Tkaciuk si Voronin se inspira din lucrarile lui Gene Sharp ?

Se pare ca Mark Tkaciuk si Voronin se inspira de la Gene Sharp si din lucrarile sale, in protestele organizate impotriva guvernarii.
Gene Sharp este parintele spiritual al revolutiilor colorate din ultimii 20 de ani.
Astfel el recunoaste ca a ajutat in anii 1990-91 miscarile de renastere nationala din republice baltice sa lupte pentru independenta si desprinderea de imperiu.
Putem sa constatam cu aceasta ocazie ca Miscarea de la Chisinau copia ceea ce faceau balticii, astfel ca si noi am obtinut independenta datorita lui Sharp.

Lucrarea sa fundamentala se numeste ‘ De la dictatura la democratie”, si descrie 198 de metode pasnice de lupta impotriva regimurilor de guvernare.
Conform teoriei lui Sharp  schimbarea puterii se face in trei etape:

La prima etapa se organizeaza mitinguri, greve etc. si se incerca inocularea ideii de putere neconsitutionala si nelegitima.
La aceasta etapa se verifica puterea de rezistenta a guvernarii, cit de puternic este mesajul opozitiei, se organizeaza focarele de rezistenta etc.
La etapa a doua se incearca discreditarea organelor de forta, si se organizeaza actiuni de sabotaj si de revolte.

La etapa a treia are loc actiunea de demontare a puterii.

http://www.aeinstein.org/organizations/org/FDTD_Russian.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Gene_Sharp

Anunțuri

13 răspunsuri to “Tkaciuk si Voronin se inspira din lucrarile lui Gene Sharp ?”

 1. TOMIS Says:

  PROFETIA EXTRAORDINARA
  A UNUI CALUGAR ANONIM PENTRU ROMANIA ANULUI 2012: «MOLDOVA SE VA INTOARCE LA ROMANIA,
  DUPA CE RUSIA VA FI INVINSA INTR-UN RAZBOI!» http://secretele–sistemului.blogspot.com/2012/01/profetia-extraordinara-unui-calugar.html#axzz1n6Nb7ThD
  ————————————————
  fratele călugărit i-a povestit câte ceva despre evenimentele ce vor veni în noul an. I-a spus că va fi mare tulburare și chin în lume, războaie și cataclisme, de care România va fi ferită ca prin miracol, prin rugăciunile Maicii Domnului. Ce este foarte interesant, este faptul că a pomenit de reântoarcerea Basarabiei la România, care se va petrece în mod miraculos în acest an. Nu mi-a dat prea multe amănunte, nu știa nici el ce și cum, dar era pe deplin încredințat de predicția călugărului respectiv, cu atât mai mult cu cât acesta îi sugerase, pe ocolite, în trecut, anumite soluții la câteva situații din viața lui personală, pe care parcă le prevăzuse, fapt care îi întărea încrederea în capacitatea premonitorie a acelui călugăr.

  Mi-a mai spus că totul se va petrece foarte rapid, datorită prăbușirii puterii rusești într-un conflict militar. Curios și sceptic din fire, am încercat să aflu mai multe amănunte, dar nu mi-a spus mai multe. Mi-a mai spus doar că, întrebându-l pe acel călugăr de toate cele pe care le aflase, acela a tăcut și l-a rugat să nu îl mai întrebe nimic despre asta.

  Amicul meu, un naționalist convins, m-a rugat însă, să fac cumva ca această veste bună să fie făcută publică, pentru că el crede că este bine ca flacăra speranței să rămână aprinsă în inimile moldovenilor de peste Prut.

 2. Gheorghe Says:

  „Tkaciuk si Voronin se inspira din lucrarile lui Gene Sharp ?” – NU! Acela era pentru NONVIOLENŢĂ, iar „relictele” noastre duc societatea spre VIOLENŢĂ, după cum „protestează” ei „paşnic”…

 3. basarabean roman Says:

  Intalnirea dela IASI.

  UN nou dialog de surzi ???????
  O noua mascarada de asa zisa pretenie ???????

  Maldafanii merg spre Rusia, spre CSI, noi romanii trebue sa le pompam sute de milioane de euros pe gratis, sa facem investitzii ?????????

  Atat timp cat politrucii dela Chisinau nu vor pune problema UNIRII pe primul si cel mai urgent plan, aceste intalniri de fatzada sunt o insulta la adresa memoriei sutelor de mii de victime din Basarabia si Romania, datorite komunismului, datorite pactului Stalin- HITLER.

  HAI sa ne prefacepm ca ne iubim.

 4. ina Says:

  Romane nu fi fatarnic.,sunt indeajuns in Moldova!!Daca doresti sa te remarci prin ceva,fa-o dar nu prin prostii de genul acesta!!!Vad ca esti incintat de situatia din tara,rusine!!!Fa ceva sa nu intri in lista tradatorilor de neam si tara!!!

 5. aviator Says:

  NAIVUL Demai sus, crede ca Unirea trebue facuta cu acordul popoarelor.
  Depinde cum intelegi „” acordul popoarelor „”. POPOrul este totdeauna impartzit in aceasta mare OPERA prin care au trecut toate tzarile lumii la un moment dat din istoria lor.Poporul vorbeste prin instinct, el nu cunoaste implicatziile unei UNIRI.

  Politicienii komunisti totzi PRO-RUSI, vorbesc clar:::: Ei sunt pentru DEZUNIRE.

  Politicienii romani si PRO ROMANI sunt pentru UNIRE. Este vorba de un ekilibru de FORTZE POLITICE. UNIRILE in lume, de cand este lumea, au fost facute de FORTZE POLITICE. Nu nde popoare care s-au rasculat :::::: „” HAI sa ne UNIM „”.

  GERMANIA a intzeles acest lucru cand a facut UNIREA celor doua germanii NUMAI prin DECIZIE POLITICA, fara sa consulte poporul.

  DECE ??????? Pare bizar. Pentruca Poporul din Germania de VEST adica cea ANTIKOMUNISTA NU VOIA UNIREA cu germania koko-munista din EST. SI referendumul ar fi fost un esek.

 6. clarvazator Says:

  INSA ziua caderii koko – munismului , sarbatoare MONDIALA, trebue propusa de ALIANTZA cu ocazia vizitei la IASI, peste cateva zile.

  Daca rusii sarbatoresc eliberarea de sub ocupatzia NATZIONAL SOTZIALISMULUI German ( NAZISM ), omenirea trebue sa sarbatoreasca deasemeni si eliberarea de sub jugul MONDIAL – SOTZIALISMULUI Rusesc, adica de sub JUGUL KOKO – MUNISMULUI.

  Marea smekerie koko – munista este sa indobitocim poporul spunandu-i brasoave despre FASCISM si nu despre KOKO -munism.

  ATZI auzit vreun KOKO-munist din Basarabia, sau vreun cetatzean oarecare , sau vreun politruc oarecare, sau vreun intelectual oarecare sa vorbeasca de krimele KOKO-munismului ???????

  NU. NU vetzi auzi decat de lupta contra fascismului. Ultimul GRAD de indobitocire a MALDAFANULUI.Draga doamne, koko-munismul a devenit pentru ei ceva foarte respectabil, TOTZI facandu-se ca nu stiu nimic de krimele KOKO-munismului asupra parintzilor lor.

 7. MIRAT Says:

  MALDAFANI MAZOKISTI,

  NIMIC nu merge bine.
  SOLuTZIA::: UNIREA cu ROMANIA.
  DANDANKE si KOKO-ii:::: Preferam mizeria poporului decat UNIREA.

  Nimic nu merge bine.
  Solutzia. Intrarea in UE., RAPID este posibil numai prin UNirea cu Romania.
  Dandanake si KOKO-ii ::::::: Preferam mizeria poporului decat UNIREA.

  Nimic nu merge bine.
  Solutzia ::::::::Alegerea unui presedinte COMUN al Basarabiei si Romaniei. Fie el Basarabean, fie el ROMAN. AUTOMAT avem Unirea si intrarea in UE.
  Dandanake si KOKO-ii:::::::: Preferam Mizeria poporului decat aceasta solutzie.

  Vretzi MIZERIE?????? avetzi si vetzi avea Mizerie, Fiind in mizerie, suntetzi si vetzi deveni foarte repede o jucarie in mainile KOKO-ilor, MOSKOFILILOR, Kremlinului, CSI – ului,Uniunilor Vamale si alte inventzii.

  DRUM BUN. Avetzi si vetzi avea conducatorii pe care ii meritatzi.

  Romanii vor ramane cu amintirea unor prosti care s-au stins depe harta pentruca au uitat de unde vin si incotro merg..

 8. Romanul Says:

  In Republica Modova nu va fi ales un nou presedinte, pana nu va fi gasit un candidat care sa demonstreze prin tot comportamentul sau ca este un fanatic antiroman. Asta vrea Rusia si asa va fi.

 9. Confederatia Galactica Says:

  Mai multe profetii si oracole ne transmit ca Re-Unirea cu România
  trebuie sa se infaptuiasca pâna in Dec.2012,
  impreuna cu o schimbare generala dramatica
  a configuratiei geo-politice a lumii.
  Asa ca mai bine mai stati pe acasa,
  si nu umblati aiurea haifui prin lume / de ex. Turcia sau Grecia /
  ca sa nu va prinda evenimentele zguduitoare in vâltoarea lor
  prin strainatate.

 10. Ieseanul" Says:

  Domnilor Basarabeni:va sugeram sa-l propuneti de urgenta Imediat in functia de presedinte,a Dl. V. Voronin pentru ca el va va duce ni loc cu verdeata,unde nu este durere,intristare si suspin.Totodata va mai sugerez,sa nu pierdeti timpul,cu prostii de (genul Unirea,cotropirea de catre imperialistii, romani).Bagati-va gitul direct in uniunea statala,C.S.I.Noi rominii nu numai ca nu pierdem nimic,din ce avem acum…dar nici nu ne mai pierdem timpul sa va crapam capetele (tari ca piatra)in care din pacate istoria romanilor nu va spune nimic.La buna vedere..Hai Pa…

 11. roman basarabean Says:

  Inca o iepuroaica scoasa din maneca concernului PRO – RUS ::::::LUPOFF, FILATOFF, DANDANOFF.

  Este vorba de MITZA BACALU, dupa chipul si asemanarea cu Mitza Karabina.
  Mitza Karabina era candidata Rusiei prin INTERPOZITZIA UNIUNII EUROPEENE. Acum Mitza Bacalu este candidata Rusiei prin recomandarea ei de catre prietenii nostri americani.KOKO – ii lui BARDANOFF si Dandanoff nu renuntza la visul lor de a ne integra in imperiul rus, de a distruge definitif FIINTZA NOASTRA NATZIONALA.

  Virulentza cu care este atacat DOMNUL GHIMPU, confirma alegerea MITZEI BAKALOFF de KREMLIN.

  Dece locuitorii satului sa ne spune noutatzi de TAVARICEA BAKALOFF si nu ea insasi ????????
  Poporul trebue sa stie ce alege . De exemplu ::::::::
  Tavaricea Bakaloff a fost membra partidului KOKO – ilor ????????
  Unde a facut studiile ????????
  Are lucrari publicate ???????
  Care este pozitzia ei fatza de Rusia ??????
  Care este pozitzia ei fatza de UNIREA cu Romania ????????

 12. PRELUARE Says:

  O Preluare comunista:
  ziarul „Timpul” din Chisinau din 27 Februarie 2012:
  un articol de Anica Taban
  http://www.timpul.md/articol/miorita-voronin-candidata-v–bacalu-si-chestiunea-suptului-31814.html
  ––––––––––––––––––
  Acelaşi Voronin,
  referindu-se la candidaturile AIE pentru funcţia
  de şef al statului, revine la chestiunea… suptului:

  „Aceasta (Veronica Bacalu) va fi un emisar foarte concret al FMI, adică acea instituţie care ne-a dus
  pe noi la o criză totală, aproape la default.
  De aceea lor le trebuie, ca ei să sugă de la acest
  Fond Monetar şi cred că legăturile pe care le are
  această persoană la FMI o să-i ajute”

 13. Merg csi | Jmbtravels Says:

  […] Tkaciuk si Voronin se inspira din lucrarile lui Gene Sharp ? « Roman … […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: