Filat face jocul lui Voronin si al comunistilor

Astazi in Parlament, premierul Filat a tinut un discurs, privind atacurile raider asupra unor banci.

Prima intrebare care apare, de ce a fost nevoie de acest raport, in conditiile cind premierul reprezinta executivul?

Premierul fiind si seful unui partid, s-a lansat in aprecieri subiective, a dat verdicte si note si a politizat acest subiect la maximum, incercind sa culeaga roade politice din aceste evenimente.

Cu un asemenea raport trebuia sa vina in Parlament, Procurorul General, Seful SIS, Ministrul Afacerilor Interne, Seful BNM, adica sefii organelor de stat cu functii de ancheta si investitatii.

Dar partea pozitiva a acestui raport este ca Filat si-a dezvaluti adevaratele intentii politice, si a cerut demisia Procurorului General, a Directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a preşedintelui Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.
Premierul a comis in acest sens o imixtiune a executivului in treburile legislativului, caci acesti functionari sunt numiti de Parlament si se afla sub control parlamentar. Daca exista anumite probleme cu functionarea acestor institutii, trebuie sa vina cu anumite propuneri fractiunea PLDM din Parlament.

Dar cel mai grav este, ca Premierul s-a solidarizat cu fractiunea PCRM , care a cerut acelasi lucru, demisia acelorasi functionari ca preconditie pentru a demara procedura de votare a Presedintelui R.M.

Astfel, asistam la o sincronizare perfecta a pozitiilor PLDM si PCRM in aceste probleme, si de fapt la o incercare de preluare sub controlul acestor partide a acestor institutii.

Din pacate Filat a ajuns sa transpuna in practica deciziile Comitetului Central al Partiduli Comunistilor din RM!

P.S.

Vedeti mai jos Declaratia Comitetului Central al PCRM la care a aderat Premierul Filat.

http://www.pcrm.md/main/index_md.php?action=news&id=6684

27.09.2011:  Comunicatul CC al PCRM privind situaţia curentă Partidul Comuniştilor din Republica Moldova menţionează, cu îngrijorare, încercările partidelor de la guvernare de a amîna pentru o perioadă nedeterminată problema soluţionării constituţionale a crizei politice din Republica Moldova, de a sabota alegerea şefului statului în Parlament şi a de a declanşa epuizantele alegeri parlamentare anticipate.

La 24 septembrie 2011, PCRM a declarat public şi foarte clar despre disponibilitatea iniţierii unui dialog cu formaţiunile politice reprezentate în Parlament, despre eventualele căi de depăşire a situaţiei create. În acelaşi timp, reiterăm că PCRM respinge orice tentativă de dialog cu unii sau alţii reprezentanţi ai aşa numitei Alianţe pentru integrare europeană – o structură dubioasă şi iresponsabilă care s-a discreditat prin scandaluri de amploare şi lipsă totală de unitate. Încercarea de a dialoga cu PCRM din perspectiva unor poziţii sumbre şi contradictorii ale Alianţei, înseamnă de a pierde timpul în zădar şi evitarea îndeplinirii acelei agende arzătoare de pe ordinea de zi.

În această situaţie, PCRM declară foarte clar despre iniţiativa sa la primele şedinţe plenare ale Parlamentului să ceară includerea în ordinea de zi a următoarelor chestiuni:

Prima: Cu privire la stabilirea datei alegerii şefului statului în Parlamentul Republicii Moldova

A doua: Cu privire la constituirea imediată a comisiei pentru desfăşurarea procedurii de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova.

A treia: Cu privire la demiterea imediată din funcţiile ocupate a Procurorului General; directorului Serviciului de Informaţie şi Securitate; ministrului apărării; ministrului afacerilor interne – persoane care au devenit figuri implicate plenar într-o serie de scandaluri de amploare în ultima perioadă.

Poziţia noastră rămîne deschisă.
Disponibilitatea partidelor parlamentare de a susţine această agendă va fi cea mai bună dovadă de cointeresare de a depăşi criza politică în detrimentul unei campanii epuizante de imitare a unei diplomaţii interpartiinice.

Comitetul Central al PCRM
27.09.2011

Reclame

20 răspunsuri to “Filat face jocul lui Voronin si al comunistilor”

 1. gratiq Says:

  nu-s de acord cu tine, în aşa fel se poate de spus că toate acţiunile politicienilor au un scop politic, ceea ce nu este corect. Cu toate că nu-l agreez pe filat, însă acum consider că are dreptate. Şi ce dacă cerinţele lui coincid cu cele ale comuniştilor ? cît de răi nu ar fi comuniştii, asta nu înseamnă că ei n-au şi idei bune, productive, care merită să fie susţinute.

 2. marian Says:

  PCRM cere pastrarea orei de vara! Comunistii merg pe urmele Moscovei si a Tiraspolului

  Moldova ar putea sa nu mai treaca la ora de iarna. Asta daca Parlamentul va accepta o initiativa a deputatului comunist Vasile Sova. Potrivit oficialului PCRM, preluarea exemplului Moscovei, Kievului si mai recent a Tiraspolului ar putea ajuta la cresterea nivelului de incredere intre cele doua maluri ale Prutului… VORBA AIA … CINE SE ASEAMANA SE ADUNA … COMUNISTII SI SMIRNOVISTII TOT UNA E .

 3. Catalina Says:

  Corect!

  Filat a semnat pactul cu satanele comuniste! Ne-a tradat! Cei ce au votat PLDM vor regreta mult votul acordat acestui „pragmatic” de Lapusna.

 4. opinie Says:

  Rosca tot asa a ruinat ADR -pretext :procurorul RM si lupta cu mafia.

 5. opinie Says:

  Filat a fost ”blagoslovit” de patriarhul Kiril.

  Filat: Sunt fericit că am avut o ocazie unică în viaţă. Sunt fericit că am putut vorbi cu Patriarhul Kiril.

  “Sunt fericit că am avut o ocazie unică în viaţă. Sunt fericit că am putut vorbi cu Patriarhul Kiril. Discuţia m-a făcut să înţeleg unele lucruri. Nu am discutat proiecte de legi, ci doar despre prezentul şi viitorul Moldovei”. Declaraţia aparţine premierului Vlad Filat şi a fost făcută acum câteva minute, pe aeroportul Chişinău.

  http://www.tv7.md/ro/news/filat-cu-patriarhul-kiril-nu-am-vorbit-despre-proiecte-de-legi-5425.html

 6. Proeco Says:

  Intradevar nici eu nu pot fi de acord cu dvs. De altfel va citesc cu placere insa remarcile de azi sunt total nepotrivite si le pot atasa la tirul de acuzatii stupide facute azi si de Timpul si de alte dar dirijate de anumiti papusari.
  Nu il elogiez pe Filat si nici nu sunt votantul lui insa ceea ce a cerut trebuia de mult de realizat. Daca nu vezi ca merge o mafiotizare foarte periculoasa a tarii atunci in calitate de analist ati iesuat. Oamenii nsa simt asta. e un pericol mai mare decit comunsitii caci pe timpul lor glasul oamenilor avea valoare. Daca se merge pe mafiotizarea tarii nimeni nu va mai iesi in strada, nu va mai fi nici un 7 aprilie ci doar plecari din tara. Uita-tiva c ain ultimii ani nimeni nu a mai iesit in strada si nici nu se prevede asa ceva. Oamenii au un dezgust profund fata de ei ,fata de raidurile astea care toti stiu de cine a fost organizata si lipsa totala de actiune din partea PG. Ma dezamagit in totalitate Ghimpu, doar vorbe si nimic concret. A fost si presedinte si ce folos? a facut ceva impotriva coruptiei? de Lupuu nici nu mai vorbesc. Sincer m-am bucurat cind a plecat de la comunsiti dar acum e o papusa condusa.de Plahotniuc. Chiar crezi cs Plahotniuc se va certa cu Voronin vreo data avind in vedere ca Voronin l-a imbogatit?.Ati face asa ceva daca ati fi in locul lui? Nu cred. Tara e condusa in continuare de Voronin prin Plahotniuc ( vezi cazul lui Muruianu doar)…In fine ce mai conteaza ca discutam..

 7. Proeco Says:

  Si daca sincer de cind s-a inceput campania asta impotriva lui Filat am inceput sa il respect mai mult. Ca cetatean care sper ca gindeste liber nu pot sa nu observ ca e o campanie murdara si platita de cineva si m-au dezamagit multi jurnalisti si analisti care au aderat la ea.. Rusine…

 8. lae Says:

  Bravo, Romane!
  Hidra de Filat in sfirsit isi arata adevarata fata si ce vrea:vrea ce-i lipseste ca sa detina totul.
  In rest imi vine a rade cind aflu ca Roibul sau nu e cu nimic vinovat.E pur ca lacrima,e vin domnesc, nu altceva.
  L-am bea, de n-am sti cit de alterat e. Ca si Filat, de altfel.RUSINE, tov. Filat, Rusine!

 9. Proeco Says:

  Catalina gindeste un pic liber, nu mai asculta mizeria asta de la presa.. Noi nu avem presa libera, presa libera s-a nascut la 7 aprilie si a murit peste o luna cind mass media a fost cumparata….
  Diacov si Plahotniuc sa fi avut 61 de voturi demult se lega cu comunistii si acum incearca sa manipuleze cu oamenii precum ca Filat ar fi cu ei..e foarte straniu tote articolele astea aparute atunci cind se incearca sa se faca ceva la procuratura..

 10. ionel Says:

  Mihaies, dca si face cineva jocul comunistilor, acela esti chiar dumitale. In loc sa il sustii pe colegul de facultate, il faci cu ou si otet, spre deliciul comunistilor.

 11. 1st Says:

  Roman, mai bine ai spune de ce pentru 7 aprilie unii au fost premiați de Chirtoacă iar Baghirov merge sub învinuire de puci și complot? De ce Baghirov stă la închisoare iar Natalia Morari la TV?

  Voi hotărățivă acolo între verzi și golubye – asta a fost răzmeriță sau revoluție? A fost „spontan” sau organizat A fost revoluție twitter sau s-a strîns o hergelie de hoți de buzunar, narcomani și studenți care nu doreau să plătească arvuna obișnuită pentru 5-iul nemeritat la examenul unui prof liberal?

 12. Vasile Says:

  Dar Dumneata al cui joc îl faci Mihăeș? Pentru Filat nota 10.

 13. Pavel Anton Says:

  jocul lui Voronin si a comunistilor

  jocul lui Voronin si al comunistilor

 14. PROFETUL Says:

  mesaj de la Lourdes, Franta:
  /locul aparitiei Maicii Domnului la o fetita franceza Bernadette Soubirous din anul 1854 /
  _____________________________________________

  MESAJ
  DIN 8 OCTOMBRIE 2011
  PENTRU ROMANII MOLDOVENI:
  ––––––––––––-
  VISUL VOSTRU VA DEVENI REALITATE –
  ROMANIA MARE SE VA REALIZA IN CURAND !
  –––––––––––––––

 15. Iurie Osoianu Says:

  DE-ACUM NUMELE MEU ESTE:RUŞINE!(monologul lui Vlad Filat din Sfatul Ţării)
  Posted on octombrie 13, 2011 by traianvasilcau| Lasă un comentariu
  Ca să fiu fericit mai vreau trei posturi

  Şi cel de ţar, ce-n veci mi se cuvine.

  Şi-un nume nou, cu bolşevice rosturi.

  De-acum numele meu este: Ruşine!

  ********************************************
  Doar Bravo pot sa-ti zic eu, mai Filat

  Pentru curajul si nesabuinta ta cumplita

  Cu care ai demascat unealta necioplita

  A unor paduchiosi ajunsi prin voia intimplarii

  In fruntea unei plebe ce-i prada disperarii

  In fruntea astui stat -handicapat…

  Cu comunizmul, cumva, ne-om lamuri, ne-om lamuri

  Cu mafia , acum sau niciodata

  Cer dictatura , cer arestari , cer dubele la poarta

  Cer procurori si politisti incisi, judecatori lipsiti de grea imunitate

  Cer papusari incarcerati …sunt sinjeros.?! nu, vreau dreptate

  Dreptate vreau, si libertatea de a fi…

 16. SOARE Says:

  Aud adesea cuvantul „” URA „”

  adica DUSMANIE nemarginita , prin gura jurnalistilor nostri cand acestia vorbesc de neintzelegeri intre politicieni.

  O prima observatzie este ca in lumea asa zisa „” civilizata „” din occident nu exista acest cuvant in presa sau literatura sau in discursuri , atunci cand este vorba de politicieni si de politica.

  Din contra politicienii sunt in buna intzelzgzere, se respecta mai mult sau mai putzin ,insa sentimentul de URA nu exista. pentru ca politica interna sau externa a unei tzari NU seFACE cu SENTIMENTE., absolut nicaieri in lume.

  Politica se face cu IDEOLOGII juste sau KRIMINALE, cu INTERESE NATZIONALE dirijate sau influentzate de cele mai multe ori din EXTERIOR, Politica se face cu o parte din politicieni cu vadite legaturi cu alte tzari si executa pur si simplu ordinele pe care le primesc de acolo.

  Siu ca va ganditzi in mod automat la FILATOFF, LUPOFF VARANOFF , DANDANOFF si altzii. EI nu se vor DUSMANI , niciodata pentru ca totzi acesti privesc intr’o singura directie, SPRE MOSCOVA.

  A spune ca se urasc inseamna a induce in eroare publicul.

 17. Perju Says:

  – Despre mafiotizare. Cum şi-au făcut averile Lucinschii cu Filat? Cum şi-au făcut averile Voronin cu Plahotniuc? Dacă Lucinschii şi Voronin sunt „comunişti” (?), atunci Filat cu Plahotniuc sunt „comsomolişti”? Cît trebuia să lucreze, de pildă, Dl Filat ca să-şi facă avere în urma căruia pe an să aibă venit de 800 000 Euro? Dar Lucinschii, Voronin, Plahotniuc? Despre Sangheli ş.a. deacuma s-a uitat. Atunci era linişte, procurorul, SIS îşi îndeplineau funcţiile?
  – De ce Filat nu s-a revoltat că Procurorul nu elucidează cazul „7 aprilie”? Cînd Dnii Ghimpu şi Filat au arătat filmul cum a fost ucis V.Boboc, atunci Filat n-a reacţionat împotriva Procurorului, pentru că el spunea „Am de guvernat un stat”
  – Care-i scopul adevărat de „lupta cu mafia”? Acum cînd a revenit la putere Filat, dar şi Plahotniuc doreşte să participe la guvernare (citeşte la „treucă”) Filat ca să rămînă singur la guvernare ce trebuia să facă? Ţii minte că şi Roşca se lupta cu mafia prin lozinca „pentru mîinile curate”?
  – Oare nu observi că doar PL, Dl Ghimpu nu este în lupta mafiotică. Se vorbeşte doar de Voronin, Plahotniuc şi Filat. PL are 13 deputaţi. PCRM+PLDM+PDM au 88 deputaţi. De fapt sunt partide proruse, conducerea multmilionari şi miliardari în Euro, au posturile lor de televiziune şi „spală creerii” împreună cu propaganda rusă împotriva PL şi Dnii Ghimpu cu Chirtoacă. Iată cauza că te-ai „dezamăgit”. Cînd cerea Dl Ghimpu un minister de drept, tot de alde tine se revoltau împotriva Dlui Ghimpu. Atunci Dl Ghimpu a spus „Alianţă v-a fi, dar de drepatate v-om mai vedea”.
  – RM este condusă în continuare de Moscova. Şi noi, cetăţeni RM – oameni harnici dar cei mai săraci din Europa, suntem de vină că nu sesizăm că ni „se spală creerii” şi mai votăm multmilionarii şi miliardarii în Euro, slugile Moscovei.

 18. Serginio Says:

  2 ani in urma imi placea si mie de acest mihaes, cind luptam toti cu comunistii, erau toti destepti si toti aveau dreptate, fiindca se vorbea doar de o boala rea,, comunizmul lui Voronin,, dar cind a aparut deja 3 lideri, se vede de la o posta cine si de la cine suge(cum zicea Ghimpu), si in sincerititatea lui d-l Mihaes nu mai cred o boaba, fiindca stiu ca gindeste altfel decit scrie in presa(de fapt ca si fiecare din noi, care este platit), deacea domnilor eu sunt deacord ca Plaho deja ii are pe toti la crucioc si situatia trebuie hotarita ca o sa vie anii 90, si urind comunistii sunt deacord si la Alianta, cu toate ca am votat de 3 in ultimii 2 ani doar cu PL-ul, de care nici nu mai vreau sa aud, si indeobste pe mine nu mai votez, caci cine spune si de Filat tot au dreptate, ei nimeni acolo sus no ajuns din drum, toti au conexiune la principala teava anilor sovietici, dar noi cei muritori trebuie sa ne batem capul de ei saracii……..

 19. Igor Says:

  D-nul Mihaies, as vrea sa-mi exprim si eu punctul meu in privinta situatiei din tara. Am 46 ani, locuesc in Soroca, am votat pentru PPCD, dupa in ultimele companii pentru PL, insa acum doua zile am sa votez numai pentru PLDM. De ce? Raspunsul este clar ca buna ziua, nimeni din politicienii de astazi nu a avut curajul sa faca asa cum a facut D-l Filat. Sa fim sinceri!!! Nu este vorba de o coalitie cu putrigaiul de Voronin!!! Dumnezeu e mare!!! O sa vedeti ca nici o coalitie cu roscatii nu va fi. Dar cum se comporta PD+PL e rusine!!! Mie, care am votat PL, imi este rusine de Gimpu, fu, sau vindut!!! Vinovati de totul este PD si anume coalitia PD+PL, care sa vindut ca niste prostituate!!! Sa povestim aceasta situatie unui strain din America, Germania, Italia …, care nu are idee de coalitiile din Parlamentul nostru – 100% din persoane o sa Va spuna, ca persoana care a cerut demisia conducerii organelor de forta din tara este bravo!!!
  Mai puneti materia cenusie in functie, nu numai materia financiara!!!

 20. SOARE Says:

  APROPO,

  De mesajul Presedintelui BASESCU cu ocazia HREANULUI ( dece hrean cand potzi sa spui „” ANIVERSARE „” ???????

  Foarte frumos, insa eu ca basarabean in Romania din 1945 am de pus cateva chestiuni INOCENTE ::::::::

  Cu toate ca NICIODATA nu a a existat ostilitate din partea romanilor din Romania fatza de Bsarabeni, ma intreb totusi ::::::

  1 ) catzi ministri din Guvernul Domnului Prim-Ministru BOC sunt de origine BASARABEANA.
  Poate au fost candva dar este bine sa se stie.

  2 ) Dece nu sunt invitatzi Bravi romani Basarabeni ca ministri in guvernrele Romaniei ??????? si dece nu, chiar rusi si alte etnii, care se comporta ca BRAVI romani ?????????? Daca acestia sin urma EXISTA.

  3 ) Cate localitratzi din Basarabia sunt INFRATZITE cu omologi din ROMANIA ???????????

  4 ) Viitorul MINISTER al Romanilor de pretutindeni va realiza dezideratele de mai sus si cele de mai jos ????????????

  5 ) Dece profesori din Romania nu predau in scolile din Basarabia, dela Invatzator pana la profesor universitar.

  6 ) Dece partidele PNL si PL ( Doamna Presedinta Vitalia Pavelescu si Domnul Ghimpu ) nu ar putea contribui la obtzinerea natzionalitatzii romanesti pentru Basarabeni ???????

  CUM ??????
  Prin recomandarea catre autoritatzile Romanesti a celor care merita sa obtzina natzionalitatea romana. Procedeul de recomandare este practicat in toate tzarile OCCIDENTALE.

  7 ) Refuzarea acordarii natzionalitatzii romane celor care fac parte din partide TOTAITARE cum ar fi PKRM sau alte partide anti-romanesti. sau indivizi care intreprind actziuni de orice fel contra Romaniei.

  8 ) Dece nu se fac circuite turistice cu elevi din Basarabia si Romania, in comun, cum ar fi Circuitul Romaniei si Basarabieei.
  Sau circuitul „” Romanilor de pretutindeni „”prin Basarabia, Romania si celelalte tzari din jurul Romaniei??????????
  Sau separat ::: Circuitul Basarabiei si separat Circuitul Romaniei.
  Sunt atatea formule de imaginat.

  9) Eu personal asi propune aceste circuite si in varianta numai cu INVATZATORI, am aceasta pasiune caci tatal meu a fost invatzator. Si daca am ceva SFANT in convingerile mele este ceeace mi-a ramas din ce mi-au INSUFLAT INVATZATORII.

  10 ) Nu stiu daca cele 2 biserici fac servicii religioase reciproce in Basarabia si Romania.

  Astept reactzii.

  Sper ca acest mesaj sa ajunga la cunostintza Domnului Presedinte BASESCU.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: