Cetatenia romana este un instrument de europenizare a R.Moldova

Odata cu instalarea guvernului Ponta in Romania,  apar tot mai multe intrebari legate de politica noului guvern roman fata de R.Moldova.

Fiind invitat la Radio Vocea Basarabiei am declarat, ca Guvernul Ponta are de guvernat doar circa sase luni, va fi mai mult un guvern tehnic, pentru a organiza alegerile locale si parlamentare, si  nu cred ca va incerca sa stopeze proiectele ambitioase stabilite sub Presedintia lui Basescu, de guvernele  Boc si Ungureanu cu guvernarea actuala AIE din R.Moldova.

In special, basarabenii sunt interesati daca va fi sau nu, oprit sau suspendat, procesul de acordare a cetateniei romane.

Exista anumite temeri, deoarece in perioada 2000-2004 guvernarea PSD , Iliescu-Nastase, a suspendat si ingreuiat procesul de redobindire a cetateniei romane.

Insa in prezent, ar fi o mare greseala daca Guvernul Ponta ar recurge la masuri restrictive in acest domeniu strategic.
In primul rind redobindirea cetateniei romane este un act de reparatie morala a statului roman fata de basarabeniii care au fost lipsiti de cetatenie fara vointa lor.
Iar in rindul doi cetatenia romana se constituie intr-un instrument de europenizare a R.Moldova, caci astfel se obtine si cetatenia UE cu toate avantajele sale.
Cu cit mai multi cetateni a R.M. vor detine si cetatenia Romaniei, cu atit mai aproape va fi si integrarea acesteia in UE.

Unele surse indica ca incepind din 1991 au redobindit cetatenia Romaniei circa 300 mii de basarabeni, in citiva ani cifra acestora va ajunge la un milion si atunci integrarea R.M. in UE va deveni o chestiune tehnica.

Sunt convins ca integrarea R.M. in UE o vor face cetatenii care vor detine si cetatenia statelor membre UE, in special cea a Romaniei si nu structurile de stat.

P.S.

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/mai-poate-alege-romania-intre-est-si-vest-263463.html

http://tismaneanu.wordpress.com/2012/05/02/guvernul-ponta-se-merita-stagnare-mediocritate-paralizie/

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/declaratie-soc-marga-putin-e-un-om-foarte-competent-ar-fi-bine-ca-liderii-din-europa-si-de-la-noi-sa-fie-la-fel-de-competenti-263207.html

Gasiti in articolele postate mai sus citeva idei despre Guvernul Ponta, care va pot ajuta sa va creati o opinie.

Este evident ca PSD si PNL/PC , care au constituit USL, fiind la guvernare, avind piinea si cutitul, vor fi avantaje in an electoral .

PDL care reprezinta principalul partid prooccidental si proamerican din Romania , se afla in prag de descompunere, cauzata nu de pierderea alegerilor, ci de proasta gestionare a guvernarii si de lipsa mecanismelor de control asupra deputatilor din propria fractiune parlamentara.
Guvernul Ungureanu a fost demis cu ajutorul deputatilor transfugi din PDL, care probabil au fost corupti de catre unele forte interesate.
Basescu a avut dupa trecerea motiunii, si solutia incercarii de a constitui un guvern de uniune nationala, in care sa se regaseasca si PDL , si Unpr si USL,  in frunte cu MRU, dar a ales solutia cedarii guvernarii opozitiei, care e riscanta, deoarece UNPR a si trecut de partea USL, care domina acum Parlamentul Romaniei, punindu-l in pericol si pe Basescu care e amenintat cu suspendarea din functie.

Bineinteles ca Rusia lui Putin, revenit in forta la Kremlin, are interese in Romania. Caci ar fi o mare victorie a Rusiei instalarea unei guvernari antiamericane dupa alegerile parlamentare si transformarea Romaniei intr-un pion rusesc in NATO si UE.

Pericolul caderii si devierii Romaniei de la linia strategica UE-Nato, dupa alegerile parlamentare din toamna exista, si ca acest lucru sa nu se intimple, e nevoie de format in jurul PDL si a Presedintelui Basescu o alianta larga de partide, ong-ri si personalitati, in frunte cu o noua generatie de politicieni, condusa de Mihai Razvan Ungureanu, care a reusit in cele trei luni sa devina o personalitate  credibila in fata electoratului romanesc.

Destinele Romaniei si R.Moldova sunt interconectate, si in egala masura e important ce se petrece atit la Bucuresti cit si la Chisinau.

Reclame

22 răspunsuri to “Cetatenia romana este un instrument de europenizare a R.Moldova”

 1. unu Says:

  O guvernare antiamericana e posibila în România, cu certitudine, dar este una foarte improbabila. Sansele ca asa ceva sa se întâmple sunt minime si asta este meritul Rusiei care de vreo 200 si ceva de ani tot încearca sa ne ocupe si sa ne anexeze. Sa nu se mai mire nimeni daca în aceste conditii istorice sa fii român a devenit sinonim cu sa fii anti-ocupant, anticomunist iar cuvântul ocupant, ocupatie a devenit unul dintre cele mai folosite din vocabularul nostru.

 2. mircea.ro Says:

  cetăţenia română acordată la grămadă,aşa cum se procedează acum,este un amestec grosolan în treburile interne ale statului independent RM.Cetăţenii dintre Prut şi Nistru în marea lor majoritate se consideră moldoveni altceva decât români,adepţi ai teoriilor sovietice despre neam şi ţară.Spaţiul lor de manifestare este fosta URSS unde ei se simt cel mai bine,cultura şi mentalitatea rusă fiind preponderente.RM se găseşte în Europa,geografic vorbind,iar Europa se întinde până la Urali.Timp de peste 20 de ani de la obţinerea independenţei,nu s-a remarcat nicio schimbare în mentalitatea moldoveanului de la est de Prut,deşi s-au mai schimbat generaţii direcţia a rămas aceiaşi.Prin urmare cred că politica păguboasă a fostei guvernări PDL-iste va înceta iar relaţiile cu RM vor intra pe un făgaş normal,care să ţină seama de realităţile din teren.Nu e bine să faci dragoste cu forţa ,fiecare să-şi vadă de drumul lui.

 3. Soliman nema(gnificul) Says:

  Demonstratia populara de ieri, 13 mai ac.de la Chisinau , prin amploarea ei deosebita si modul de desfasurare este cat se poate de binevenita in contextul primejdiilor conciliatorismului romanesc cu Rusia. Prilej de mare satisfactie pentru toti cei care se gandesc la Romania de Maine, manifestatiile pro-unire de ieri de la Chisinau, intaresc nesperat de mult fortele anticomuniste din Romania , situarea tarii si pe mai departe in UE, alaturi de NATO tocmai in momente de cumpana. Se dovedeste cu prisosinta necesitatea unirii noastre romanesti dincoace si dincolo de Prut intr-un monolit al nationalismului luminat, care sa ne scoata la lumina marele potential de propasire- exemplu clar al destinului comun pe care -l avem. Parerea si speranta mea , din ce in ce mai consolidata de evenimentele care se petrec peste Prut.este ca , in sfarsit jonctiunea spiritelor dintre noi – romani si basarabeni- coordonarea actiunilor noastre ca societate civila reprezentand un curent al interesului national suprapartinic si exprimat printr-o voce unica, se apropie de maturitate si eficienta.Este acelasi spitit care a condus la momentul 1859 si 1918 din istoria noastra asa de greu incercata. USL nu va reusi sa deturneze mersul Romaniei de la cursul ei spre Occident si marea familie a civilizatiei europene.Cu toate siretlicurile, cursele si ademenirile ei de promisiuni desarte. Orice socialism, duce in cele din urma la comunism sau fascism-invataura a istoriei pe care nu avem voie sa o ignoram. Nu va fi nicio revenire ANTIAMERICANA IN ROMANIA ATAT VREME CAT BASARABIA VA GANDI, VA SIMTI SI VA ACTIONA ROMANESTE. Nu avem alta cale de ales decat sprijinul reciproc si umarul langa umar pentru a iesi la lumina. Sa facem in asa fel incat sa nu mai vorbim nicidecum despre Noi si Voi, ci numai despre NOI.
  Noi alegem politicienii,noi alegem guvernele , noi facem TARA.. Noi suntem forta si puterea care poate totul, Sa nu uitam asta niciun moment. In Romania USL nu mai poate insela pe nimeni. Veti vedea!!! De data asta simt ca semnalele venite din Basarabia ne intaresc si ne unesc si mai mult pe toti romanii.

 4. Igor Lisenco Says:

  Nu toti in Basarabia sunt astfel cum gandesti, mircea.ro. Da, la o adica, romani adevarati, care ar corespunde macar minimumului necesar de loialitate si respect fata de statul Roman, suntem in minoritate. Si cum se sta la capitolul acordarii cetateniei romane celor din Ukraina, o buna parte din care nici nu cunosc limba? Nu este vina mea, ca parintilor mei le-a fost rupta cetatenia, si, cu ajutorul bunului Dumnezeu sper pana in toamna sa devin roman cu acte in regula…

 5. valentin ot Galati Says:

  @Solimane: Foloseste cat mai rar si mai incet pronumele „noi”..Voi, pedeleprele, ati dus Romania in ruina si prin urmare veti ajunge in iunie si noiembrie o ruina! Hai, mars la lada de gunoi a istoriei, lifta portokkaloaie!
  PS: Tot respectul pentru fratii români din RM, pe care-i rog sa ma scuze pt. limbajul acid, folosit impotriva komunistului astuia pedelepros… [Ce blestem, Adriane, ca poporul român are de ales (turul 2, 2004, prezidentialele din Romania) intre doi comunisti!”]

 6. gigel Says:

  „Caci ar fi o mare victorie a Rusiei instalarea unei guvernari antiamericane dupa alegerile parlamentare si transformarea Romaniei intr-un pion rusesc in NATO si UE.”

  1. Sunteti complet rupt de realitatea politica din Romania.

  2. Ori sunteti un propagandist pdl.

  Partide anti-europene nu exista in Romania, nici prm-ul nu cred ca se poate incadra la registrul anti-european. Partide rusesti? =)))) Asa ceva exista la Chisinau, la Bucuresti un partid pro-moscovit nu ia 1% la alegeri.

  Atat mRU cat si basescu sunt exponate ale fostului regim, unul sef la utc Iasi altul la securitate… Asa ca lasa-ne cu marile personalitati din Romania.

  Mai bine il invocati pe Coposu, Diaconescu, Regele Mihai… acestea sunt personalitatile Romaniei post-decembriste, nu clovni din fostul regim precum mru si basescu.

 7. SORINRO Says:

  Nea Romane …dupa cum spuneau pe buna dreptate forumistii de mai sus habar nu ai ce se intampla in Romania,habar nu ai despre structura psihologica a romanului de orice orientare politica ar fi el dar un lucru este sigur ..toti romanii suntem antirusi si antimaghiari convinsi in privinta raptului criminal al Basarabiei de la trupul Romaniei de catre Rusia taristo-bolsevica sau cu privire la Transilvania cand se pune problema ei de apartenenta la Romania de catre bozgori.Mafiotul Basescu a luat masuri criminale impotriva poporului roman si in acelasi timp conectand oligarhia mafiot-securista la bugetul national al Romaniei,buget din care s-a platit din greu prin Dep.Romanilor de Pretutindeni bani grei scribilor intru-pupinbasism din Basarabia+cetatenii asa-zis redobandite,acordate intr-un mod haotic fara a se cere celor care primeau cetatenia romana test de limba romana,verificare a acestora daca au avut atitudine antiromaneasca,si in special juramant de credinta totala Romaniei.Si toate aceste facilitati ale cetateniei romane si europene sunt suportate de noi cetatenii romanii prin taxe si impozite platite,din greu,atat de la bugetul Romaniei cat si spre bugetul UE prin contributia anuala de 1 miliard euro.Iar moldovanul care nu se recunoaste roman dar avand cetatenie romana si UE se plimba si munceste in UE pe spatele contribualului roman,ca de suntem frati doar din interes unilateral,pentru moldovean.Sper ca USL sa reconsidere redobandirea cetateniei in sens pozitiv doar pentru cei din Basarabia care se recunosc romani,platesc taxe si impozite Romaniei si se declara fideli in totalitate Romaniei,dispusi fiind acestia sa apere interesele Romaniei in Basarabia si nu pe ale inventiei rusesti pe nume RM(pentru cei din Basarabia care nu se recunosc romani si nici fideli Romaniei sa li se retraga cetatenia,Constitutia Romaniei permite retragerea cetateniei celor care denigraza Romania,singurii care nu le poate fi retrasa cetatenia sunt romanii nascutii in interiorul actualelor granite ale Romaniei).Vreti si integrare UE pe spatele cetateanului roman si sa continuati sa fiti si statalisti,ca de…e de „bon ton” pentru noua protipendada politico-economico-jurnalistica a Basarabiei post-Voronin.Cum zice romanul „cu fundul in doua luntri” euro-moldoveniste dar decontate de fraierul de contribuabil roman…Nu merge mister Mihaies si sper ca sponsorul dumitale pentru straifurile dorsale pe care i le tragi „Bashinescu” sa il demitem pana in septembrie(noi insemnand poporul ,care in proportie de peste 80% il asteptam sa ne dea socoteala,la referendumul de suspendare,pentru marlaniile faptuite impotriva noastra,a poporului roman).

 8. mircea.ro Says:

  şi acum câteva consideraţii despre unire;în condiţiile în care România este pusă în contact cu realităţile crunte antiromâneşti şi şovine de la est de Prut,manifestate fără întrerupere de-a lungul timpului,dorinţa de unire ţine mai mult de jocul politic,dar fără o abordare clară.România nu are capacitatea şi nu-şi permite să iniţieze procesul unirii cu o populaţie profund antiromânească.Ar fi un dezastru pentru ţară unirea cu o regiune subdezvoltată,rusificată,cu mari probleme de mentalitate şi ataşată spaţiului slav.Costurile ar fi enorme,ele ar atârna destul de greu în economia contribuabilului român,iar rezultatele aşteptate iluzorii.Asta nu înseamnă că românii patrioţi nu vor unitatea neamului românesc,dar vor unitatea tuturor românilor atunci când se vor considera români şi vor trăi româneşte.

 9. mircea.ro Says:

  sunt absolut de acord cu propunerea unui conaţional de retragere a cetăţeniei române celor care şi-au manifestat ura faţă de statul şi poporul român după ce au redobândit-o.Statul român nu se întinde până la Nistru,în acest spaţiu există un stat independent cu numele RM,recunoscut primul de România,unde se vorbeşte limba moldovenească!!,există poporul moldovenesc în accepţiune rusească,iar români declaraţi găsim cel mult 5% din populaţia totală.Cu cine să facem unirea domnilor?

 10. gigel Says:

  Nu mai exagerati, cetatenia trebuie acordata tuturor celor care sunt eligibili. Rusofonii care vor sa se foloseasca de cetatenie sa plece in occident vor fi dusi si va insemna minoritari in minus in Basarabia si cei care raman in Basarabia, daca nu ei accepta realitatea, copii lor… nepoti lor tot vor deschide ochii si isi vor intelege soarta comuna alaturi de ceilalti romani. Cu cat cineva este mai expus la valorile liberatii, democratiei si bunastarii cu atat va deveni mai alergic la totalitarism, putinism si saracie.

 11. Soliman nema(gnificul) Says:

  Mai, ciocoi ot Galati!! ce faci? Ti s-a urcat la cap politichiile usl-iste? Nu am nimic cu pdl pentru care ma bati tu la obraz!! Esti de-al lui ponta /crin si ai inceput sa te imbeti cu apa rece. Dar te asigur ca iti va iesi pe nas si tie ca si tuturor excedatilor securisti de pripas ajunsi la ciocoismul postrevolutionar mari scule de idioti utili!! in loc sa faci transplant de populism uslas in Basarabia.mai bine te uita ce dezastru… popular produci cu deprecierea leului in Romania, cu reorientarile prietenului tau Marga de la externe, ca sa nu mai amintesc de plagiatorii de la invatamant!! Fa si tu ceva si-l opreste si taci dracului ca se duce si mai jos deprecierea leului si ai sa primesti sporul Coreii de Nord la majorararea de salar. Adica ciu-ciu!!!

 12. Bogdu Says:

  Bravo, domnule autor:
  faceti progrese !
  dar,
  1.
  actuala RM ocupata de armata ruseasca
  poate sa se integreze in Uniunea Europeana,
  doar prin Re-Unirea cu România.
  Cei care proclama o viitoare aderare a RM la UE,
  ori o fac din nestiinta situatiei reale
  sau din rea-vointa,
  ne-dorind Re-Unirea noastra cu România.
  2.
  Domnule autor,
  ce /sau cine / va impiedica sa va proclamati si DVS.
  DESCHIS – militant al Re-Unirii ?

 13. Soliman nema(gnificul) Says:

  mai gigele ,gandacele
  pai tu ai uitat si de alte personalitati din galeria(si generatia) expirata: Dom prafesar Emil Constantinescu, dom rectar Marga prietenul lui… Putin si al altui rector ajuns papa la Roma… Cum de-ai putut sa-i uiti,mai baiatule? Au n-a fost Marga mare scula PNTCD? N-a fost el presedinte la PNTCD? Nici ministerium de invatacei diliti pentru viitorul Romaniei? Pai cu oameni c-alde ponta . marga et comp ajungem sigur in pactul uniunii asia rusia si o sa ne pricopsim cu un alt ceausescu , mai catolic decat cardinalul Ratinger!! Si Doamne, ce gura de aur ai cand taci malc, dar chiar malc-auzi?- sau ca porcu -n cucuruz incat nu sufli o vorbulita de marele scenarist al teatrului de marionete PSD, var`tu ION ILICI ILIESCU si marele fost prim ministru Nastase – patru case, si cu ouale lui de la Cornu, carele va sa zica purtat prin tribunale si nici pana azi nearuncat in puscarie!! Mincate-ar alt dom`prafesar zis si motanul Feilix, sa te manance, cel care raspunde la numele de Voiculescu in cele condamnari dovedite cu acte in regula de informator securist, dar inca neexclus de Birlamentul tau Gigele. Desi asa e legea, cine a fost dovedit securist sa plece si sa ne lase. dar el nu si nu, si nu… Iar cel birlament sa-l obladuie pe bistarii cei multi daruiti cica de… bogatii sarantoci ai Romaniei pentru Antemele lui cele facatoare de guverne si de mlastini neocomuniste romanesti. Asa ca dute-n grecia mea si nu mai fa pe desteptul de roman intr-o mare de mancurti.
  Ce zice aici dom Mihaes, tu nu poti sa zici nici daca mai repeti odata clasa a XII-a la fara frecventa. Nu te va duce capul. Ma intelegi, domnule Goe mic? Ia-te de mana cu ciocoiul ot galati si… valea din Basarabia. Va asateapta USL-ul sa lipiti afise.

 14. Soliman nema(gnificul) Says:

  Alt destept de roman uslas se alatura corului de impostori politici. Domnul Sorinro!! (nu va suna a nume spaniol din Venezuela lui Chavez? ca mie imi suna!) Pai bine. omule, ce tot vorbesti prostii acolo cu” reconsiderarea redobandirii cetateniei romane”,retragerea cetateniei romane” pentru basarabeni? Ei au dreptul perfect legal ca romani sa redobandeasca cetatenia romana ce a apartinut parintilor si bunicilor lor!!! Au fost cetateni romani si nimeni nu i-a intrebat daca renunta sau nu la aceasta cetatenie!! Toate legile international recunoscute stipuleaza acest lucru si vii tu sa dai lectii de… romanism? Pai, omule drag si nascut in epoca ceausista, de ce incurci borcanele? Iti dai singur foc la valiza , neamule!. Poate nu stii ca d-l Mihaes e jurist si cunoaste aceste lucruri mai bine ca tine!! Dar altceva e mult mai grav in interventia ta, chiar foarte grav si CARE MA DUMIRESTE ACUM PE DEPLIN IN PRIVINTA TENTATIVELOR DE REAJUSTARE A POLITICII EXTERNE ROMANESTI PRECONIZATA SI EXPUSA DESTUL DE EXPLICIT de Marga in audierile de la comisia parlamentara de politica externa. Voi vreti o indulcire pana la ilegitim a apropierii de Rusia lui Putin!! Ceea ce reproseaza Putin Romaniei e tocmai acordarea in masa a cetateniei romane in fosta Basarabie, de unde si vine acuza strigata in gura mare de „romanizare fortata”!! Asa ca te-ai demascat, frate-meu cine esti!! Esti o unealta neocomunista purtatoare de otrava letala pentru romanii sinceri si adevarati patrioti din Basarabia de azi!! O unealta in perfecta consonanta cu dezideratele Rusiei (si poate si a altora) de a sustrage R> MOLDOVA de la drumul spre UE si implicit aruncarea ei intre dusmanii Romaniei!! Asa ca nu plange tu de mila contribuabilului roman pe spatele caruia , vezi doamne , se face redobandirea cetateniei romanesti!! Mi-e clar acuma si emanatia de jumatati de adevar in amestec (bine dozat?) cu minciuni sfruntate la dresa politicii externe romane. Vrei tu sa te maschezi cat mai bine , dar nu reusesti!! Ai fost sigur partas in acesti 23 de ani la spolirea romanilor platitori de impozite pentru averile coruptilor din parlament(chiar si din PDL!) de aceea va burzuluiti la Justitie, si l-ati pus acolo peT. Corlateanu sa va faca hatarul!!
  Sa tii minte una si buna: pe basarabeni poate ii vei pacali pe multi cu otravuriel tale pro rusesti ambalate ademenitor, pe mine insa ca roman ardelean, NU!! Niciodata!! Jos USL!! Afara cu USL din Parlamentul Romaniei.

 15. Bogdu Says:

  Mare Doliu la Chisinau:
  200 de ani de OCUPATIE ruseasca !
  1812- 16 MAI — 2012
  —————————————————————–––––––
  1.
  Un Marş cu Făclii Aprinse:
  Miercuri, 16 mai, la ora 19.00,
  Consiliul Unirii vă invită
  la Drumul Luminii şi al Memoriei –
  care va include o retragere cu torţe şi aprindere
  de lumânări în cinstea înaintaşilor neamului,
  a deputaţilor Sfatului Ţării care, la 27 martie 1918,
  au votat Unirea Basarabiei cu Patria-Mamă România
  şi în memoria victimelor celor două sute de ani de ocupaţie ruso-sovietică din Basarabia.

  Manifestaţia va începe la fostul sediu al Sfatului Ţării de pe strada Alexei Mateevici,
  va continua prin faţa Ambasadei României,
  după care marea de lumini va intra
  în altarul Pieţii Marii Adunări Naţionale din Chişinău,
  unde, în anii 1989-1991,
  am obţinut cele mai mari victorii naţionale.
  ———————————————————————––––––––––-
  2.
  O Conferinta Internationala despre Anul Negru 1812:
  – la 14 — 15 Mai: la Chisinau
  – la 16 Mai: la Iasi
  cu invitati din Italia, Ţările Baltice, Finlanda, Polonia, Turcia, Ucraina, Rusia, Austria…
  ———————————————
  – Academia de Ştiinţe a Moldovei
  – împreună cu Academia Română
  au lansat un proiect comun de desfăşurare a conferinţei,
  pe 14-16 mai 2012, la Chişinău şi Iaşi,
  – iniţiativă susţinută de Institutul Cultural Român «Mihai Eminescu» din Chişinău. Responsabili de buna organizare şi desfăşurare a evenimentului sunt:
  – Institutul de Istorie, Stat şi Drept al Academiei
  de Ştiinţe a Moldovei
  – şi Institutul de Istorie «A. D. Xenopol» —
  Filiala Iaşi a Academiei Române.
  agenda lucrarilor:
  http://www.timpul.md/articol/agenda-conferintei-internationale-basarabia—1812–problema-nationala-implicatii-internationale-33715.html
  ———————————————————————————–––––––––-
  N.B.
  NU MAI STATI ADORMITI PRIN CASE ! DESTEPTATI-VA !
  IESITI AFARA LA LUMINA, ADEVAR SI TRICOLOR !
  JOS OCUPATIA RUSEASCA CRIMINALA !
  TRAIASCA RE-UNIREA MOLDOVEI DE EST CU ROMâNIA !

 16. SORINRO Says:

  Soliman nema(gnificul)….gretos dar mai ales unsuros stil de politrucism PDL mai ai…Nici nu merita sa intru in disputa forumistica cu tine,esti prea obedient politic si prea primitiv in gandire pentru a se cobori cineva la dialog forumistic cu tine.Daca tu esti ardelean(mai folosesti si nick-ul stupid de „Soliman nema(gnificul)”)atunci eu sunt Napoleon Bonaparte.Imi aduci aminte de un individ la fel imbecilopat si pe deasupra pervers de pe forumul Stelei Popa cu nick-ul „Vanatorul de forumisti KGB”,,semeni prin tipologia postarilor leit cu acel individ care impartea romanii din Romania europeana in :iubitori de Basescu=patrioti si neiubitorii de Basescu=nepatriotii iubititori de rusi.Lasa ca acum populatia Romaniei in proportie de peste 80% il uraste de moarte pe Basescu al tau si o sa il demitem la referendum pentru a nu mai produce politruci gretosi si unsurosi ca tine precum si nenorociri si jafuri financiare asupra poporului roman,alaturi de oligarhia sa mafiot-securista.Si sunt sigur % ca tu esti din Moldova de peste Prut si balosesti la cetatenia romana si europeana de prestezi atatea straifuri dorsale Basescului.
  Macar daca ai fi priceput o iota din comentariul meu de mai sus,ce vrei…. pupinbasismul produce monstri in ale politrucismului scabros….

 17. SORINRO Says:

  Soliman nema(gnificul)….ppupinbasist moldovenist scabros nu te-am vazut deloc activ si combativ pe forumurile moldo-rusilor ..FSB-istul de carton veneticul mancurt Nicolae Pascaru si al moldovenistului semidoct si antiroman Veaceslav Burlac.Poti sa imi urmaresti acolo comentariile impotriva acestor doua scursuri mancurto-venetice platite din solda FSB-ului.Sau statalismul vostru de carton si „moldovenismul”iti este mai drag decat sa te iei de gat cu venetico-mancurtii din coloana a V-a a FSB-ului in Basarabia „Patri(h)otii Moldovei.”

 18. boris Says:

  „Doamna Pavlicenco, ce credeti despre asta?

  http://traianvasilcau.wordpress.com/2012/05/14/dezuniti-din-cauza-unirii-3/

  Personal, am fost cu familia mare la evenimentele din 13 mai. Am dus pancarte, am scandat si strigat. Am cantat si aplaudat.
  Mesajul dlui Vasilcau se integra perfect in discursurile tinute, chiar era unul necesar – acid si actual.

  Nici Dvs, nici altii din cei de pe scena nu au vorbit nimic despre cele spuse in postarea dlui Vasilcau.

  De ce nu i s-a permis sa vorbeasca? Cine a decis sa-l cenzureze? O fi fost vreo „установкэ” sa nu atingeti fundurile curvite ale lui Filat, Ghimpu si Lupu?”

  Radu Bradescu

 19. razvanrc Says:

  Unirea Romaniei sa se faca in jurul Maiestatii Sale Regelui Mihai I. Asa cum in 1918 MS Regele Ferdinand si MS Regina Maria au devenit dupa 2 ani de razboi suveranii Romaniei Mari, se poate face un arc peste timp care sa repare nenorocirea din 1940 si ceea ce a urmat dupa razboi.

 20. Valentin ot Galati Says:

  Ba sulimane, vezi ca se scrie „s-au urcat”, nu „s-a urcat”, agramatule [bonus ortografia/ortoepia straine lb. române]! Nu fac niciun transplant de politica damboviteana in RM, ci doariti corectez moo-mooielile de tamphit gretos, degrab’ lingatoriu de kooruri basinecsciene! Hai marsh, jhegule, la pretenu’ tau kkior, poate intre ciu-ciu’uri in dos iti da si vreo 2 cubuletze de gheatza sa lingi, ca wisikiul ba!
  PS: Atata lolaiala si tembelism, rar se poate aduna intr’un sg. neuron, ca al tau, orfanul! :))) Si mai vrei si cetatenie română, adicatelea sa fii de rangul oamenilor normali, paranormal mic si degrab’ mancatoriu de ceva portocaliu! 😀

 21. Romanul Says:

  Citind titlul articolului si intrezarind aspiratiile nemarturisite ale autorului, mi-am amintit ca, pentru basarabeanul de rand, cu mare „priinta” fata de patria mama, celebrul dicton „pereat mundus, fiat justitia” se traduce prin „pereat Romania, fiat Moldova”… adica „maora toti romanii, noua basarabenilor sa ne fie bine”… Un roman poate fi facut albie de porci, in mintea basarabeanului el tot dator trebuie sa ramana in fata detractorilor sai, precum condamnatul trimis la moarte de catre Stalin, care era obligat sa strige din toti rarunchii, in fata plutonului de executie, „traiasca Stalin!!!” Dupa ce na luati la palme, noi romanii nici macar sa plangem nu avem voie.
  „razvanrc” aminteste de perioada 1918 – 1940, uitand sa precizeze ca, in acea perioada, basarabenii au continuat sa faca opinie separata de restul romanilor, vorbind, in ciuda, mai ales ruseste, pastrandu-si credinta pravoslavnica moscovita, iar mancurtii, la fel de multi si atunci ca si acum, au tot tinut-o tot intr-un atentat, 726 de toate, in care au murit cu sutele celebrii jandarmi, aia de i-au tot palmuit pe taranii basarabeni, conform propagandei ruse.
  Ardelenii au stat 1 000 de ani sub ocupatia austro-maghiara. Nu au avut voie sa-si faca locuite si biserici de zid, nu au avut voie sa-si trimita copiii la scoala in limba romana, desi erau majoritatea in Transilvania. Si dupa 1 000 de ani de robie tot romani verzi si aprigi au ramas. Basarabenii au stat sub rusi cam 200 de ani, cu intreruperi. Si tot ce-i romanesc a fost uitat. Ba, mai nou, romanii au ajuns sa fie ocupantii si asupritorii propriului neam.
  De-a lungul istoriei, romanii au avut si dusmani, rusii, ungurii, bulgarii, turcii,,, Toate sudalmele primite de la acestia de catre romani au fost vorbe de alint in raport cu tonele de invective si injurii proferate la adresa lor de catre impricinatii vorbitori de aceeasi limba. Iar noua ni se cere sa ramanem vesnic indatoritori pentru simpla vina de a fi hotarat sa ramanem romani la noi acasa. Oare nu-i cam mult? Pana si conducatorii trebuie sa ni-i alegem doar ca sa le fie de folos doar lor, basarabenilor. Oare credeti ca noi am uitat ca voi, prin votul vostru ni l-ati adus pe cap pe Basescu, inca un mandat, desi el pierduse alegerile in Romania.
  Stiti ceva? Noua a cam inceput sa ne ajunga fratia „rusilor de peste Prut”, cum sunt numiti basarabenii in Romania. Asa ca mai mergeti cu Domnu’…

 22. Valentin ot Galati Says:

  Stiu ca sunt si indivizi din RM care folosesc cetatenia Românieii pentru a’si rezolva afacerile personale, dar injura vartos ceea ce au primit, cetatenia română…Ata nu inseamna ca nu suntem datori fata de acei români, care dincolo de Prut, au dorinte legitime: sa fie respectati acasa, care pt. ei este acolo unde lb. română si istoria românilor sunt legitime! Noi, ceicare am avut norocul sa avem de la nastere, limba/istoria/traditiile româneşti, tb. sa-i ajutam! Acum, cand dusmanul istoric=Rassia, isi inteteste atacul asupra firavei Democratii de la Chişinău!!

  „NIHIL SINE DEO!”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: