Sa nu ne temem de alegerile parlamentare anticipate, sa ne pazim de tradatori si alarmisti

Se discuta posibile solutii privind alegerile repetate ale Presedintelui tarii.
Conform Acordului AIE, dar si a suplimentului semnat recent, candidat ramine M.Lupu.
Sansele lui Lupu ar creste, daca ar putea sa gaseasca vreo doi deputati comunisti, care sa paraseasca PCRM, si sa declare ferm ca ei vor vota cu el, sau sa convinga grupul Dodon sa-l sustina.

Mai exista si posibilitatea modificarii Acordului AIE, astfel incit partidele sa faca schimb de functii, de exemplu PD ramine cu Presedintele Parlamentului, PLDM cu functia de Prim –ministu, iar PL primeste functia de Presedinte pentru Igor Munteanu, asa cum declarase cindva Mihai Ghimpu.

Oricum pentru alegerile repetate, AIE trebuie sa vina cu un consens privind candidatul la Presedintie, care sa fie sustinut si de grupul Dodon. Dar nu trebuie platit orice pret pentru sustinerea grupului Dodon.
Este clar ca Moskova nu le permite lui Dodon si Voronin sa voteze pentru Marian Lupu sau alt candidat proeuropean. Orice s-ar spune, dar Marian Lupu si PD au fost cei care de doua ori au inclinat balanta spre PLDM si PL, dupa alegerile din 2009 si 2010, formind impreuna AIE, in ciuda Kremlinului.
Iar decit sa acceptam sa ne conduca tara Zinaida Greceanii,  sau oricare alt comunist romanofob, mai bine mergem la alegeri anticipate.

Unii comentatori au intrat déjà in isterie, si indeamna PLDM sa rupa Alianta si sa negocieze cu Voronin si PCRM, orice Presedinte numai sa nu fie anticipate.
Linistiti-va domnilor, nu semanati panica, anticipatele, petrecute cu inteligenta, undeva prin luna aprilie sau mai, pot sa devina salvarea definitiva de comunism si sa conduca la depasirea crizei politice si constitutionale.

Comunistii fac multa zarva, dar nu au nicio sansa sa cistige alegerile anticipate parlamentare, cu un scor zdrobitor, asa cum viseaza. Voronin mascheaza cum poate goliciunea, comunistii vor acumula un scor mai mic decit in 2010, pentru ca nu mai au resurse si vor fi atacati foarte tare pe segmentul lor electoral de Partidul Socialistilor cu Dodon, P.D. cu Lupu, Partidul Regunilor cu Formuzal, PSD cu Selin, si altii.
Plus, comunistii nu sunt agreati nici de guvernarea din Rusia, asa cum a fost in 2001, nici de Occident, ei sunt mai degraba un accident al cimpului politic moldovenesc, o mutatie politica periculoasa, si doar lipsa de unitate intre componentele AIE, si lupta interna, ii mai mentine in Parlament.
Alta diferenta mare fata de 2001, este ca in prezent avem trei partide puternice, sistemice, PLDM, PD si PL, care au electoral stabil, structuri puternice teritoriale si experienta de guvernare relativ reusita.
Partea pozitiva a unor anticipate, ar fi si petrecerea unui referendum constitutional , concomitent cu scrutinul, privind modificarea art.78 din Constituie , astfel ca sa schimbam modul de alegere a presedintelui.
Pledez pentru alegerea directa a sefului statului si astfel vom depasi odata si pentru totdeauna criza politica.

Sa nu ne temem de alegerile parlamentare anticipate, sa ne temem de tradatori si alarmisti falsi, care de frica imaginara sunt gata sa-l readuca pe Voronin la putere.

14 răspunsuri to “Sa nu ne temem de alegerile parlamentare anticipate, sa ne pazim de tradatori si alarmisti”

 1. opinie Says:

  Sa nu ne temem de UNIRE, sa ne pazim de tradatori si alarmisti

 2. Anfisa Cehova Says:

  si de cind, ma rog, Lupu devine proeuropean? Nu va faceti de ris… Parca nu se stie ce rasare din el… Oare discutia Narischin, Voronin si Lupu la Kuzmin nu da de intelesc ca Marian Ilici este o candidatura la care Moscova nu s-ar opune…

 3. Lech Kaczynski Says:

  O ALTA VICTIMA A AVIONULUI MOLDO-POLONEZ:
  CARE SUNT URMATOARELE ?
  –––––––––––––––––––––––-
  Vărul lui Cazacu, pictorul Iurie Negruța (60 de ani), a declarat pentru „Adevărul” că șoferul a fost orbit de o mașină care venea din sens opus și a pierdut controlul volanului. De cealaltă parte, Poliția susține că este vorba de exces de viteză.

  Automobilul s-a răsturnat de câteva ori și a fost puternic deteriorat în partea din spate. Fostul deputat Vasile Vatamanu, care se afla pe bancheta din spate, nu a supraviețuit.
  http://www.antidotul.ro/88832/Alexandru-Cazacu-a-fost-r%C4%83nit-la-cap-%C8%99i-are-dou%C4%83-coaste-rupte.html

 4. Lech Kaczynski-2 Says:

  nca o marturisire despre
  ASASINATELE KGB-comuniste din Moldova:
  Ziarul de Garda din 25 Nov.2010
  Interviu cu doua eleve militante patriote,
  Asea Andruh si Lilia Neagu,
  contra regimului de ocupatie rusesc din 1970
  /impanzind strazile Chisinaului cu lozinci /de vopsea/
  anti-ocupatie ruseasca:
  http://www.zdg.md/exclusiv/doua-vieti-intr-un-dosar-kgb-ist-cu-4-volume
  —————————————————–
  Intrebare de Aneta Grosu:
  — Aţi mai fost urmărită sau persecutată de Securitate?
  Raspuns de Lilia Neagu:
  — Îmi este greu să spun cu siguranţă, dar felul în care a decurs viaţa mea după acele evenimente mă face să cred că asupra destinului meu s-a lucrat mult şi încontinuu. Am avut suficiente probleme, am fost neglijată, ţinută la distanţă. Mulţumesc Domnului că nu am ajuns victima vreunui accident stupid, aşa cum s-a întâmplat cu Ion şi Doina, cu Grigore Vieru sau cu Gheorghe Ghimpu… Îmi destăinuia cineva cum anume au loc asemenea tragedii. Persoana ţintă este urmărită, este descoperit itinerarul şi, de obicei, noaptea, şoferul este orbit în faţă de o lumină puternică. Reacţia lui firească este să se dea cât mai repede la o parte, cu mare viteză… Aşa s-ar fi putut produce aceste accidente. Cred că va veni timpul şi vom afla şi noi adevărul”
  ——————————————————

 5. Siberiacul Says:

  Întrebare:
  – Oare AIE-3 nu poate deveni AIE-A – 1 (Alianţa Integrării Euro-Asiatice) – adica un nou urss cu Filat+Furmuzal+Dodon !?

 6. toma proeuropeanu Says:

  sigur Varonen n-o sa aiba 62 mandate , dar mai mult de 52 cu siguranta

 7. romanmihaes Says:

  De unde ati luat voi ca Voronin va acumula 51 de mandate? Asa se credea si inainate de 28 noiembrie 2010, cind Voronin tipa ca va lua 56 de mandate. Societatea moldoveneasca sa schimbat profund, comunistii nu au cum sa acumuleze mai mult de 35% la viitoarele alegeri, revenirea comunistilor de unii singuri la putere nu mai este posibila.

 8. valera35 Says:

  Vad ca doresti anticipate, vei mai face ceva bacsis prin campania electorala. Asta înseamnă că doresti revenirea comilor la putere.

 9. MONTREAL Says:

  Bravo d-le Mihaes, sunt deacord cu d-stra dar nu la o 100% ,
  LASATI-I PE ACEI CARE URLA (ca oricum sunt din partidul lui filat) ca trebuie de rupt alianta, EU CHIAR DORESC ACEST LUCRU , CA PLDM-SA SE ASOCIEZE CU PCRM –––––––––––––––––––––––––––––- MAI REPEDE O SA NE DEBARASAM DE UN TRADOTOR DE NEAM – PLDM (FILAT) –––––––––––––––––––––––––––––––––– acestui popor ia trebuit 20 de ani ca sa inteleaga ca ROSCA este IUDA –––––––––––––––––––––––––––––- eu nu vreau ca acelasi lucru sa se intimple si cu IUDA 2 – FILATOFF.======================================================== MIE MI-A PLACUT ALTCEVA, in postarea voastra anterioara, ati scris o ipoteza ca Filea cu Dodon vor fi nevoiti sa voteze LUPU, numai ca sa nu mearga in ANTICIPATE (Dodon ARE sanse mici de a ajunge in Parlament, PLDm – scade in POPULARITATE) ––––––––––––––––––––––––––––––––––– IMPORTANT CA LUPU SA JOACE BINE PARTIDA PINA LA SFIRSIT SI SA PARTICIPE LA ALEGERILE REPETATE AL PRESEDINTELUI. MD si cel mai important ca GHIMPU SA NU CEDEZE cu alegerea lui Greceanii , ca de cedeaza , amba cu PL, nu mai din partea mea cel putin 10 persoane nu il va mai VOTA (eu in cercul meu imi fac profesional lucru , p-u a convinge cit mai multi oameni ca sa voteze p-u PL)=================================================================================================================== POT CHIAR SI SA MA LAUD !!!! AM CONVINS TREI FAMILII SA NU MAI VOTEZE NICIODATA CU PLDM ––––––––––––––––––––––––––––– SI EU INCA MAI LUCREZ SI VOI MAI LUCRA , iarasi suntem linga !!!prapastie !!!, TREBUIE SA JUTAM MOLDOVA, NU FITI INDIFERENTI, TOTI SA SE MOBILIZEZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. toma necredinciosul Says:

  e un alt spirit in societate , nu vezi ce s-a intimplat in Kishiniov, Soroca, Falesti ? crezi ca putini din votantii AIE sunt profund dezamagiti ?

 11. opinie Says:

  Lupu, la Moscova: Moldova rămâne un partener stabil pentru CSI

  20.12.2011

  Republica Moldova va contribui și în continuare la dezvoltarea Comunităţii Statelor Independente (CSI), iar integrarea în Uniunea Europeană nu intră în contradicțiecu activitatea în cadrul CSI.

  Declarații în acest sens au fost făcute de către Preşedintele interimar, Marian Lupu, la Summit-ului CSI de la Moscova. „Republica Moldova are o poziție geopolitică favorabilă. Ne aflăm află la hotarul culturilor slavonă și latină. Vrem să îmbinăm aceste lucruri pentru o dezvoltare democratică și economică stabilă”, a mai spus Lupu.

  Evenimentul a marcat 20 de ani de la formarea CSI și a întrunit șefi de state din 10 țări membre ale CSI. Oficialii au discutat despre aprofundarea relaţiilor între fostele state sovietice. Participanţii consideră că după 20 de ani de la înfiinţarea CSI, comunitatea joacă în continuare un rol important în consolidarea stabilităţii în Eurasia.

  Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că datorită Comunităţii Statelor Independente, ţările post-sovietice au cunoscut o dezvoltare după desfiinţarea URSS.

  Liderii au vorbit şi despre crearea Uniunii Eurasiatice din care fac parte Rusia, Kazahstan şi Belarus. Preşedintele rus şi-a exprimat speranţa că în viitor şi alte state vor adera la această zonă.

  Oficialii au reamintit şi despre crearea Zonei de Liber Schimb a CSI, din care fac parte Ucraina, Armenia, Kîrgîzstan, Moldova şi Tadjikistan. Liderii au ajuns la conlcuzia că păstrarea CSI este necesară şi va fi de folos în viitor.

  Comunitatea Statelor Independente a fost formată în 1991, imediat după prăbuşirea Uniunii Sovietice. Moldova a aderat la organizaţie în 1994.

  jurnal

 12. Drumețul Says:

  Joi, 22 Decembrie 2011, Chisinau, România de Est (Basarabia) / Romanian Global News
  —————————————————————————————
  ” SIS-ul preocupat de anihilarea miscarii de reunire a celor doua state românesti.
  Mediul studentesc basarabean din Romania vizat “.
  http://www.rgnpress.ro/categorii/politic/4176-sis-ul-preocupat-de-anihilarea-miscarii-de-reunire-a-celor-doua-state-romanesti-mediul-studentesc-basarabean-din-romania-vizat.html

  Conform surselor Romanian Global News din mediul guvernamental de la Chisinau,
  Serviciul de Informatii si Securitate de la Chisinau a reluat activitatile de anihilare si destabilizare
  a organizatiilor civice si partidelor politice care sustin reunirea Basarabiei cu România.
  Pe lânga urmarirea si compromiterea liderilor organizatiilor de pe teritoriul R. Moldova, care sustin reunirea
  celor doua state românesti, SIS-ul desfasoara puternice actiuni operativ –informative pe teritoriul României,
  in cadrul organizatiilor studentilor basarabeni, dar si creind actiuni de lobby in cadrul formatiunilor politice din România,
  in defavoarea ideii de reunire a celor doua state românesti.
  In acest scop SIS-ul a racolat si va racola absolventi ai universitatilor românesti si studenti bursieri ai statului român,
  pe care ii va coordona in preluarea a cat mai multe din organizatiile studentilor basarabeni din România,
  urmând ca acestia sa blocheze aderarea respectivelor organizatii la miscarile pro-unire.
  Presa online a mediului studentesc basarabean este deasemenea vizata.
  Sursele Romanian Global News precizeaza ca sectiunea din SIS care se ocupa de aceasta problema
  este incadrata cu ofiteri ce au legaturi stranse cu agenti FSB si SVR din Ambasada Rusiei la Chisinau.

 13. Vladimir Says:

  Din Spania.R.Moldova este ostatic a unui vechi sistem rus-sovetic-komunist,alimentat din afara.Pina nu demontam acest sistem de guvernare nu vedem soarele.O sa fim niste sclavi saraci si dezamagiti.Noi am scapat putin de sub tutela kremlinului in anii 89-92.N-e sa impus razboiul de la Nistru.Sa incheat pace cu rusia.Din nou am fost inchisi in kuska c.s.i.Securitate din r.Moldova nu stiu pentru care stat lucreaza,sau e o filiala a f.s.b,din 92 pina azi lupta cu unionistii,nu vad ca pericolul vine de lav rasarit.Singur a recunoscut un ofitar a s.i.s care a trecut la tiraspol.Munca lor 80% impotriva romanizmului,din pacate alte probleme nu avem.

 14. adi Says:

  Eu sper ca nu ne vom pedepsi singuri votand mai mult de 45% din alegatori cu PCRM.
  Este interesul nostru sa o ducem mai bine, sa fim mai fericiti iar daca votam comunisti ne lovim si pedepsi singuri.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: