Kremlinul muta pe frontul moldoroman cu Rogozin, Republica Balti si Gusa-GeoPol

Iulian Chifu:” E momentul să depăşim rezervele şi poziţia defensivă în care ne-am aşezat singuri şi cu ajutorul altora şi să ne afirmăm clar şi răspicat şi interesele, şi legitimitatea abordării temelor securitare la Răsărit. Astfel vom putea evita debalansarea situaţiei în care dorinţa unei soluţii la nivel geopolitic global sau european să genereze presiune exclusivă pe Chişinău, odată ce, la Tiras­pol, Rusia a aşezat toată greutatea unui viceprim-ministru pentru structurile de forţă inflexibil şi vocal, agresiv în afirmaţii şi poltron, al cărui rol de intimidare a fost probat în repetate rânduri, ca şi conţinutul naţionalist velicorus al dis­cursului său”.

Dmitry Rogozin ‏ @Rogozin

„Рогозин взорвал приднестровский формат” http://bit.ly/H2SoVP Я еще рта не раскрыл, а в курятнике переполох). (Eu inca nici nu am deschis gura, iar in cotet e panica deja)

https://twitter.com/#!/rogozin

Rogozin nu vine singur

Numirea lui Dmitri Rogozin , un politician cu viziuni nationaliste si imperiale, vicepremier responsabil cu industria de aparare a Rusiei, in calitate de reprezentant al Kremlinului pentru problema transnistreana a dat o noua dimensiune discutiilor privind reglementarea conflictului transnistrean.

Reactiile, atit la Chisinau, exprimate prin ingrijorarea manifestata de catre Ministerul de Externe, privind numirea lui Rogozin, cit si la Bucuresti, exprimata deocamdata doar prin consilierul prezidential Iulian Chifu, sunt negative.
Este evident ca realegerea lui Putin la Presedintia  Rusiei, aduce si revenirea la politica confruntarii cu Occidentul, inclusiv in ceea ce priveste subiectul reglementarii conflictului transnisitrean.
Putin va incerca refacerea URSS in forma de Uniune Eurasiatica, si va depune eforturi colosale avind ca scop inglobarea Ucrainei si a R.Moldova, in aceasta constructie.
Putin si Rogozin vor abandona intelegerile dintre Medvedev si Merkel, asa zisul  plan Meseberg, de integrare a regiunii transnistrene in  cimpul constitutional al R.Moldova, pe model federativ.
Mai mul ca sigur, Chisinaul oficial va fi santajat cu recunoasterea independentei RMN, in caz ca nu va dori sa se integreze in spatiul comun vamal Rusia-Belarus-Kazahstan, si ulterior Uniunea Eurasiatica.
Expertii in probleme de securitate atrag atentia ca Rusia va incearca sa lege prezenta militara ruseasca din Transnistria de amplasarea scutului antirachetă a SUA de pe  teritoriul Romaniei.

In primul rind aici trebuie cautat sensul numirii lui Rogozon , caci el mai are si functia de reprezentant al Presedintelui Rusiei, in relatiile cu NATO, in ce priveste scutul antiracheta.
http://www.echo.msk.ru/programs/exit/850246-echo/.

In interviul acordat postului de radio Echo Moskvi, la 19.01.2012, Rogozin demonstreaza o cunoastere profunda a subtilitatilor legate de scutul antiracheta american, arata care este pozitia Rusiei si cel mai important, acorda o mare importanta Romaniei ca fiind unul din actorii principali, pe care mizeaza SUA in constructia sistemului, pe care dinsul il considera ca fiind indreptat impotriva intereselor rusesti.

In acest context, trebuie mentionat si sumitul pe probleme de securate nucleara care a avut loc recent la Seul, la care Rusia si SUA nu au gasit limba comuna, in ce priveste scutul antiracheta american,  si in acest context Rusia va intensifica presiunile asupra Romaniei si R.M. , inclusiv prin folosirea pirghiei care se numeste RMN.

Voronin viitor Presedinte a Republicii Balti?

Pentru a slabi pozitiile Guvernului de la Chisinau, se deschide  un nou front de confruntari, prin incercarea crearii a inca unui focar de separatism la nordul R.M., si anume – Republica Balti, probabil in frunte cu Voronin.
La traditionala déjà axa Tiraspol-Comrat, se doreste adaugarea si  laturei Balti, astfel incit Chisinaul sa fie incercuit din toate partile si sa fie silit sa cedeze.

Incercarea comunistilor de a impune un bicolor, care nu are nimic in comun cu steagul istoric a lui Stefan cel Mare, este o proba in plus, ce dovedeste intentiile scenaristilor de a recladi R.Moldova pe alte baze decit cele nationale si de a o transforma intr-un mutant transnistrizat.

Chisinaul poate riposta la incercarile lui Putin , de a recladi un nou imperiu, sub denumirea de Uniunea Eurasiatica, doar prin unitate si actiuni ferme ale guvernarii AIE in directia integrarii europene.
Orice manifestare de separatism , trebuie pedepsita in fasa, aplicind imediat legea.
Voronin s-a speriat, si fiind intrebat la Publikatv, daca a dat ordine de votare la Balti a bicolorului, s-a delimitat, declarind ca nu este implicat, caci intelege ca poate sa poarte raspundere penala si de alt ordin.

Ce are in comun Rogozin cu Cozmin Gusa, Dan Dungaciu si GeoPOl?

In  contextul revenirii  lui Putin la Moskova, si de numire a imperialistului Rogozin, in calitate de reprezentant al Kremlinului in spatiul romanesc, isi face aparitia la Chisinau si Institutul GeoPOL, in frunte cu controversatul om politic Cosmin Gusa, care lanseaza si un Barometru.

Desprindem din sondaj ca 82% din respondenti sunt nemultumiti de directia(proeuropeana) in care merge R.Moldova, 69% doresc integrare in Uniunea Eurasiatica(care nu exista), ca Voronin este pe primul loc in topul liderilor politici, iar PCRM, este primul partid cu sanse de a cistiga alegerile parlamentare din R.M.
Bravo, misiune indeplinita.
Miscarea cu GeoPol e inteligenta, caci atunci cind vine o agentie romaneasca de sondaje, cu nume notorii in staf, cunoscute la Brussel, gen Dan Dungaciu, si declara ca in R.M. circa 70% pledeaza pentru Uniunea Eurasiatica si pentru Putin, da credibilitate informatiei.
Cunoscind simpatiile prorusesti ale  domnului Gusa, nu ne mira rezultatele sondajului.
Dar ce cauta in aceasta companie  Dan Dungaciu, mai daunazi un strateg care promova valorile civilizatiei euroatlantice, care face si el parte din echipa GeoPol?
Probabil ca aceasta intrebare ii framinta si pe Iulian Chifu , dar si pe Traian Basescu.

Mi-am  amintit de celebra balada Miorita, cu baciul moldovean, vrincean si ungurean.
Iata ca ardelenii Dungaciu si Gusa se regasesc in GeoPol, iar moldovenii Chifu si Ungureanu stau la cirma Romaniei impreuna cu Basescu.

http://geo-pol.org/wp-content/uploads/2012/03/Raport-GeoPOL-RM.Final-web.pdf

Echipa GeoPol

Dorel Abraham (sociologie-sondaje)
Sorin Antohi (istoria ideilor)
Iosif Boda (politica interna)
Dan Dungaciu (relatii internationale)
Cozmin Gusa (geopolitica)
Lucian Sarb (relatii internationale)

Reclame

30 răspunsuri to “Kremlinul muta pe frontul moldoroman cu Rogozin, Republica Balti si Gusa-GeoPol”

 1. IVU-20 Says:

  ANUL 2012:
  DOSARELE MARII RE-INTREGIRI DE LA NISTRU LA TISA ( III / 20 )
  ———————————————————————————–
  Marsul Re-Unirii de Duminica, 25 Martie 2012 din Chisinau:
  Un articol de Andrei Constantin Iacob:
  http://www.infoprut.ro/2012/andrei-constantin-iacob-ce-cauti-in-basarabia.html
  —————————————————————————-

 2. IVU-21 Says:

  ANUL 2012:
  DOSARELE MARII RE-INTREGIRI DE LA NISTRU LA TISA ( III / 21 )
  –––––––––––––––––––––––––––-
  1.
  CHIŞINĂU, Martie 22, 2012 –
  Un grup de experţi internaţionali au vizitat
  R. Moldova în perioada 19 – 21 martie, pentru consultanţă în domeniul reformei sectorului de securitate şi apărare din R. Moldova.
  Echipa de consultanţă în domeniul Securităţii şi Justiţiei din Regatul Unit
  al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, a fost reprezentată de David Clarke, şeful echipei în domeniul Securităţii şi Justiţiei,
  locotenent-colonelul Martin Todd, Roy Fleming şi Alexandra Guy.

  În cadrul discuţiilor purtate, experţii internaţionali au constatat
  că sectorul de securitate în R. Moldova este în prezent SUBESTIMAT,
  iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra mediului
  de securitate din ţară.
  http://www.asa.army.md/?p=146
  ––––––––––––––––––––––––––
  2.
  Joi, 29 martie 2012:
  Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti,
  care este și comandantul suprem al Forţelor Armate,
  a avut o întrevedere cu conducerea Ministerului Apărării.

  „Nu este un secret că dotarea armatei din punct de vedere logistic
  este insuficientă, că armamentul şi instalaţiile militare sunt învechite,
  şi fizic şi moral. Vor fi susţinute eforturile ministerului de a asigura armata cu echipament nou, adecvat îndeplinirii sarcinilor trasate, inclusiv în baza unor programe de colaborare cu partenerii externi”,
  a adăugat acesta.
  –––––––––––––––––––––––––
  3.
  si un comentariu preluat:
  Planetin, 30 martie 2012,
  http://unimedia.md/?mod=news&id=46026

  Presedintele Tarii are obligatiunea cea mai importatnta din Stat – APARAEA PATRIEI de dusmanii interni si din exterior.
  Fortele reactionare, suferind la 16 martie o infringere evidenta
  prin alegerea Presedintelui, au pornit va-bank
  Contrarevolutia pentru a lichida toate rezultatele Revolutiei noastre
  de eliberare si renastere nationala din 1989 si 2009
  cu scopul prost mascat de un nou separatism in unele raioane si orase ale noastre, pentru ca in final sa instaureze dinnou
  guvernarea proimperiala antinationala.
  Fratilor! Patria noastra e in pericol de o lovitura de stat
  si ocuparea Moldovei in intregime de catre fortele proimperiale
  drijate de la Moscova.
  Presedintele Nicolae Timofti trebuie sa actioneze ferm,
  hotarât si fara taraganare pentru a mobiliza toate fortele sanatoase
  ale bastinasilor, inclusiv Armata si Politia pentru a curma definitiv intentiile dusmanoase ale Contrarevolutiei.
  Sa fim cu totii gata pentru apararea Patriei !
  ––––––––––––––––––––––
  4.
  ADDENDUM profetic carpatin:
  ––––––––––––––––-
  O noua carte: “Sânge pe Nistru”, de Cristian Negrea
  / dupa prima carte, “Când armele vorbesc ” aparuta in 2010 /
  …În 2014, armata română va trece Prutul
  și va lupta cu Transnistria și Ucraina…
  ————————————————————————–

 3. ALEXEI Says:

  Si iarasi tradare?

 4. ALEXEI Says:

  “Рогозин взорвал приднестровский формат” http://bit.ly/H2SoVP Я еще рта не раскрыл, а в курятнике переполох).
  A raskrivati i ne nado: voneaiet.
  Sarma’n bot la porc.

 5. ion Says:

  rogozin vulpoiul imperial al rusilor

 6. VEGA Says:

  Avem Separatisti

  In toate coltzurile Guberniei noastre. separatisti transnistreni, separatisti gagautzi, separatisti maldafani rusi si separatisti maldafani – moldoveni.
  La nivel de partide Koko – ii lui Voronofff si Dandanofff sunt in frunte. Sa adaugam la acestia pe noiii separatisti raionali, generatzie KOKO – munista de ultima ora.

  Domnul Tavarici TIMOFTI inca nu s-a exprimat clar la adresa acestora, si nici la adresa UNIRII cu Romania si nici la adresa unirii cu Rusia ( prin subterfugiul CSI plus Uniunea Vamala afro – euro -ruso-asiatica )..
  Am spus „” Domnul Tavarici Timofti „” pentruca omul de rand nu stie inca de care parte a baricadelor se situeaza noul Presedinte.

  Aceasta debandada se datoreaza Lipsei de fermitate a conducerii tzarii, adica se constata o conducere fricoasa si Blegoasa din partea politrucilor. de toate culorile.
  Dar mai intai de toate datorita lipsei de patriotism a tuturor locuitorilor fatza de propria lor tzara .Toate fractziunile nu se simt legate de propriul lor pamant ci se simt legatzi de Rusia si nu de PATRIA lor NATURALA – ROMANIA.

  Rezultatul educatziei ruso – komuniste il vedem.
  Solutzia ::::: Politica ferma si educatzie romaneasca in scoli si in randul populatziei.

 7. misu Says:

  Nu cred ca se va putea crea Republica Balti deoarece nu va avea armata proprie si acolo sunt jumatate din locuitori moldovenii/romani. In Transnistria majoritatea sunt alte etnii, minoritatiile rusofone + armata rusa.

 8. igor Says:

  ba VEGA invata macar putina carte nu numai la nivel romanesc dar ceva mai pe scara larga internationala si pe urma expuneti parerile: ,,Politica ferma si educatzie romaneasca in scoli si in randul populatziei,,
  Cei care vor educatie patriotica romaneasca n-au decat sa plece cu traiul in Romania. In RM trebuie sa mearga stil de educatie si patriotizm national moldoveneasc si nicidecum romaneasc. Inca nicaieri in practica internationala nu exista ca un stat indipendent si suveran sa studieze politica si stilul de educatie al altei tari asa cum scrii tu tradatorule de tara, dupa exemple nu trebuie sa fugim departe: Germania-Austria, USA-Gran Bretagna etc, etc.

 9. Pavel Anton Says:

  Игорь – дорогуша, румынский язык – дело хитрое… тебе еще долго учить

  Bернись на свою „Лубянку”, повтори упражнения и исправь хотя бы ошибки правописания (типа „patriotiz(s?)m”, „indi(e?)pendent”, „expune(-?)ti parerile”.

  Tак что, „дружище”, если кому-то и следует быстро бежать, это тебе – в свою огромную ненасытную Россию.

 10. taxatorul Says:

  Puitn are nevoie de ceva important, care va sustrage atenția de la alegerile trecute, ca să aplaneze dezamăgirea din societate. Experiența Georgiei este una proaspătă și cu rezultat pozitiv pentru Rusia. Sper că nu se va anjuge la așa ceva…

 11. ALEXEI Says:

  Se cunoaste ca esti educat de rus (dupa Igor se vede). Vega zice corect: anume educatie nationala romaneasca ne trebuie si atunci pamantul ista va scapa de jigodie (coloana a 5-a)

 12. Vladimir Poddukin Says:

  „Incercarea comunistilor de a impune un bicolor, care nu are nimic in comun cu steagul istoric a lui Stefan cel Mare”
  Ce aiureala!!! Ma intreb, in mod constient va duceti lumea in eroare sau preluati informatia falsa de exemplu de pe Publika TV.
  Iata ce scrie wikipedia ROMANA despre Steagul lui Stefan:
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Steagul_Principatului_Moldovei
  Astept un raspuns, desi nu cred ca o sa aveti curaj sa l publicati.

 13. Dan D Says:

  S-a confirmat ca “bicolorul lui Stefan” este o facatura creata în laboratoarele lui Mark Tkaciuk cu scopul de a diviza si mai mult societatea si profita de haos, dupa dictonul “Divide et Impera”. Valoarea istorica a stindardului respectiv este egala cu zero, iar cea identitara este la nivelul fanilor unei echipe de fotbal.

 14. etern Says:

  STATALISTII Maldafani,

  Sar ca arsi cu fierul rosu cand aud de „” educatzie romaneasca in scoli „”, pe motiv ca noi suntem un stat (semi )independent, cu acte in regula si cu trupe straine pe teritoriu acceptate cu bucurie de politrucii Maldafani.

  Acestor fanatici de Extrema stanga adica membri ai partidelor komuniste, trebue sa le reamintim ca acest stat NU s-a format prin libera alegere a cetatzenilor ci prin fortza armelor in urma unui DIKTAT strain, RUSO – GERMAN. Iar actul de asa zisa „” INDEPENENTZA „” Maldafana nu a fost decat confirmarea Diktatului ruso-german cu ajutorul fratzesc al rusiei.

  Logica cere ca RE-UNIREA cu Romania trebue sa aiba loc cat mai repede posibil asa cum re-unirea celor doua germanii a avut loc nu de mult timp.

  Cum maldafanii nu sunt inca nemtzi, este necesara educatzia romaneasca pentru cei care fiind moldoveni din tata in fiu au uitat ca sunt.Romani.

 15. Vladimir Poddukin Says:

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Steagul_Principatului_Moldovei

 16. MONTREAL Says:

  Totul ce se intimpla acum in RM. si Transnistria . este vinovat un singur om , Primul Presedinte a Romaniei – Ion Iliescu. Cred ca stiti deja ce replica a avut acest individ la acuzatia lui Eugen Tomac :
  …Deci trebuie ţinut seama de conjunctura existentă, nu e vorba de voinţa sau dorinţa subiectivă a noastră, ci de conjunctura obiectivă internaţională”, a replicat Ion Iliescu astăzi, la Radio România Actualităţi.
  Ion Iliescu este TRADATORUL DE NEAM SI DE PATRIE NUMARUL 1 IN ROMANIA – el a tradat interesele natiunii Romane p-u interesele unui stat strain(A APARAT INTERESELE RUSIEI). Eu vreau sa-i raspund acestui TRADATOR : Conjunctura obiectiva internationala de la acea vreme (1991) o FOST UNA OPORTUNA P-U UNIRE. Uniunea Sov. era in colaps, Rusia era foarte slaba si infricosata. Atunci era momentul. Din cauza voastra Rep Moldova cu tot cu Transnistria industriala nu s-a unit cu Romania . Unde ar fi putut sa fie astazi Romania…, este un proverb : « Unde’s multi puterea creste ».
  Voi , Iliesu Ion sunteti vinovat de moartea a sutelor de soldati moldoveni , care si-au pus oasele lor in Lupta p-u apararea Patriei Republicii Moldova impotriva Ocupantilor din Federatia Rusa -1992. Voi , Iliescu Ion, sunteti vinovat p-u exodul masiv romanilor-moldoveni din Transnitria, Voi sunteti Vinovat p-u miile de refugiati din Razboiul Moldo – Rus din anul 1992(regiunea Transnistria).
  Pe timp de razboi TRADATORILOR DE NEAM SI DE PATRIE LI SE APLICA MOARTE CAPITALA ! PSD din RO a lui Iliescu este un partid ANTINATIONAL, CARE LUCREAZA P-U INTERESELE RUSIEI!! SA FIE SCOS IN AFARA LEGII!!!
  http://www.24h.md/ro/news/replica-frontala-iliescu-spune-de-ce-moldova-nu-s-a-putut-uni-cu-romania-in-1991-cuiul-din-talpa-65503/

 17. Codrin Mihaescu Says:

  Era nevoie de o seriozitate mai mare din partea celor responsabili cu relatiile externe si reintegrare din moment ce aproape un an in urma in Tiraspol cu o misiune de consolidare a intereselor Kremlinului veneau doi experti rusi dintr-un centru analitic destul de serios. Acesti experti au facut planul de dezvoltare social-economica a asa zisei rmn pe 25 de ani.

  Nimeni din demnitarii nostri n-a dat importanta acelui caz. Acum culeg roadele. Mai multa seriozitate domnilor si mai putina galceava aiurea stimati domni.

 18. ETERN Says:

  Domnul Montreal,

  Are dreptate in ce priveste ILIESCU, vechi komunist tradator, ca orice komunist din trecut si din prezent.

  Insa vina lui Iliescu nu indreptatzeste pe NIMENI sa nege dreptul si obligatzia Romaniei de a-si intregi hotarele violate prin Diktatele din 1812 si din 1940. Nu indreptatzeste pe NIMENI sa interzica Moldovenilor sa revina la patria lor – ROMANIA.

  Iliescu ca si VORONIN , ca si rusii dealtfel precum ca si unele state occidentale, nu au facut decat sa intarzie un fenomen NATURAL de RE – UNIRE dar Drepturile Romaniei si ale Moldovenilor la RE – UNIRE vor ramane pentru totdeauna INTACTE si actuale.

  Q.E.D.

 19. igor Says:

  se vede dar cat de destep esti daca incepi imediat de la nume!!! eu ma mandresc cu numele meu, IGOR, nu l-am ales asa cum nu l-ati ales niciunul din voi.
  Sunt patriot moldovean dar nu roman si stiu ca anume asta va ustura pe voi pro-romanii. Sunt ca si majoritatea moldovenilor dintre Prut si Nistru pentru o tara prospera, suverana si independenta si nicidecum o regiune a romaniei s-au a Rusiei.
  Iar Voua, tuturor lingailor si tradatorilor acestui popor Va pot zice doar atat: va veni si ceasul cand veti raspunde pentru activitatea dusa impotriva statalitatii, pentru destabilizarea societatii, pentru umilirea acestui popor de origine moldoveneasca dintre Prut si Nistru si nicidecum romana, si in pofida cat a Voastra pro-romaneasca atat si ciuda dusmanilor Moldovei a mentinut numele de moldoveni trecand perioade grele in istoria sa.

 20. igor Says:

  Eu nu sunt roman si nici nu ma socot roman, sunt moldovean din talpa ca si majoritatea cetatenilor din Republica Moldova si ma mandresc cu tara mea suverana pe nume Republica Moldova. Deci nu am de ce si unde pleca asa ca acei care sunt romani, se simt romani si nu le place Republica Moldova ca stat suveran n-au decat sa-si ia valizele in maina cu directia Romania, mai mult tot la fel si partii rusofone care nu le place Republica Moldova ca stat suveran valizele in maina si drum bun in Federatia Rusa. Traiasca Republica Moldova ca stat suveran!!!

 21. igor Says:

  vai de creierii tai spalati etern, vai de tine tradatorule etern, plange funia dupa tine etern

 22. igor Says:

  Pt. etern
  Cand Moldova a fost sfasiata ca stat nu uita ca au participat la praznik-ul rusilor si valahii ma refer la 1812 (s-au doar cativa ani mai inainte), mai mult nici nu exista pe atunci notiunea (porecla) de romani, a aparut mai tarziu 1859 cand s-a format statul romanesc…citeste ceva mai multa literatura. Asa ca noi, moldovenii dintre Prut si Nistru, practic n-am participat la formarea statului Romanesc, mai mult ca atat: trebuie sa fie clar ca dupa revolutia din Rusia din 1917 cand a venit ciuma comunista la putere Sfatul Tarii n-a avut alta alegere decat sa adereze la Romania ca doar asa puteau salva Moldova de comunism, dar nu din interese de reunire frateasca…
  Nu mai vorbim si de tradarea fratilor romani din 1940 si nu numai, daca ne intoarcem putin in istoria tarii Moldovei sa vezi tu mai ,,frate,, acolo cata tradare din partea valahilor (fratilor tai romani)…Au parasit Moldova fara sa traga un glonte in 1940 pentru asi salva doar pielea lor, ca intotdeauna cu mii de scuze dubioase pentru a se indreptati … lasandu-ne in bratele de fier comuniste…. si acum sa mai aiba/aveti si nas sa ne proboziti ca suntem si comunisti…Halal de asa frati

 23. remus Says:

  nu cred ca tre sa luptam tare cu alde igor .Haideti cu totii sa incercam sa ne hranim noi pe noi pe acest pamint ,sa punem toate minoritatile in slujba noastra,poate mergem: la sapatul gazoductului ,a stilpilor de electricitate ,la constructia podurilor,poate cerem de la Ghimpu totusi sa-l asculte pe bravul Marinuta si sa ne ocupam si de securitatea cit decit militara ,aici ne vor ajuta americanii la sigur …ca daca cautam numai virgule unul vom sta prost ,sigur ca el igor e un medieval dar omul cauta siguranta

 24. remus Says:

  nu nu-l apar pe igor care e dodon cu el tre sa ne batem ceva mai departe pe directia europeana ,dar iata ca se da la coada lui rogozin e prost de tot

 25. Kremlinul mută pe frontul moldoromân cu Rogozin, Republica Bălți și Gușă-GeoPol | InDirect.md Says:

  […] Sursa: Roman Mihaeș […]

 26. steaua Says:

  DEBUSOLATZII, SEPARATISTII

  din Gubernia Maldafania scriu pe toate gardurile ca sunt MALDAFANI dar nu romani.
  Si eu pot sa strig ca sunt din Cahul, deci cahulean deci nu sunt moldovean.

  Este greu de intzeles dupa 20 de ani de INDIPINdENTZA pe hartie numai, ca moldovean inseamna locuitor al modovei, ca transilvanean inseamna locuitor al transilvaniei, oltean locuitor al Olteniei , etc ??????
  Dar totzi suntem o mare familie fratzeasca cu aceesi limba, aceleasi traditzii, aceleasi origini, , aceleasi costume, aceleasi SARMALE.

  Daca vretzi ca opnia internatzionala sa accepte ca nu suntetzi romani, adoptatzi o limba straina sau inventatzi una care are nevoie de un translator pentru a fi intzeleasa de romani. De exemplu limba surdo – muta.

  Adoptatzi un kostum cu totul diferit de cel romanesc sau ceretzi specialistilor de moda Maldafani sa inventeze unul Maldafinesc. De ecxemplu pantaloni cu KOORUL gol.

  Cred ca atzi intzeles ce vreau sa spun.
  Ramane o kestiune ::::::: Ce facem cu Maldafanii care declara sus si tare ca sunt moldoveni dar absolut sigur – ROMANI ??????

  Tavarici TIMOFTI ne va da repede opinia sa.

 27. marian Says:

  a spune ca moldovenii sint altceva decit romanii [ vlahi sau valahi cum erau numiti de altii ] e ca si cum am sterge cu buretele istoria stra-stra-buneilor nostri de dinainte de 1359 , care traiau intre carpati si pina peste nistru … lucrurile stau simplu si doar nebunii sau slugile altora nu vor sa recunoasca adevarul istoric . neamul nostru e milenar pe aceste paminturi … a existat viata si inainte de 1359 pe teritoriul ce va purta numele de tara moldovei . de fapt ce vor sa propage acesti moldovenisti falsi si mincinosi ? ca inainte de 1359 aceste tinuturi erau pustii de parca ar fi aruncat cineva o bomba atomica ? sa fim seriosi … se stie prea bine ca ca vlahii [ romanii ] maramureseni dragos si bogdan nu au facut altceva decit sa uneasca sub sceptrul lor toate „tarisoarele” valahe [ romane ] de la carpati la nistru . intre clasa conducatoare venita din maramures si localnici nu existau deosebiri de limba, religie, obiceiuri …dintr-un singur motiv . erau de acelasi neam ! de aratat ca strainii nu faceau deosebire intre v[a]lahii dintre carpati si nistru si cei de peste carpati sau milcov … ii vedeau ca o populatie identica . valahi , vlahi, bolohi , blachi … acesti pseudo-moldovenisti de carnaval care turuie toata ziua in limba rusa , vor in fapt sa ne fure istoria stra-stra-buneilor nostri de dinainte de 1359 !

 28. PATRIOT Says:

  SURPRIZA cu TOMAC,

  care arunca fraze de neconceput la adresa Doamnei Pavelescu, Presedint Partidului National Liberal din Basarabia. Cand am citit cele spuse de Tomac am ramas perplex. Acest TOMAC ignoreaza eforturile considerabile pe care le fac acesti oameni din PNL pentru a mentzine flacara RE – UNIONISMULUI in Basarabia.

  Insa aceasta pozitzie a lui Tomac se leaga de cea a lui Ghimpu la fel de rezervata si negativa fatza de PNL – ul basarabean. Sa nu mai vorbim de KAMELEONUL DUNGACIU care parea mereu pro – REUNIONIST si apoi INFESTAT de GHIMPU, a cotito si a devenit anti – PNL basarabean.
  BIZAR,BIZAR, BIZAR.

  Basescu sa – si expuna clar parerea privind PNL – ul basarabean, partid PRO – ROMAN dar si singurul care cu curaj si demnitate afirma IMPERATIVUL REUNIRII BASARABIEI cu ROMANIA..

  Daca au ceva de reprosat Doamnei Pavelescu sau PNL – ului , sa o spuna raspicat si public sa o stim si noi, poporul.

  Orice miscare de strada, discurs, articol, emisiune radio sau TV a PNL – ului trebue salutata in aceasta gubernie sub ocupatzie straina si nu minimalizata si luata in deradere.

  Asteptam manifestari publice ca ale noastre privid acest subiect, din partea intelectualitatzii romanesti din Basarabia si Romania.

  TOMAC , Dungaciu, sa se EXPLICE.

 29. Romanul Says:

  Apropo de conflictul diplomatic dintre Macedonia pe de o parte si Grecia si Bulgaria de cealalta parte, conflict care impiedica si astazi Macedonia sa acceada in UE, subiect care a fost deocamdata inchis, desi aceasta tara si-a facut de mult temele in legatura cu aderarea si de incidentul cu folosirea de catre sarbi a apelativului “vlah” pentru romanii din Valea Timocului, in legatura cu aderarea Serbiei la UE, tin sa precizez ca Ministerul de Externe al Romaniei a depus inca din 2007 o conditionare a aderarii Republicii Moldova la UE, in legatura cu folosirea sintagmei “limba moldoveneasca” in loc de limba romana, obiectiune care este valabila si astazi. De aceasta conditionare stiu probabil foarte bine si comunistii si acolitii lor de orientare rusofona, iar resuscitarea, mai nou, a acestui subiect se face la solicitarea Moscovei, inclusiv a Patriarhiei Ruse, pentru a impiedica admiterea Republicii Moldova la UE si directionarea statului moldovean catre Uniunea Eurasiatica, adica fosta Uniune Sovietica.
  Eu n-am stiut despre notificarea facuta Comisiei de la Bruxelles, de catre statul roman, in legatura cu folosirea sintagmei “limba moldoveneasca” si am militat in numeroase postari pentru utilizarea ei. Recent am aflat insa direct de la Adrian Cioroianu, fost ministru de externe al Romaniei, ca aceasta notificare exista deja si ea a fost depusa la Comisia de la Bruxeles, inca din timpul mandatului sau, adica din 2007.

 30. anton Says:

  Istoria Romanilor si Universala

  1 ) Tavarici Sleahtitzki este obligat sa asculte ordinele lui Filat si COMPANIA care , ca mari dansatori in Piatza Rosie, trebue sa satisfaca si Varza ( Romanii ) si Capra ( rusii). LOR le este frica sa se declare FERM, Categoric , cu Curaj si DEMNITATE ca sunt ROMANI “” si punctum.””. Ei au introdus de fapt ceeace au voit Komunistii adica Istoria Integrata redenumita acum Istoria Universala. Iar pe usa din spate au introdus discret, si cuvantul :::: ROMANILOR.

  Atatea eskibitzii, atatea smekerii, atata frica si lipsa de onoare numai pentru a-l multzumi pe tavarici Rogozin si INALTA POARTA dela Kremlin.

  Un basarabean care ar fi fost educat de mic copil ca Roman si nu ca apatrid, ar fi zis klar si Net::: Istoria Romanilor. SI ar fi propus un alt manual , de Istorie Universala.

  2 ) Tavarici TIMOFTOFFF a declarat tavariciului Rogozin ca este gata sa se prezinte la INALTA POARTA in numele “” prieteniei seculare care leaga cele doua mari tzari,
  Maldafania si Rusia “” . Cum se vede perspectivele ReUnirii cu Romania se indeparteaza vertiginos, caci trebue ales :::::: ori Unire care nu costa nimic ori Gaze pe care oricum le vom plati intotdeauna foarte scump. In virtutea “” prieteniei seculare “” vom prefera GAZILI.

  3 ) Tavarici Vasile Ernu jurnalist, nu prea stim niciodata daca este Rosu sau roman cand scrie ceva. Acum se revolta ca antikomunistii vor sa darame monumentele Tiranilor de IERI. Ori tavarici Ernu vrea sa le pastreze si in cel mai rau caz sa le punem in muzee asa cum cer komunistii din lumea intreaga precum si cele doua partide de EXTREMA STANGA din Maldafania :::: ale lui Voronofff si Dandanofff.
  Ori nu trebue sa fii prea inteligent sa stii ca locul acestor sinistre vestigii este la FIER VECHi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: