Echipa Filat + Dodon, l-au pravalit pe Marian Lupu. Ce urmeaza? Si un P.S. despre cum ma copie unii

La 16 decembrie, Filat cu miinile grupului Dodon, a pravalit candidatura lui Marian Lupu, la sefia statului.
Ca acestia doi, Filat si Dodon, sunt parteneri politici, si isi coordoneaza actiunile, stiu deja si cei din UE, unde Filat a prezentat-o pe Z.Greceanii drept candidat la Presedintie, si toata lumea interesata de politica din R.Moldova.
In dimineata zilei de 16, aveam impresia ca M.Lupu va fi votat, insa dupa ce comunistii au anuntat la Plenum ca nu voteaza, ba au si blocat accesul deputatilor la sedinta Parlamentului, era clar ca nu se alege Presedintele.
Era evident ca comunistii nu vor vota, deoarece in preajma alegerilor, liderii AIE au semnat un supliment, care in art.1 prevede:
1. Părţile semnatare ale Acordului  îşi asumă angajamentul de a nu admite, pentru perioada deplină a mandatului Parlamentului de legislatura a XIX-a, participarea partidelor pe care le reprezintă la o altă alianţă de guvernare decât Alianţa pentru Integrare Europeană, excluzând:
– negocieri separate; 
– votări separate; 
– vot comun cu PCRM care ar urmări drept scop reconfigurarea guvernării şi constituirea unei alte majorităţi parlamentare.

La ora petrecerii Plenarei, Voronin si Tcaciuk aveau textul Suplimentului in fata, si au luat masuri, ca niciun deputat comunist din cei care erau considerati capabili sa voteze pentru M.Lupu, sa nu o poata face.

In acest mod Filat i-a taiat lui M.Lupu calea spre a fi votat, blocindu-l din doua parti, pe de o parte a oprit grupul Dodon sa-l voteze, pe de alta i-a impus un Supliment, prin care i-a facut pe comunisti sa nu voteze.

PLDM a votat pina la urma cu buletinele la vedere, ca sa demonstreze ca se tine de Acordul AIE, Filat insa radia de bucurie, caci a obtinut dintr-o lovitura citeva beneficii.

In primul rind, a obtinut un Supliment prin care are garantii ca pentru perioada deplină a mandatului Parlamentului de legislatura a XIX-a, va fi Prim-ministru, si astfel nu se mai teme de anticipate.

In rindul doi, pravalindu-l pe Marian Lupu, i-a aplicat o lovitura grava de imagine, punind sub semnul intrebarii posibilitatea acestuia de a mai candida si la alegerile repetate.

Frumos jucat, scorul e 1:0, insa Filat  nu trebuie sa uite ca s-a consumat doar prima repriza, daca ar fi sa folosesc un termen sportiv, si urmeaza repriza a doua, adica alegerile repetate a Presedintelui, si aici PD are posibilitatea sa repare scorul si sa cistige partida.

Am declarat de mai multe ori, ca scopul comunistilor sunt alegerile parlamentare anticipate, si la 16 decembrie aceasta supozitie s-a confirmat.
Orice candidat ar inainta alianta, fie si unul din afara partidelor, nu va fi votat de PCRM, ei tintesc declansarea alegerilor anticipate , unde spera ca vor obtine un scor  mai mare decit la 28 noiembrie 2010.

In aceste conditii, alegerea sefului statului la alegerile repetate poate avea loc numai in formatul AIE (59 mandate + Grupul Dodon (3 mandate).

Marian Lupu insista sa ramina candidat al AIE, si pentru alegerile repetate, e un test pentru Filat si Dodon, caci, sau il vor vota pe Marian Lupu, sau vor merge la anticipate.

PLDM merge in jos in sondaje, iar PSRM, preluat de Dodon are foarte putine sanse sa ajunga in Parlament la anticipate, si astfel acestia vor fi nevoiti sa voteze pentru M.Lupu.

P.S.

La 13 decembrie 2011, aici pe blogul meu a aparut urmatorul material:

https://romanmihaes.wordpress.com/2011/12/13/alianta-trebuie-sa-treaca-testul-alegerii-presedintelui-voronin-joaca-la-cacealma/

Printre altele in text este urmatorul pasaj:
Sa recunoastem ca AIE in doi ani a transformat profund R.M., sunt progrese in special in ceea ce tine de asigurarea pluralismului politic, libertatii de exprimare si mass-media, plus eforturile de integrare europeana.

Partidele din AIE, cu diverse doctrine politice si viziuni asupra dezvoltarii societatii, au reusit sa atinga un consens privind necesitatea modernizarii si europenizarii R.M., si au oferit tarii un program de guvernare performant si  euroconform.

Insa, dupa un an de la guvernare, AIE-2, este dezbinata, si putem sa spunem ca betonul a crapat in mai multe locuri.

PLDM a declansat certurile din AIE, fiind nemultumit de impartirea ce a avut loc prin acordul de functionare, Filat a declarat ca a fost nevoit sa cedeze prea mult la semnarea acordului AIE-2 .

Apoi la 16 decembrie 2011 apare pe blogul
http://mariobalint.blogspot.com/2011/12/un-presedinte-pentru-o-alianta-cu.html

un text unde se regaseste urmatorul pasaj:

„Trebuie să recunoaştem, însă, că AIE, în doi ani a transformat profund ţara soră, există progrese, în special în ceea ce ţine de asigurarea pluralismului politic, libertăţii de exprimare şi mass-media, de eforturile de integrare europeană. Partidele din AIE, cu diverse doctrine politice şi viziuni, au reuşit să atinga un consens privind necesitatea modernizarii şi europenizării Moldovei şi au oferit ţării un program de guvernare performant şi cu aspiraţii europene autentice. Însă, după numai un an de la guvernare, AIE-2, este dezbinată, şi pot să spun că betonul a crăpat în mai multe locuri, parafrazînd o declaraţie a fostului preşedinte interimar, liberalul Mihai Ghimpu. PLDM a declanşat certurile din AIE, fiind nemultumit de împărţirea ce a avut loc prin acordul de funcţionare, Filat declarînd că a fost „nevoit să cedeze prea mult la semnarea acordului AIE-2”.

Atentie textul meu a aparut la 13 decembrie, celalalt la 16 decembrie. Multumesc domnului Doru Dendiu care a observat asemanarile de text si mi-a atras atentia prin facebook.
Cineva s-a inspirat, fara sa ma citeze, nimic grav, chiar ii multumesc.
Apropo, nu este prima data cind cineva preia bucati din texte de ale mele fara sa ma citeze, am mai scris despre asta.

Reclame

27 răspunsuri to “Echipa Filat + Dodon, l-au pravalit pe Marian Lupu. Ce urmeaza? Si un P.S. despre cum ma copie unii”

 1. opinie Says:

  Migraţia este o ameninţare pentru Moldova, constată oficialii europeni.

  Vineri, 16 Decembrie 2011

  Migraţia este o ameninţare pentru Republica Moldova care este în pierdere de capacitate intelectuală. Au constatat oficialii europeni în cadrul ultimului club de presă, din acest an, a Delegaţiei Uniuni Europene în Moldova.

  40 la sută din potenţialul apt de muncă se află peste hotare şi contribuie la dezvoltarea altor state, Republica Moldova se confruntă cu o problemă gravă.

  tv7

 2. fidelitate Says:

  Nu vă plagiază nimeni. Pus şi simplu, cineva a vrut să demonstreze unui cerc mai mare de oameni cît de murdar se lucrează. Din concluziile Dstră aberante,intrigante şi tendenţioase reiese că dacă comuniştii şi Dodon nu au votat – este vinovat Filat. Curat murdar!

 3. Vasile Says:

  Molodeț Mihăieș și bine punctat: Ori Lupu este ales președinte de țară, ori avem alegeri anticipate! Tu chiar ai mare tupeu Mihăieș,dar nu te mîhni,că nu ești unicul.

 4. romanmihaes Says:

  Daca nu se respecta intelegerile, atunci Ne aporopiem de anticipate cu pasi rapizi.

 5. Maracina Says:

  D.Mihaies, cu toata stima p/u Dv. consider ca Luru este un f. mare 0(zero) si nu -i de presedinte, dar….Voronin o singura data in viata a avut dreptate-Lupu= 2m. de bulbuci.Mai bine ar spune cum impreuna cu Voronin au distrus cladirea parlamentului si au ars DECLARATIA de INDEPENDENTA si sa plece sa nu mai auda nimeni de dinsul.

 6. Gicu Says:

  Nu votează Dodon-vinovat Filat.
  N votează Voronin-vinovat Filat. halal de capul tău, nu că să te mai copie cineva.
  Următorul candidat trebuie să fie din afara partidelor politice,şi asta va fi cel mai corect şi mai bine pentru ţară. Cu Lupu preşedinte alianţa nu are nici un viitor. Va continua lupta dintre Filat şi plahotniuc, adică şi dintre guvern – Parlament şi Preşidinţie. Nimic bun din aceasta nu poate să iasă, decît desrămarea alianţei şi alianţa PD cu PCRM.
  Numai un preşedinte apolitic poate să-i mai potolească pe cei orgolioşi şi să salveze alianţa.

 7. mircea.ro Says:

  în politică totul este posibil,numai să vrei,mai ales când ai pâinea şi cuţitul în mână.Practic domnul Filat joacă la două capete.Dacă vroia şi era convins putea să-i determine pe cei trei dizidenţi din PCRM să-l voteze pe domnul Lupu.Ce urmăreşte? cred că ştiţi d-voastră mai bine domnule Mihăeş.

 8. natalia Says:

  „PLDM merge in jos in sondaje, iar PSRM, preluat de Dodon are foarte putine sanse sa ajunga in Parlament la anticipate, si astfel acestia vor fi nevoiti sa voteze pentru M.Lupu”
  Vai, ce concluzie stranie… dar PD si PL merge in sus in sondaje? Si pe urma, noi toti suntem martori, ca sondajele in ultima perioada sunt cam eronate.
  As pune si altfel intrebarea: au oare de castigat PD si PL, daca se vor petrece alegeri anticipate? Poate sa se intample, ca ei vor fi nevoiti sa voteze pentru alt candidat, numai sa nu-si piarda pozitiile, care le-au ramas in prezent…

 9. Romanul Says:

  Dumitru Diacov, presedinte de onoare al Partidului Democrat din Republica Moldova, prieten apropiat al lui Ion Iliescu, in decembrie 1989 angajat al Ambasadei Uniunii Sovietice la Bucuresti, a afirmat, de curand, ca teroristii de dupa 22 decembrie au fost, de fapt, ofiteri KGB din fosta Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca, vorbitori de limba romana, infiltrati pe teritoriul Romaniei cu scopul de a crea o diversiune care sa impiedice alunecarea Romaniei spre Vest. Avand in vedere ca Uniunea Sovietica a lui Mihail Gorbaciov ( ati citit corect ), a intreprins, atunci, un atac terorist similar asupra Gruziei, informatia pare plauzibila. Are oare legatura aceasta afirmatie cu ce se intampla de 20 de ani in Republica Moldova?

 10. mircea.ro Says:

  pornind de la teza că economicul determină politicul,cum vă explicaţi următorul fenomen financiar şi investiţional apărut destul de recent pe piaţa RM;din ce în ce mai mulţi oameni de afaceri basarabeni investesc în România,ultimul caz de notorietate fiind investiţia de peste 20 mil. euro a fostului prim ministru Sturza într-un parc tehnolgic lângă Cluj,astfel încât,paradoxal la prima vedere,fluxul investiţiilor din surse private basarabene depăşeşte cuantumul investiţiilor româneşti în RM!!!.Ce se întâmplă domnule Mihăeş?

 11. Radu Cinamar-1 Says:

  În privinţa UNIRII, ştie Dumnezeu mai bine ce are de făcut.
  Până nu-şi va lua occidentul gheara de pe noi, nici n-ar fi indicată această unire. Dacă eram uniţi şi în Moldova ar fi avut loc acelaşi dezastru. Vi s-ar fi tăiat pădurile, vi s-ar fi furat pământul, fabricile (alea pe care le mai aveţi) şi aţi deveni următoarea victimă a cotropirii occidentale, o enclavă care să trimită forţă de muncă ieftină în europa.

  Şi nu fii aşa de convins că în spatele acestor evenimente, pe care le enumeri, sunt ruşii. Forţe oculte supranaţionale acţionează deja şi în spaţiul Moldovei surori pentru a-şi extinde influenţa şi numai Dumnezeu le mai poate zădărnici planurile expansioniste.

  Unirea va veni curând, dar mai întâi trebuie să înceapă un conflict armat major în occident. Va fi un moment prielnic,
  când laţul pus de forţele oculte de gâtul României va slăbi.
  Atunci, prin voinţa populară a ambelor ţări surori,
  se vor rupe graniţele şi se va realiza UNIREA cea mult aşteptată.
  Mai târziu, la alegerile din 2014,
  vom alege la conducerea ţării un moldovean de peste Prut.
  El va fi Omul Providenţial, care va salva România
  şi o va duce în fruntea statelor pământene.
  Aşa să ne ajute Dumnezeu!
  Aeleden
  9 iulie 2011, 13:48

 12. Radu Cinamar-2 Says:

  http://fara-secrete.blogspot.com/2011/01/radu-cinamar-adevarul-ocult-al.html
  » Frate Toadere de peste Prut,
  Dumnezeu nu ne-a uitat şi ne ajută, având un plan măreţ
  cu poporul român. Trebuie să avem răbdare.
  Prin faptul că pe voi v-a ţinut separaţi de Ţara Mamă,
  Dumnezeu a ţintit ceva, căci acolo la voi a conservat mai bine tradiţia, cultura şi simţirea românească.
  Mai mult decât atât, din Moldova voastră se va ridica în următorii ani Omul Providenţial, care după Unire,
  la alegerile din 2014, va fi ales conducător la cârma României
  şi o va ridica în fruntea naţiunilor, iar planul ocult,
  care avea ca obiectiv desfiinţarea României, va fi respins.
  Prea mulţi sfinţi şi oameni spirituali s-au ridicat din neamul nostru
  ca să nu avem ajutorul şi protecţia lor.
  Trebuie doar să ne păstrăm în credinţă » .
  Aeleden.
  29 iulie 2011,

 13. Radu Cinamar-3 Says:

  PRELUARE:
  Aeleden, România says:
  1 August 2011 at 21:22
  http://anatolpetrencu.md/?p=3043
  Nu ştiu cine e Andra, dar îmi place că mă citează.
  Poate n-ar trebui să mă amestec, dar să-mi fie cu iertare,
  părerea mea este să nu vă faceţi atâtea speranţe
  legate de legislaţia europeană şi de globalizare.
  Uniunea europeană e un mare experiment, făcut pe banii noştri,
  care pune ţările cele mai sărace în pericol,
  iar globalizarea este un cal troian,
  prin care forţe oculte bine organizate, se infiltrează în mijlocul naţiunilor, distrugându-le din interior.
  Vorbiţi de democraţie.
  Credeţi că vă întreabă cineva dacă vreţi
  sau nu vreţi să intraţi în Europa?
  Toate sforile se trag de la Bruxelles şi în lume nu va fi aşa
  cum vor oamenii sau naţiunile, ci va fi aşa cum vor «iluminaţii».

  ————————————————————————————
  Pe ei s-ar putea să-i intereseze chiar foarte mult
  Unirea Moldovei cu Ţara Mamă
  pentru că visează de pe acum ———-la bogăţiile ei———.
  Vă vor fura chiar istoria, şi vor încerca să vă zdruncine credinţa, aşa cum fac peste tot, acolo unde au ajuns.
  ——————————————————————————————
  S-ar părea că politica e încâlcită şi numai Dumnezeu
  îi mai poate da de cap. Toate cele bune, la toţi fraţii de peste Prut !

 14. Radu Cinamar-4 Says:

  PRELUARE de Profeţii:
  ——————————————–
  » Istoria curge după planul divin în care scrie că Unirea va veni curând.
  Şi mai cred că acel model de societate ideală,
  care să înlocuiască total capitalismul sălbatic actual,
  va prinde rădăcini mai întâi în România
  şi apoi se va răspândi la celelalte state de pe Pământ.
  Şi un mare rol în reformarea societăţii româneşti
  îl va avea acel conducător moldovean (de peste Prut),
  care va fi ales în fruntea ţării în 2014, după mult aşteptata Unire Aeleden,
  28 Nov.2011

 15. Serioja Ser(ei)osu Says:

  Cica era Bula la scoala si profesoara le cere copiilor sa scrie o compunere despre cum au petrecut vacanta mare. Elevul Ionel scrie despre ce bine s-a distrat pe malul marii. Elevul Costel despre super distractia din tabara de la munte. Elevul Bula: O dupamasa de vara în familie. Am fost la bunicu acasa si am vazut cum spargea lemne. A dat odata tare cu toporu’ si o aschie a sarit si drept în c*r l-a lovit! Elevii se prapadeau de rîs. Profesoara: „Se poate elev Bula sa vorbesti asa vulgar?! Zi shii tu mai pe ocolite! Nota 4 si trebuie sa refaci compunerea”. A doua zi Bula citea compunerea: Am fost la bunicu acasa si l-am ajutat sa sparga lemne. O dat odata tare cu toporu si o sarit o aschie; a ocolit casa, a ocolit gradina, a ocolit grajdiul si tot in c*r l-a nimerit.
  Morala: „Candidatul vesnic” e aschia care ne loveste tot in c*r orice am face, mai direct sau mai pe ocolite. Cineva va bloca sau se va opune iarasi inscrierii unui candidat apolitic, aducând diverse argumente de genul acordului AIE pt. ca invariabil in gubernia aceasta sa nu poata fi ales un prezident nici in turul 2 ducand-o spre anticipate.

 16. romanmihaes Says:

  Rog nulitatile si ratatii, care se ascund dupa nikuri sa termine u atacurile la persoana, si mai ales sa nu foloseasca ziaristi din Romania in incercarea de a ma ataca.
  Sunt mai multi ziaristi din Romania care se folosesc de textele mele,(si nu numai ale mele) pentru asi scrie stirile sau comentariile despre R.Moldova. Preiau fraze, sau chiar pasaje intregi.
  Am declarat ca nu sunt impotriva, insa i-am rugat sa citeze sursa, si niciunul nu o face, dar asta deja e treaba lor , ii priveste sub aspect moral.Iar posibilitatile tehnice de a falsifica data aparitiei unui text pe Internet sunt cunoscute, plus ca poti sa faci inserturi in texte din 2009 sau 2010, cit vrei.
  Nu am de gind sa intru in polemici obositoare cu ei.

 17. matrozul Says:

  Ca de obicei, Dle Mihaies, o analiza buna a lucrurilor. Dar eu cred ca situatia e cu mult mai grava. Tind sa cred, ca sub presiunea Moscovei se fac toate aceste trucuri. Cat priveste alegerile anticipate. In cazul unei implicari active a Russiei (de care nimeni nu se indoieste) – are de pierdut la sigur PLDM. PL-ul, ca riposta la aceasta imixtiune va ramane pe pozitii, dar cred, ca si va mai avansa, chit ca nu destul de semnificativ. Iata PCRM si PD – aici starea de lucruri e confuza. Nu cred in nici o iota, ca Russia va miza pe ambii – nu prea are incredere in Lupu.Eu cred ca il vor defaima pa la toate colturile. Este si ramane clar, ca mai de nadejde aliat decat PCRM Russia nu are, si, cu certitudine, va miza in continuare pe aceasta forta, iar restul maruntaielor vor fi folosite pe plan de tulburare de minte a electoratului. Asa ca, dragii mei, numai PL se simte bine la anticipate, PLDM este in cadere vertiginoasa, PCRM este in cadere libera, dar o sa aiba colacul de salvare de la Kremlin, iar PD cred ca mizeaza pe economic (sunt informatii ca PD-ul a investit masiv in teritoriu – asta si ii pune pe ganduri pe unii)…

 18. Lech Kaczynski Says:

  In memoriam:
  Vasile Vatamanu, jurnalist si fost deputat:
  accident tragic lânga Greblesti, / un mort si 3 raniti /
  video:
  la min.12; min. 21- / iorgu oprea rusificatul de la „Zimbru”/; min.23; min.26 – / patronii presei /; min.29; min.35; min. 41- / cazul Ciobanu / http://www.youtube.com/watch?v=mnOFF0cCKsw
  –TRAIASCA ROMANIA MARE !

 19. Drmnitatea Says:

  Toate milioanele sustrase din caznaua țării de Dod și Zinulea acum merg către PLDM. Dacă pun mâna îștea pe președinție lunea va fi nu vierde, ci vânătă cât o vor stoarce ei…

 20. emisar Says:

  Perfect de acord cu Domnul Mihaes!!!!

 21. gicu Says:

  mare prost sau proasta mai esti.lepra spurcata,nici la talpile d.M.LUPU nu esti.

 22. Lech Kaczynski-2 Says:

  In memoriam:
  Vasile Vatamanu, / 24 martie 1955 – 18 decembrie 2011
  / jurnalist si fost deputat,
  “accident” tragic lânga Greblesti, / un mort si 3 raniti /
  video:
  la min.12; min. 21- / iorgu oprea rusificatul de la “Zimbru”/; min.23;
  min.26 – / patronii presei /; min.29; min.35; min. 41- / cazul Ciobanu / http://www.youtube.com/watch?v=mnOFF0cCKsw
  — TRAIASCA ROMANIA MARE !
  ——————————————————————-
  1.
  Vasile Vatamanu: “Pavel Cebanu – cancerul fotbalului moldovenesc”
  3 februarie 2009:
  http://www.moldfootball.com/?index=news&news=3746&print=on
  ” Eu nu sunt setos de funcţii. Am fost deputat în primul parlament al R. Moldova, director al agenţiei de presă “Moldova-press”, redactor-şef al ziarului Post-Scriptum. Îmi doresc cu adevărat să ameliorez starea fotbalului moldovenesc. Sunt un adept al adevărului, sunt cel pentru care banii
  nu au valoare într-o relaţie sinceră de prietenie.
  Am fost prieten cu d-ul Cebanu dar pe d-lui l-a copleşit banul. Nu îmi doresc prieteni bogaţi ci oneşti. Este o dorinţă de-a mea de a sluji fotbalului autohton.
  Să vă spun şi altceva, cînd am citit în “Ziarul de Gardă” despre faptul cum dispar banii din fotbalul moldovenesc m-a pus pe gînduri. Este inadmisibil ce se întîmplă.
  ….Dar să ştiţi că acele priviri au fost exact asemănătoare unor doi boxeri care sunt gata să intre în ring…”
  2.
  22 Ianuarie 2009:
  …Pavel Cebanu a fost ales preşedinte al FMF în 1997, după scandalul care i-a avut în prim-plan pe Constantin Tampiza şi Petru Comendant.
  Pe fundalul certei celor doi, Cebanu a urcat în fotoliul de preşedinte, şi de atunci, creând un sistem dubios de alegeri, îşi păstrează funcţia,…
  …Dar, să revenim la startul preşedinţiei lui Cebanu. Ajuns în fruntea FMF, Cebanu a ameţit de fluctuaţia banilor. Milioane de dolari inundau haznaua FMF. În 2000, în preliminariile pentru Campionatul European, FMF a încasat din drepturile TV ale partidei Moldova-Germania peste 2 mil. 300 mii USD. Sume enorme au fost transferate pe contul FMF şi de către televiziuni din Turcia şi Irlanda de Nord, doar că, în aceste cazuri, sumele au rămas necunoscute. Doar Cebanu o fi ştiind, la fel cum tot el o fi cunoscând cum au dispărut aceşti bani. Amintim că FMF a avut cheltuieli doar pentru deplasările echipelor naţionale, aproximativ a 10-a parte din banii încasaţi, în acea perioadă, doar pentru drepturile TV.

  De altfel, drepturile pentru transmisiunile TV au devenit o adevărată bătaie de cap pentru Cebanu. Acesta nu ştia cum să ascundă de autorităţi sumele. Salvarea venise de la amicul său, Wilhelm Ghering, cetăţean german, născut la Tiraspol. Se presupune că Ghering a şi organizat combinaţiile financiare ale lui Cebanu. A creat firma «Infront», iar aceasta, contra unei sume simbolice, a cumpărat de la FMF drepturile TV, comercializându-le mai departe posturilor TV străine contra unor sume importante. Banii, bineînţeles, nu ajung la FMF, ci pe conturile «Infront». Este uşor de imaginat de ce FMF a vândut drepturile TV către «Infront» contra unor sume derizorii. În consecinţă, FMF câştigă mult mai puţini bani din drepturile TV, doar câteva sute de mii, deşi, în lume, tendinţa este în creştere. Deocamdată nimeni nu l-a întrebat pe Cebanu de ce FMF nu negociază singură contractele, oferindu-le «de pomană» firmei «Infront».

  La începutul mileniului III, FMF a mai primit o mană din cer. FIFA şi UEFA au început să investească în infrastructura fotbalistică a ţărilor slab dezvoltate. O bază sportivă pentru echipele naţionale era planul perfect pentru spălarea banilor UEFA. FMF a început construcţia la Vadul lui Vodă. Aceasta a durat 4 ani şi a costat peste 4 milioane de euro. O sumă exorbitantă pentru câteva case cu 2 etaje şi 3 terenuri (nu stadioane) de fotbal. Dar, actele sunt acte şi UEFA a plătit banii. Intrebat atunci de ce atât de scump, Cebanu a răspuns că a fost păcălit de firma de construcţii. Ulterior, în fiecare an, baza de la Vadul lui Vodă a fost reparată. Ultima reparaţie s-a făcut în 2008, vara, după inundaţii, costurile fiind de 2 mil. euro.
  -Multe lucruri dubioase au avut loc în activitatea FMF în ultimii 12 ani. S-au profilat colaborări cu diverse firme suspecte, au fost făcute promisiuni sterpe că se va construit un stadion, presei i-a fost interzis accesul în federaţie, iar fotbaliştii echipei naţionale au fost blamaţi de conducător.
  http://www.zdg.md/social/unde-dispar-banii-fotbalului-din-moldova
  3.
  29 Septembrie 2011:
  ” Citeam zilele trecute pe un site românesc de ştiri sportive cum un fotbalist englez, venit să joace în R. Moldova, vorbea lejer despre corupţia din fotbalul nostru, despre meciuri aranjate, despre bani negri. E un motiv excelent pentru a începe investigaţiile, nu? Dar ăsta nu e primul (auto)denunţ din fotbalul sau chiar sportul moldovenesc. Daţi un simplu search (căutare) pe google şi veţi vedea cum fotbaliştii recunosc că au trântit meciuri, că arbitrii au fost şantajaţi, alţii au fost mituiţi. Vă mai aduceţi aminte de acuzaţiile din 2009 ale lui Petru Efros la adresa lui Pavel Cebanu referitoare la milioanele de euro furate, la casele înscrise pe numele rudelor? Cu toate astea, pe site-urile instituţiilor abilitate, nu veţi găsi nici măcar un simplu comunicat de presă, cu privire la reţinerea sau măcar investigarea unui caz de corupţie din sportul moldovenesc. Şi nu găsesc nici un răspuns la întrebarea: De ce?

  Sportul moldovenesc este foarte corupt. Cred că e mai corupt şi decât politica. Vedeţi ce a păţit Igor Ţurcan, preşedintele Federaţiei de Tenis. Vedeţi de ce este în stare şi cu ce se ocupă în afara terenului un campion ca Şoltoianu…Sunt doar două exemple, cele mai recente, că în sportul nostru, e mai multă corupţie decât în oricare alt domeniu. Sportul nostru este modalitatea perfectă de a spăla bani. Sportul nostru este locul unde se aciuiază marii bandiţi ai neamului, ascunşi sub pretextul că ei de fapt investesc. Spor la muncă, CCCEC-ule! ”
  Victor Moşneag,
  http://www.zdg.md/editoriale/victor-mosneag-sportul-%E2%80%94-mai-corupt-decat-politica

 23. Adrian...)) Says:

  „Copiază”.

  Mama ei de limbă română, grea mai este.

 24. ETERN Says:

  Presedinte ?????????

  Nu vami omoratzi atat.
  LUPOFFF ?????????
  FILATOFF ?????????
  Zin KAKA rabina ?????????? Crescatoarea de gaini in KOLKOZUL lui Baranoff si Dandanache ?????????

  Dece nu TKAUCIUC ?????????

  NU atzi intzeles inca ????????? Scenariul este regizat asa cum trebue dela Moscova .
  Oricum atzi intoarce-o Presedintele va fi cel ales de Kremlin.

  Ceea ce va insemna :::::::
  UNIREA cu Romania la pastele cailor.
  UE, la pastele cailor.
  Plecarea rusilor din Transnistria, la pastele cailor.

  Astfel, visul MALDAFANILOR va fi realizat.

 25. MONTREAL Says:

  pai spune-i multumesc lui FILEA, ca el se afla la GUVERN deja de doi ani, a avut destul timp sa faca ceva p-u voi(noi) DAR S-A ALES NUMAI CU JOCURI MURDARE DE DUPA CULISE, SCANDALURI FARA SENS,BISNESS PERSONAL, LINSUL POPOULUI LUI LILIPUTIN, ETC-ETC-ETC ––––––––––––––ne-a (va) inselat pe NOI TOTI ACEST FANARIOT !!!

 26. MONTREAL Says:

  MAI ANIMALA, DAR CIND S-A SEMNAT AIE2 , OARE NU ZALUPU CU GHIMPU L-AU VOTAT PE FILEA AL TAU (UN BANDIT NOTORIU DE DRUMURI MARI) –––––––––––––––––––––––––––––––– MAI ANIMALELOR DE PUPINC*RISTI VERZI, BIHLITURI DE HARBUJI PUTUROASE oare nu pldm inpreuna cu PCRM au votat INAINTE DE 16 DECEMBRIE (cu vreo 2 zile) ca : –––––––––––––––––––––––––––––––” NICI UN DEPUTAT SA NU FIE FORTAT SA ARATE BULETINUL DE VOT CIND VA VOTA PRESEDINTELE” –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– COMISIA P-U ALEGEREA PRESEDINTELUI RM. ================================================================= ANIMALELOR , EU SUNT LA 10000 DE KM DE CHISINAU SI VOI CREDETI CA SUNTETI IN STARE SA-MI PUNETI LAPSA PE URECHI, CE CREDETI CA EU NU VAD CE SE INTIMPLA LA Chisinau cum PLDM vostru s-a curv*t, ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– si acum mai ginditi-va inca odata, daca cu mine nu vi se primeste, oare se primeste cu acei ce se afla direct in MD, A ? JOS IUDA 2 – JOS FILAT

 27. MONTREAL Says:

  Sunt seacord cu d-stra, R. Mihaes,

  Important lupu acum sa joace pina la sfirsit si sa le STRICE PLANURILE LUI FILAT si DODON (ADICA MOSCOVA) de a impinge pe Greceanii ––––––––––––––––––––––––––––––––––- CERT ESTE UNA, CA DACA GHIMPU SI DE ACEASTA DATA VA „”””””””””CEDA””””””””””” in numele nu mai stiu cui !!!!!!!!!!!!!!!! si va VOTA P-U GRECEANII, EU NU VOI MAI VOTA NICIODATA PL…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: