Cinci greseli ale lui Voronin care l-au facut pe Timofti Presedinte

Moldova, acum ai Presedinte!

Alegerea candidatului Timofte in calitate de Presedinte a R.M. in Parlament, este o victorie importanta a AIE, si a democratiei. De la Presedintele Timofti, asteptam in primul rind intelepciune si inteligenta, sa impuna compromisul, sa fie un bun arbitru si sa tina ferm cursul proeuropean.
Dar alegerea Presedintelui, mai are si semnificatia sfirsitului crizei politice, si a incheerii unei etape importante care a inceput la 5 aprilie 2009.
La trei ani de la acele alegeri, trecind prin evenimentele din 7 aprilie, dupa razboaie politice istovitoare, si doua alegeri anticipate parlamentare, in sfirsit s-a reusit alegerea sefului statului.

Voronin si PCRM, au pierdut si in mare parte vina le apartine lor, pentru ca au facut multe greseli.

Greseala nr.1 a lui Voronin,  a fost ca dupa alegerile din 5 aprilie 2009 nu i-a predat partidul lui Marian Lupu, in imaginea caruia s-a investit foarte mult, el fiind prezentat drept succesorul lui Voronin, si care trebuia sa devina Presedintele PCRM si candidatul acestuia la Presedintia R.M.
Cu siguranta M.Lupu ar fi fost ales Presedinte, cel putin AMN ar fi votat atunci pentru el.
Apoi M.Lupu ar fi modernizat PCRM, i-ar fi schimbat denumirea si astfel Voronin si echipa si azi aveau sa fie la guvernare.
Insa Voronin, fiind bolnav de sine, dupa alegeri l-a marginalizt pe M.Lupu, si l-a fortat sa plece din partid.
Greseala nr.2, dupa alegerile din 29 iulie 2009, Voronin putea sa obtina o alianta cu PD, insa in loc sa caute compromisul cu acest partid, a declansat un atac murdar asupra liderilor acestuia in mas-media, si a fortat PD spre a merge in AIE-1.
Greseala nr.3, dupa alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, iera foarte aproape semnarea aliantei intre PCRM si PD, si iarasi nu s-a reusit, din cauza urii patologice a lui Voronin fata de M.Lupu.
Daca la 28 decembrie 2010, Voronin il propunea pe M.Lupu la Presedintia Parlamentului din partea PCRM, atunci ar fi fost constituita alianta PD impreuna cu comunistii.
Cind cei din PD au vazut ca Voronin triseaza, rapid , intr-o noapte, s-a perfectat acordul AIE-2, care a fost semnat la 30 decembrie 2010.
Greseala nr.4, incepind din luna februarie 2011, intre Filat si Voronin au inceput negocieri, privind formarea unei aliante de guvernare intre PLDM si PCRM.
Cei doi s-au inteles ca Filat la 12 iulie 2011, dupa consultari cu societatea, sa atace deschis PD si PL, sa declare in public ca AIE-2 este moarta, si sa deschida calea spre alta alianta de guvernare.
Inainte de a fi citit , textul a fost coordonat cu Mark Tkaciuk.
Apoi urma , demisia spikerului, alegerea in locul lui Marian Lupu a lui Voronin, alegerea unui Presedinte al tarii, care trebuia sa fie Vlad Filat, si in calitate de  prim-ministru, V.Bodiu.
Insa toamna, inainte ca sa inceapa ofensiva PLDM+PCRM in Parlament, V.Voronin la 8 octombrie 2011 organizeaza o conferinta de presa, la care anunta ca PCRM, renunta la ideea de integrare europeana, face declaratii foarte dure anti UE, si schimba vectorul partidului, declarindu-se adept al integrarii eurasiatice.
Aceasta conferinta de presa a socat oficialii europeni, pe care Filat a incercat sa-i convinga ca Voronin si comunistii sunt proeuropeni, si ca nu trebuie sa sperie denumirea de comunisti.
Sa fie clar, alianta intre PLDM si PCRM, a fost oprita de interventia ferma a oficialilor europeni, care l-au oprit pe Filat sa faca o alianta antieuropeana cu comunistii, in special dupa conferinta lui Voronin din 8 octombrie 2011, cind acesta a declansat in societate o isterie antieuropeana.
Sa fi fost acea conferinta, si schimbarea cursului, un cadou otravit a lui Tkaciuk pentru Voronin?
Daca va aduceti aminte, atunci toata presa filatelista vuia de stiri si comentarii, de genul ca, Voronin nu este comunist , si ca PCRM este comunist doar cu numele, fiind de fapt un partid mai liberal decit PL!, si ca comunismul nu mai este un pericol, ca mafiotizarea de exemplu etc.
Tot atunci a fost aruncat in presa si mitul cu papusarul atotputernic, si minciuni despre Ghimpu ca ar fi bolnav psihic etc. (Rusinica in special pentru Botan, Negru, Taranu, Cibotaru si altii).
Eram unul din putinii comentatori, care se opuneau  aliantei intre PLDM si PCRM, si drept rasplata eram etichetat in fel si chip, si interzis pe la posturile tv si in media filatelista.
Prima tentativa de a opera in comun intre PLDM si PCRM a a vut loc la 13 octombrie 2011 in Parlament, dar s-a oprit.
Intr-o interventie la Publikatv, Mark Tkaciuk a recunoscut ca au avut loc negocieri privind o alianta intre PLDM si PCRM, insa Filat a dat inapoi.

Greseala nr.5, Igor Dodon devine membru PCRM, obtine un rezultat bun la alegerile locale in Chisinau, si propune pe modelul M.Lupu, un proiect de modernizare a PCRM.
Voronin si Tkaciuk il ataca virulent pe Dodon, il marginalizeaza, si in rezultat Dodon pleaca impreuna cu alti doi deputati, si il lipseste pe Voronin si PCRM de pachetul de blocaj privind alegerea sefului statului.
Apoi la 14 martie 2011, Dodon, fiind trimis probabil de anumite forte, s-a umilit , a mers la sediul PCRM, si a incercat sa-l salveze pe Voronin, oferindu-i inca o sansa, la care batrinul dictator a dat ci piciorul.

In rezultat, la 16 martie, AIE, impreuna cu grupul Dodon au ales Presedintele R.Moldova, si in acest mod s-a terminat confruntarea politica care a inceput la 6 aprilie 2009.
Mitingul comunist din 16 martie, care a fost anuntat ca o revolutie comunista, s-a terminat in mod rusinos.
Voronin nu a riscat sa arunce oamenii in lupta, pentru ca stia ca Politia va interveni, si va pierde totul, posibil chiar si libertatea sa , si a dat ordin de retragere.
Tactica lui Tkaciuk de a face mitinguri zgomotoase, a costat mult, si a dat faliment.
Pentru ca atunci cind o femeie batrina  imbraca fusta scurta si pantofi pe tocuri inalte, nu arata nici sexi , si nici nu devine mai atractiva, ba dimpotriva provoaca dezgust.
In continuare totul depinde de liderii AIE, au in fata circa 3 ani, in care trebuie sa se produca modernizarea si europenizarea R.M., prin reforme profunde, sociale, economice si politice.
Filat, Lupu si Ghimpu au obtinut o victorie nesperata impotriva lui Voronin, au cistigat pe greselile lui, dar pericolul revenirii comunismului inca nu a trecut.
Voronin si PCRM au pierdut o batalie, dar razboiul pentru R.M. continua.

Anunțuri

28 răspunsuri to “Cinci greseli ale lui Voronin care l-au facut pe Timofti Presedinte”

 1. .ORION Says:

  TAVARICI TIMAFEI,

  Prizidentul MALDAFANIEI si-a dat arama pe fatza. Ma miram inainte ca acest tavarici sa fie “” UNS “”, dece acest entuziasm a lui DANDANAKE si al ALIANTZEI pentru noul venit de a-l primi in klubul STATALISTILOR adulatzi de KOKO -i si de Socio – KOKO – i.si de intreaga ALIANTZA..

  Acum se vede la lumina Zilei. Tavarici TIMAFEI este VORONIN No 2 pe echikierul Guberniei Putiniste. Insa mai perfid si la fel de ruso – fil. ca VARANOFFF.
  Dandanake a descris stapanului ce este in capul lui TIMAFEI iar Putin foarte satisfacut i-a dat aprobarea SUVERANA.

  Poate unii se mira dece Ghimpu nu s-a dus EL in Romania sa descrie in prealabil calitatzile lui TIMAFEI. Si dece Dandanake cu KOKO – ii lui sa fie factorul decisiv in alegerea Presedintelui. Aceste fapte ( si nu vorbe ) arata ca directziia Maldafaniei a ramas si va ramane absolut aceeasi ca cea de pana acum.

  Ramane ca Timafei sa gaseasca o smekerie pentru a-i prosti pe Romani si apoi, la prima ocazie, se va ratzoi la ei ca nu respecta statalitatea Guberniei sale.

  Antiunionismul fatza de Romania ramane absolut acelasi, iar motivele de pana acum ramin aceleasi ::::::: ba transnistria, ba sa nu-i suparam pe rusi, ba populatzia nu este pregatita, ba sa ajungem intai in Europa si apoi vom vedea daca rusia ne da acordul, ba CSI – iul ne impiedica, ba sa analizam mai profund uniunea vamala Afro- Asiatica, ba nu mai striu ce.

  Acersta este si motivul pentru care TIMAFEI nu a scos o nvorba fatza de popor inainte de alegerea sa, iar daca cineva ii pune acum intrebari, el raspune pa alaturi, evaziv, Credetzi ca vetzi gasi un jurnalist sa-i puna intrebarea ( interzisa intotdeauna in Maldafania ) cu privirea la Unirea cu Romania ????????

  Zarurile au fost aruncate.

 2. marian Says:

  dupa cum se misca batrinul gangster voronin , pcrm are zilele numarate . doar un nebun sau un politician slab putea face toate aceste greseli . prin plecarea lui marian lupu si igor dodon , pcrm este la ora aceasta un cadavru viu . probabil voronin se crede nemuritor daca si-a permis sa se dispenseze de doi politicieni tineri si cu ceva atractie fata de unii sau altii . prin asa lucruri voronin se arata ca un politician invechit ,de esenta stalinista-totalitarista si nu un politician modern de tip occidental care nu se agata de scaun si nu face „curatenie” in jurul sau de frica concurentei . un lucru este clar pentru toata lumea insa . pcrm nu va mai avea niciodata forta sa conduca moldova de unul singur . nu mai vorbim de alegerea unui presedinte al tarii . marea problema pentru comunisti care a aparut prin alegerea noului presedinte este ca acesta are un mandat de patru ani , deci va trece si peste alegerile parlamentare care se vor tine la termen .

 3. pa Says:

  Pretioasa observatie, Presedintele Timofti, va avea un mandat care va trece peste actualul Parlament, si in caz de victorie a fortelor antieuropene, el poate sa propuna unn Prim ministru preuropean in viitorul Parlament.
  Daca nu voteaza atunci , la anticipate. Are pirghii foarte importante.

 4. marian Says:

  cind ai nevoie de sprijinul pd si ps [ si pld – ] trebuie sa fi nebun sa vi cu un candidat puternic unionist . nu ar fi fost ales .

 5. Alexandra Can Says:

  „….Pentru ca atunci cind o femeie batrina si sluta imbraca fusta scurta si pantofi pe tocuri inalte, nu arata nici sexi , si nici nu devine mai atractiva, ba dimpotriva provoaca dezgust.”

  Domnule Roman Mihaies, de ce nu ati folosit o comparatie la fel de „sexi” si „atractiva” cu „faţă” masculină, precum sunt protagoniştii scenei politice din mareaţa noastră ţară ?

  Ma abtin sa comentezi ce provoaca dezgust in cazul comparatiei dvs.

 6. vitalicus Says:

  Bravo ! Super articol !

 7. vitalicus Says:

  De coaliția PCRM+PLDM știam, dar nu am crezut că s-a ajuns atât de departe

 8. Hmeli Suneli Says:

  A devenit clar pentru oricine ca Voronin este marele învins, dar eu nu m-as grabi cu cântarea prohodului. Învingatorii nu se prea înteleg între ei cum sa împarta puterea, si atunci când o fac, unul dintre ei ramâne mereu pe dinafara. Iar ceilalti doi ridica nevinovati din umeri, venind cu argumente europene, dar care nu se aplica în cazul lor. Pe flancul stâng, „patriotul” Pampon ii tot da cu „reformatarea guvernarii” sperând sa adopte niste fugari de la PCRM (dar fara sa se dezica de internationalismul socialist si de apararea intereselor Moscovei, lasa lumea sa se întrebe „care sa fie diferenta dintre ei si comunisti?”). Imaginea de ansamblu este ca desi în agonie, comunismul pruto-nistrean cauta sa supravietuiasca pe mai departe infiltrand celelalte partide si depunând oua straine, de cuc în cuibul neamului nostru.

 9. Serghie Says:

  Ia-i tinut lui Voronin luninarea? stiu ca faci jocul criminalilor! Clipa razbunarii e aproape! Rabdarea poporului are o limita! nimic nu-i mai scapa de mania Poporului pe Lupu, Ghimpu, Plahotniuc, Filat, dodon si Timofti! Ei ar trebui de pe acum sa-si faca bagajele sa plece din tara, sau sa se roage Domnului sa fie arestati si inchisi la ainchisoare pe ani grei, caci altfel vor fi sfasiati de catre Popor in PMAN! Jos Alianta! Jos mascariciul Aliantei – Timofti!

 10. Ion Says:

  Timofti nu este si nu va fi presedinte a republicii Moldova! Ce fel de presedinte? Un presedinte care si-a pierdut onoarea si demnitatea de Om si a acceptat sa fie marioneta, sa fie mascariciul Aliantei! Un presedinte ales ilegal! Un presedinte nu ales, dar numit de catre o grupare criminala numita AIE! Un presedinte care inca n-a fost investit in functie, dar a data demiterii rusinoase deja o cunoastem! Un presedinte care de pe acum ar trebui sa-si faca bagajele ca sa nu fie sfasiat in bucati de catre Popor in PMAN! Un presedinte, care va fi tinut minte de Popor nu ca de un Presedinte, dar ca un kkat de kaine!

 11. политическая обстановка в молдове Says:

  Pt Orion
  ba scarbosule ce esti, cum dracu iti permiti sa insulti tu poporul moldovenesc cu tot felul de cuvinte insultatoare, mai mult nu a dovedit a fi ales bine un presedinte ca idiotii fascisti de tipul tau deja il si insulta, bre lecuiti-Va creerii spalati cu otrava propagandistica…

 12. Igor Says:

  criminali sunt comunistii in frunte cu Voronin care au adus tara si poporul la sapa de lemn si criza totala politica

 13. AZUR Says:

  GHIMPU,

  Are absoluta dreptate sa excuda darea de cadouri politice KOKO – ilor lui Voronofff sau a KOKO – ilor lui DANDANOFFF ( supra numitzi Socio – KOKO – i ) pentru ca acestia ar fi contribuit la alegerea Presdintelui. Ar insemna ca Aliantza sa accepte FILTRe KOMUNISTe in deciziile sale, ceeace ar fi o krima asupra Maldafaniei.

  DODONOFFF si VORONOFF aveau obligatzia constitutzionala de a sustzine alegerea lui TIMAFEI ca Presedinte.

  Duma de Stat il ia in bratze pe Timafei. Romania nu are motive sa faca acelasi lucru.

  Tavarici LEanka,

  Cand o Doamna va invita, nu se spune „”” eu accept „””, ci se spune „”” Stimata Doamna sau Excelentza, AVEM ( la plural ) disponibilitatea si extrema placere sa va intalnim si …………

  Luatzi-va o Consiliera de buna purtare.

 14. Ion Says:

  Dl Mihaes continua sa atace pe Filat, probabilla comanda celuia care-l plateste. Insa, daca judecam drept, Filat este principalul castigator al bataliei cu Voronin, caci prin alegerea lui Timofti au ramas fara functiile la care aspirau Lupu si Ghimpu!

 15. Ion Says:

  Dle Mihaes, chiar nu stiti ca PD s-a aliat cu Voronin pentru a-l vota pe Resetnicov vicespicher? PLDM si PL s-au opus inscaunarii lui Resetnicov in prezidiu! Stiti de asemenea ca Res. a fost demis la initiativa PLDM!

 16. IVU-10 Says:

  ANUL 2012:
  DOSARELE MARII RE-INTREGIRI DINTRE NISTRU SI TISA ( III / 10 )
  ————————————————————————————————-
  La 16 martie 2012: Un Alt Presedinte al Rep. Moldova: Nicu Timofte
  si o declaratie de-a lui despre Re-Unire / o doreste el sau nu ? /
  http://unimedia.md/?mod=news&id=45472
  ————————————————————————————————–
  „Despre Unire cred că trebuie de discutat mai puțin.
  Eu nu știu dacă România e gata să primească o țară atât de săracă în componența sa.
  Până când avem o țară pe care trebuie să o păstrăm, să o dezvoltăm,
  avem o istorie, Constituție… Eu nu văd necesitatea de a discuta despre unire.
  Nu există condiții pentru aceste lucru în prezent.

  Dacă se va ivi un moment oportun, atunci vom discuta,
  până atunci trebuie să-i învățăm pe urmașii noștri să acționeze înțelept”,
  a conchis Nicolae Timofti ieri seara în cadrul unei emisiuni la TV “Moldova-1″.

 17. Samuil Nichit Says:

  mă miram eu, dle Mihăieş, să nu daţi drumu la ceva venin pe PLDM şi Filat.

 18. OdeCOLON Says:

  Bun articol. Cu dezvaluiri.

  Sa vedem acum presa filatelista (Teleradio-Maldova) ce va spune.

 19. patriciu Says:

  Vedeţi, sunt deja comunişti care se leapădă de partidul comunist a lui Voronin:http://www.youtube.com/watch?v=bI37742xfVw&context=C415b263ADvjVQa1PpcFMDYZr8WTUBLoie98npkcb8V0EelQXvIiY=

 20. blogideologic Says:

  Dar dacă au fost „greşeli intenţionate”?

 21. blogideologic Says:

  Mai domol. Încearcă să acţionezi ca un „agent raţional”.

 22. Siberiacul Says:

  Succese Dlui Nicolai Timofte!
  Dodon doreşte funcţie, doreşte să fie la guvernarea în reformată AIE
  Dl Mihai Ghimpu se împotriveşte ca Dodon să revină la guvernare
  Dacă Dodon revine la conducerea RM – înseamnă că se va lua direcţia proRusia, uitaţi de Integrarea Europeană. Cred că ştiţi şi poziţia reală a lui Filat, Lupu, Diacov,…?
  RM are direcţia de Integrare Europeană doar prin efortul Dlui Ghimpu
  Toată stima Dlui Mihai Ghimpu!
  Unicul lider de partid din AIE, unicul Preşedinte al RM, Dl Ghimpu, care a emis Decrete de condamnarea comunismului, cu privire la ocupaţie, a cerut retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul RM. Cu părere de rău ni doar Moscova şi PCRM au criticat dur, dar şi PLDM cu PD. Doar Dl Ghimpu cu PL au dovedit că au demnitate naţională.

 23. TUN Says:

  Denumirea ISTORIEI

  in MALDAFANIA se scimba periodic cam la doi ani pentru a satisface , rand pe rand, cand pe rusi, cand pe KOKO – i, cand pe Romani, cand pe Domnul SCHuebel din UE, cand pe americani.
  Anul acesta a venit randul romanilor. La anul viitor sau in doi ani Istoria se va numi:::::::: Istoria Maldafaniei si a Popoarelor Eliberatoare din EST, ceeace va avea un efect benefic privind pretzul GAZILOR.
  Va rog Domnilor sa – mi spunetzi cum se va chema Istoria pentru a satisface pe ceilaltzi „” prieteni „”.

 24. VEGA Says:

  MALDAFANII,

  adora sa voteze CAI MORTZI.
  In lumea intreaga societatea cultivata vorbeste, scrie, publica vorbind despre KOKO – munism ca despre un cal mort, fara viitor in lume, insa MALDAFANUL este surd ::::: el vrea KOKO – munism pentru a avea galosi gratuit.Restul nu – l intereseaza.

  Dar ca sa fiu mai precis si mai JUST, nu trebue acuzat poporul niciodata. ATAT timp ,cat politrucii nu condamna KOKO -munismul si nu au curajul elementar de a deschide o discutzie publica, libera, privind UNIREA, aceasta nu se va putea face. Ei se ascund in spatele acelei partzi din popor idiot sau slavofil care se opune cu inversunare adevarului istoric si de bun simtz.

  Politrucii fiind LASHI, crescutzi la scoala NKVD – ului, au sabia lui Damocles deasupra capului.Adica ai vorbit de UNIRE te asteapta un accident de masina intr’un copac. Deci taci si adulezi Kremlinul, defilezi in Piatza Rosie, consultzi pe Tavarici Putin la orice pas , ETC.

  Solutzia : Tineretul in politica si in strada.

 25. VICU Says:

  MARTIE 2012: MARSURILE RE-UNIRII CU ROMANIA !
  –––––––––––––––––––––––
  La Chisinau:
  – Duminica, 25 martie 2012, Marsul Unirii, initiat de Actiunea 2012,
  care va incepe la ora 16.00 de la Academia de Stiinte din Chisinau
  cu banere ale partidelor si asociatiilor membre, cu esarfe si alte insemne politice, dar fara drapele ale partidelor sau ale altor entitati.
  –––––––––––––––––––––––––-
  – la Balti:
  Duminica, 25 martie, Miscarea National-Crestina,
  desfasora Marsuri ale Unirii la Balti,
  incepind cu ora 10.00, de la strada Independentei,
  –––––––––––––––––––––––
  – la Ungheni,
  duminica, 25 martie, incepând cu ora 13.00,
  de la intrarea in oras, de linga statia PECO.
  ––––––––––––––––––––
  – Vor fi organizate acțiuni la Orhei, în alte localități,
  la care sunt invitați sa participe toti doritorii
  ––––––––––––––––––––––
  – Pe data de 24 MARTIE o delegatie a Consiliului Unirii
  va participa la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii la Bacau, la invitatia Asociatiei Refugiaţilor din Basarabia, Bucovina de nord şi Ţinutul Herţa, conduse de dl Ioan Seniuc, semnatarul Consiliului.
  ––––––––––––––––––––––––
  Pe data de 27 martie 2012
  vor avea loc manifestari la biblioteci din Chisinau –
  – Biblioteca Municipala ”B.P.Hasdeu”, ora 11.00,
  – Biblioteca ”Alba Iulia”, ora 13.00,
  cu participarea oaspetilor din România – poeta Ana Blandiana si primarul de Alba Iulia Mircea Hava, precum si cu alte personalitati.
  –––––––––––––––––––––––––––
  – Tot pe 27 martie, la ora 17.00, va avea loc la Teatrul ”Ginta Latina”,
  din Chisinau o sedinta festiva si un concert cu participarea
  Forului Democrat al Romanilor si a Consiliului Unirii.
  –––––––––––––––––––––––––––
  Consiliul Unirii si Forul Democrat al Românilor
  ii invita pe toti oamenii de buna credinta la aceste actiuni.

 26. SOARE Says:

  TAVARICI

  TIMOFTI – vici zis VORONOFFF No 2, prizident al fantomaticii gubernii a MALDAFANIEI, nu renuntza la teoriile tzaristo – leninisto – stalinisto – bolsrvice privind Unirea cu Romania, ci din contra, le intareste.

  Korifeii rusiei dar si ai Maldafaniei au indobitocit lumea lansand sloganul ::: „” Nu este momentul acum sa vorbim de UNIRe „”. Si asta a durat si dureaza inca de cateva secole bune..Si Maldafanul, fie el om simplu, sau intelectual sau Politruk, se conformeaza in mod DOCIL.

  Fraza este perfida, simpla si are nevoie de o masa SERVILA pentru a o pune in aplicare. Si aceasta masa kritika exista in Maldafania.

  Scopul este simplu. A vorbi de UNIRE inseamna a obisnui cetatzenii, copiii, tineretul, cu ideea UNIRII. Inseamna a dezvolta noi adeptzi la aceasta idee.
  Inseamna a trezi CONSTIINTZA NATZIONALA .

  ORI dela tzarul rusesc si pana la tzarii Maldafaniei, ultimul fiind TIMOFTI – vici, totzi au proclamat si proclama :::: Nu vorbitzi de UNIRE.

  TREZESTE – te ROMANE din somnul cel de moarte.

 27. elementarnooo! Says:

  Nu sunt de acord cu greselile nr 2 si 3.
  In iulie 2009 PD nici nu avea de gind sa faca alianta cu pcrm, deoarece era o moarte sigura dupa 4 ani de guvernare impreuna cu comunistii.
  In noiembrie 2010 la fel PD-ul a facut o cacealma pentru a zmulge mai multe ministere de la PLDM. Asta o stiu din surse sigure din interiorul PD-ului.

 28. VICU Says:

  P.S.
  Marti, 27 Martie 2012, orele 11:
  deschiderea expoziției „Memoria ca formă de justiție”
  Biblioteca Naţională a Republicii Moldova
  (str. 31 August 1989, nr. 78 A, Chişinău)
  http://www.icr.ro/chisinau/evenimente-13/expozitia-memoria-ca-forma-de-justitie.html
  ——————————————————–––––––––––
  PENTRU A MARCA ZIUA RE-UNIRII DE LA 27 MARTIE 1918
  ————————————————————–––––––––––
  La deschiderea expoziției participă realizatorii acesteia:
  – poeta Ana Blandiana /România /
  (Președinte al Consiliul Director al Fundaţiei Academia Civică)
  – și Romulus Rusan
  (Director al Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului).
  vor lua cuvântul oficialii:
  – E.S. Marius Lazurca, ambasadorul României în RM,
  – Ion Hadârcă, deputat în Parlamentul RM,
  – Dorin Chirtoacă, primarul Municipiului Chișinău,
  – Alexe Rău, directorul Bibliotecii Naționale a RM,
  – Anatol Petrencu, directorul Institutului de Istorie Socială „ProMemoria”,
  – Petre Guran, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: