OCUPATIA RUSEASCA IN ACTIUNE !
  ––––––––––––––

  Elevul Alexandru Bejan va fi judecat azi la Tiraspol !
  ––––––––––––––––––
  Demers către Organizaţia Naţiunilor Unite,
  – OSCE Moldova,
  – UNICEF,
  – Ambasada SUA în R.Moldova,
  – Ambasada României în Republica Moldova,
  – Toţi elevii şi studenţii din Republica Moldova
  –––––––––––––––––––
  Reamintim că pe data de 31 martie 2011 lucrătorii oficiului poştal din oraşul Tiraspol,
  au găsit o scrisoare fără plic adresată şefului
  Secţiei de Afaceri Interne a aşa numitei RMN.

  Conform acestei scrisori, anonimul insistă că lui să
  i se restituie suma de 2 300 $,
  în caz de refuz va avea loc o crimă.

  În urma cercetărilor a fost învinuit(
  fără dovezi, cu încălcări de procedură juridică)

  Bejan Alexandru, colegul nostru de clasă.

  Noi, elevii clasei a XII-U din Liceul Teoretic
  «Lucian Blaga», oraşul Tiraspol

  rugăm să ne susţineţi pentru a afla adevăratul infractor şi scoaterea de sub urmărire penală a colegului nostru Bejan Alexandru,

  deoarece suntem convinşi că el este nevinovat.
  Bejan Alexandru este un băiat cu un suflet mare, binevoitor, responsabil.
  În orice moment este gata să acorde o mână de ajutor, fiind un bun prieten.

  Vă rugăm să ne ajutaţi să dovedim nevinovăţia
  lui Bejan Alexandru.
  Noi nu avem puteri să luptăm cu sistemul totalitar
  din regiune.
  ––––––––––––––––-
  Au semnat elevii cl XII.

  (Originalul scrisorii cu semnaturi se afla la redactie)
  ZIARUL DE GARDA din 13 septembrie 2012

  http://www.zdg.md/stiri/elevul-alexandru-bejan-va-fi-judecat-maine-la-tiraspol

 8. FRONTUL RE-UNIRII Says:

  un nou mesaj de la:

  Aeleden, Romania (14 September 2012) :

  via Ziarul de Garda

  VERSURI:
  Nu vreau sa fiu GROPAR
  ––––––––––––––––

  Nu vreau sa fiu groparul unui neam

  Nu vreau sa fiu călăul unei ţări,

  Nu vreau să stau şi să privesc pe geam

  Cum suntem spulberaţi în patru zări.

  Nu vreau sa tac, s-aştept şi să înghit

  Vânzări batjocoriri şi nesimţire

  Nu vreau să mai ascult stereotip

  Poveşti despre promisa fericire.

  M-am săturat să tac şi să privesc

  Călcâiul ce striveşte un gândac

  Am glas să ţip şi să mă răzvrătesc

  Am glas ca să vorbesc şi nu să tac.

  Nu vreau să mă complic din plictiseală

  Dar nici să fiu complice unor hoţi

  Tăcerea ce ucide ca o boală

  Ne face hoţi şi criminali pe toţi.

  Nu vreau să lâncezesc o viaţă iar

  Să mă cuprindă lenea ca o moarte

  Dacă va trebui să mor, atunci măcar

  Să mor strigându-mi dorul de dreptate.

  Nu vreau să tac, nu vreau să stau şi nici

  Să mai aştept umil cu mâna-ntinsă

  Să vină vreun „0 seven agarici”

  S-aprindă iar o candelă nestinsă.

  M-am săturat să strâng şi să tot tac

  Nevoile, şi grijile şi dorul

  Să fierb ca ciorba-n oală sub capac

  La foc arzând cu încetinitorul.

  Nu vreau, nu pot să mai suport

  Atâta delăsare criminală

  A celor ce vor tot, fără efort.

  Nu vreau să mai bolborosesc în oală.

  Nu vreau să fiu părtaş al celor care

  Îmi vând pământul şi mă vând pe mine

  De astăzi mă ridic iar în picioare

  Nu vreau să mai accept mersul pe vine.

  Priviţi-mă, la cât arăt de mic,

  Eu mă aşez cu mult deasupra voastră

  Căci eu de astăzi, iată, mă ridic

  Şi nu mai stau pasiv lângă fereastră.

  Căci nu mai vreau şi n-am să mai accept

  Să fiu călău, secure şi gropar

  Cât îmi va bate inima în piept

  Voi fi copac semeţ, protestatar.

  –––––––––––––––
  de Marin Neacsu

 9. Heks Says:

  Acceptam http://hotnews.md/articles/view.hot?id=16642

 10. FRONTUL RE-UNIRII Says:

  ACUM ORI NICIODATĂ, SĂ DĂM DOVEZI LA LUME CĂ
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ϺOLDOVA E ⱤOMÂNIA ₪₪₪₪₪₪₪₪
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  CU MIC CU MARE, LA MARŞ!

  Duminica, 16 SEPTEMBRIE 2012, ora 14:00,
  din Piata Academiei apoi la Teatrul Verde pe la 15.30
  fii unul din cei 10.000 de moldoveni care vor cere UNIREA la Chișinău!
  Marsul Re-Unirii noastre cu România !

  BASAⱤABIE ⱤOϺÂNĂ… HAI SĂ DĂϺ ϺÂNĂ CU ϺÂNĂ!
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ U N I R E ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  youtube.com/watch?v=E9pBTwxZTpA

  youtube.com/watch?v=2hgpJNrdkaM

 11. Ieseanul Says:

  Bravo Marine(nota 10 cu felicitari) ptr. versuri si ceea ce exprima ele;

 12. FRONTUL RE-UNIRII Says:

  RUSIFICAREA ELEVILOR MOLDOVENI CONTINUA
  CU O NOUA MINISTRA AMERICANCA !
  ––––––––––––––––––––––––––
  Apel către românii de pretutindeni:
  cum să ajutăm “o insulă” în care limbă română abia pâlpâie?
  Poate aud si ceva institutii de la Bucuresti si Chisinau!

  18 Septembrie 2012
  Romanian Global News
  http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/economic–social/6897-apel-ctre-romanii-de-pretutindeni-cum-s-ajutm-o-insul-in-care-limb-roman-abia-palpaie-poate-aud-si-ceva-institutii-de-la-bucuresti-si-chisinau.html
  ––––––––––––––––––––
  Facem APEL către toţi românii de pretutindeni
  să intervină pe lângă Guvernul FILAT pentru a susţine românii din s. Valea-Perjei, Taraclia care sânt pe cale de rusificare în R. Moldova.
  Această mişcare de solidaritate este necesară pentru a opri campania de limitare în drepturi a românilor basarabeni,
  transmite Romanian Global News.

  O corespondenta de la Mihai Ciubotaru, Director Basarabia Literară.
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
  Vorbim despre un fost gimnaziu cu predare în limba română, lichidarea căruia va avea consecinţe grave pentru moldovenii-români-basarabeni din partea locului.

  Conform recensămîntului din 2004,în s.Valea-Perjei, Taraclia, locuiesc aproape 4000 locuitori de etnie bulgară şi în jur de 1000 vorbitori de limbă română/moldovenească/.

  În realitate, toţi moldovenii de aici, vorbesc atât limba bulgară, cât şi limba rusă, iar dintre bulgari, foarte puţini sunt acei care posedă limba română/moldovenească/.

  Problema se va agrava şi mai mult, pentru vorbitorii limbii române din sat ,
  odată cu lichidarea gimnaziului „moldovenesc”.
  Va deveni catastrofă din simplul motiv că moldovenii din s. Valea-Perjei
  deja sunt minoritate naţională, au prea puţine drepturi, sunt slab reprezentaţi în birourile de conducere şi administrative din sat. Acum, îi paşte pericolul să fie asimilaţi în totalitate.

  Vorba e, că începând cu 1 septembrie 2012 Ministerul Educaţiei a închis gimnaziul din sat, unicul gimnaziu cu predare în limba română în raza de vre-o 60 km din regiunea dată,
  unicul gimnaziu din regiune, unde bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt a ajuns încuiat.

  Motivul lichidării–sunt puţini elevi, astfel, copii au fost trecuţi la liceul rus din sat,
  care, potrivit Regulamentului, nu mai poate fi numit liceu, ci numai gimnaziu,
  deoarece,în realitate, nici el , nu întruneşte numărul necesar de elevi
  pentru a purta titulatura de liceu.

  Fostul gimnaziu „moldovenesc” anul acesta avea 37 de elevi , alţi 62 elevi,
  vorbitori de română, au fost transferaţi anterior de către părinţi, în liceul rus,
  pentru a-şi menţine copii în sat până în clasa a 12-ea .

  Acum , cu gimnaziul lichidat, cu copii trecuţi la liceul rus , părinţii sunt îngrijoraţi pentru viitorul lor, căci, prin aceasta ei întrevăd o asimilare totală a moldovenilor, iar copii lor total rusificaţi.

  Zilele acestea, părinţii celor 37 de elevi au fost în grevă timp de o săptămînă. Copii n-au frecventat şcoala. Sperau că vor veni de la Ministerul Educaţiei şi le va lua apărarea—îi va susţine şi înţelege, doar sunt la ei acasă, în R. Moldova şi nu în Rusia. N-a fost să fie.

  Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au venit pe 7 septembrie,
  preventiv întâlnindu-se cu conducerea raională şi sătească,

  care numai auzind despre limba română se înegresc la faţă,

  nemaivorbind de susţinerea părinţilor îngrijoraţi.

  Deja, ajungând la gimnaziu, reprezentanţii Ministerului Educaţiei deschis s-au revoltat pentru faptul că acolo, alături de părinţi, erau prezenţi şi buneii, bunicele.

  În toate aceste revolte ei bănuiau doar o influienţă politică.

  Până la urmă, cei 3 reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, au motivat lichdarea gimnaziului „moldovenesc” şi trecerea elevilor în liceul moldo-rus din sat prin lipsa mijloacelor financiare. Aşa şi n-au înţeles ei, doleanţele şi îngrijorarea , că părinţii nu vor să le fie rusificaţi (bulgarizaţi) copii în liceul moldo-rus.

  Tot aici, la adunarea părinţilor revoltaţi, s-au mai deschis şi unele paranteze vizavi de acţiunele Ministerului Educaţiei, care, încalcând propriul Regulament, a permis inmatricularea în clasa 10 de liceu a numai 38 elevi, pe când Regulamentul prevede pentru calsele a 10-ea din liceu nu mai puţini de 50 elevi cu formarea minimului de două clase de a 10-ea.

  Revolta părinţilor moldoveni este înţeleasă. Dacă nu va fi liceu rus în sat, ci doar gimnaziu rus, atunci mulţi elevi vorbitori de română din actualul liceu, chiar şi bulgarii, pe parcurs, vor dori să înveţe în gimnaziu cu predare în limba română.

  De ce e nevoie de ajutor?
  Referitor la limba de stat, propriu-zisă. În toate instituţiile din satul Valea-Perjei,Taraclia, (Primărie, administraţia Asociaţiei Agricole, spital, poşta şi chiar în magazinul din partea „moldovenească” a satului) se vorbeşte doar în bulgara sau rusă.

  Dacă încerci să vorbeşti în limba română, atunci poţi fi trimis brutal cu traiul în România.

  Referitor la început de an şcolar. La întîlnirea cu părinţii elevilor din fostul gimnaziu s-a vorbit doar în limba rusă. Festivităţile de la careul noului an şcolar s-au petrecut preponderent în limba rusă, cu muzică doar rusescă., nici o exclamare din partea elevilor cu un „Mulţumesc”,ci doar numai cu „Spasibo”.

  Nici un cuvînt despre regretaţii Doina şi Ion Aldea Teodorovici, chiar dacă la careu era şi Şefa Direcţiei de învăţămînt din Taraclia, care de asemenea nu posedă limba de stat.

  Dacă nu se redeschide gimnaziul, atunci procesul de bulgarizare/rusificare se va intensifica în această insulă cu vorbitorii limbii române. Concluzia vine de la sine.

  Pînă la sosirea reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, părinţii elevilor trecuţi la liceul rus,
  au fost preîntîmpinaţi de către directorul liceului rus :
  – la anul viitor clasa I nu va fi cu predare în limba română,
  – obiectul „chimia”, anul acesta, va fi studiat în limba rusă şi nu în limba româna, iar în următorii ani de învăţămînt, numărul obiectilor cu predare în limba rusă se va mări.

  Deci, după lichidarea gimnaziului cu predare în limba română,repet, părinţii au temerea că în următorii ani elevii vor fi obligaţi să înveţe doar în limba rusă la noi acasă, în R. Moldova.

  Părinţii cer redeschiderea gimnaziului şi asiguarea procesului de învăţămînt
  cu toate cele necesare, inclusiv şi surse financiare.
  Timp de 5 ani tot s-a promis că va fi renovat sistemul de încălzire a gimnaziului,că va fi reparat acoperişul. Acum se motivează din lipsa finanţelor. Oare, pentru viitorii copii de pe această insulă de limbă română, cine va mai lupta pentru a studia în limba Statului lor şi nu în limba rusă? Oare nu se pot găsi nişte bani?

  Statistica ne spune că avem vre-o 200 de cetăţeni ai R. Moldova, care au un venit anual de peste un milion de lei – ar putea unii din aceşti milionari ajuta şi susţine gimnaziul din s. Valea-Perjei r. Taraclia, unicul gimnaziu cu predare în limba română din regiune ?

  Avem partide politice bogate care spun că sunt „stataliste”şi patriotice, oare ei nu vor să ajute gimnaziul din s. Valea-Perjei, Taraclia, elevii căruia doresc să studieze în limba maternă, în limba de stat ?
  La Guvern nici nu mai îndrăznesc, poate se va autosesiza…

  Viitorul gimnaziului cu predare în limba română din s. Valea-Pejei, Taraclia este un test de demnitate naţională…Cum să susţinem această „ insulă”?…
  –––––––––––––-
  Autor: Maria Herţa

 13. http://yahoo.com Says:

  “Duetul Putin/Medvedev propune ca R.Moldova sa se transforme
  in al doilea Belarus. Ce facem domnule Filat, acceptam?
  Roman Mihăeş” ended up being a fantastic read and I personally was
  indeed really joyful to read the blog post. I appreciate it-Sara

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: