AIE nu mai exista. Vine Alianta pentru ciolan. Ce facem mai departe?

Luni la orele 15 liderii partidelor membre AIE, s-au intilnit pentru a discuta depasirea crizei in alianta.
Recunosc, am fost naiv si am crezut ca Filat va ceda, si isi va retrage cerinta neintemeiata privind demisia Procurorului General.
Am mai crezut ca Filat va cere scuze colegilor de alianta pentru votul comun cu PCRM, ca va spune ca a actionat din fierbinteala, si va declara ca de acum incolo se va ghida de Acordul de constituire AIE.

Astazi am toate informatiile si pot sa declar ferm,  AIE nu mai exista din 13 octombrie 2011 si a fost distrusa de PLDM.
E un fapt cert. Alta certitudine este ca avem o noua alianta majoritara, deocamdata doar in Parlament, PLDM+PCRM. Deoarece va fi o alianta nefireasca, nevotata de electorat care este total diferit ca optiune politica, facuta cu scopul de a imparti sferele de influenta, si de a se imbogati, i-as spune Alianta pentru ciolan.
Aceste doua partide au negociat mult timp, au ajuns la concluzia ca au impreuna majoritate constitutionala si calificata de alegere a Presedintelui tarii, si au decis sa se alieze.
Incepind cu 12 iulie , a fost pus in aplicare planul de discreditare a AIE, iar principalul acuzator este Premierul Filat, care arunca cu noroi in PL si PD.
Toate discutiile despre remaniere, despre reformatarea AIE, sunt povesti.
Voronin si Filat mint pe la televiziuni ca nu vor face alianta, insa ea exista deja in Parlament, iar Premierul Filat foloseste voturile comune pentru a-l santaja pe Marian Lupu cu demisia.

Sunt convins ca PCRM si PLDM vor alege impreuna Presedintele tarii, si  ca ministrii din PL si PD vor fi demisi in curind si inlocuiti cu altii. Echipele de PR , media si comentatorii politici sunt coordonati inca din 12 iulie de catre un centru comun format din reprezentanti a PLDM si PCRM.

Aceasta noua alianta PCRM+PLDM are o singura problema, trebuie sa scape cumva de Marian Lupu, care ocupa o pozitie centrala in jocul politic moldovenesc, cea de Presedinte al Parlamentului si Presedinte Interimar.
Ca sa-l demita pe Marian Lupu au nevoie de 67 de voturi, si nu au garantii ca le pot obtine in conditiile votului secret in Parlament. S-ar putea intimpla ca o parte din deputatii PLDM si PCRM sa nu voteze demisia lui M.Lupu.

Iar daca nu vor putea sa-l demita pe Marian Lupu, nu vor putea sa-l demita nici pe Procurorul General.
Iata de ce  Filat si Voronin, personal, dar si prin gura unor comentatori politici afiliati incearca acum sa induca ideea de demisie benevola a Procurorului General, caci daca il demit fara acordul Presedintelui Parlamentului, atunci Zubco poate fi restabilit in functie de Curtea Constitutionala.

Daca cei din PCRM+PLDM nu vor reusi sa-l demita pe M.Lupu, vom avea o situatie inedita.
Alianta pentru ciolan,  va reusi sa aleaga impreuna un presedinte al tarii, vor reusi sa instaleze si un Guvern, insa vor avea un Presedinte de Parlament si un Procuror General  ostili. Iata atunci probabil va exista un control adevarat asupra actului guvernarii si efectele unei guvernari comuniste se vor atenua.

Intrebarea este deschisa – ce facem mai departe.
Pina joi mai e ceva timp. Marian Lupu mai are si solutia dizolvarii Parlamentului, in baza Deciziei Curtii Constitutionale din 20 septembrie.

P.S.

Cititi mai jos comunicatul istoric al Procuraturii, care a rasturnat situatia politica interna, din cauza caruia a fost demis Directorul SIS, si se cere si demisia Procurorului General. Valeriu Zubco  nu s-a temut sa instrumenteze un dosar penal extrem de dureros pentru Federatia Rusa si acum unii politicieni ii cer demisia.

C o m u n i c a t   d e   p r e s ă

Dosarul „Baghirov” la etapa de finalizare

Procuratura Generală în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au finalizat urmărirea penală în cazul cetăţeanului Federaţiei Ruse, Eduard Bagirov, fapt comunicat astăzi oficial persoanei învinuite şi apărătorului său.

La începutul săptămînii, Procuratura Generală i-a înaintat lui Baghirov învinuirea finală, fiindu-i incriminată participarea în cadrul unui grup criminal organizat la dezordinile în masă din aprilie 2009 din centrul capitalei(art.46, 285 Cod penal).

Amintim că, pe 16 iunie 2011, la Chişinău a fost reţinut Eduard Baghirov, membru al agenţiei pseudo-literare www.litprom.ru – platformă virtuală de formare a opiniei publice în Federaţia Rusă şi spaţiul CSI, în special acolo unde populaţia este divizată după principiul lingvo-etnic.

Din probele acumulate de procurori pe parcursul urmăririi penale a rezultat:

În decursul anului 2008 – primul trimestru 2009, infiltrîndu-se activ în mediul social în calitate de „blogger”, „scriitor” şi utilizînd tehnologii de manipulare a maselor, a participat activ la elaborarea şi realizarea măsurilor de factură provocatoare, orientate la subminarea procesului pre şi post electoral pentru alegerile parlamentare din 05.04.2009. Potrivit planului subversiv, aceste distorsionări urmau să poarte caracterul unei „revoluţii Twitter”, iar responsabilităţile pentru consecinţele grave ale acţiunilor violente – puse pe seama forţelor de opoziţie.

Potrivit procurorilor, în scenariul respectiv se înscrie şi îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor de serviciu, în intervalul 6 – 7 aprilie 2009, de către unele persoane cu funcţii de răspundere din cadrul MAI şi SIS.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale

http://procuratura.md/md/newslst/1211/1/4196/

Reclame

21 răspunsuri to “AIE nu mai exista. Vine Alianta pentru ciolan. Ce facem mai departe?”

 1. John Connor Says:

  Bravo Roman, mai mult la aceasta tema nu te opri,e tema cea mai importanta. Nu trebue sa ne fie rusine sa-i spunem lui Filat cine e:
  FILAT– TRADATOR – ADEVARAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. tabarnak Says:

  Povestea cu idiotul util Baghirov e trasa de par.
  Pe cei care au tras de sfori la 7 aprilie nu ii vom cunoaste niciodata. Cel putin in timpul apropiat.
  Apropo, pista falsa „Baghirov” a fost indicata tot de ei.
  Intre timp, noi cei deaici: blegi, derutati, sclavi, betivi, hoti, oameni cumsecade si mai putin cumsecade adica un feli de cetateni a unui feli de stat, stam si ne balatacim in mizeria aceasta si ne complacem.

 3. Gheorghe Grigore Says:

  tu, Mihaies, esi bravi ca spui adevarul. Procurorul Zubco este patriot al R.Moldova si trebuie sa-l aparam. Filat este valetul lu Lucinschi

 4. Perju Says:

  Cu ce este mai rău Plahotniuc? Că l-a „chidănit” pe Olejca Voronin? Adica el şi-a făcut averea necinstit şi vrea să vină la puterea politică, deatîta este cel mai rău?.
  Dar Filat cu Lucinchii, Voronin şi-au făcut averile cinstit fiind deja la puterea politică? Atunci SIS-ul şi Procuratura era bună?
  Raidurile bancare (unde un hoţ fură acţiunile bancare altor hoţi din RM) sunt un rău, dar „prihvatizările bunurilor statului” în urma cărora unii politicieni au devenit miliardari în Euro (bunurile cetăţenilor care au devenit cei mai săraci din Europa)” erau un bine pentru RM?

 5. Trecator Says:

  Faci o eroare de calcul: daca se alege preseidntele tarii, procurorul zboara automat, deoarece interimatul lui Lupu se termina si el nu mai decide nimic. Toate imputernicirile reale ale lui Lupu ii sunt date anume de acest interimat.
  Fara el, activitatea lui Lupu se rezuma la a conduce sedinte de Parlament si cam atit: nu decide nimic, nu hotaraste nimic Presedintele Parlamentului. Adica nimic real,nimic substantial; este mai mult o functie onorifica, decit administrativa sau executiva.

  In conditiiile in care PLDM si PCRM vor crea o alianta, Lupu, daca are destula onoare, isi va da singur demisia, deoarece va fi pus in situatia prosteasca de a semna legi si hotarari in numele unei aliante pe care nu o reprezinta si nu cred ca ar vrea sa fie clownul celor de la PLDM si PCRM.

 6. Ion Says:

  Demiterea procurorului este neintemeiata??? ori sinteti orbi, ori sinteti cumparati… nu ca as sustine ceea ce face acum Filatel, nici pe departe, dar demiterea acestui nene e utile si nu inteleg de ce se opune cu atita vehementa PL, sa fi uitat ei de 7 aprilie??? anume PG este responsabila de tergiversarea dosarului 7 aprilie si voi spuneti ca nu sint motive intemeiate…. si in cazul atacurilor raider tot nu au actionat promt si in intereseul actionarilor legitimi..

 7. romanmihaes Says:

  Dosarul Baghirov se refera la evenimentele din 7 aprilie. Procuratura Generala a instrumentat un dosar extrem de important care deranjeaza Moskova.

 8. Stalinus Says:

  Eu nu stiu daca e intemeiata sau nu motivatia demiterii PG dar un lucru mi-e clar venind de la Filat NU E CREDIBILA…si mai ales sustinuta de PCRM..

 9. Mihai Ciubotaru Says:

  Dle Mihaies, in ultimul timp trageti doar in Filat, si incercati cu toate puterile sa camuflati ca AIE e moarta de facto, ca in capul liderilor AIE sunt doar interese economice si functii pentru membrii de partid, unde sunt rezultatele anchetei din 7 aprilie, oare sa fiti atit de naiv sa credeti ca Baghirov e organizatorul acelor evenimente, da cine chema masele din fata teatrului de opera si balet sa lupte cu comunisiti si faradelegele lor? care lideri politici si intelectuali din RM se aflau in peata la data de 7 aprilie? Ar fi bine ca atit Dvs cit si acei intelectuali sa ne demonstrati ca cei din AIE au o alta atitudine fata de cetateni, de coruptie, de infractionalitate, de investitii, de paturile social-vulnerabile. Asa ca trageti in toti liderii AIE ca au promis multe insa mai nimic nu au facut inafara de vorbe si polemici.

 10. opinie Says:

  Filat=Rosca,PLDM=PPCD

 11. lae Says:

  YES!

 12. Trecator Says:

  Ideea reala a acestei lupte este lupta pentru mentinerea averilor.
  In 2012, la sfarsitul anului, se va incepe o criza colosala, mai bine zis criza din 2008 nu a disparut nicaieri, ci doar au „anesteziat-o” pt cativa ani, prin diferite metode, dar ea va lovi din nou si va lovi foarte serios. In aceste cpnditii, multe companii vor falimenta, multe banci se vor declara bankrupt.

  In aceste conditii, cine se va afla la putere, acela va decide care companii trebuiesc „salvate”, in „interesul tarii”, bineinteles din bani publici, dar care trebuiesc declarte defolt si confiscate activele.

  Ca sa fiu mai clar: a falimentat InvestPrivatBank, care a fost salvat din banii nostri, deci cineva a pus mana pe bani seriosi precum si a scapat de inchisoare.
  Dar aceasta banca este foaie verde: nu reprezenta nici 10% din piata bancara.
  Acuma sa ne inchipuim ca falimenteaza AgroindBank si VictoriaBank – bani pentru toti nu au de unde sa ajunga, respectiv pe cine de salvat si pe cine de declarat falimentar? Daca e Plahotniuc la putere, e o alegere si daca e Filat la putere – e alta.
  Si situatii de acestea vor exista foarte multe, deoarece recesiunea care va incepe la sfarsitul anului 2012 va reduce nivelul de viata aproximativ cu 50%, respectiv, general vorbind, va scade consumul cu 50% si, in consecinta, iarasi cu o aproximatie brutto, circa 50% de companii, banci vor falimenta.

  Ei bine, ceea ce face Filat este sa isi asigure puterea la sfarsitul anului 2012, inceputul anului 2013, pentru „a fi in carti”, pentru a fi la controlul fluxurilor financiare si, in consecinta, a-si asigura prorpriul business si businessul alor sai de efectele negative ale crizei.

  In aceste conditii, se pare, Filat cu Voronin au decis sa sacrifice pe Plahotniuc si pe grupul lui, pentru a se salva. Problema la moment nu consta in marirea bogatiei, deoarece chiar nu mai e de unde, dar consta in prezervarea acestor averi si dupa criza, pentru ca tare multi oligarhi vor falimenta peste tot in Europa de Est.

  Acelasi lucru se intimpla si in Ucraina: Timosenco este sacrificata pentru a se salva gruparea lui Ianukovici, pe contul falimentariii celor din grupul Timosenco.

  Nothing personal, just business.

 13. Ostap Says:

  Ba fratilor, ia calmativa oleaca !
  Pana la 7 aprilie 2009, Basarabia subexista cumva alianta” ,etc.
  Se ispravea cumva cu starasi-vmihaili-oreniti-vcernei – burcii -prap…
  Au fost 8 ani de MARASM total voronist.
  TINERETUL din Basarabia le-a oferit o sansa „aliantistilor”pe 7 aprilie 2009.
  Dupa doi ani, zubko-lupu-chimpu au gasit vinovatul – Baghirov.
  Oh…li ???
  Repriviti atent fizionomiile posace ale „celor patru” in seara zilei de 5 aprilie 2009 la Pro-TV ! Postdiaree cumplita ! Cauza – Baghirov.
  Urmeaza alti doi ani de pederastism camuflat „aliantist”, tipa antikomunist si prokolonita-ulcica,
  glorificat de tanasism-nemtenesc-praimist- saharnisto-hadarkist si salarist.
  Au distrus „voronismul” ? Vor s-o faca ? Pe dracu !!!
  Asteptati sa vedem efectul !
  Who is who pana la capat !
  Apropo’s, daca revin voronistii, vina o poarta nu numai Filat cu PLDM, dar si hoitul de AMN cu toti „liderii” sai, PD si PL, cu toate numeroasele gunoaie aditiv-adiacente.

 14. Veronel Says:

  Romane, chiar crezi ca nu se observa interesul tau in toata povestea aceasta? Uite ce-ai scris…
  „Sunt convins ca PCRM si PLDM vor alege impreuna Presedintele tarii, si ca ministrii din PL si PD vor fi demisi in curind si inlocuiti cu altii. Echipele de PR , media si comentatorii politici sunt coordonati inca din 12 iulie de catre un centru comun format din reprezentanti a PLDM si PCRM.”
  Acum spune, tu faci parte din tabara PR al „Aliantei Raider” – PD+PL?

 15. Soliman Says:

  Bravos, Veronele!!
  Ai niste ganduri putiniste care te duc cu gandul ca incurand „moldovenii” o vor lua-o cu totul printre pruni!! Adica nicaieri. Mai e vreo luna de zile de asteptat si va vom vedea pe toti in Uniunea Euroasiatica!!! Si ce o sa mai zburdati voi pe acolo iti va fi mai mare dragul!!! Ala , ciolan!!!Asta de la UE e mizilic bun de molfait pruncii cand vrei sa-i intarci de la alaptare! Ce generatie expirata mai sunteti voi astia maretii fosti constructori ai lagarului socialismului innaripat!!! Cel mai maret lagar din lume!!!

 16. Soliman Says:

  Coroborati, dragilor, decapitarea pripita si cusuta cu ata alba a directorui SIS cu fuga …de sub escorta a numitului spion diversionist FSB,Baghirov ,adaugati semnarea acordului Comunitatii UEA, si aveti in fata ochilor minunatele ispravi statalisto-autoritare(deocamdata) ale preafericitului crestin de rit pravoslavnic – Sfantul Filat ot Moldova!
  Iata cum se poate pune la cale pe sest si pe ne-ve o mare afacere de uzurpare a puterii!!
  Si sa nu uit:decapitarea SIS, miscare rapida facuta inaintea participarii SIS la reuniunea programata din noiembrie sub egida NATO(bine sezisata de Mihai Ghimpu!) este cea mai mare lovitura sub centura data Romaniei! Iata rezultatele vizitelor lungi si dese facute de dumnealui boierul Filat pe la Bruxelles via Berlin. Quod erat demonstradum!! Numai ca bibicul s-a inselat si se inseala amarnic. Afara-i vopsit gardul, inlauntru-i leopardul!!! Asa ca domnul Filat e prea mic (la minte) pentru un razboi asa de mare.

 17. Soliman Says:

  Domnule Mihaes,
  iti mai amintesti cat de indignat scriai despre Alexandru Tanase? Te combateam atunci la modul cred ca foarte civilizat. Uite ca am avut dreptate: A, Tanase s-a orientat extrem de pozitiv din toate punctele politice de vedere.Vor avea mult de furca cu noul presedinte al CC ciracii politicii din R. Moldova.
  Daca nu te superi, as mai aduga ceva cu voia dumitale. Clasa politica de la voi e expirata total si nu mai corespunde vremii. Cerinta formarii unor noi partide, cu certe vocatii si cunoastere democratica a ethosului politic autentic si nu surogate ale lor, devine tot mai imperioasa. Dar FARA COUNiSTI!!

 18. Romanul Says:

  Gluma oficiala europeana

  Paradisul european: Esti invitat la un pranz oficial. Esti intampinat de un englez, bucatarul e francez, un italian se ocupa de buna dispozitie a mesenilor, in timp ce de intreaga organizare s-a ocupat un neamt.
  Iadul european: Esti invitat la un pranz oficial. Esti intampinat de un francez, mancarea a gatit-o un englez, de buna dispozitie se ocupa un neamt, dar nu te speria inca – totul a fost organizat de un italian.
  Un belgian a propus ca aceasta sa devina Gluma Oficiala Europeana, pe care s-o invete la scoala toti copiii. Gluma va imbunatati relatiile dintre popoare, va stimula autoironia si cunoasterea interculturala.
  Consiliul European s-a intrunit pentru a lua o decizie: va fi gluma oficiala sau nu?
  Reprezentantul britanic a anuntat, cu o figura foarte serioasa si fara a-si misca buzele, ca gluma este de-a dreptul colosala.
  Cel francez a protestat, deoarece Franta a fost descrisa intr-o maniera negativa. A explicat ca o gluma nu poate fi buna dacaeste la adresa francezilor.
  Polonia a protestat, de asemenea, deoarece nu este prezenta in gluma.
  Luxemburgul a intrebat cine va detine drepturile de autor asupra glumei.
  Suedezul n-a scos o vorba, dar s-a uitat la toti cu un zambet stramb.
  Danemarca a intrebat unde este referinta sexuala explicita. Daca este o gluma, ar trebui sa contina una, nu-i asa?
  Olanda n-a inteles gluma, iar Portugalia n-a inteles ce este o “gluma”. Este un concept nou?
  Spania a explicat ca gluma este amuzanta doar daca stii ca pranzul a fost programat la ora 13, cand de obicei se ia micul dejun.
  Grecia s-a plans ca n-a fost anuntata despre pranz si a ratat astfel ocazia unei mese gratuite.
  Romania a intrebat ce este un “pranz”.
  Lituania si Letonia s-au plans ca traducerile lor au fost inversate, ceea ce este inacceptabil, desi se intampla tot timpul.
  Slovenia le-a spus ca n-a primit deloc traducere, dar nu face caz.
  Slovacia a spus ca, din moment ce in gluma nu apar o ratusca si un instalator, inseamna ca traducerea este gresita.Reprezentantul britanic a spus ca si povestea cu ratusca si instalatorul pare foarte amuzanta.
  Ungaria a anuntat ca n-a terminat de citit traducerea de 120 de pagini in maghiara.
  Apoi, reprezentantul Belgiei a intrebat daca belgianul care a propus gluma este vorbitor de flamanda sau de franceza. Deoarece, intr-unul din cazuri va sprijini cu certitudine un compatriot, dar in celalalt caz va trebui sa refuze, indiferent de calitatea glumei.
  In inchiderea lucrarilor, reprezentantul Germaniei a anuntat ca a fost placuta dezbaterea de aici, de la Bruxelles , dar ca acum trebuie sa ia toti trenul si sa mearga la Strasbourg pentru a lua decizia. A cerut ca unul dintre cei prezenti sa-l trezeasca pe italian, ca sa nu piarda trenul si sa se poata intoarce la Bruxelles pentru a anunta decizia.
  “Care decizie?”, a intrebat reprezentantul Irlandei. Si toti au fost de acord ca este timpul pentru o cafea.
  Bulgarii, ca deobicei, n-au inteles nimic.

 19. 927746 Says:

  Tot politicumul nostru e putred si fatarnic. Nu poti avea incredere in nimeni. Voronin si acolitii lui aplica toate metodele de dezinformare si discreditare a Aliantei, de distrugere a ei din interior si exterior. Republica din punct de vedere politic s-a intors in anii 90-92. PCRM, reanimat de Lucinskii a devenit „боевой отряд” al colonistilor si mancurtilor. Ne putem astepta la un nou Interfront mascat, care va porni o noua lupta decisiva pentru restabilirea dominatiei proimperiale putiniste in aceasta regiune geostrategica a Europei.
  Pentru a salva situatia e nevoie de a convoca o noua Mare Adunare Nationala – numai ea ar fi in stare sa puna capat dezmatului Contrarevolutiei, declansate de Voronin si acolitii lui.
  Liderii AIE (multi din ei KGB-isti) nu mai sunt in stare si nici nu doresc sa apere Tara de o noua revenire la putere a colonistilor.

 20. PERPLEX Says:

  SMIRNOFF,

  GADDAFFI – ul Moldovei. Nu va sfarsi bine acest DICTATOR tzinut in bratze de Kremlin.

 21. BARITON Says:

  TAVARICI DODON,

  ACTZIUNEA sa ar fi utila insa cu o conditzie ::::: sa se ocupe de lucrurI intr’adevar urgente pentru populatzie si nu urgente pentru PROPAGANDA TOTALITARA a KOKO – ilor.

  De exemplu ii recomand TAVARICIULUI sa inspecteze WC – urile publice, cele din institutzii, localuri publice si cele particulare si sa vada ca nu sunt la nivel UE . ELE sunt int’o stare inimaginabila de murdarie si de infectzie.

  AM facut o vizita CHINUITA in Chisinau pe timpul regimului RENEGATULUI KOKO – i BARANOFF si cand treceam pe langa un restaurant, erai IZBIT de unmiros insuportabil de KKT.

  IN plus de asta cand te apropiai de un grup de politruci sau de o defilare de KOKO – i cu steaguri Rosii si TZIPETE leniniste despre „” Viatza fericita a muncitorilor din uzine si a tzaranilor depe ogoare „”, erai daramat de aceeasi atmosfera pestilentiala . Pentruca Maldafanii prin neglijentza politrucilor sunt OBLIGATZI sa circule si sa TRAIASCA cu KKT la KU – KU ( R ).

  TAVARICI DODONOFF poate sa asigure toate WC – urile MALDAFANIEI cu Hartie IGIENICA si sa creieze locuri de munca pentru cei care le vor curatza..Cu aceasta ocazie si tavarici DODONOFF si ceilaltzi Revolutzionari vor MIROSI mai BINE in fatza alegatorilor.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: