Stalinistul Voronin ingroapa PCRM

Constantin Tanase: „PCRM a rămas ceea ce a fost şi până la acest congres: un „mutant” politic rusofil, antinaţional, antieuropean, ireformabil, metaforic vorbind, o bubă a sistemului politic; bubele, precum ştim, trebuie sparte, nu… comentate”.
http://www.timpul.md/articol/pcrm-o-buba-care-trebuie-sparta-nu-comentata-34431.html

Congresul ordinar al PCRM nu a adus niciun fel de surprize.
Voronin a fost reales la al saptelea Congres, si este evident ca acest partid nu se va reforma niciodata.
Iar odata cu plecarea lui Voronin din fruntea PCRM, acesta va disparea de pe scena politica moldoveneasca .
Discursul lui Voronin antieuropean si antiromanesc nu mai surprinde pe nimeni, ne ramine numai sa ne bucuram ca acest politician care apartine trecutului, este in opozitie si nu la guvernare.
Raportul lui Voronin citit la Congres este un document plin de aberatii neostaliniste, de minciuni si de atacuri nefondate.

In continuare este important sa nu admitem acest monstru la guvernare, PCRM si Voronin trebuiesc izolati, tinuti in carantina, pina cind nu se vor dezumfla si nu vor mai prezenta pericol pentru societate si pentru cetateni.
Orice partid din actuala AIE trebuie sa-si interzica sa se gindeasca la o alianta cu acest partid extremist.

Din pacate, stinga moldoveneasca, in cea mai mare parte, este bolnava de romanofobie si eurofobie, si tine ostatici circa 50% din electoratul moldovenesc.

In ce-l priveste pe Misin, care a anuntat intentia de a-si face propriul partid, am mai declarat ca acesta are  autoritate la minoritatile nationale, si ar putea in anumite conditii sa atraga o parte din electoratul rusofon.

Mai jos puteti citi unele opinii pe care le-am facut publice anterior Congresului PCRM.

La cârma PCRM va rămâne acelaşi tandem crede un alt analist Roman Mihăeş:

„Probabil că domnul Voronin va rămâne în continuare împreună cu domnul Tcaciuk să conducă acest partid. În condiţiile plecării domnului Mişin din partidul comuniştilor scade şi în Parlament, scade şi în societate. Şi cred că deja va fi un congres obişnuit al acestui partid. Acum depinde ce va face mai departe acest grup al domnului Mişin, pentru că domnul Mişin este o figură importantă în rîndurile minorităţilor naţionale. Dînsul are autoritate la minorităţile naţionale şi dacă s-ar integra într-un partid şi ar depune anumite eforturi probabil că va reuşi „să fure” o parte din electoratul rusofon de la PCRM. Cred că aici ar fi miza grupului Mişin – minorităţile naţionale. Dînsul este un concurent serios pentru PCRM. Voronin cred că înţelege cît e de dureroasă această lovitură şi cred că regretă plecarea domnului Mişin, dar deja trenul a plecat.”

Europa Liberă: Şi dacă mai pleacă şi alţi deputaţi comunişti până unde ar putea să ducă scindarea?

Roman Mihaeş: „Apropo există scenariu prin care PCRM ar putea să intre într-o disoluţie profundă, să plece 10 sau chiar 20 de persoane din acest partid. Astfel încît să se reformateze complet Parlamentul, să apară o fracţiune sau chiar două fracţiuni noi. probabil că mai multe detalii vom avea deja după congresul PCRM, atunci cînd vom vedea dacă partidul a reuşit să-şi închidă rănile după plecarea acestor două grupuri importante Dodon şi Mişin sau dacă va continua hemoragia şi vor pleca şi alţi deputaţi. ”

Dacă pînă la acest Congres fruntașii comunişti afirmau sus şi tare că va fi Congresul Învingătorilor şi declarau că el va pune începutul revenirii PCRM la guvernare, doar cu o zi înainte tot mai multe voci acreditează ideea scindării formaţiunii conduse de fostul preşedinte al Moldovei, Vladimir Voronin.

http://www.europalibera.org/content/article/24608550.html

Anunțuri

4 răspunsuri to “Stalinistul Voronin ingroapa PCRM”

 1. Arghire Says:

  Acum, in actuala conjunctura politica,
  toate fortele noastre trebuie sa activeze spre un singur tel:
  Re-Unirea cu Romania !

 2. unu Says:

  Clar ca un partid (sau un bloc, uniune de partide de genul UDMR din România, etc.) al rusofonilor va apare mai devreme sau mai târziu, si Mîsin vrea sa prinda momentul prielnic. Si e foarte bine ca vor sa-si apere drepturile, asa e într-o democratie. Probleme vor fi daca un astfel de partid va dori sa impuna lb. rusa si celorlalte minoritati sau majoritatii românofone. Un fel de continuare a rusificarii pe usa din dos, si asta nu mi se pare corect. Mai ales când prin aceasta limba se propaga valorile si obiectivele imperiului rasaritean.

 3. mircea.ro Says:

  eu cred că degringolada PCRM,dacă va avea loc,nu va schimba nimic în intenţiile de vot ale alegătorului basarabean.Un mesaj asemănător ca ideile PCRM-iste,,puţin mai cizelat,îl au şi alte partide gen PSRM,PSDRM,PDRM.Prin urmare,paritatea de 50 cu 50% între est şi vest se va păstra ăentru o bună bucată de timp,singura şansă fiind în viitor noile generaţii.

 4. Ion Says:

  http://www.ionpetrescu.ro/2012/07/02/surpriza-ghiciti-cine-va-face-unirea%E2%80%A6/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: