Alianta trebuie sa treaca testul alegerii Presedintelui. Voronin este disperat si joaca la cacealma.

In aceste zile se discuta intens despre alegerea sefului statului , daca va fi ales sau nu candidatul AIE, Marian Lupu.

Crearea AIE a fost o necesitate obiectiva, de depasire a gravelor probleme mostenite dupa guvernarea comunista dezastruoasa. Ne-am bucurat cu totii cind PD a aderat la AIE de doua ori, in 2009 si 2010 dupa alegeri, trimitind PCRM in opozitie.
UE, SUA, FMI si alti parteneri de dezvoltare au sustinut si sustin in continuare foarte mult AIE , in reformarea si europenizarea R.M.

Sa recunoastem ca AIE in doi ani a transformat profund R.M., sunt progrese in special in ceea ce tine de asigurarea pluralismului politic, libertatii de exprimare si mass-media, plus eforturile de integrare europeana.

Partidele din AIE, cu diverse doctrine politice si viziuni asupra dezvoltarii societatii, au reusit sa atinga un consens privind necesitatea modernizarii si europenizarii R.M., si au oferit tarii un program de guvernare performant si  euroconform.

Insa, dupa un an de la guvernare, AIE-2, este dezbinata, si putem sa spunem ca betonul a crapat in mai multe locuri.

PLDM a declansat certurile din AIE, fiind nemultumit de impartirea ce a avut loc prin acordul de functionare, Filat a declarat ca a fost nevoit sa cedeze prea mult la semnarea acordului AIE-2 .

La 12 iulie Premierul Filat a atacat dur AIE, si propriul Guvern, in incercarea de a pregati opinia publica pentru o guvernare ulterioara cu PCRM.

La 13 octombrie 2011, a fost prima actiune comuna in Parlament a PLDM cu PCRM, atunci cind au demis directorul SIS, si au incercat sa demita Procurorul General.
Insa din diverse motive, alianta intre PLDM si PCRM, nu a avut loc.

Dar increderea partenerilor din  PD si PL,  in PLDM a disparut si asta este o problema grava.

Celelalte doua componente PL si PD, se apara si au trecut la contraatac, si astfel se consuma multa energie, fapt ce dauneaza actului de guvernare si deterioreaza imaginea Aliantei in ochii electoratului.

S-a ajuns la starea grava, in care partidele membre AIE se obstructioneaza deschis prin media afiliata, iar la concernul media controlat de Premierul Filat, sunt promovati comentatorii si ziaristii care deservesc interesele comunistilor si a lui Voronin, insa nu sunt admisi deputatii, membrii si simpatizantii PL si PD.

Unii comentatori declara ca Premierul Filat ar controla din umbra , prin intermediari, postul de televiziune Publikatv. Nu stiu daca este adevarat, dar  emisiunea Fabrica de la Publikatv a devenit un etalon al partizanatului politic in favoarea PLDM si a Premierului Filat, si un exemplu de jurnalism propagandistic in stilul NIT si al altor televiziuni comuniste.

Pe fondul divergentelor din AIE, Voronin organizeaza mitinguri prin tara si in Chisinau, de circa zece mii de oameni, incercind sa se impuna prin forta strazii, insa aici el greseste, caci nu are cum sa- i mpresioneze pe alde Filat, Lupu si Ghimpu cu citeva mii de manifestanti. Este evident ca prin aceste manifestari PCRM se pregateste de alegeri anticipate.
Sunt convins, ca si AIE poate oricind sa organizeze un miting de sustinere a Aliantei, cu peste cincizeci mii de oameni.

Referitor la unele speculatii, nu cred ca Voronin are vreo intelegere ferma cu cineva din PD sau PLDM, de a distruge Alianta, mai degraba Voronin este disperat si triseaza, joaca poker, la cacealma, si mizeaza pe faptul ca Filat il uraste pe Lupu si Plahatniuc si ca PLDM nu va vota cu Lupu.

In acest caz, daca PLDM va bloca candidatura lui Marian Lupu, Voronin va putea sa speculeze supararea PD-lui si sa incerce sa obtina demisia Guvernului Filat.

Plus ca deputatii comunistii vor fi nevoiti sa ridice buletinele de vot, pentru ca sa se consume turul intii, si Voronin nu are garantii ca toti deputatii pcrm vor asculta ordinele sale. S-ar putea intimpla ca o parte din ei sa voteze pentru Marian Lupu si atunci cariera sa politica s-a terminat.
Miza adevarata a  lui Voronin sunt alegerile anticipate parlamentare, insa mai nou el ascunde intentiile sale reale si declara ca il intereseaza revenirea imediata la guvernare.

Astazi, Alianta mai functioneaza doar din inertie, dar guvernarea in acesta forma grava nu poate sa dureze prea mult timp. AIE are nevoie de o relansare, de o resetare, de o restabilire a increderii intre membri.

Testul major al AIE este alegerea sefului statului, sa vedem daca toti deputatii AIE , si in special cei din PLDM, vor vota candidatura lui Marian Lupu. Supararile intre membrele aliantei trebuie lasate in urma, trebuie sa primeze interesul national .

Doar daca se reuseste alegerea sefului statului cu voturile AIE, atunci Alianta mai are sanse sa guverneze tara inca pentru trei ani.

Anunțuri

16 răspunsuri to “Alianta trebuie sa treaca testul alegerii Presedintelui. Voronin este disperat si joaca la cacealma.”

 1. matrozul Says:

  Asta este situatia, Dle Mihaies. Problema poate avea inca un aspect, pe care nu ai incercat macar sa il pui in calitate de aluzie – ca dl Filat poate fi omul din umbra al Moskovei, doar ca Kremlinul inca nu este increzut pe deplin in sinceritatea lui. La drept vorbind, seful PLDM-ului este un om, nu as zice abil, cat unul foarte jmecher si care triseaza in permanenta. Deocamdata aceste martapazlicuri merg, dar pe termen lung, oricum, atat jucatorii, cat si spectatorii o sa inteleaga cine a ascuns Jokerul…

 2. Bursucul Says:

  Camelian Propinatiu, 2011-12-12 11:36:39
  Cartea Dezunirii s-a jucat nu la Chisinau, ci la Tiraspol si mai ales la Bucuresti, unde se mai joaca, poate, si azi, incât ar trebui ca o comisie cât a dlui Tismaneanu (istorici + oameni de informatii) sa studieze de ce clasa noastra politica si complicea ei intelectuala
  nu au creat, in 22 de ani (cât timpul de viata al României Mari Regale), un curent unionist in RO cât de cât similar celui din MD.

  http://www.adevarul.ro/moldova/social/VIDEO-Vezi-Leonida-Lari-interviu_0_607739289.html

 3. Tira Says:

  „PLDM a declansat certurile din AIE, fiind nemultumit de impartirea ce a avut loc prin acordul de functionare, Filat a declarat ca a fost nevoit sa cedeze prea mult la semnarea acordului AIE-2 „.
  Cît de simplist sunt facute aprecierile!!!
  Daca aceasta este principalul din activitatea AIE, îmi permiteţi să pun la îndoială întreaga D-stră capacitate de a concluziona, de a vedea lucid, obiectiv şi nepărtinitor lucrurile.
  Astazi societatea moldoveneasca seamana întocmai cu lumea descrisă în opera lui F.Kafca(citiţi-l, Vă rog). Filat a făcut nişte încercări, disperat, să scoată societatea din această mocirlă. Nu-i posibil de făcut, fiindcă celelate componenete s-au împotmolit în această mocirlă pînă la gît. Corupţia, Mafia, Oligarhia i-au prins în mrejele lor ţi nu mai sunt în stare sî mai schimbe ceva, sî impulsioneze nişte progrese.

 4. Tache Says:

  Interviu luat profesorului Ion Coja
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6902

  R: De la cine aţi primit această informaţie?
  I.C.:
  De la o persoană din guvern, nu toţi guvernanţii de după 1990 sunt trădători de ţară. Precum şi de la un evreu de treabă, foarte bine informat, care mi-a precizat şi cifra finală a evreilor care urmează să se stabilească în România: un milion!
  După venirea la Cotroceni a lui Băsescu am luat legătura, indirect, prin colonelul Diomid Perciun, cu un consilier al preşedintelui informat asupra subiectului. Mi-a transmis prin Diomid Perciun că în final va fi să fie un milion de evrei care se vor stabili în România şi Republica Moldova… Ca o compensaţie, se va face unirea cu Basarabia… Acesta a fost răspunsul! Un răspuns aproape oficial.

 5. Vasile Says:

  Foarte bine spus Tira. Nu poate Mihăieș,ca și Pavlicenco,Trăian Vasilcău și alții de teapa lor, să scrie ceva de bine fără al pupa în „frunte” pe Filat.Da, este Filat poate și egoist,și dictator,și agresiv, dar deocamdată el rămîne unicul care luptă prin fapte și nu prin declarații pentru a scoate țara pe un drum bun.Deocamdată mai multă opunere din partea asociațiilor săi,decît conlucrare.

 6. OMUL Says:

  Se anunta
  crearea unui GRUP / ” dublu L” / de Rugaciune colectiva zilnica
  pentru odihnirea sufletului
  in memoria scriitoarei Leonida Lari – martira nationala a României Mari !
  perioada – timp de 4o de zile,
  intre 12 Decembrie 2011 -22 Ianuare 2012.
  Ca prin rugaciuni colective sa ajutam sufletului Marii Patrioate
  sa-si gaseasca drumul spre Ceruri.
  Inceputul: prima zi, Joi, 15 decembrie 2011, orele 18-19
  in biserica romano – catolica;
  doritorii se vor regasi in interiorul catedralei
  imediat in partea dreapta purtând mici drapele tricolore in mâna.
  Mai aduceti mici cartulii cu diferite rugaciuni, la alegere.
  Chisinau, str. Mit. Dosoftei, 85 / ceva mai jos de Opera /
  http://www.catolicmold.md/
  In fiecare saptamâna se va alege o alta biserica,
  la alegerea membrilor grupului:
  denumirea si orientarea religioasa nu are importanta
  /avem doar un singur Soare pe cer pentru toti /.
  Eventual, ulterior ora se poate de schimbat
  in dependenta de orarul bisericilor respective.
  Veniti sa ne aparam mortii nostri !

 7. ,STEJAR Says:

  INSTINCTUL de SUBORDONARE.

  INSTINCTUL de AUTO-ASERVIRE.

  Fiecare om din lume cauta sa rupa lantzurile SCLAVIEI, cauta Libertatea cu pretzul vietzii sale.Are instinctul ELIBERARII de sub jugul COTROPITORULUI.
  In afara de MALDAFANI.

  Polirucii nostri sunt criticatzi de Lasitate fatza de Idealurile de Libertate ale Moldovenilotr si-i imping , incet dar sigur, spre jugul Sclaviei de ieri. Ce fericire sa fii inlantzuit.

  Politrucii nu au fost prea sensibili la disparitzia Patrioatei Romance LARA. Au ascuns atat cat au putut lupta ei pentru Unirea Basarabiei cu Romania.

  Dar politrucii striga sus si tare, acasa sub plapuma, ca sa nu-i auda nimeni, ca ei sunt pentru UNIREA cu ROMANIA.

  Politrucii nostri de STANGA, de EXTREMA- Stanga si de SEMI- Dreapta- stangista din ALIANTZA au instinctul de SUBORDONARE, de auto- aservire, de AUTO-SCLAVIZARE fatza de Ocupantul de ieri.

  Cu cat sunt santajatzi mai mult cu gazele, cu petrolul, cu ceapa, cu vunul, cu atat mai mult se pun in genunchi la acelasi ocupant sa le faca cadouri pecare le vor plati foarte scump dupa aceea.

  Cine ii impiedica sa gaseasca altzi furnizori ????? Rusii sa alerge dupa tine nu tu, asasinat, exterminat, deportat sa alergi SERVIL dupa ei.

  DESTEAPTA-TE ROMANE, DESTEAPTA-TE MALDAFANE din somnul cel de MOARTE.

 8. ADEVAR Says:

  Monsieur TOMAC
  este Roman sentimental care vrea sa ajute TOTZI MALDAFANII. Iar Monsieur Rizea este un Pragmatc cre vrea sa ajute numai pe MALDAFANII cre au DEONSTRAT prin VOT, prin luare de CUVANT, prin articole SCRISE ca sunt romani si ca sustzin cauza UNIRII cu ROMANIA.

  O imensa majoritate din Romania precum si Romanii din Basarabia sunt de acord cu Domnul RIZEA.

  Dece sa dai bani lui BARANOFF, DANDANOFF, TKAUCIUK, SELIN si altzi FILATOFFI si LUPOFFI care fac aliantze STRATEGICE cu ELIBERATORII de la KREML8IN ???????? si care lupta pe fatza si pe ascuns contra UNIRII cu Romania ???????

  Acesti bani trebue sa mearga numai la PNL , partidul Doamnei VITALIA.
  Rusii dece nu dau din sentiment un miliard de euro in mod gratuit MALDAFANILOR, daca ii iubesc asa de mult ????????

  NUMAi alegerile anticipate vor clarifica ceva mai mult apele.

  CA PASSE ou CA CASSE.

 9. METEOR Says:

  TAVARICI LUPOFF nu a fost ales „” PRIZIDENT „” al Maldafanilor.

  Cu atat mai bine.
  Daca ar fi fost ales s-ar fi confirmat alegerea
  unui KOKO-i prin definitzie RUSOFON dublat de
  un anti roman si de un ANTI-UNIRE cu Romania.

  Alegerile anticipate trebue sa aiba loc si contand pe inteligentza
  NATIVA a basarabenilor, sunt CONVINS ca KOKO-ii vor pierde.

  De fapt toata lumea vrea accesul , pe de o parte la Romania iar pe de alta parte la EUROPA.

 10. Valenta Says:

  RASCOALA DE PROPORTII IN KAZAHSTAN, SUTE DE MORTI si raniti. Uniunea Euroasiatica a lui Putler se clatina…

  http://kavkazcenter.com/russ/content/2011/12/16/87469.shtml

  VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=ECDZmkWt3lg&feature=player_embedded

  Bielorusia a trimis un avion CU TRUPE SPECIALE pentru a inabusi rascoala.

  http://uainfo.censor.net.ua/news/8723-srochno-lukashenko-perebrasyvaet-specnaz-v-kazahstan.html

 11. GRIVEI Says:

  Valentin Ceausescu, fiul dictatorului Nicolae Ceausescu,
  se autoproclama in cartea sa, Rege al stravechii Dacii !
  » EVANGHELIA DUPĂ REGELE AGATHÎRS
  SAU DINCOLO DE «ADEVĂRUL» CATOLIC »

  un citat:
  CU ACEASTĂ OCAZIE DECLARĂM ILEGALĂ RETRO-CEDAREA CASTELULUI BRAN şI A CELORLALTE DOMENII FAMILIEI HOHENZOLLERN.CASTELUL BRAN APARŢINE FAMILIEI REGALE AAGATHÎRşILOR CARE L-A CEDAT BASARABILOR.
  ÎN ACESTE CONDIŢII PROPRIETARUL DE DREPT ESTE
  VALENTIN BASARAB CEAUşESCU CARE VA AVEA BUNUL SIMŢ SĂ-L FACĂ CADOU POPORULUI ACESTEI ŢĂRI.

 12. ,STEJAR Says:

  Cine INTZELEGE,

  Alegerea Presedintelui Republicii Fantoma MALDAFANIA ????????

  Un Partid propune un individ si Turma este chemata sa spuna
  DA sau NU.

  Populatzia nu este informata :::
  Care sunt meritele acestui individ.
  Ce va face cand va ajunge la putere ????????
  Ce politica va dezvolta, in ce directzie va orienta tzara ???????? Ce relatzii intzelege sa dezvolte cu Rusia , cu Romania, cu UE,cu SUA ???????????

  Dar dece EU sa spun acest lucru cand avem :::::::
  Societatea Civila.
  Academicieni.
  Profesori si INVATZATORI de toate gradele.
  Tzaranii nu au un cuvant de spus ????????
  Studentzii si totzi cei care au facut revolutzia din 7 aprilie unde sunt ??????

  Ne lasam dusi de capastru, si trecem linistitzi pe langa monumentele TIRANIEI, infipte bine in soclurile lor de beton.

  Maldafani, nu cumva sa daramatzi vre unul.

 13. BARITON Says:

  UUURRRAAA !!!!!!!!!

  Avem un nou partid de EXTREMA STANGA ::::::Partidul Socialisto – KOKO – munist al Teroristului DANDANACHE.
  Impreuna cu sefa gainariilor, ZINKA Karabina din acelasi KOLKOZ cu BARANOFF si DANDANACHE.

  Maldafanii progreseaza in SOCiO – KOKO – MUNISM, ultima democratzie de tip DICTATORIAL, leninista. NIMIC NOU sub SOARE.

 14. Echipa Filat + Dodon, la pravalit pe Marian Lupu. Ce urmeaza? Si un P.S. despre cum ma copie unii « Roman Mihăeş Says:

  […] Roman Mihăeş « Alianta trebuie sa treaca testul alegerii Presedintelui. Voronin este disperat si joaca la cace… […]

 15. Gicu Says:

  Saptamana viitoare in Moldova Virtuala vor fi organizate alegeri Parlamantare.

  http://tinyurl.com/8a5p5b8

  Vino si tu, sa nu-i lasam pe comsomolisti sa revina la putere!

 16. METEOR Says:

  Presedinte ?????????

  Nu va mai omoratzi atat.
  LUPOFFF ?????????
  FILATOFF ?????????
  Zin KAKA rabina ?????????? Crescatoarea de gaini in KOLKOZUL lui Baranoff si Dandanache ?????????

  Dece nu TKAUCIUC ?????????

  NU atzi intzeles inca ????????? Scenariul este regizat asa cum trebue dela Moscova .
  Oricum atzi intoarce-o Presedintele va fi cel ales de Kremlin.

  Ceea ce va insemna :::::::
  UNIREA cu Romania la pastele cailor.
  UE, la pastele cailor.
  Plecarea rusilor din Transnistria, la pastele cailor.

  Astfel, visul MALDAFANILOR va fi realizat.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: